Dodaj do ulubionych

cienie do powiek

IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 14:25
Witam wszystkich :-) Mam pytanie: czy możecie polecić mi jakiś dobry cień do
powiek w kolorze szarym (raczej jasnym)?
Za każdym razem gdy kupuję w sklepie cień, który wydaje się mieć idealny dla
mnie kolor, to po nałożeniu go na powieki w domu okazuje się, że tylko w
opakowaniu wygląda na szary, a w rzeczywistości jest niebieski... A to
niestety u mnie odpada :-(
HELP!!!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • helena25 Re: cienie do powiek 31.07.02, 14:41
      Helena,
      ja ma idealne dwie jasne szarosci w Diorze, ale to caly set 5+liner wiec pewnie
      nie o taka kobyle Ci chodzi. Patzrylas na Clinique - oni maja ledne jasne
      kolorki i chyba jest lagodna szarosc (chodzi mi o te jedynki w zapalkach -
      takich wysuwanych srebrnych pudeleczkach). Wydaje mi sie ze tez w tych
      przeslodkich kostkach Estee Lauder tez jest ladna szarosc. Ja jak cos kupuje,
      to packam sie w sklepie i ogladam w swietle dziennym.
      Powodzenia
      H.

PS. Mala dygresja - te koski EL sa oblednie rozkoszne i sila sie powstrzymuje
      zeby ich nie kupic - na szczescie mam taka ilosc bezsensownych cieni i zapasow,
      ze rozsadek jeszcze mnie trzyma :-))))
    • helena25 Re: cienie do powiek 31.07.02, 14:41
      Helena,
      ja ma idealne dwie jasne szarosci w Diorze, ale to caly set 5+liner wiec pewnie
      nie o taka kobyle Ci chodzi. Patzrylas na Clinique - oni maja ledne jasne
      kolorki i chyba jest lagodna szarosc (chodzi mi o te jedynki w zapalkach -
      takich wysuwanych srebrnych pudeleczkach). Wydaje mi sie ze tez w tych
      przeslodkich kostkach Estee Lauder tez jest ladna szarosc. Ja jak cos kupuje,
      to packam sie w sklepie i ogladam w swietle dziennym.
      Powodzenia
      H.

PS. Mala dygresja - te koski EL sa oblednie rozkoszne i sila sie powstrzymuje
      zeby ich nie kupic - na szczescie mam taka ilosc bezsensownych cieni i zapasow,
      ze rozsadek jeszcze mnie trzyma :-))))
      • Gość: Margoo Re: cienie do powiek IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 14:57
        helena25 napisała:

Ja jak cos kupuje,
        > to packam sie w sklepie i ogladam w swietle dziennym.

No tak... Ale ja zazwyczaj jestem choć troszeczkę pomalowana (szczególnie
        oczy) jak idę do sklepu, więc nie za bardzo mam jak spróbować na miejscu
        danego kolorku :-( Poza tym, szczerze mówiąc, to nie za bardzo lubię malować
        się testerami w sklepach - może to jakaś moja fobia, ale wydaje mi się to mało
        higieniczne ;-)

W każdym bądź razie przyjrzę się dzisiaj tym cieniom EL - dzięki za radę :-)
        • helena25 Re: cienie do powiek 31.07.02, 15:01
          Fakt, oczu czy ust to ja bym sobie nie pomalowala, ale pociapanie sobie reki to
          juz do bolu, poki kawalek wolnego miejsca jest. Ja kiedys wyszlam z GC jak
          indianin - 6-7 kresek po kredkach, kilka po konturowkach i pomadkach, z 10
          cieni i cos jeszcze. Zapomnialam zmazac i zreflektowalam sie jak placilam
          pozniej w hipermarkecie, dlaczego ludzie dziwnie sie patrza :-)))
          • Gość: Margoo Re: cienie do powiek IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 15:05
            No właśnie ja też zawsze próbuję wszystkich kolorków na rękach, ale jeśli
            chodzi o cienie do powiek, to takie testowanie nie jest za bardzo wiarygodne
            (przynajmniej dla mnie). Na ręce wydaje się, że jest to idealnie szary kolor,
            a na powiece wychodzi niebieski :-(
        • miriam_73 Re: cienie do powiek 31.07.02, 15:03
          A próbowałaś może "trojaczków" Bourgeois? Jest taki zestaw biel+jasny
          szary+bardzo ciemny szary - bardzo dobrze się rozprowadza i trzyma - u mnie na
          oczach na pewno wychodzi szary, a nie niebieskawy. Ew. śliczny i też trwały
          jest srebrzystoszary Manhattan (pojedyńczy), ja go czasem mieszam z B. i
          wychodzi ciekawy kolorek.
          • Gość: Margoo Re: cienie do powiek IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 15:07
            Chodzi Ci może o te cienie w takim okrągłym opakowaniu? (są też chyba w
            różowym kolorku) Już od jakiegoś czasu bardzo mnie kuszą, ale cały czas miałam
            obiekcje i dochodziłam w końcu do wniosku, że na pewno wyjdzie z nich
            niebieski kolor na powiece. Ale teraz chyba się skuszę :-) Dzięki!!!
            • miriam_73 Re: cienie do powiek 31.07.02, 17:39
              Tak, dokładnie te. Mam z tej serii właśnie szare oraz róże, brązy i zielenie, a
              teraz też mnie korci nowy odcień - takie fajne śliwki.
              • Gość: Margoo Re: cienie do powiek IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 18:10
                Właśnie wróciłam ze sklepu - te szarości są rewelacyjne!!! Dotychczas ich nie
                widziałam - zawsze tylko odcienie różowe albo niebieskie z tych potrójnych
                cieni. Szare są dokładnie takie, o jakie mi chodziło. WIELKIE DZIĘKI. A te
                odcienie śliwkowe też mi wpadły w oko - wypróbowałam na ręce i wyglądają
                naprawdę nieźle. Zastanowię się nad nimi. PA :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka