Dodaj do ulubionych

dobry krem matujący

IP: *.bydgoska.krakow.pl 30.05.05, 13:59
Czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiś fajny krem matujący - mam skórę
mieszaną; najlepiej w jakiejś przystępnej cenie (do 30 zl).
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • orissa Re: dobry krem matujący 30.05.05, 14:09
      Ja jestem bardzo zadowolona z emulsji matującej Erisa z miętą (forte 25+), na
      lato dla mnie idealna. Dobrze nawilża i jednocześnie matuje skórę. Łatwo się
      rozprowadza, szybko wchłania, dobra pod makijaż.
      LPR matujący wysuszył mi skórę, więc zalecam ostrożność, poza tym droższy.
      Ziaja - nie pamiętam nazwy, miałam w jasnoniebieskich próbkach, strasznie się
      wałkował na twarzy :-/
      Jak sobie jeszcze jakiś przypomnę to dopiszę.
      • Gość: hotka up! IP: *.bydgoska.krakow.pl 30.05.05, 23:54
        up!
        • Gość: nadine Re: up! IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 31.05.05, 00:30
          poszukaj sobie w archiwum, ja polecam AA Oceanic matujący-używałam już wielu
          kremów mat. w tym "wysokopółkowych" i ten jest w sumie najlepszy...
          • Gość: hotka Re: up! IP: *.bydgoska.krakow.pl 31.05.05, 02:41
            Czy to jest dokładna nazwa tego kremu - po prostu matujący? Może podasz jeszcze
            jakieś szczegóły?
            • Gość: nadine Re: up! IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 31.05.05, 11:31
              z serii AA Oceanic krem nawilżająco-matuacy,białe opakowanie z pomarańcz.
              elementami. chyba nie łatwo go dostać:-(,ja niedawno w NATURZE kupiłam ostatnie
              opakowanie. Soraya mi wysuszyła buzię i nie matowała tak dobrze, ale widać
              kwestia dopasowania...mam dość wrażliwą cerę..
      • Gość: karoll Re: dobry krem matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:42
        Orissa, czy ten krem erisa ma jakieś filtry UV????
    • kragmel Re: dobry krem matujący 31.05.05, 06:54
      polecam:
      Soraya "witaminowa terapia", najtańszy z działających na mnie
      Biodermine, skuteczny u największej liczby osób, w aptekach

a także:
      Garnier Czysta Skóra, przy okazji wysusza na wiór, ale ma fanki
      preparaty na strefę T, z tych w przystępnej cenie YvesRocher, nie używałam, ale
      ma dobre opinie na forum

nie działa: Lirene (niebieski słoik), Ziaja BioBalans
      • Gość: Nika Re: dobry krem matujący IP: *.mol.uj.edu.pl 31.05.05, 09:30
        Soraya matujacy!!!! od jakiegos czsu uzywalam Nivea Young czy cos takiego, do
        tej pory niezly, ale w te upaly polecialam kupic znow soraye..... :)
        • Gość: Nika Re: dobry krem matujący IP: *.mol.uj.edu.pl 31.05.05, 09:31
          tzn witaminowa kuracja
          • l81 Re: dobry krem matujący 31.05.05, 11:54
            Przepraszam, że pytam, ale co to znaczy krem matujący, jakie ma działanie.
            Dzieki i pozdrawiam.
            • orissa Re: dobry krem matujący 31.05.05, 12:02
              l81 napisała:

> Przepraszam, że pytam, ale co to znaczy krem matujący, jakie ma działanie.
              > Dzieki i pozdrawiam.

Krem matujący powinien zmniejszyć świecenie się skóry, ograniczyć nadmierne
              wydzielanie substancji tłuszczowych (absorbować nadmiar sebum), normalizować
              pracę gruczołów łojowych, zapobiegać powstawaniu nowych wyprysków, ale też
              odpowiednio nawilżać skórę.
              • Gość: aga Re: dobry krem matujący IP: *.zin.lublin.pl 31.05.05, 12:31
                A moze cos rewelacyjnego z wysokopolkowych?
                Juz kiedys pisalam ze na kremach nie oszczedzam...
                • Gość: lalique Re: dobry krem matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:36
                  biodermine, na dloni rozcienczam go ciepla wodą i dopiero taką emulsję nakładam
                  na twarz. Nic sie nie walkuje, efekt matujacy - mocarny. Wcale nie jest taki
                  tani, bo obliczylam, ze 50 ml tego specyfiku kosztowałby ok. 60 pln.
              • l81 Re: dobry krem matujący 31.05.05, 12:40
                Dzięki orissa.
    • izydors Re: dobry krem matujący 31.05.05, 12:51
      bardzo dobry jest także krem matujący na dzień "MAT-B COMPLEX" z firmy Dermika
      (SPF 4),cena trochę wyższa (ok.38zl za 50ml),ale wegług mnie naprawdę warto;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka