Dodaj do ulubionych

puder czy fluid?

11.06.05, 19:17
? co lepsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: eliza Re: puder czy fluid? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:28
      to zalezy od rodzaju skóry do tłustej polecam puder, sama używam, bo po paru
      minutach stopi sie ze skóra i zmatowi ładnie cere, a do suchej fluid bo puder
      moze byc zbytnio widoczny i na lato jest super, gdy sie ma ładnie opalona buzie
      wystarczy leciutenko przypudrowac zeby sie nie swieciła i jest super
    • mikams75 Re: puder czy fluid? 11.06.05, 19:55
      zalezy do czego ;-)
    • Gość: sitc Re: puder czy fluid? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:18
      Przecież do dwa zupełnie różne kosmetyki, o odmiennych zastosowaniach!!!
      Jeśli koniecznie chcesz wybrać tylko jeden z nich, to podkład bez pudru wygląda
      ok, ale odwrotnie to koszmar!
      • frrancuzeczka Re: puder czy fluid? 11.06.05, 22:40
        nie zgodze sie. ja uzywam tylko pudru w kamieniu bez podkladu i jakos nie wydaje
        mi sie zebym byla chodzacym koszmarem :)
        • sitc Re: puder czy fluid? 11.06.05, 22:59
          Frrancuzeczko wcale nie twierdze że jesteś :*
          Poprostu jak masz dobrą cerę, bez wyprysków i zmarszczek, to przypudrowanie
          nosa, może wystarczyć.
          Ja eksperymentowałam z używaniem samego pudru i mimo że używam górnopółkowych,
          w moim mniemaniu najlepszych na rynku to efekt zwykle był opłakany. Wchodził mi
          w pory, w zmarszczki pod oczami i cera nie wyglądała zdrowo.
          Jeśli ty używasz tylko pudru i ci to służy, to zazdroszcze oszczędzania czasu i
          pieniędzy ;)
          Ja jednak wole podkład.
          • frrancuzeczka Re: puder czy fluid? 11.06.05, 23:07
            :)
            mam niezla cere, nie narzekam i dlatego puder wystarcza. podkladu uzywam czasem
            w zimie, mam wrazenie, ze wtedy jest mi cieplej:)
            przyznam sie ze kupno podkladu jest dla mnie nie lada wyzywaniem, boje sie ze
            nie ten kolor itp. mam jakas taka niechec do podkladow, wydaja mi sie
            nienaturalne, choc zgodze sie potrafia zdzialac cuda i niektorym sa po prostu
            potrzebne.
            pozdrawiam:)
        • Gość: Nessie Re: puder czy fluid? IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 23:00
          Ja też używam tylko pudru. Co prawda jest to "Creme Puff" Max Factor :) Jeżeli
          trzeba tylko lekko zmatowić i wyrównać koloryt cery, to puder jest
          niezastąpiony. Nie widać go na twarzy (w sensie: nie widać, że mam makijaż),
          kryje drobne niedoskonałości i nie świecę się.

Fluid to już hardcorowa sprawa :) A fluid przysypany pudrem to w ogóle sprawa
          raczej na wieczór, tak mi się wydaje...
          • shojo4 Re: puder czy fluid? 12.06.05, 08:20
            chodzi mi o zakrycie małych niedoskonałości typu żyłki na nosie i rózne
            zabarwienia na twarzy.
            gdybym miała sie posmarować fluidem to by było widać na szyi (efekt maski)
            itd., z resztą co ta skóra pocznie obładowana taką warstwą kosmetyku?
            a puderkiem przypudrować nosek itd, itd. i fajnie. tylko jak wybrać odcień
            pudru? np. z avonu? zamówie zły i pieniązki w głoto.
            • Gość: pianazludzen Re: puder czy fluid? IP: *.arcor-ip.net 12.06.05, 18:17
              ja znalazłam ostatnio coś niezłego - Flawless Finish E.Arden. To coś pomiędzy
              pudrem a fluidem - tzw. kompakt. Nakłąda się go gabką, jeśli jest wilgotna,
              efekt jest bardziej transparentny.

Na prawdę jestem zaskoczona, nigdy nie byłam przekonana do takich kompaktów,
              wydawały mi się za cięzkie. Ten jest naprawdę niezły.
      • vanilla4 Re: puder czy fluid? 12.06.05, 11:08
        Używam TYLKO pudru - z MAx FActor - jest bardzo ok.
      • skidblandir Re: puder czy fluid? 12.06.05, 18:38
        oj tez sie nie zgodze.
        tez uzywam tylko pudru w kamieniu i jakos nikt nie mowi na mnie koszmar...
    • Gość: prissy Re: puder czy fluid? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 09:23
      też się bałam "efektu maski" i pomarańczowego odcienia, którym straszą niektóre
      delikwentki. drobne niedoskonałości przykryjesz korektorem, a co do podkładów
      to radzę zacząć z tymi lekkimi, np. Rimmel Flawless, cena ok. 30zł, a jest
      naprawdę niezły. Wybierz o ton jaśniejszy od odcienia Twojej cery.
      Nie ma szans przesadzić z ilością, jednocześnie ładnie wyrównuje koloryt,
      nawilża i właściwie jest moim faworytem ;)

pozdrawiam
      • shojo4 Re: puder czy fluid? 12.06.05, 11:05
        a ja nie umiem okreslic odcienia mojej cery;p;p;p;p;p;p;p;p;p
        • Gość: prissy Re: puder czy fluid? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:26
          ...to wspomóż się koleżanką, sprzedawczynią w dobrym sklepie, albo rozetrzyj
          próbkę na na skórze między kciukiem i palcem wskazującym - jak nie ma kleksa to
          pewnie to będzie TO ;p
    • anutka1 Re: puder czy fluid? 12.06.05, 11:12
      a co powiecie o podkladzie(?) Maybelline o konsystencji musu?
      • shojo4 Re: puder czy fluid? 12.06.05, 18:07
        ja chce tak, aby jak mnie chłopak policzkiem potrze o policzek-dotknie moją
        twarz rękoma, dam mi buzi itd. to nie będzie miał nic nienaturalnego na
        dłoniach. wiem, że to niemożliwe, ale przynajmniej jak najmniej takich rzeczy
        bym chciała i aby jak najmniej były widoczne.

musze poprawić wygląd mojej cery - musze!
        • shojo4 Re: puder czy fluid? 12.06.05, 18:35
          wybaczcie za glupoty, ktore wypisuje.
          • Gość: francuzeczka Re: puder czy fluid? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:30
            wcale nie glupoty ja mam bzika na punkcie zostawiania "polowy twarzy" na kurtce,
            glofie, chlopaku itp. z przykroscia patrze na takie dziewczyny i dlatego jezeli
            juz uzywam podladu to tylko takiego, ktory nie brudzi a jak nie musze to tylko
            puder, ktory sie nie obsypuje i wyglada naturalnie.
            co do okreslenia koloru cery to tez mam z tym problem, tak samo jak z
            okresleniem typu cery! nie martw sie! nie jestes osamotniona ;)
            • aknee Re: puder czy fluid? 12.06.05, 20:03
              Jesli juz mam wybierac, wole nawilzajacy lekki podklad. Puder wysusza. Jak
              uzyje podkladu raz na jakis czas, nic mi sie nie dzieje, a buzia wyglada jakos
              naturalniej. Przy pudrze mam uczucie sciagniecia i dyskomfortu. Pudruje tylko
              nosek i brode i na nosie zawsze widze wysuszone skorki, a brode mam wlasnie
              jakas taka sciagnieta. Wole wiec podklad - np. translucide.
              • shojo4 Re: puder czy fluid? 12.06.05, 21:03
                aha, hmm ja sie troche nie znam;p ale podklad ma konsystencje fluidu? no i w
                ogole jest do niego podobny? w czym sie rozni?
                • aknee Re: puder czy fluid? 12.06.05, 23:06
                  Podklad w plynie to inaczej fliud. Mialam na mysli wlasnie fluid.
                  • shojo4 Re: puder czy fluid? 13.06.05, 13:58
                    aha
                    • shojo4 Re: puder czy fluid? 13.06.05, 13:58
                      aha mam pytanie, czy mozna próbki z avonu dostac wlasnie na takie rozne rzeczy?
                      bo wszystkie powinny najpier zobaczyc na wlasne oczy, czy to jest wlasnie to co
                      szukamy.
                      • justa_79 Re: puder czy fluid? 13.06.05, 14:39
                        poproś konsultantkę o próbki, są w pakietach po 6 szt. - wszystkie odcienie,
                        kosztują 2-5 zł.
                        a fluid to tylko jedna z form podkładu - płynna. podkład może być też w kremie
                        (gęstszy), w kompakcie itp.
                        • shojo4 Re: puder czy fluid? 14.06.05, 13:06
                          dzieki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka