Dodaj do ulubionych

Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!!

IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 17:10
Witajcie, używałam już mnóstwa podkładów, głównie z wyższej półki, ostatnio
znowu muszę coś kupić. I nie wiem czy ten co ostatnio czy coś innego. Dlatego
moja propozycja to zróbmy mały ranking podkładów, które są na rynku. Ja
zaczynam, mam suchą skórą, raczej bez większych problemów do ukrycia:
1. Clinique, Perfectly Real Make up, całkiem niezły, ja wł kończę 3 opakowanie
(nr 14), teraz na lato może być za ciężki, dlatego zastanawiam się nad lżejszym
2. Clore Clone (używam jednocześnie), nr 13, całkiem fajny, mniej kryjący niż
Clinique, lżejszy na lato i skłaniam się czy nie kupić go kolejny raz, teraz
na lato.
3. Lancome, Adaptive, nr 02, używałam go w tamtym roku w wakacje i troszkę mi
zostało. Lekki, mało gorszy niż HR, mniej ładnie wygląda na buzi.
I tyle, moze dołączycie się. Czekam!!!!
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! 15.06.05, 17:17
      o podkladach bylo mnostwo postow, szczegolnie ostatnio o tych lzejszych, na
      lato, ale co tam wpisze jeszcze raz.
      Kanebo Liquid Finish - lekki, wtapia sie w skore, moim zdaniem idelalny.
      Naprawde polecam. Kolory w opakowaniu wygladaja na ciemne, na buzce sa o wiele
      jasniejsze, trzeba wiec testowac.
      Mam cere mieszana sklonna do przesuszenia.
    • Gość: Ania Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:51
      Ja używam YSL Teint Mat Parafiait 02 z filtrem UV spf 12, bardzo delikatny i
      swietnie wygląda na twarzy, nie tworzy tak zwanej "maski", ale ładnie matuje.
      Polecam
    • Gość: ania Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 18:04
      lancome photogenic ultra comfort nr.03 moj ukochany najlepszy do suchej skory!
    • Gość: Magdusia Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 16.06.05, 09:38
      Podnoszę jeszcze raz ten wątek.
      • Gość: XOXO Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:47
        YSL Teint mat parafait- nr 1 na świecie ;)) Jak w reklamie mi wyszło hihi..
        • Gość: lenka Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 16.06.05, 10:04
          a do jakiej jest cery?
    • egoblonde Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! 17.06.05, 06:39
      wreszcie znalazłam podkład idealny.Mam jasna cerę,mieszaną i problematyczną
      momentami;/-ale double stay Lumene jest idealny.kryje,wcale go nie
      widac,utrzymuje sie cały dzien i jest jasny wpadajacy w bez kolorek-bez tego
      wszechobecnego rózowego odcienia!ideał!
      • Gość: Rachala Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 17.06.05, 09:58
        A ja jestem zadowolona z podkładu "Ideal balance" L'oreala jest dla mnie
        idealny,ładnie wszystko kryje,nawilża skórę jak jest sucha i nie ma efektu
        maski.w końcu znalazłam to czego szukałam!
        • Gość: monias1 Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.133.* 17.06.05, 11:24
          Dla mnie najlepsze podlkady to
          - Diorskin Satin
          - Diorskin Fluide
          - Diorskin Light
          - Lancome ID

Sa to wedlug mnie najlepsze podklady. A mam cere mieszana, oczekiwany efekt -
          cera naturalna, bez efektu maski, nie wchodzi w pory.
          • Gość: Joanna Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.veranet.pl 17.06.05, 13:50
            A ja nie polecam podkładu Diorskin Fluide, mam mieszana cerę i uważam ze jest
            beznadzijeny - lepsze juz saod niego podkładay sredniopółkowe, wogóle nie
            matuje - skóra juz po kilku godzinach się swieci, w dodatku troche go widać, a
            za ta cene mozna by sie spodziewac czegos lepszego. Nie polecam
            • Gość: antydiora Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 17.06.05, 14:23
              dokladnie to samo wrazenie. skora sie swieci,wyglada ladnie tylko przez
              chwile,nie pasuje do wielu kremow-wyglada wtedy jakby sie"zwarzyl" na twarzy.
              spodziewalam sie-moze nie cudu-ale dobrego podkladu,spelniajacego podstawowe
              parametry. ostatnio mieszam go z nieco zbyt ciezkim na lato dw el-wtedy dluzej
              sie trzyma na twarzy.
    • marvellous Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! 17.06.05, 12:08
      Unifiance LRP, inne które próbowałam mi nie podchodzą :P
      • emka_cafe Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! 17.06.05, 13:56
        Tak, Unifiance Le Roche jest naprawde super. Przede wszystkim swietnie
        wyrównuje koloryt i matowi.
    • Gość: Ann Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.ols.vectranet.pl 17.06.05, 12:09

Double Wear Estee lauder - na zimę super,na lato za bardzo kryjący,ale używam bo
      mam trochę do zatuszowania
      Colorstay Revlon - średnio mi przypadł do gustu,ciężko sie rozprowadza,smugi,maska
      Colorstay Natural Revlon- lepszy od poprzedniego,dobrze się rozprowadza,ale też
      nie ideał
      Sheer to Cover IsaDora - totalna porażka,nic nie kryje,utlenia się na
      twarzy,fatalna gama kolorków
      L'oreal True Match - słabo matuje,po 2 godz błyszczenie twarzy,też nie dla mnie
      Lumene Double Stay - używałam wiele lat,jest ok ale wole Double Wear
      Max Factor Colour Adapt - słabo kryje,nie matuje,fatalny

• Gość: aldona20021 Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: 193.111.166.* 17.06.05, 15:45
      Kanebo Liquid Finish. Ostatnio szukałam dobrego podkładu i przetestowałam ich
      dużo z różnych firm. Ten był najlepszy i świetnie się sprawdził się w dniu
      mojego ślubu.
      • Gość: niesiatek Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.05, 16:28
        Kanebo słabo kryje i świeci się po jakimś czasie.Za te pieniądze to żadna
        rewelacja.
        • mikams75 Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! 18.06.05, 16:18
          Kanebo nie jest typowym fluidem matujacym i producent nie obiecuje dlugotrwalego
          matu. Na rynku sa dwa podklady - liquid fluid - ktory rzeczywiscie nie jest
          mocno kryjacy, za to lekki i swietnie wtapiajacy sie w skore, nadajycy swiezy i
          naturylny wyglad. Jest tez inny fluid (nie pamietam nazwy) - w sloiczku - o
          wiele bardziej kryjacy.
          Ja uzywam tego pierwszego i mnie jak najbardziej odpowiada. Oceniajmy produkty
          po tym, czy spelniaja obietnice producenta a nie wymagania uzytkowniczek.
          Bo jesli mamy zle dobrany fluid to jest jasne ze bedziemy krytykowac.
          • valkiria1 Re: Ranking podkładów !!!!!!!!!!!!!! 08.07.05, 10:45
            Chetnie sprzedam podkład L'OREALA TRUE MATCH w odcieniu C1.Ubytek to ok. 5%
            (niewidoczny).Nie jest zły ale wolę City Matt ;)
            O maile prosze na adres gazetowy lub Valkiria1@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka