Dodaj do ulubionych

R O Z S T Ę P Y

03.06.05, 17:07
wiem, że m a s a postów była o tym, ale moje pytanie jest m o ż e inne:

bo kremy na rozstępy je wybielają tak? no to (głupie pytanie) czy
automatycznie wybielają i skóre wokół?

no i jeszcze prośba: polećcie cosik;p nie bądźcie takie;p
hm... a ile kosztuje laser? i czy dobry jest?

<><><> :*:*:*:*
Obserwuj wątek
    • shojo4 Re: R O Z S T Ę P Y 04.06.05, 17:39
      powiedzcie chociaż ile kosztuje laser i czy to się opłaca:(
      • Gość: szara myszka Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 05.06.05, 12:08
        ja też sie mecze z rozstepami...również zastanawiałam sienad laserami ale
        podobno są drogie...mozekiedysjak będę miala nadmiar gotówki...chyba kiedys na
        tym forum była osoba która usuwała rozstępy laserowo....ja narazie używam jakis
        kremów...najbardziej bojęsieze cała pokryję sie rozstępami bo ciagle pojawiaja
        sie nowe:(
        • Gość: vega Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.chello.pl 05.06.05, 17:22
          laser to koszt ok 2000 tys zl sama nie robilam, ale ktos tu juz o tym pisal,
          sama tez sie z tym mecze juz od wielu lat i bez powodzenia na laser mnie
          narazie nie stac:/ ostatnio stosuje specyfik na blizny contratubex stosuje go
          dopieo 3 tyg ale powiem szczerze ze zauwazylam efekty:) rozstepy co prawda nie
          zniknely ale sa duzo bledsze i plytsze jak dotad to najlepszy efekt jaki
          kiedykolwiek osiagnelam a naprawde stosowalam juz wiele kremow na rozstepy.
          pozdrawiam
          • morelka4 Re: R O Z S T Ę P Y 05.06.05, 17:27
            A ile to kosztuje i gdzie mozna to dostac?
            • Gość: vega Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.chello.pl 05.06.05, 17:34
              w kazdej aptece, ja za najmniejsze opakowanie zaplacilam 26 zlotych, ten zel
              jest malutki(20 g) ale dosc wydajny, na razie stosuje go tylko w jedno miejsce
              zeby sprawdzic efekty ale juz wiem ze kupie kolejna tubke, uprzedzam ze jest to
              specyfik na blizny a nie na rozstepy ale u mnie efekty naprawde widac i mam
              nadzieje, ze beda jeszcze wieksze
    • zizia21 Re: R O Z S T Ę P Y 05.06.05, 19:09
      Zaprzyjażniona kosmetyczka powiedziała mi "na ucho", ze tak naprawde jedyna
      skuteczna bronią na rozstępy jest masaż! i nie trzeba stosować drogich
      specyfików, wystarczy oliwka dla dzieci, ale niestety wymaga to samozaparcia i
      zelaznej konsekwencji . Owszem - kremy pomagają dodatkowo , ale przede
      wszystkim nalezy masowac, kilka razy dziennie .
      pozdrawiam , iza
      • morelka4 Re: R O Z S T Ę P Y 05.06.05, 19:58
        Ale jaki masaz? taki zwykly, szorstka rekawica, czy jeszcze inaczej??
        • Gość: Angela Stri-Vectin!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:09
          W Sephorze jest taki produkt amerykańskiej marki-Stri-Vectin.
          Produkt cud jeśli chodzi o walkę z rozstępami.Cena niestety nie jest może zbyt
          przystęna(59 ml-390 zł,177 ml-700 zł)ale jest on tej ceny naprawdę wart!
          Pozdrawiam
          • justa_79 Re: Stri-Vectin!!! 06.06.05, 10:11
            a co, sama go wypróbowałaś i zlikwidował rozstępy?
          • Gość: vega Re: Stri-Vectin!!! IP: *.chello.pl 06.06.05, 12:19
            podciagam bo tez mnie interesuje czy ktos wyprobowal ten kosmetyk na wlasnej
            skorze???
            • shojo4 rozwijajcie, rozwijajcie;p 06.06.05, 13:04
              ja sie zastanawiam nad witamina a w masci. kiedys nią smarowałam sobie buzie
              jak miałam wypryski, zadawalające rezultaty. i tę maść też na oparzenia po
              słońcu-tylko nie wiem czy to coś dało, ale wydaje mi się, że mniej bolało. no
              nic. gadu, gadu ale warto kupić bo KOSZTUJE TYLKO 2 ZŁ!! jak sie uda to super,
              nie to przynajmniej choć minimum może pomóc. tak mi sie wydaje.
              • justa_79 Re: rozwijajcie, rozwijajcie;p 06.06.05, 13:11
                zarówno masaż, jak i wit. A i E poprawiają elastyczność skóry, co zapobiega
                powstawaniu rozstępów, ale na te istniejące raczej nie pomoże.
      • Gość: szara myszka Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 13.06.05, 17:23
        a czy jak bardzo da sieje zredukować przy pomocy masażu???????ostatnio odkryłam
        ze mam nawet rozstepy w dolnej częsci pleców:(dlaczego ja mam takie
        beznadziejne ciało???:(
        • justa_79 Re: R O Z S T Ę P Y 13.06.05, 17:57
          przy pomocy masażu nie da się ich zredukować, jak już powstaną, to nic nie
          zrobisz, przy pomocy masażu można im ew. zapobiegać - masaż ujędrnia i
          uelastycznia skórę, a brak elastyczności jest właśnie przyczyną rozstępów.
          • Gość: szara myszka Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 13.06.05, 20:10
            tylko ze coaz wiecej rozstepów zaczęło mi sie pojawiać w momenice
            intensywniejszego uprawiania sportu.
            • justa_79 Re: R O Z S T Ę P Y 13.06.05, 20:23
              no tak, to się zdarza przy sporcie (ja też mam rozstępy w wyniku intensywnych
              treningów), w takim razie prewencja wskazana :)
              • Gość: szara myszka Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 13.06.05, 20:32
                nie lubie przez to swojego ciała:(
                • justa_79 Re: R O Z S T Ę P Y 13.06.05, 20:40
                  co Ty się czepiasz swojego ciała? a siebie lubisz? też nie jesteś bez wad, więc
                  i ciało zostaw w spokoju :) kto powiedział, że musi być idealne?
    • Gość: vega Re:Stri vectin IP: *.chello.pl 07.06.05, 12:09
      Poleciałam wczoraj do sefory obejrzec to cudo, rzeczywiscie cena mnie powaliła
      najmniejsza misięczna kuracja 390zeta:/ ale jakbym miała pewnosc że mi to
      pomoże to już bym odżałowała i jakos wyskubała tą kase (brrrrr tyle pieniedzy
      na krem:/) prosze czy ktos go uzywal i pozbyl się szpecących rozstepow?????
      • justa_79 Re:Stri vectin 09.06.05, 10:31
        w USA producent miał procesy o fałszywe obietnice, może to Ci da odpowiedź :)
      • Gość: Katka Re:Stri vectin IP: *.net.autocom.pl 09.06.05, 10:42
        Ja go używałam przez 5 miesięcy, efekty mniej niż mizerne. Dobrze nawilżona,
        napięta skóra i nic więcej. Używałam również na twarz jako specyfik
        przeciwzmarszczkowy to samo, no może trochę lepiej, bo buzia ładnie napięta,
        ale zmarszczki nawet drobne wcale nie znikły.
        Podsumowując, żadna rewelacja!

