Gość: Miya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:23 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolumbia Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.05, 10:13 Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
evil7 Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 23.06.05, 10:26 podpisuje sie obiema rekami!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:40 mnie też PERFUM i PERFUMA drażnią strasznie, ale tak sobie myślę, że wynika to pewnie z tego, że kobiety, zakodowały sobie pisownię francuską EDP. tak samo denerwuje mnie: - na internet - na krótki rękaw - na Aleje - na Horwację i pewnie jeszcze masę innych, te są najpopularniejsze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:51 Najgorzej z tym ostatnim przykładem. Bo ten kraj nazywa się Chorwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:56 ja tak napisałam specjalnie, bo fonetycznie ludzie mówią "na" a piszą przez samo H Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatoosheck Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 23.06.05, 14:57 popieram! co to za moda jakaś na perfuma czy perfumę? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 23.06.05, 15:23 Ten temat był juz wielokrotnie wałkowany,ja już nie mam zdrowia,to juz po prostu poniżej wszelkiej krytyki. Jedno jest pewne-jest to tak pretensjonalne,że aż nożyc w spodniu się otwiera..;P Odpowiedz Link Zgłoś
evil7 Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 23.06.05, 16:57 nie w spodniu tylko w kieszeniu:))) ten perfum/ta perfuma forever! to chyba nieuleczalne Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 23.06.05, 17:07 no perfuma to jeszcze żartobliwie można użyć, bo to archaizm, ale forma ten perfum nigdy nie istniała... chyba, że chodzi o takie z jumy z Niemiec, bo tam właśnie "perfum" się nazywa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uunnii Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 23.06.05, 19:43 Po raz pierwszy slowo "Perfuma" uslyszalam w Shreku i bardzo mi sie spodobalo. Ale mimo tego tez uzywam PERFUM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaira :D IP: *.tele2.pl 24.06.05, 19:13 > Jedno jest pewne-jest to tak pretensjonalne,że aż nożyc w spodniu się > otwiera..;P nie no, padlam ze smiechu <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygryska Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 23.06.05, 19:55 Trochę tolerancji. Nie każdy ma ochotę być perfekcjonistą. Nie każdy jest tym skażony. Powiem wiecej wogóle świat jest niedoskonały i co wybijecie wszystkich? Człowiek który ma klasę NIGDY nie poucza innych, bo to jest w złym tonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miya Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:56 "Człowiek który ma klasę NIGDY nie poucza innych, bo to jest w złym tonie..." Zwroc uwage,ze dzieje sie to bezosobowo... I czy nie pomyslalas o tym, ze ktos uzywa niepoprawnej formy dlatego, ze po prostu mysli, ze jest poprawna. Chyba dobrze, ze ktos mu uswiadomi, ze jest inaczej i zaoszczedzi mu gafy w innych okolicznosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie zartuj! Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 24.06.05, 00:00 to chyba nie jest pouczanie, a zwykle poprawienie ewidentnego bledu. to ty wlasnie pouczylas.poprawienie cudzego bledy jezykowego-jesli robi go mloda osoba z dostepem do wiedzy i mozliwoscia samoksztalcenia-to wiesz-przysluga raczej. raziloby poprawianie bledow robionych przez osobe starsza, o ktorej wiadomo,ze miala ciezkie zycie. ale panna,co pragnie francuski "perfum" posiasc i "perfumem" woniec,to chyba powinna byc wdzieczna,ze sie ja przed osmieszeniem w tzw. realu ratuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 24.06.05, 08:28 wszsytko byłoby dobrze gdyby takie uświadamianie odbywało sie w dobrej, przyjaznej formie. A tego tu brak, chyba że masz problemy żeby dostrzec to. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 24.06.05, 10:07 pewnie, że brak przyjaznej atmosfery. bo te wszystkie nasze uśmieszki to takie wredne są :P Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 24.06.05, 11:22 Paniom, które z uporem maniaka używają formy "ten perfum", proponuję niezmiennie, żeby zaczęły również stosować: - ten spodzień - ten nożyc - ten majtek - ten rajstop - ten pończoch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnika04 Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:35 No Justa tutaj się trochę zagalopowałaś, bo drzewo wystepuje w formie pojedynczej - to drzewo:)))))) Jednak forma "perfum" jest poprawna, w przypadku gdy stosuje się ja w dopełniaczu (kogo? czego? np nie mam ) perfum, no bo nie powiecie mi ze perfumów:DDDD Jesli się mylę top mnie poprawcie bo ja polibudę kończyłam, a maturę z polaka to ho ho ho dawno temu miałam:))) Więc reasumujac: pełnej szafki ulubionych PERFUM wszystkim zyczę:)))))))))))))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 24.06.05, 19:19 a jaka forma od "drzwi"??:-))) ten drzwiów, ta drzwa?? hmm:-)) Nie mam pojecia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: PERFUMY NIE PERFUM!!!!!!!!!!!!! 24.06.05, 19:28 albo "to drzw"! Konia z rzędem temu, kto to wumówi ;) buhhahah ;) A ja do zestawu dorzucę jeszcze "ten szkrypiec" ;) Odpowiedz Link Zgłoś