Gość: hotka IP: *.bydgoska.krakow.pl 30.05.05, 13:59 Czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiś fajny krem matujący - mam skórę mieszaną; najlepiej w jakiejś przystępnej cenie (do 30 zl). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: dobry krem matujący 30.05.05, 14:09 Ja jestem bardzo zadowolona z emulsji matującej Erisa z miętą (forte 25+), na lato dla mnie idealna. Dobrze nawilża i jednocześnie matuje skórę. Łatwo się rozprowadza, szybko wchłania, dobra pod makijaż. LPR matujący wysuszył mi skórę, więc zalecam ostrożność, poza tym droższy. Ziaja - nie pamiętam nazwy, miałam w jasnoniebieskich próbkach, strasznie się wałkował na twarzy :-/ Jak sobie jeszcze jakiś przypomnę to dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadine Re: up! IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 31.05.05, 00:30 poszukaj sobie w archiwum, ja polecam AA Oceanic matujący-używałam już wielu kremów mat. w tym "wysokopółkowych" i ten jest w sumie najlepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotka Re: up! IP: *.bydgoska.krakow.pl 31.05.05, 02:41 Czy to jest dokładna nazwa tego kremu - po prostu matujący? Może podasz jeszcze jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadine Re: up! IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 31.05.05, 11:31 z serii AA Oceanic krem nawilżająco-matuacy,białe opakowanie z pomarańcz. elementami. chyba nie łatwo go dostać:-(,ja niedawno w NATURZE kupiłam ostatnie opakowanie. Soraya mi wysuszyła buzię i nie matowała tak dobrze, ale widać kwestia dopasowania...mam dość wrażliwą cerę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re: dobry krem matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:42 Orissa, czy ten krem erisa ma jakieś filtry UV???? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: dobry krem matujący 31.05.05, 06:54 polecam: Soraya "witaminowa terapia", najtańszy z działających na mnie Biodermine, skuteczny u największej liczby osób, w aptekach a także: Garnier Czysta Skóra, przy okazji wysusza na wiór, ale ma fanki preparaty na strefę T, z tych w przystępnej cenie YvesRocher, nie używałam, ale ma dobre opinie na forum nie działa: Lirene (niebieski słoik), Ziaja BioBalans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: dobry krem matujący IP: *.mol.uj.edu.pl 31.05.05, 09:30 Soraya matujacy!!!! od jakiegos czsu uzywalam Nivea Young czy cos takiego, do tej pory niezly, ale w te upaly polecialam kupic znow soraye..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: dobry krem matujący IP: *.mol.uj.edu.pl 31.05.05, 09:31 tzn witaminowa kuracja Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: dobry krem matujący 31.05.05, 11:54 Przepraszam, że pytam, ale co to znaczy krem matujący, jakie ma działanie. Dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: dobry krem matujący 31.05.05, 12:02 l81 napisała: > Przepraszam, że pytam, ale co to znaczy krem matujący, jakie ma działanie. > Dzieki i pozdrawiam. Krem matujący powinien zmniejszyć świecenie się skóry, ograniczyć nadmierne wydzielanie substancji tłuszczowych (absorbować nadmiar sebum), normalizować pracę gruczołów łojowych, zapobiegać powstawaniu nowych wyprysków, ale też odpowiednio nawilżać skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: dobry krem matujący IP: *.zin.lublin.pl 31.05.05, 12:31 A moze cos rewelacyjnego z wysokopolkowych? Juz kiedys pisalam ze na kremach nie oszczedzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: dobry krem matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:36 biodermine, na dloni rozcienczam go ciepla wodą i dopiero taką emulsję nakładam na twarz. Nic sie nie walkuje, efekt matujacy - mocarny. Wcale nie jest taki tani, bo obliczylam, ze 50 ml tego specyfiku kosztowałby ok. 60 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
izydors Re: dobry krem matujący 31.05.05, 12:51 bardzo dobry jest także krem matujący na dzień "MAT-B COMPLEX" z firmy Dermika (SPF 4),cena trochę wyższa (ok.38zl za 50ml),ale wegług mnie naprawdę warto; Odpowiedz Link Zgłoś