• Gość: kk Re: R O Z S T Ę P Y IP: 217.153.90.* 09.06.05, 10:25
      up
      • Gość: Maalajka Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 13.06.05, 23:44
        HMm nie jestem sama centkowana jakas otucha. :)
        Ja kiedyś przypadkiem trafiłam na forum dla kulturystów, którzy mają rozstępy w
        wyniku intensywnych kuracji i cwiczeń :).
        I tam chłopaki pisali sobie, że dobrze jest iść do lekarza albo do apteki i
        pytac o preparaty z MOCZNIKIEM.
        U lekarza dermatologa prosic o recepte na robioną maść w aptece wg. wskazań w
        tej recepcie...Chodzi o to, żeby lekarze dermat. dokonał ogledzin skóry i
        stwierdził jakie stężenie i składniki będą najbardziej skuteczne <o ile w ogóle
        to działą ??>>
        NIE WIEM na ile jest to metoda i jak ona działa...?
        Na tym forum kulturystycznym niby jedni pisali, że jakieś efekty są...,ale
        jakie? KTo to widział?
        Inni pisali, że pomogło jak umarłemu kadzidło...czyli wcale :)

Ja sama nie stosowałam tej metody z mocznikiem.
        Powiem więcej ja w ogóle nie walczę ze swoimi rozstępami! Może to i błąd...a
        może to dobrze, że je olewam??
        • Gość: szara myszka Re: R O Z S T Ę P Y IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 14.06.05, 08:22
          z jednej strony dobrze bo po co sie przejmowac ale z drugiej...eh...trzeba
          zapobiegać powstawaniu nowych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka