Dodaj do ulubionych

jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na wakacje?

12.06.05, 16:01
powiedzmy, oprócz mydła i szczoteczki i pasty do zębów... Bo ja czasem
zabieram dużo (np gdy jade autem i nie trzeba sie ograniczac z bagażem), a
potem warunki campingowe sprawiają, ze i tak większości z tego nie używam...
Obserwuj wątek
    • starlette Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 12.06.05, 16:07
      Krem z filtrem inny do twarzy i do ciała. Lakier do paznokci + zmywacz. Zel do
      mycia twarzy + zestaw podstawowych kosmetyków do makijazu: korektor, puder,
      tusz do rzęs, cos delikatnego na usta i moze jakiś cień. Najczęsciej jednak i
      tak ich nie używam
      • 18lipcowa Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 12.06.05, 16:12
        starlette napisała:

> Krem z filtrem inny do twarzy i do ciała. Lakier do paznokci + zmywacz. Zel
        do
        > mycia twarzy + zestaw podstawowych kosmetyków do makijazu: korektor, puder,
        > tusz do rzęs, cos delikatnego na usta i moze jakiś cień. Najczęsciej jednak
        i
        > tak ich nie używam

Lakier od paznokci, cienie, korektor - na camping??????? Jezu po co ?
        • Gość: starlette Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 09:54
          Czy ja pisałam że na wakacje jeżdżę na camping???
          • 18lipcowa Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 10:11
            Gość portalu: starlette napisał(a):

> Czy ja pisałam że na wakacje jeżdżę na camping???

a gdzie? Na pokaz mody?
            • arbuzunia 18lipcowa modelka 13.06.05, 10:25
              o rany, może ona leci na romantyczny wyjazd ze swoim facetem, już nie wolno się
              na wakacjach umalować?!

do autorki: mnie też ten temat interesuje bo jade na miesięczne wakacje z
              plecakiem więc musze koniecznie zminimalizowac kosmetyki. oto moja wstępna
              lista:
              -mydło
              -krem z filtrem
              -płyn do mycia twarzy
              -antyperspirant
              -golarka (to sie chyba nie liczy? :)
              -korektor
              -tusz do rzęs
              -chusteczki do czyszczenia twarzy
              -szampon+odzywka w 1

bedzie ciężko bez balsamów, toniku, peelingu i maseczek ale jakos dam rade:) no
              może jeszcze gdzieś chociaż jedną maseczke wcisne :) czy zapomniałam o czymś
              waznym?
              • 18lipcowa Re: 18lipcowa modelka 13.06.05, 10:43
                arbuzunia napisała:

> o rany, może ona leci na romantyczny wyjazd ze swoim facetem, już nie wolno
                się
                >
                > na wakacjach umalować?!

taa ale autorka pisała o campingu. Więc zamiast tony lakierów, zmywaczy i cieni
                lepiej wziąć balsam, krem, szampon...
                • arbuzunia Re: 18lipcowa modelka 13.06.05, 16:59
                  18lipcowa napisała:
                  > taa ale autorka pisała o campingu. Więc zamiast tony lakierów, zmywaczy i
                  cieni
                  > lepiej wziąć balsam, krem, szampon...

zgadzam się, ale jak starlette napisała że nie jedzie na camping ty ironicznie
                  zapytalas czy na pokaz mody, co sugerowało że tylko tam mógłby się przydac
                  lakier do paznokci czy cienie. Stąd moje zdziwienie.
            • Gość: starlette Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 11:33
              Mie się wydaje że to nie ja popadam w przesade tylko ty, skoro zadbany wygląd,
              pomalowane paznokcie u stóp, delikatny makijaż na wieczór kojarzy ci się
              wyłacznie z pokazem mody. Mam nadzieję że nogi golisz?
              • 18lipcowa Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 11:37
                Gość portalu: starlette napisał(a):

> Mie się wydaje że to nie ja popadam w przesade tylko ty, skoro zadbany
                wygląd,
                > pomalowane paznokcie u stóp, delikatny makijaż na wieczór kojarzy ci się
                > wyłacznie z pokazem mody. Mam nadzieję że nogi golisz?

