mmoonika 22.06.05, 12:05 Dziewczyny czy goli się ręce?? Co o tym myślicie. Jestem brunetką i mam z tym chyba problem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vertigo78 Re: Golenie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:12 oj chyba nie polecam. Moga odrosnac gorsze. Ale to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeggySue Re: Golenie rąk IP: 134.146.212.* 22.06.05, 12:14 Mam bardzo długie i gęste włosy na rękach. Fatalnie to wygląda, dlatego regularnie depiluję je depilatorem elektrycznym (tak samo jak na nogach). Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Golenie rąk 22.06.05, 12:14 golenie wielkiego sensu nie ma. Odrosna sztywne i wzmocnione. Bedziesz je później codziennie golila? Idź na wosk do kosmetyczki, to normalna pozycja w ich cenniku:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Golenie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:43 Ile około kosztuje depilacja woskiem przedramion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek Re: Golenie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:25 Dużo :] Kto normalny sobie ręce goli :P Odpowiedz Link Zgłoś
pudoszka Wyszukiwarka to przydatna rzecz.. 22.06.05, 12:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24283313&a=24459803 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=22453152&a=23090150 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Golenie rąk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:36 Ja tam golę i nie odrastają mocniejsze, jestem blondynka, dosyc jasne mam, ale znam 2 ciemne brunetki, ktore tez gola i OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Golenie rąk IP: *.protonet.pl 22.06.05, 13:03 gole depilatorem i jest ok,wlosy odrastaja bardzo powoli i mam spokoj na kilka tygodni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Golenie rąk IP: *.73.191.46.ip.tele2adsl.dk 22.06.05, 13:06 Gole od maja i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Golenie rąk IP: 83.238.13.* 22.06.05, 13:06 ja nie jestem w stanie poddac sie depilatorowi, uzywam za to kremu depilujacego - jestem brunetka i nie zauwazam, by odrastajace wlosy byly mocniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re: Golenie rąk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 13:26 ja tz mam wlosy na rekach, ale nie usuwam. chcialam to robic, ale moja facet sie sprzeciwil. wiec skoro jemu nie przeszkadza, to dalam sobie spokoj. jakos nimi zyje. na szczescie latem od slonca jasnieja. a jak uzywacie do tego celu depilatora to wam nie wrastaja pod skore?? mi na nogach okropnie wrastaly to na rekach pewnie tez tak by sie dzialo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donna211 Re: Golenie rąk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:29 Ja depiluję depilatorem elektrycznym średnio raz na tydzień, bo niestety włosy odrastają mi dosyć szybko, ale to dla mnie najtańsza i najskuteczniejsza metoda. Jak goliłam maszynką to odrastały bardzo szybko i o wiele twardzsze. Aczkolwiek trzeba przyzwyczaić się do bólu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Golenie rąk IP: *.zyg2.brewet.pl 26.06.05, 10:58 Ja też depiluje nogi raz na tydzień. Do bólu też sie już przyzwyczaiłam.Jestem brunetką i na rękach mam dosyc dużo włosów (długich no i ciemnych) Zastanawiałam się nad depilacją rąk , bo golenie zwykłą maszynką odpada. Chyba już codziennie musiałabym je golić. No i po dłuższym namyśle stwierdziłam,że jednak nie będę depilować. A niech se te włoski są , co mi tam, że to niby takie nieestetyczne? . Może i tak, ale później może być jeszcze gorzej, więc póki co nic z nimi nie robie. Ale tak na marginesie podoba mi się u dziewczyn jak mają takie ładne gładziutkie rączki no i nogi też ( u mnie po depilacji jest efekt wrastających włosków i takie sine punkciki) no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: Golenie rąk IP: *.ghnet.pl 22.06.05, 15:40 a ja nie usuwam wlosow na rekach,bo to dla mnie lekka paranoja,nie obrazajac nikogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Golenie rąk 22.06.05, 15:44 rozjasnij woda utleniona - beda mniej widoczne i czesc sie wykruszy, oslabia sie i nie beda tak bujnie rosnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguha Re: Golenie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 16:30 golenie to ostatecznosc. strasznie uciazliwe. najpierw sprobuj "Creme Hair Bleach" for arms, legs & face firmy Sally Hansen. wlosy sie od tego odbarwiaja, sa duzo mniej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Golenie rąk 25.06.05, 18:32 A ja używam po prostu pianki depilacyjnej. Zajmuje to 7 min co 2 tygodnie, czasami rzadziej. Skutecznie i bezboleśnie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_navigator Re: Golenie rąk 26.06.05, 01:42 na allegro widzialam wode utleniona w duzym stezeniu, o konsystencji kremu ze wzgledu na dodatek mnostwa skladnikow odzywczych wcierasz to to i one jasnieja, a jak okaza sie podatne to zaczynaja sie wykruszac masz tu to cudo: //www.allegro.pl/show_item.php?item=52395147// Odpowiedz Link Zgłoś
the_navigator no cholercia! 26.06.05, 01:47 wiec wkleje jak leci- mialam to w obserwowanych, dla pamieci:P wklejam caly tekst aukcji, pozdr <<Witam Jak bardzo chcialybyscie się pozbyc swoich wloskow na rekach??? Pewnie na tyle bardzo, ze zrobilybyscie w tym celu prawie wszystko... Jednak zazwyczaj te sposoby nie sa pozbawione przykrych konsekwecji: **podraznienie lub uczulenie po kremach do depilacji, **bol przy uzywaniu depilatora lub wosku ( a do tego problem z wrastajacymi wloskami ), **o goleniu nawet nie wspomne... Chcilabym zaproponowac Wam calkowicie bezpieczna, skuteczna i przy tym tania metode pozbycia się tego problemu. !!! Jest to 12% woda utleniona, 100ml. Pewnie niejedna z Was slyszala o jej wplywie na wloski, jednak woda utleniona 3% raczej nie wiele da się zdzialac. 12% woda, która chce Wam dzis zaoferowac jest w kremie i zawiera srodki pielegnacyjne, wiec nie musicie się obawiac o jej wplyw na Wasza skore. Sama ja przewstowalam i musze powiedziec, ze efekty naprawde sa swietne. Już po pierwszej aplikacji wloski się rozjasniaja zas po kilku dniach zaczynaj się kruszyc i wypadac, a to dlatego, ze woda bardzo wloski oslabia lub nawet wypala ich cebulki. UWAGA!!! Najlepiej uzywac NIEWIELKA ilosc tej wody 2 razy dziennie, wmasowujac ja np. platkiem kosmetycznym. Radze unikac kontaktu z dlonmi, ponieważ może je wysuczyc i podraznic ( jesli sie to jednak zdarzy, dobrze jest je szybko umyc ciepla woda z mydlem ). Pare minut po nalozeniu możecie czuc lekkie pieczenie lub swedzenie- to normalny objaw, woda w ten wlasnie sposób „walczy” z cebulkami. Dobrze jest tez ok. 1 godziny po nalozeniu wsmarowac jakis balsam nawialzajacy, by uniknac nadmiernego wysuszenia skory. Można tez stosowac ja na wloski np. na brzuchu, jednak zdecydowanie odradzam ja do stosowania w okolicach bikini czy tez pod pachami- z tak silnymi wloskami woda na pewno sobie nie poradzi. Posiadam także wody utlenione nizszych stezen, 9% i 6%. Można je stosowac pozniej, zapobiegawczo i raz na jakis czasJ Jeśli jestescie zainteresowane tymi slabszymi wodami ( cena ta sama ) to proszę o informacje na maila. lub GG I to wszystkoJ Zapraszam do zakupu!!!! Koszta przesylki 3 zl dla zwyklego listu 5.5 dla poleconego 7 dla paczki WSZYTSKIE PRZESYLKI TRAKTUJE PRIORYTETOWO :))) UWAGA!!! JUZ PONAD 300 SPRZEDANYCH BUTELECZEK!!! NAPRAWDE POLECAM!!! Lista ofert kupna Użytkownik Kwota Sztuk Data krolewna_sciezka (55) 5.99 1 pią 27 maj 2005 21:24:18 CEST Dorota-P (5) 5.99 2 nie 29 maj 2005 20:05:33 CEST skrytam (2) 5.99 1 pon 30 maj 2005 11:02:00 CEST paukaaa (2) 5.99 1 pon 30 maj 2005 18:09:31 CEST vivek2003 (8) 5.99 1 wto 31 maj 2005 13:03:55 CEST DAMIAN_100 (32) 5.99 1 wto 31 maj 2005 21:58:16 CEST Rafi128 (2) 5.99 1 śro 01 cze 2005 20:43:49 C >> Odpowiedz Link Zgłoś
gradiscaa Re: Golenie rąk 26.06.05, 11:09 nie rozumie co dziewczyny mają z tym goleniem, wd mnie o ile ktoś naprawdę nie jest dramatycznie zarośniety to to nie ma sensu.. a już golenie to brrr, wosk czy coś rozumiem ale golenie.. ja tam jestem brunetką, ale nie mam z tym jakiegoś problemu, włosy nie są b. gęste a w lecie i tak robią się jasne pod wpływem słońca.. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Golenie rąk 26.06.05, 11:27 mam ciemne i mocne owłosienie, więc usuwam woskiem, wystarcza na ok. miesiąc rastają słabsze i rzadsze już po kilku depilacjach. raz ogoliłam- dramat. nie podobał mi się ten kłujący "jeżyk", odrosły od razu sztywne i ciemne. to chyba zależy od rodzaju włosów. u mnie golenie odpada. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Golenie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:47 Ja mam tak samo po goleniu i dlatego chce isc do kosmetyczki na wosk. Tylko jak długie muszą być włosy, zeby skutecznie usunąć? Bo takiego 'jeżyka' to nie wyrwie prawda ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Golenie ramion (rąk nie muszę;-))) 13.07.05, 09:37 ja golę zwyczajną maszynką (i - na szczęście! - odrastają powoli i wcale nie ciemniejsze i wzmocnione - wręcz przeciwnie, jest ich mniej.. co nawet mnie dziwi;-/) w każdym razie - dla mnie to najlepsza metoda (depilator i wosk, nawet u kosmetyczki odpadają - nogi jestem w stanie tak golić, ramion już nie (próbowałam dwa, trzy razy i dziękuję ze względu na: 1. ból, 2. zaczerwienienie, 3. wrastające włoski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia Re: Golenie ramion (rąk nie muszę;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:40 A nie masz czegoś takiego, że jak po 'ogolonej' ręce przejedziesz dłonią w kierunku 'pod włos' to skóra jest szorstka? Ja mam tak nawet jeśli naloze balsam. Mogłam nie zacząć golić rąk :( Teraz są takie szorstkie, że wstydzę się kiedy mój facet mnie obejmuje :( Dziewczyny czy do kosmetyczki chodzi się tez na depilacje rak? I ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: Golenie ramion (rąk nie muszę;-))) 13.07.05, 10:03 A przejedź swemu facetowi po twarzy (o ile to nie gołowąs) i sprawdź czy ma gładką buzię "pod włos", po ogoleniu. W parę godzin 'po' czuć już zarost. I co, on się tego wstydzi? Dziewczyny, nie bądźcie perfekcjonistkami, bo tego i tak nikt nie doceni, tylko się za...biecie. Komu przeszkadzają wasze włosy na rękach? Drugim babom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Golenie ramion (rąk nie muszę;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:23 Nie widzisz różnicy między szorstką twarzą faceta, a szorstkimi rękami dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia Re: Golenie ramion (rąk nie muszę;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:28 Dokładnie, wg mnie nie powinno sie porownywać jego zarostu na tawrzy z moimi włosami na rękach. To równie dobrze mam nie golić pach, bo faceci też raczej nie golą? ;] No ale stało się, goliłam ręce i nie mogę ich już zostawić, żeby rosły bo odrastają czarne! A codzienne golenie, po którym mam szorstkie ręce mnie nie urządza. help, czym się golić ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Olusiu, 13.07.05, 11:04 Gość portalu: Olusia napisał(a): > A nie masz czegoś takiego, że jak po 'ogolonej' ręce przejedziesz dłonią w > kierunku 'pod włos' to skóra jest szorstka? Ja mam tak nawet jeśli naloze > balsam. takich problemów nie mam! (tuż po goleniu, tego samego dnia i następnego również - dopiero dwa, trzy dni później czuję i widzę nieco wyrastające włoski - na szczęscie to raczej delikatny meszek, a nie ściernisko;-) w każdym razie - do każdego golenia używam jakiegoś zmiękczającego żelu (polecam męskie pianki i żele - bo czym, jak tylko zapachem, który zaraz się i tak ulatnia, różnią się od damskich wersji?! poza tym, lepiej przygotowują skórę do golenia, zmiękczają itd.) - po goleniu - obowiązkowo balsam, czasem emulsja opóźniająca wzrost włosków i wsio! spróbuj smarować te odrastające włoski wodą ultenioną? a nuż pomoże?! aha, dodam jeszcze, że mam dość ciemną karnację (naturalną), a teraz jeszcze dodatkowo jestem opalona, więc siłą rzeczy włoski są mniej widoczne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia Woda utleniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:47 Dzięki za rady, mam jeszcze pytanie co do wody utlenionej. Taka zwykła? Czy jakaś specjalna? :) Pierwszy raz słyszę o rozjasnianiu włosów tą metodą :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Woda utleniona 13.07.05, 12:06 zwyczajna (używa się też jej na rozjaśnienie, ukhmm, damskiego wąsika) kiedyś (zanim na dobre zaczęłąm golić ramiona;-) latem spryskiwałam włoski sprejem, który służył do uzyskiwania blond pasemek na głowie (tzn. spryskiwałaś nim pasma włosów a one pod wpływem słońca jaśniały) Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Golenie rąk 13.07.05, 09:46 Ja golę i nie przejmuję się tym, jakie odrosną włoski, ponieważ zawsze zamierzam mieć je wydepilowane. Uważam że ciemne włosy na rękach są nieestetyczne i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Golenie rąk IP: *.chello.pl 13.07.05, 09:59 Ja usuwam włosy z rąk.Wcale nie odrastają sztywniejsze. Obrzydliwie wygląda u kobiety taka obrośnięta ręka.Jeszcze jak któraś ma malutko lub włoski są bardzo jasne to nie musi tego robić. Zresztą skoro depilujemy nogi,okolice pach i bikini to czemu nie ręcę by wyglądały one estetyczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzimba Wymysł przemysłu kosmetycznego? 13.07.05, 12:04 A słyszałyście taką opinię, że to firmy kosmetyczne zmuszają nas, kobiety, do golenia coraz to "nowych" części ciała? Tak, tak - te wszystkie żele, pianki, kremy sprawiają, że ogolone nogi, ręce są po prostu w modzie. Kobieta, która nie używałaby tych wszystkich przyrządów i nie goliła by włosów została by uznana za ufoludka. Zapewne niedługo pojawią się kremy do depilacji dla męskich nóg czy klaty. I wiecie co? Oni (faceci) zaczną ich po prostu używać, bo to będzie trendy i w modzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Wymysł przemysłu kosmetycznego? 13.07.05, 13:29 dzimba napisała: > Zapewne niedługo pojawią się kremy do depilacji dla męskich nóg czy klaty. już są. Tanita ma taki krem w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzimba Re: Wymysł przemysłu kosmetycznego? 16.07.05, 12:43 Heheheh, to nieźle :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Golenie rąk IP: 195.117.255.* 13.07.05, 14:40 ja gole niestety co 2, 3 dni zyletką:-( niedlugo ide na wosk i zobaczymy na ile starczy - niestety - raz zaczelam musze do konca zycia- chyba ze kiedys jak bede bogata to usune je laseorwo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały miś Re: Golenie rąk IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 17:21 Chrzanicie siostry... Od 2 lat depiluję maszynką i odrastają prawie niewidoczne - nieraz zapomnę przez miesiąc golić i wcale ich nie widać. A jestm brunetką o dość bujnym owłosieniu. Te wszystkie teorie że jak zglosz włosy maszynką to się wkopałaś na całe życie, są tak samo prawdziwe jak to że dezodoranty wywołuja raka. A argument o zmowie firm kosmetycznych położył mnie na łopatki - dziewczyno - jeśli nie chcesz sie golić, to tego nie rób i miej w nosie co inni o tobie pomyślą. A nie wmawiaj sobie międzynarodowy spisek, bo to prosta droga do zostania świrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Golenie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:48 A ja raz zgoliłam i już na drugi dzień mam 'jezyka' który kłuje w dotyku i co? Po dwóch dniach już mam całkowicie widoczne ciemne włoski :( Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa75 Re: Golenie rąk 16.07.05, 17:59 Ja np. gole ręce normalną maszynką <jednorazową> , jestem brunetką i nie ładnie wyglądały takie ciemne włoski. Aleee na rękach mi bardzo powolutku odrastają , tak jak pisała jedna z pań - jak zapomnę to i przez miesiąc nie muszę, a golę już ładnych pare lat tak ok. 15 .Do kremów depilacyjnych nie mam wytrwałości bo za długo trzeba czekać heh .Mam depilator elektryczny ale go nie używam , bo nie mogę znieść tego żeby się nim zgolić to trzeba poczekać aż włoski odrosną.A odnośnie golenia rąk - ja golę tylko te miejsce od dłoni do łokcia , na ramionach mam prawie niewidoczne owłosienie także tu nie muszę golić. Natomiast o noghach to już nic nie wspomnę makabraaa , niestety bo jednorazówką to muszę co drugi dzień , nieraz co trzeci (ale wtedy się już wstydzę , może to nie jest tak widoczne , ale ja wiem o tym). I niestety mój facet czuje moje włoski na nogach na drugi dzień mojego golenia .. taki jest wrażliwy heh ciekawe jakby on musiał tyle depilowac codziennie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaffka2000 mam troche kontrowersyjn ezdanie na ten temat, tzn 16.07.05, 23:11 uwzam ze zdecydowanie nie , pomiewaz cviemn ewloski na kobie ej rece wydaja mi sie urocze. naprawde! nogi gladie- tak oczywiscie. ale rece? powinny byc naturalne! Odpowiedz Link Zgłoś