Dodaj do ulubionych

Gdzie do JUBILERA

IP: 217.8.161.* 18.07.02, 17:03
Chcę sobie kupić ładny pierścionek. Oglądałam już mase pieścionków w centrach
złota ale wzory są te same i generlnie nic ciekawego. Może podopowiecie co
warto odwiedzić?
Obserwuj wątek
    • mikra Re: Gdzie do JUBILERA 18.07.02, 19:36
      może u kruka w poznaniu? albo w jakiejś galerii. tam bywaja oryginalne i
      nietuzinkowe cudeńka.
      pozdrawiam, m.
      • Gość: Helena Re: Gdzie do JUBILERA IP: 213.134.140.* 19.07.02, 09:32
        Ja tez stawiam na Kruka - maja swietne wzornictwo, mila obsluge, dobry serwis
        (mozna po jakims czasie po prostu oddac bizuterie do czyszczenia w cenie).
        Ostatnio zamawialam u nich pierscionek z brylantem, bo zaden wzor gotowy mi sie
        nie podobal. Byl jeden doskonaly w bialym zlocie, ale z cyrkonia, wiec
        pozwolili mi wybrac dokladnie brylant, wymienili kamien, dopasowali rozmiar.
        Wszytstko to kosztowalo jedynie tyle co pierscionek i kamien. Zadnych extra
        doplat i nie byla to wcale bog wie jaka transakcja (tzn, nie byl to brylant 10-
        karatowy:-)))
        Dla odmiany znalazlam rowniez doskonaly pierscionek gotowy w salonie Apart.
        Kosztowal 1800 PLN. Byl nieco za duzy, wiec powiedzialam, ze go biore, ale
        prosilbym, zeby w ciagu godziny mi go zmniejszyli. Powiedzieli, ze to trzeba
        tydzien poczekac i DOPLACIC. Kiedy sie przekonalam, ze Pani nie zartuje,
        oddalam jej pierscionek i powiedzialam, ze za ta cene, powinni mi zrobic
        wszelkie poprawki i jeszcze do domu przywiesc i w reke pocalowac. Pani
        swkitowala "Jak nie, to nie" a ja sie rozesmialam i wszlam. I mowcie mi, ze
        recesje mamy :-)))).
        Pozdrawiam
        H.
        • Gość: agul Re: Gdzie do JUBILERA IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 19.07.02, 09:36
          Ja też polecam kruka - mają chyba najfajniejsze wzory i dosyć duzy wybor.
          Helenka, gdzie jest ten Apart?? pzdr:-)
          • Gość: Helena Re: Gdzie do JUBILERA IP: 213.134.140.* 19.07.02, 09:50
            Ja bylam w Aparcie w Lodzi, co jest jeszcze dziwniejsze, bo podobno w Lodzi
            bieda i bezrobocie a pogardzili 1.800 PLN. Widocznie wcale tak zle tam nie jest.
            Ale serwis bez porownania.
            W Aparcie znudzona panna, obrazona na caly swiat, ze musi nam cos pokazywac, a
            w Kruku, przegonilam kobitke po calym sklepie i obejrzalam chyba kazda sztuke
            bizuterii, a ona dalej byla mila i usmiechnieta. Pytala po 20 przymierzonej
            rzeczy, czy chcialabym jeszcze cos obejrzec i sama proponowala jakies nowosci.
            Szkoda tylo, ze nie ktore piekne rzeczy z kruka sa tak koszmarnie drogie :-(((
            Buziaki
            • Gość: agul Re: Gdzie do JUBILERA IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 19.07.02, 09:59
              No:-((( Ja widzialam piekny naszyjnik z koralikow w roznych kolorach, takich
              drobniutkich na kilku nitkach - cuuudo, ale kosztowalo to chyba ok 5 tysiecy
              wiec na razie troche za duzo jak dla mnie, moze zaczne oszczedzac albo wezme na
              to kredyt bo naprawde sliczne, a mi sie w sumie niewiele rzeczy z bizuterii
              podoba, wiec zachorowalam na to:-))
        • hokusai Re: Gdzie do JUBILERA 19.07.02, 09:59
          To brzmi tak zachecajaco, ze az sama nabralam ochoty na brylanty, szmaragdy i
          inne zyciowe przyprawy :)). Oswieccie biedna emigrantke gdzie ten Kruk sie
          miesci? W Warszawie. Dzieki i pozdrawiam
          • Gość: agul Re: Gdzie do JUBILERA IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 19.07.02, 10:02
            Kruk jest w prawie kazym wiekszym centrum handlowym - klif, galeria mokotow,
            city center itp. Jest tez duzy salon w alejach jerozolimskich.
            • Gość: Helena Re: Gdzie do JUBILERA IP: 213.134.140.* 19.07.02, 10:28
              Mi chyba najbardzie sie podoba Kruk w Klifie, ale w alejach nie bylam. Chyba
              tez w Sheratonie jest taki dosc "wypasiony" Kruk :-)))
              H.
          • Gość: Acha Re: Gdzie do JUBILERA IP: *.helion.pl 19.07.02, 11:59
            Ja też bardzo lubię biżuterię Kruka.Mieszkam w Gliwicach,tutaj też jest
            salon,poza tym jeszcze kilka na Śląsku.Nie polecam natomiast Apartu (chociaż
            jest tańszy-i to mnie skusiło).Kupiłam tam pierścionek z brylantem z białego
            złota,z którego po roku noszenia brylant...wypadł.Oczywiście go zgubiłam,ale mi
            było wtedy smutno!Świadczy to o kiepskiej jakości tej biżuterii.Jak może
            wylecieć kamień!!!Ponieważ nie miałam paragonu,tylko sam certyfikat,okazało się
            że nie mogę tego reklamować.Może bym i coś wskórała,ale nie chciało mi się z
            nimi użerać i np być posądzoną o wydłubanie tego brylancika.Po prostu już nigdy
            tam nic nie kupię i odradzam wszystkim.
    • Gość: Joanna Re: Gdzie do JUBILERA IP: *.datastar.pl 19.07.02, 10:04
      Ja kupiłam oryginalny pierścionek w sklepie "Jubiler" w Al. Jerozolimskich w W-
      wie, koło Hesta. Na pierwszy rzut oka nie widziałam nic ciekawego, ale jak
      trochę się poprzyglądałam, to wybrałam. Nie interesują mnie wzory dostępne w
      każdym sklepie. Wybrałam pierścionek, który przyjechał z Izraela i był jedynym
      egzemplarzem (mam nadzieję).
      • Gość: em Re: Gdzie do JUBILERA IP: 62.148.83.* 19.07.02, 10:41
        targi staroci - trzeba umieć szukać, ale można kupić prawdziwe cuda
        srebrne, złote, szmaragdy, turkusy, brylanty
        i ceny nie przyprawiają już o zawrot głowy tak jak kilka lat temu
        • Gość: gAndzia Re: Gdzie do JUBILERA IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 19.07.02, 11:35
          mnie się wzornictwo kruka nie podoba, wolę galerie. tam również można bez
          problemu zmniejszyć czy zamówić wybrany wzór (lub np. pierścionek do
          kolczyków), bo mają stały kontakt z plastykami. mam kilka ukochanych galerii w
          krakowie i wrocku, w warszawie najczęsciej kupuję coś w metal-galeriach:) wolę
          srebro - naprawdę w polsce mamy najpiękniejsze wzornictwo, co do złota - kupuję
          za granicą, bo u nas niestety mało kto umie z niego zrobić coś oryginalnego.
          warto przy okazji wyjazdów poszeperać po sklepach we włoszech czy grecji, można
          trafić na cudeńka.
          • Gość: ap77 Re:Kruk i nie tylko.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 17:35
            Hej!
            Też lubię Kruka (i naprawdę dobra jakość za niską cenę), fajny jest też Kruk
            Fashion, ale niestety dużo droższy. Niepowtarzalne wzory zdarzają się w
            galeriach np. Metal w Wawie (Chmielna i Plac Trzech Krzyży). A props co
            sądzicie o cenie broszki-ważki, srebro, cyrkonie,+ takie dziwne perełki
            (srebrne) na jej (tej ważki) na ogonie. Wyglada to efektownie, jest nie za
            duża, nie za mała no i teraz modne są te motywy.....Kosztuje 40zł. to drogo czy
            tanio? Bo ceny pierścionkó znam, ale broszke kupuje pierwszy raz w życiu......
            Ania
            • Gość: marta Re:Kruk i nie tylko.... IP: *.ny325.east.verizon.net 20.07.02, 17:48
              to naprawdę tanio!
    • koralik27 Apart contra Kruk 22.07.02, 09:42
      A to mnie zdziwila ta historia o Aparcie - o bylejakiej obsludze i ze brylant z
      pierscionka wypadl (odpukac: z moimi nic sie nie dzieje). Ja osobiscie wole "na
      codzien" Apart niz Kruka i sama pierscionek zareczynowy, slubny i obraczke mam
      wlasnie z Aparta :-)))
      W P-niu Apart jest niemal na "kazdym rogu" i w kazdym ze sklepow jest inny
      wybor, no i maja duzy wybor pierscionkow w malych rozmiarach, duzy wybor wzorow
      obraczek + 20% znizki gdy kupuje sie pare (nawet z innego wzoru) + grawerowanie
      gratis, i karta klienta 5% znizki na kazdy wyrob... obsluga jest bardzo mila,
      znacznie milsza niz u Kruka np. w Kupcu Poznanskim, gdzie na dodatek jest maly
      wybor i fasonow i rozmiarow.
      Ale wspanialy jest za to salon Kruka na ul.Paderewskiego, jest ekstra
      eksluzywny i maja tam nawet "pokoj intymny" (qrcze, tak to chyba nazywaja???),
      gdzie w ukryciu przed wscibskim spojrzeniem innych klientow mozna poprzymierzac
      kolie z brylantami czy naszyjniki z prawdziwych perel :-)))

Koralik
      • Gość: Acha Re: Apart contra Kruk IP: *.helion.pl 22.07.02, 10:08
        No wypadł ,wypadł..Ja nosiłam ten pierścionek cały czas,kąpałam się ,myłam
        naczynia,po prostu nie zdejmowałam go z palca.Cholera,może tak nie można?Ale to
        przecież idiotyczne..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka