Dodaj do ulubionych

problemy z włosami- pomogę

• wysoka9 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 17:12
      mam troche garbaty nosek i długi jakie fryzury najbardziej beda mi pasowac. mam
      włsoy klika cm. za ramiona.
      • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 17:16
        Nie polecałabym włosów idealnie prostych, bo uwydatnią twój nos, chyba, że to ci nie przeszkadza. A jaki masz kształt twarzy?
        • wysoka9 Re: problemy z włosami- pomogę 16.06.05, 17:38
          noramlny ani trojkatny ani owalny ani pucołowaty ani tez inny.
    • szalona_kredka i jeszcze raz do mroofki2 12.06.05, 17:29
      bo tak szczerze to boje sie tej brylantyny czy zelu na moje pokrecone... kiedys
      uzywalam pianki i robily sie takie nieciekawie twarde :/
      • mroofka2 Re: i jeszcze raz do mroofki2 12.06.05, 17:52
        Żel i pianka mogą spowodować, że włosy będą twarde i sklejone choć nie każdej firmy. Spróbuj wosk lub brylantynę wg wcześniejszych wskazówek, bo włosy po nich nie są twarde,a utrzymują skręt. A jeżeli się boisz to może Instacure-Matrix'a lub Crystal Styling Lotion na wilgotne włosy.
        • szalona_kredka Re: i jeszcze raz do mroofki2 12.06.05, 17:58
          no wlasnie ja to na wilgotne wlosy tego sunsilka zielonego uzywam :)
          raz kiedys nic nie nalozylam a rano obudzilam sie z wlosami jak u aniolka:P
          znaczy - wszystko <cale jakies 60-70 cm wlosow> otaczalo moja buzke i nie
          chcialo normalnie oklapnac! no to stwierdzilam ze to wszystko przez odzywki i
          szukam teraz czegos co ich az tak nie obciazy a nie pozwoli im sie puszyc...
    • Gość: Ulcia Podziw :P IP: *.osiedle.net.pl 12.06.05, 18:26
      Podziwiam Cie, że tak wytrwale odpowiadasz na pytania :P złota dziewczyna i sensownie pisze ;)))
    • Gość: Ulcia Podziw :P IP: *.osiedle.net.pl 12.06.05, 18:26
      Podziwiam Cie, że tak wytrwale odpowiadasz na pytania :P złota dziewczyna i sensownie pisze ;)))
    • Gość: Kacha Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:33
      mam 15 lat i poważne problemy z włosami. Niby wszystko ok-błuszcą się, mają
      ładny kolor(blond), ale jest ich strasznie dużo, w ogóle nie maja objętości, a
      jeśli już to ja od razu stracą(moja fryzjerka mówi, że jest ich dużo tylko
      bardzo cieniutkie). nie mogę nosic rozpuszconych włosów bo zarz wyglądam jak
      lysa, no chyba ze bede je rozczesywać co minutę bo robią mi się z nich strąki.
      Co mam robić???? Chcę cos na trwałe! czy tabletki i regularne podcinanie
      pomaga???
    • Gość: Olka Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.06.05, 18:35
      ja również poproszę o rade...:)

kiedyś rozjaśniałam włosy, aktualnie mam swoje naturalne; moge stwierdzić, że
      nic tak mocno nie niszczy włosów jak fajbowanie więc już nigdy ich całych nie
      ufarbuję jednak ostatnio myślałam o delikatnych pasemkach czy balejażu na całej
      głowie, żeby trochę rozjaśnic główkę.. acha, jestem naturalną blondynką;).. czy
      kiedy zrobie sobie takie jaśniejsze pasemka to moje naturalne włosy nie będą
      wydawać się ciemniejsze niż w rzeczywistości (tak jak to nienaturalnie
      wyglądała kiedy się rozjaśnia całą głowę)? zauważyłam, że kiedy się rozjaśnia
      włosy farbą to później swoje własne są jakieś ciemniejsze, nawet te blond... a
      może tylko tak mi się wydaje;)... no i czy nie zniszczą sie po takim zabiegu (
      bo nie mam zamiaru znów odczekiwać aż odrosną moje własne;) ) ?..

pozdrawiam !
      • Gość: lodka MRÓWA JEST GŁUPIA IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:27
        OD KOGO CHCESZ ODPOWIEDŹ? BO WIDZE ZE MRÓWKA MI PODBIERA AUTORSTWO!
        • Gość: olka Re: MRÓWA JEST GŁUPIA IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.06.05, 20:01
          poproszę odpowiedzi od specjalisty;)
          • Gość: lodka Re: MRÓWA JEST GŁUPIA IP: 62.93.46.* 12.06.05, 20:07
            a kto wg ciebie jest specjalista?
            • Gość: olka Re: MRÓWA JEST GŁUPIA IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.06.05, 20:56
              Jak widać napisałam w Twoim poscie, więc najwyraźniej oczekuje odpowiedzi od
              Ciebie,
              pozdrawiam i z góry dziękuję
    • Gość: LODKA DO MRÓWKI IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:29
      NIE WIEM JAK TO ZROBIŁAŚ, ALE WYKASOWAŁAŚ KILKA MOICH WCZESNIEJSZYCH
      WYPOWIEDZI. ZJJAW SIE WRESZCIE I WALCZ JAK PRAWDZIWY CZŁOWIEK.
      A, SORRY JAK PRAWDZIWA "MRÓWKA".
      • Gość: mea Do Lodki :-) IP: *.devs.futuro.pl 13.06.05, 11:02
        Witaj :-) Ja mam pytanie odnosnie serii Kreastese. Czy warto wydawac majątek i
        szukać jej po salonach, rzeczywiście taki połysk daje? Mam wlosy kręcone,
        raczej farbowane no i chciałabym, zeby były albo proste albo ładnie pokrecone a
        nie takie niewiadomoco :-) Jakie polecisz szampony/odzywki do takich włosów?
        Lepiej je prostować czy zostawić? No i czy ten Kereastese bedzie dobry na
        połysk i wygładzanie czy znasz cos równie dobrego za normalną cenę?
    • Gość: Daria Długie, gęste włosy IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.05, 22:25
      Witam i dołączam się do reszty dziewczyn z prośbą o pomoc.
      Mam długie [do pasa], gęste, proste włosy, które niestety rozdwajają się na
      końcach. Używam oleju rycynowego, odżywki bodajże Gliss Kura, wsmarowywuję w
      nie kreatyninę [mam nadzieję, że nie pomylilam nazwy], a poprawa jest niestety
      niezbyt znaczna. Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestje, jak pozbyć się
      takiego rozdwajania się końcówek. Pozdrawiam
      • Gość: Jeszcze raz Daria Re: Długie, gęste włosy IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.05, 22:27
        Przepraszam, miało być "sugestie" :)

www.bykom-stop.avx.pl/
    • Gość: madzia Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.crowley.pl 13.06.05, 10:45
      Pytania do lodki !

1. Czy mogę używać szamponu elseve i odzywki sunsilk, czy powinny byc z tej
      samej firmy ?
      2. Co zrobić aby włosy wyglądały świeżo gdy nie che ich myć codziennie ?
      3. Jak możesz to poleć mi jakiś dobry szampon, który nie natłuszcza włosów! Mam
      normalne włosy, jednak wydaje mi sie, ze producenci szamponow specjalnie dają
      coś co natłuszcza włosy, aby je częściej myć, a więc cześciej kupować szampon.
      Pozdrawiam
      • Gość: ig jak uzywac prostownicy? IP: *.infopower.pl / 195.205.96.* 13.06.05, 11:31
        mam problem, bo po prostu nie wiem jak uzywac, tzn technicznie wiem, chodzi o
        to, ze przed samym uzyciem trzeba umyc wlosy i wysuszyc? czy tez np. mozna umyc
        wlosy wieczorem a wyprostowac rano?

pozdrawiam
        ig
    • Gość: Justyna Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:00
      PROSZE O RADE, RIOZJASNIALAM WLOSY WODA UTLENIONA PRZEZ 3 LATA, EFEKT JEST
      SUPER, JEDNAK SLYSZALAM ZE TO JEST SZKODLIWE, DOSTRZEGLAM TERAZ ZE MOJE WLOSY
      SZYBKO SIE NISZCZA I CZESTO MUSZE POIDCINAC KONCOWKI, CZY NAPRAWDE WODA
      UTLWNIONA JEST AZ TAK SZKODLIWA??? LEPIEJ MOZE SOBIE ZROBIC BALEJAZ W
      ODCIENIACH BLONDU? PROSZE O RADE
    • b3ata Re: problemy z włosami- pomogę 14.06.05, 11:24
      Gość portalu: lodka napisał(a):

> jestem doswiadczona fryzjerka, chetnie rozwieje Wasze wątpliwości dotyczace
      > włosków.

prosze o porade- co najlepiej zrobic z wlosami po trwalej zrobionej jakies 3
      miesiace temu? tzn. teraz wygladaja jak siano, nie ukladaja sie a ja mam
      watpliwosci, czy powtorzyc trwala (boje sie, ze beda jeszcze gorzej wygladac),
      czy je po prostu obciac i czekac az odrosna???
    • Gość: sylwia Re: problemy z włosami- pomogę IP: 213.17.140.* 16.06.05, 15:59
      Pomocy!!! Co zrobić jeśli włosy są strasznie zniszczone rozjaśnieniem??? 02.06
      robiłam blon pasemka - efekt jest straszny!! włosy są strasznie suche i
      matowe. Codziennie nakładam odżywkę w kremie Elseve to nawet troche pomaga, ale
      ponieważ mam krotkie włosy i codziennie musze je wymodelować. Niestety włosy po
      tej odżywce nie daja sie ułożyć!! Co zrobić??? Myślałam o ich przyciemnieniu na
      jakiś brąz ale nie wiem czy to dodatkowo ich nie obciąży... Obiecałam soebi, ze
      to moje ostatnie pasemka!!Jest jakaś super odżywka, ktora mi je zregeneruje w
      krotkim czasie?????
      • barbi20 Re:do lodki 17.06.05, 15:00
        Witam! Mam nadzieję że uzyskam od Pani pomoc........
        Mam problem z włosami gdyż po farbowaniu sa one zniszczone i strasznie ale to
        strasznie zniszczone na końcach....Pozatym jak myję głowę (a myję szamponem
        L'oreal do włosów farbowanych) to moje włosy od jakiegoś czasu podczas mycia są
        posklejane....uważam że ten szampon jest bardzo dobry ale moje włosy potrzebują
        silnej kuracji....Czy może mi Pani coś polecić na zniszczone włosy, oraz
        zniszczone i rozdwojone końcówki...Proszę bardzo o pomoc......z gory serdecznie
        dziekuję.....
    • Gość: do lodki!!!!!!! #############jak je rozjasnic bez chemii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:06
      czy ten rumianek naprawde pomaga?a jak to mam stosowac ?zalac wrzatkiem czy co?
      prosze napisz mi jak to płukac?dziekuje z góry!
    • Gość: olala Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.tpi.pl 17.06.05, 15:14
      Czesc, moj odiweczny problem to puszcace sie wlosy, co zrobic zeby byly
      zdorwsze, bardzoiej lsniace? uzywalam wielu kosmetykow i nic;/ efgekt- sa suche
      helpp pozdrowka
      • Gość: asia Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.gv.shawcable.net 17.06.05, 18:10
        Lodka, prosze o rade:)) mam ladne, zdrowe poldlugie proste wlosy. Co ok. 3
        tygodzni farbuje odrosty szamponem Palette. Slyszalam o nim duuuzo zlycz rzeczy.
        Od ok. roku mam b. suche koncowki tzn. ostatnie 15cm.Uzywam nawilzajacego
        szamponu 2 w 1 Pantene pro v, odzywek na same konce, jedwabiu i nawet balsamu do
        ciala. One jednak wciaz sa "pierzace sie " i suche/twarde. Chcialabym zrobic
        sobie kwasna trwala(lekkie fale), ale nie wiem czy nie bede miala jeszcze
        wiekszego pierza i sterczacych koncow.
        Co Ty na to???Z gory dziekuje :)))
        • Gość: barbi20 Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:40
          dziekuję.....
    • little_my Re: problemy z włosami- pomogę 17.06.05, 18:27
      Mój problem polega na tym, że właściwie nie ma szamponu którego mogłabym
      używać. kiedyś mogłam używać właściwie wszystkich szamponów, później tylko do
      włosów normalnych, jeszcze później tylko szamponów dla dzieci, mniej więcej od
      3 lat tylko Johnson's baby, ale od paru miesięcy przeżuciłam sie na Nivea Baby.
      gdy uzywam innego szamponu włosy mi się przetłuszczają, pojawia się łupież,
      robią mi sie krosty na głowie. NiveaBaby jest dobry bo nie powoduje
      wymienionych wcześniej skutków, ale kiedyś myłam włosy co 2-3 dni, teraz muszę
      codziennie. jaka może być tego przyczyna? alergia na składniki szamponów?
      hormony? może mi Pani coś poradzić, polecić jakiś delikatny szampon?
      • Gość: barbi20 Re: problemy z włosami- pomogę-do lodki!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 21:55
        dziekuję.....
        • Gość: up Re: problemy z włosami- pomogę-do lodki!!!!! IP: *.gv.shawcable.net 20.06.05, 02:12
    • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 25.10.05, 16:26
      czy wiecie, ze ten watek zalozyla i prowadzila dwunastolatka? hehehe
      • Gość: Wiorka Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 17:20
        Nie wiem czy można jeszcze pytać?
        Mam pytanie odnośnie pozostałości po balejażu blond na ciemnych włosach- kiedy
        pojawiły się odrosty pofarbowałam włosy na kolor zbliżony do mojego naturalnego
        (mroźny kasztan z Loreal) i po dwóch tygodniach zauważyłam że te blond pasemka
        zaczynają się powoli przebijać, CO ROBIĆ???
        Chcę wrócić do naturalnego koloru ;-((
        • Gość: ........ DO WIORKA IP: *.rev.vline.pl 25.10.05, 18:48
          szkoda że nie przeczytałaś postu wcześniejszego bo wtedy wiedziałabyś czy można
          jeszcze pytać ;)
    • Gość: szkodnik Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 26.10.05, 11:27
      no i co, nie uwierzylyscie mi?????
    • Gość: M,M&I Do Mroofki2 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:39
      Czy już nie odpowiadasz?
      Bo widzę, że lodka vel szkodnik to jakiś nawiedzony człowiek :D

Potrzebuje Twojej pomocy Mroofko :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka