wysoka9 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 17:12 mam troche garbaty nosek i długi jakie fryzury najbardziej beda mi pasowac. mam włsoy klika cm. za ramiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 17:16 Nie polecałabym włosów idealnie prostych, bo uwydatnią twój nos, chyba, że to ci nie przeszkadza. A jaki masz kształt twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
wysoka9 Re: problemy z włosami- pomogę 16.06.05, 17:38 noramlny ani trojkatny ani owalny ani pucołowaty ani tez inny. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka i jeszcze raz do mroofki2 12.06.05, 17:29 bo tak szczerze to boje sie tej brylantyny czy zelu na moje pokrecone... kiedys uzywalam pianki i robily sie takie nieciekawie twarde :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: i jeszcze raz do mroofki2 12.06.05, 17:52 Żel i pianka mogą spowodować, że włosy będą twarde i sklejone choć nie każdej firmy. Spróbuj wosk lub brylantynę wg wcześniejszych wskazówek, bo włosy po nich nie są twarde,a utrzymują skręt. A jeżeli się boisz to może Instacure-Matrix'a lub Crystal Styling Lotion na wilgotne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Re: i jeszcze raz do mroofki2 12.06.05, 17:58 no wlasnie ja to na wilgotne wlosy tego sunsilka zielonego uzywam :) raz kiedys nic nie nalozylam a rano obudzilam sie z wlosami jak u aniolka:P znaczy - wszystko <cale jakies 60-70 cm wlosow> otaczalo moja buzke i nie chcialo normalnie oklapnac! no to stwierdzilam ze to wszystko przez odzywki i szukam teraz czegos co ich az tak nie obciazy a nie pozwoli im sie puszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulcia Podziw :P IP: *.osiedle.net.pl 12.06.05, 18:26 Podziwiam Cie, że tak wytrwale odpowiadasz na pytania :P złota dziewczyna i sensownie pisze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulcia Podziw :P IP: *.osiedle.net.pl 12.06.05, 18:26 Podziwiam Cie, że tak wytrwale odpowiadasz na pytania :P złota dziewczyna i sensownie pisze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:33 mam 15 lat i poważne problemy z włosami. Niby wszystko ok-błuszcą się, mają ładny kolor(blond), ale jest ich strasznie dużo, w ogóle nie maja objętości, a jeśli już to ja od razu stracą(moja fryzjerka mówi, że jest ich dużo tylko bardzo cieniutkie). nie mogę nosic rozpuszconych włosów bo zarz wyglądam jak lysa, no chyba ze bede je rozczesywać co minutę bo robią mi się z nich strąki. Co mam robić???? Chcę cos na trwałe! czy tabletki i regularne podcinanie pomaga??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.06.05, 18:35 ja również poproszę o rade...:) kiedyś rozjaśniałam włosy, aktualnie mam swoje naturalne; moge stwierdzić, że nic tak mocno nie niszczy włosów jak fajbowanie więc już nigdy ich całych nie ufarbuję jednak ostatnio myślałam o delikatnych pasemkach czy balejażu na całej głowie, żeby trochę rozjaśnic główkę.. acha, jestem naturalną blondynką;).. czy kiedy zrobie sobie takie jaśniejsze pasemka to moje naturalne włosy nie będą wydawać się ciemniejsze niż w rzeczywistości (tak jak to nienaturalnie wyglądała kiedy się rozjaśnia całą głowę)? zauważyłam, że kiedy się rozjaśnia włosy farbą to później swoje własne są jakieś ciemniejsze, nawet te blond... a może tylko tak mi się wydaje;)... no i czy nie zniszczą sie po takim zabiegu ( bo nie mam zamiaru znów odczekiwać aż odrosną moje własne;) ) ?.. pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodka MRÓWA JEST GŁUPIA IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:27 OD KOGO CHCESZ ODPOWIEDŹ? BO WIDZE ZE MRÓWKA MI PODBIERA AUTORSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: MRÓWA JEST GŁUPIA IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.06.05, 20:01 poproszę odpowiedzi od specjalisty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodka Re: MRÓWA JEST GŁUPIA IP: 62.93.46.* 12.06.05, 20:07 a kto wg ciebie jest specjalista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: MRÓWA JEST GŁUPIA IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.06.05, 20:56 Jak widać napisałam w Twoim poscie, więc najwyraźniej oczekuje odpowiedzi od Ciebie, pozdrawiam i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LODKA DO MRÓWKI IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:29 NIE WIEM JAK TO ZROBIŁAŚ, ALE WYKASOWAŁAŚ KILKA MOICH WCZESNIEJSZYCH WYPOWIEDZI. ZJJAW SIE WRESZCIE I WALCZ JAK PRAWDZIWY CZŁOWIEK. A, SORRY JAK PRAWDZIWA "MRÓWKA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Do Lodki :-) IP: *.devs.futuro.pl 13.06.05, 11:02 Witaj :-) Ja mam pytanie odnosnie serii Kreastese. Czy warto wydawac majątek i szukać jej po salonach, rzeczywiście taki połysk daje? Mam wlosy kręcone, raczej farbowane no i chciałabym, zeby były albo proste albo ładnie pokrecone a nie takie niewiadomoco :-) Jakie polecisz szampony/odzywki do takich włosów? Lepiej je prostować czy zostawić? No i czy ten Kereastese bedzie dobry na połysk i wygładzanie czy znasz cos równie dobrego za normalną cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Długie, gęste włosy IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.05, 22:25 Witam i dołączam się do reszty dziewczyn z prośbą o pomoc. Mam długie [do pasa], gęste, proste włosy, które niestety rozdwajają się na końcach. Używam oleju rycynowego, odżywki bodajże Gliss Kura, wsmarowywuję w nie kreatyninę [mam nadzieję, że nie pomylilam nazwy], a poprawa jest niestety niezbyt znaczna. Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestje, jak pozbyć się takiego rozdwajania się końcówek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze raz Daria Re: Długie, gęste włosy IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.05, 22:27 Przepraszam, miało być "sugestie" :) www.bykom-stop.avx.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.crowley.pl 13.06.05, 10:45 Pytania do lodki ! 1. Czy mogę używać szamponu elseve i odzywki sunsilk, czy powinny byc z tej samej firmy ? 2. Co zrobić aby włosy wyglądały świeżo gdy nie che ich myć codziennie ? 3. Jak możesz to poleć mi jakiś dobry szampon, który nie natłuszcza włosów! Mam normalne włosy, jednak wydaje mi sie, ze producenci szamponow specjalnie dają coś co natłuszcza włosy, aby je częściej myć, a więc cześciej kupować szampon. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig jak uzywac prostownicy? IP: *.infopower.pl / 195.205.96.* 13.06.05, 11:31 mam problem, bo po prostu nie wiem jak uzywac, tzn technicznie wiem, chodzi o to, ze przed samym uzyciem trzeba umyc wlosy i wysuszyc? czy tez np. mozna umyc wlosy wieczorem a wyprostowac rano? pozdrawiam ig Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:00 PROSZE O RADE, RIOZJASNIALAM WLOSY WODA UTLENIONA PRZEZ 3 LATA, EFEKT JEST SUPER, JEDNAK SLYSZALAM ZE TO JEST SZKODLIWE, DOSTRZEGLAM TERAZ ZE MOJE WLOSY SZYBKO SIE NISZCZA I CZESTO MUSZE POIDCINAC KONCOWKI, CZY NAPRAWDE WODA UTLWNIONA JEST AZ TAK SZKODLIWA??? LEPIEJ MOZE SOBIE ZROBIC BALEJAZ W ODCIENIACH BLONDU? PROSZE O RADE Odpowiedz Link Zgłoś
b3ata Re: problemy z włosami- pomogę 14.06.05, 11:24 Gość portalu: lodka napisał(a): > jestem doswiadczona fryzjerka, chetnie rozwieje Wasze wątpliwości dotyczace > włosków. prosze o porade- co najlepiej zrobic z wlosami po trwalej zrobionej jakies 3 miesiace temu? tzn. teraz wygladaja jak siano, nie ukladaja sie a ja mam watpliwosci, czy powtorzyc trwala (boje sie, ze beda jeszcze gorzej wygladac), czy je po prostu obciac i czekac az odrosna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: problemy z włosami- pomogę IP: 213.17.140.* 16.06.05, 15:59 Pomocy!!! Co zrobić jeśli włosy są strasznie zniszczone rozjaśnieniem??? 02.06 robiłam blon pasemka - efekt jest straszny!! włosy są strasznie suche i matowe. Codziennie nakładam odżywkę w kremie Elseve to nawet troche pomaga, ale ponieważ mam krotkie włosy i codziennie musze je wymodelować. Niestety włosy po tej odżywce nie daja sie ułożyć!! Co zrobić??? Myślałam o ich przyciemnieniu na jakiś brąz ale nie wiem czy to dodatkowo ich nie obciąży... Obiecałam soebi, ze to moje ostatnie pasemka!!Jest jakaś super odżywka, ktora mi je zregeneruje w krotkim czasie????? Odpowiedz Link Zgłoś
barbi20 Re:do lodki 17.06.05, 15:00 Witam! Mam nadzieję że uzyskam od Pani pomoc........ Mam problem z włosami gdyż po farbowaniu sa one zniszczone i strasznie ale to strasznie zniszczone na końcach....Pozatym jak myję głowę (a myję szamponem L'oreal do włosów farbowanych) to moje włosy od jakiegoś czasu podczas mycia są posklejane....uważam że ten szampon jest bardzo dobry ale moje włosy potrzebują silnej kuracji....Czy może mi Pani coś polecić na zniszczone włosy, oraz zniszczone i rozdwojone końcówki...Proszę bardzo o pomoc......z gory serdecznie dziekuję..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lodki!!!!!!! #############jak je rozjasnic bez chemii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:06 czy ten rumianek naprawde pomaga?a jak to mam stosowac ?zalac wrzatkiem czy co? prosze napisz mi jak to płukac?dziekuje z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.tpi.pl 17.06.05, 15:14 Czesc, moj odiweczny problem to puszcace sie wlosy, co zrobic zeby byly zdorwsze, bardzoiej lsniace? uzywalam wielu kosmetykow i nic;/ efgekt- sa suche helpp pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.gv.shawcable.net 17.06.05, 18:10 Lodka, prosze o rade:)) mam ladne, zdrowe poldlugie proste wlosy. Co ok. 3 tygodzni farbuje odrosty szamponem Palette. Slyszalam o nim duuuzo zlycz rzeczy. Od ok. roku mam b. suche koncowki tzn. ostatnie 15cm.Uzywam nawilzajacego szamponu 2 w 1 Pantene pro v, odzywek na same konce, jedwabiu i nawet balsamu do ciala. One jednak wciaz sa "pierzace sie " i suche/twarde. Chcialabym zrobic sobie kwasna trwala(lekkie fale), ale nie wiem czy nie bede miala jeszcze wiekszego pierza i sterczacych koncow. Co Ty na to???Z gory dziekuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbi20 Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:40 Witam! Mam nadzieję że uzyskam od Pani pomoc........ Mam problem z włosami gdyż po farbowaniu sa one zniszczone i strasznie ale to strasznie zniszczone na końcach....Pozatym jak myję głowę (a myję szamponem L'oreal do włosów farbowanych) to moje włosy od jakiegoś czasu podczas mycia są posklejane....uważam że ten szampon jest bardzo dobry ale moje włosy potrzebują silnej kuracji....Czy może mi Pani coś polecić na zniszczone włosy, oraz zniszczone i rozdwojone końcówki...Proszę bardzo o pomoc......z gory serdecznie dziekuję..... Odpowiedz Link Zgłoś
little_my Re: problemy z włosami- pomogę 17.06.05, 18:27 Mój problem polega na tym, że właściwie nie ma szamponu którego mogłabym używać. kiedyś mogłam używać właściwie wszystkich szamponów, później tylko do włosów normalnych, jeszcze później tylko szamponów dla dzieci, mniej więcej od 3 lat tylko Johnson's baby, ale od paru miesięcy przeżuciłam sie na Nivea Baby. gdy uzywam innego szamponu włosy mi się przetłuszczają, pojawia się łupież, robią mi sie krosty na głowie. NiveaBaby jest dobry bo nie powoduje wymienionych wcześniej skutków, ale kiedyś myłam włosy co 2-3 dni, teraz muszę codziennie. jaka może być tego przyczyna? alergia na składniki szamponów? hormony? może mi Pani coś poradzić, polecić jakiś delikatny szampon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbi20 Re: problemy z włosami- pomogę-do lodki!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 21:55 Witam! Mam nadzieję że uzyskam od Pani pomoc........ Mam problem z włosami gdyż po farbowaniu sa one zniszczone i strasznie ale to strasznie zniszczone na końcach....Pozatym jak myję głowę (a myję szamponem L'oreal do włosów farbowanych) to moje włosy od jakiegoś czasu podczas mycia są posklejane....uważam że ten szampon jest bardzo dobry ale moje włosy potrzebują silnej kuracji....Czy może mi Pani coś polecić na zniszczone włosy, oraz zniszczone i rozdwojone końcówki...Proszę bardzo o pomoc......z gory serdecznie dziekuję..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: problemy z włosami- pomogę-do lodki!!!!! IP: *.gv.shawcable.net 20.06.05, 02:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 25.10.05, 16:26 czy wiecie, ze ten watek zalozyla i prowadzila dwunastolatka? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiorka Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 17:20 Nie wiem czy można jeszcze pytać? Mam pytanie odnośnie pozostałości po balejażu blond na ciemnych włosach- kiedy pojawiły się odrosty pofarbowałam włosy na kolor zbliżony do mojego naturalnego (mroźny kasztan z Loreal) i po dwóch tygodniach zauważyłam że te blond pasemka zaczynają się powoli przebijać, CO ROBIĆ??? Chcę wrócić do naturalnego koloru ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ DO WIORKA IP: *.rev.vline.pl 25.10.05, 18:48 szkoda że nie przeczytałaś postu wcześniejszego bo wtedy wiedziałabyś czy można jeszcze pytać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkodnik Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 26.10.05, 11:27 no i co, nie uwierzylyscie mi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M,M&I Do Mroofki2 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:39 Czy już nie odpowiadasz? Bo widzę, że lodka vel szkodnik to jakiś nawiedzony człowiek :D Potrzebuje Twojej pomocy Mroofko :) Odpowiedz Link Zgłoś