Oczywiście że golę nogi i maluję paznokcie, ale na campingu raczej
                ograniczyłabym się do mycia ciała, włosów i zębów, depilacji i delikatnego
                makijażu. Paznokcie bym odpuściła. Ew. pojechałabym z już pomalowanymi i
                spokój. Bierzesz zmywacz,,,heh to znaczy że codziennie będziesz na tym campingu
                nakładać inny kolorek?Fajowo....Nie ma to jak na campingu przy ognisku przy
                kiełbasce, wsród komarów lakierować paznokietki...
                • starlette Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 11:43
                  Czy ja juz raz nie pisałam że nie spędzam wakacji na campingu?? A pytanie w
                  tytule brzmiało: "Jakie kosmetyki zabieracie na wakacje?"i na nie
                  odpowiedziałam.
                  • 18lipcowa Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 11:48
                    starlette napisała:

> Czy ja juz raz nie pisałam że nie spędzam wakacji na campingu?? A pytanie w
                    > tytule brzmiało: "Jakie kosmetyki zabieracie na wakacje?"i na nie
                    > odpowiedziałam.

Pytanie było o warunki campingowe, no ale mniejsza o to. Każdy zabiera co chce,
                    grunt to dobrze się czuć i wyglądać.
    • 18lipcowa Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 12.06.05, 16:11
      anamag napisała:

> powiedzmy, oprócz mydła i szczoteczki i pasty do zębów... Bo ja czasem
      > zabieram dużo (np gdy jade autem i nie trzeba sie ograniczac z bagażem), a
      > potem warunki campingowe sprawiają, ze i tak większości z tego nie używam...

chusteczki nasączane w razie gdybyś nie mogła się umyć, np. do rąk, do
      hig.intymnej. Mydła nie, bo cięzko je przechować, raczej szampon który może
      spełniać fukcje żelu pod prysznic, napewno coś na komary i do opalania.
    • Gość: Nessie Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka IP: *.acn.waw.pl 12.06.05, 16:47
      Szampon + odżywka + żel, żel do mycia twarzy + tonik, krem do twarzy i ciała (w
      jednym), szminka przeciwsłoneczna. Fenistil.

W tym roku zamierzam oszczędzić miejsce w plecaku i własny grzbiet: zamiast
      szamponu, żelu do twarzy i toniku wezmę tylko jeden produkt - żel do higieny
      intymnej.
      • arbuzunia Nessie 13.06.05, 10:27
        > W tym roku zamierzam oszczędzić miejsce w plecaku i własny grzbiet: zamiast
        > szamponu, żelu do twarzy i toniku wezmę tylko jeden produkt - żel do higieny
        > intymnej.

a jaki żel do higieny intymnej może zastąpić szampon? jestem w szoku :)
        • Gość: Nessie Re: Nessie IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 12:03
          Każdy. Toż jedno i drugie to po prostu mydło w płynie :) Spróbuj kiedyś zresztą
          umyć włosy czy twarz takim żelem, sama zobaczysz.

Ja używam Ziaji nagietkowej.
          • arbuzunia Re: Nessie 13.06.05, 17:01
            a jaki masz rodzaj włosów?
            • Gość: Nessie Re: Nessie IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 17:22
              Przetłuszczające się, ze skłonnością do uczuleń i ŁZS na skórze głowy. :(
              Dlatego nie mogę np. kupić byle jakiego szamponu w przydrożnym sklepiku, bo
              wypryski na całej głowie murowane. Płyny do h.i. mają tę wadę, że niezbyt dobrze
              się pienią na włosach, ale za to są bardzo łagodne dla skóry głowy, nie uczulają
              i działają lekko przeciwbakteryjnie.
    • Gość: anya Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 17:21
      szampon, zel pod prysznic, jakis antyperspirant no i obowiazkowo jakis lakier
      do paznokci + zmywacz - bez tego na moich paznokciach jest sajgon... :(
    • liss.ek Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 10:02
      Ja raczej nie używam na co dzień zbyt wielu kosmetyków, więc mój bagaż nie
      cierpi od ich nadmiaru. Ale z rzeczy, których nie może zabraknąć akurat na
      wyjeździe, to odżywka do włosów (bez spłukiwania) i gąbka - kąpiel bez niej
      pozostawia wrażenie, jakbym w ogóle się nie wykąpała.
      • Gość: agn Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 10:13
        plyn i pudelko do szkiel :(
        szampon, zel do twarzy, krem, szminka ochronna, tusz, cos do opalania
        • trawiasta Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 10:27
          Jadąc pod namiot, zawsze brałam szampon, żel pod prysznic (jakiś delikatny, tak
          coby posłużył jako żel do higieny intymnej zarazem i żel do twarzy), krem z
          filtrem do opalania, pomadkę ochronną, tusz do rzęs (którego przeważnie i tak
          nie używałam).
          Jadąc nie pod namiot, zabieram: żel do twarzy, tonik, płyn do higieny intymnej,
          szampon, odżywkę, żel pod prysznic, wszystkie kosmetyki kolorowe, lakiery i
          zmywacz, peeling, ze dwie maseczki, krem do twarzy na dzień, krem do twarzy na
          noc, płyn do demakijażu, krem depilujący, krem z filtem do opalania, balsam do
          ciała, krem pod oczy... a potem mam bardzo ciężką kosmetyczkę, która zajmuje 1/3
          plecaka ;-]
    • sitc Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 10:57
      Ja zabieram sporo, może dlatego że żadna siła nie zmusi mnie do wyjazdu pod
      namiot (sądze że wróciłabym wściekła i zmęczona do domu już po trzech dniach),
      musi być pokój z łazienką ;).
      Standard to:
      -żel do mycia twarzy
      -krem na noc, na dzień i pod oczy
      -żel pod prysznic, szmpon, blasam do ciała, blasam z filtrami
      -podkład
      -puder jeden bądź dwa
      -tusz do rzęs
      -najcześciej używane cienie, ilość zalezna od długości wyjazdu, ale ok. 5
      -błyszczyki w ilości hurtowej
      -perfumy
      I napewno coś pominęłam :D
    • anamag Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 15:03
      ups, zaglądam tu dzisiaj i widze, ze niewinne pytanie wywołało po drodze małą
      burzę ;-)
      nIe wziełam pod uwagę, ze jednak lubimy spędzać wakacje w różny sposób i w
      różnych warunkach... Miałam na mysli wyjazd w raczej surowe warunki campingowe
      i noszenie swoich gratów w plecaku, wtedy trzeba sie ograniczyc i wybieramy to
      co najpotrzebniejsze. Bo i po co balsam do ciała, jak prysznic (obowiązkowo z
      zimną wodą)jest w drewnianym baraku za zasłonką i nawet nie ma gdzie powiesić
      rzeczy ...? Dobry pomysl z tym żelem do higieny intymnej! pozdrawiam
      • mgielka83 Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 15:26
        -żel do mycia(do hig intymnej moze być),
        -szampon w saszetkach lub malutkiej butelce,-może być szampon+żel w 1, ale
        średnio takie lubię
        -krem z filtrem,
        -mały nivea soft-jako balsam
        -tonik+krem nawilżajacy w mini opakowaniach (przelewam do takich po Rival the
        loop z Rossmana, kupione specjalnie do tego celu),
        -husteczki do hig. intymnej(kiedy nie ma jak normalnie się "w trasie" umyć,
        -coś na komary-autan w sztyfcie
        -podkład w kompakcie+rozświetlacz+kredka do oczu (używane i tak mało),
        -no i serum na końcówki lub coś podobnego w malej butelce, pomocne do
        rozplatania kudłów po myciu:)
        żelazna zasada-wszystko musi się pomieścić w niewielkiej kosmetyczce:) bo jak w
        pener to w plener, jeżdżę z kolegami, i staram się nie miec ani trochę wiekszego
        bagażu od nich, potrafię czasem mieć niezłe osiągi "minimalizacyjne", tą listę
        można odchudzić jeszcze
    • smee Re: jakie kosmatyki KONIECZNIE zabieracie na waka 13.06.05, 17:11
      Pod namiot: mydlo i szampon, deo, krem z wysokim filtrem, jakis krem w tubce
      (typu Nivea Soft - co to moze byc i na twarz, i na rece, i na stopy, i na inne
      takie), koniecznie pomadka ochronna i to chyba tyle.

Pod namiotem sie nie maluje (wczesniej robie po prostu czarna henne i juz,
      akurat starcza na jakies 2 tygodnie). Natomiast czasem nakladam korektor pod
      oczy, bo mam since do pasa i strasze ludzi.

Natomiast wersja hotelowa wyglada tak, ze najwiecej miejsca zajmuje
      kosmetyczka, ktora dodatkowo jest najciezsza, a czasem nie wiadomo jak rozmnaza
      sie na 2-3 kosmetyczki ;)
    • aldonasarn Re: 10.08.15, 11:56
      Na wakacyjny wyjazd oprócz podstawowych kosmetyków do mycia i kremów warto zabrać płatki oczyszczające nawilżone, ja lubię płatki tami myCare z Rossmanna, są zapakowane w szczelnie zamkniętym pudełko, dzięki temu nie wysychają i są cały czas nawilżone, używam ich do demakijażu i odświeżenia twarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka