monika_czerska 31.07.02, 17:33 Witam, Poszukuję opinii na temat kosmetyków Eris. Licze na wasze opinie, czy są dobre, warte swojej ceny? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXX Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.08.02, 17:30 Uważam, że drogie nie zawsze musi być dobre. A kosmetyki Eris są dobre i tanie.Jestem zadowolona z tej firmy, a ostatnio zakupiłam krem intensywnie nawilżający Duo-C z podwójną wit. C, bardzo dobrze nawilża skórę i peeling miodowy z drobinami orzecha - drobnoziarnisty: miód tam zawarty odżywia. Peeling ogólnie oczyszcza,dobrze złuszcza martwy naskórek, poprawia koloryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.acn.waw.pl 13.08.02, 17:45 Ja też ostatnio zakupiłam krem intensywnie nawilżający duo-C i jestam baaardzo zadowolona.Świetnie nawilża i tak jakby rozświetla skórę, poza tym ma filtry. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Kosmetyki Dr Eris 13.08.02, 17:56 duo-c ma filtry ale tylko anty-UVB, poza tym swietny kremik Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Kosmetyki Dr Eris 13.08.02, 18:07 Już kiedyś pisałam, że - poza serią słoneczną - nie mogę się do Erisu przekonać. Właśnie nabyłam krem półtłusty z serii 24h i on nie jest półtłusty - on jest chyba EXTRA TŁUSTY. Mam raczej suchą cerę, zwłaszcza teraz latem, ale jest za ciężki - buuu... To samo było z detoksującym na noc. A nawilżające z kolie wydają mi się za lekkie... A, no i pomyłką są dla mnie żele myjące tej firmy - nie mają w ogóle konsystencji żelu + się nie pienią. To nie są złe kosmetyki - ale żaden z pielęgnacyjnych mi nie podpasował. Za to serię słoneczną szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.08.02, 23:25 ptasia napisała: > A, no i pomyłką są dla mnie żele myjące tej firmy - nie mają w ogóle konsystencji żelu + się nie pienią. Podobno jak się mniej pienią żele do mycia twarzy to mają mniej substancji drażniących skórę Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Kosmetyki Dr Eris 14.08.02, 00:31 To prawda, piana nie jest potrzebna do mycia, im bardziej pieniący się produkt czy to szapon czy zel myjący tym zawiera wiecej mocniejszych i bardziej agresywnych srodkow myjacych. Tworzenie sie piany ma dzialanie tylko psychologiczne bysmy czuli ze sie myjemy. Tak więc w zasadzie brak intensywnego pienienia sie to zaleta a nei wada. Wiele łagodnych srodków myjacych dlatego wlasnie tak slabo sie pieni, niektore nawet wcale, a to dlatego ze zawieraja lagodne i niepodrazniajace substancje myjace. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Kosmetyki Dr Eris 14.08.02, 07:29 Hmmm... pewnie macie rację :-))). Nie chodziło mi o wannę z pianą na twarzy, a o komfort użytkowania. W moim poczuciu żel powinien być żelem, tzn. miec taką konsystencję i no, tak, może to błąd, lubię jak się lekko pieni. Te Erisu ponadto są dość płynne i zdecydowanie mało żelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kosmetyki Dr Eris 13.08.02, 18:15 A mnie kremy Eris nie służą.Mam mieszana cerę i powodują szybsze zanieczyszczanie(nawet te z nowej serii). Za to mogę z czystym sumieniem polecić tonik z czerwonym winem i cytryną , najlepszy jaki miałam w życiu.Występował najpierw w serii do cer dojrzałych( ale bez obaw, ja stosowałam po raz pierwszy mając 22 lata), a teraz w serii Forteinter(i potaniał bo jest nie w szklanej a w plastikowej butelce).Super! Niezły jest krem do stóp(jak na krem dostępny w zwyklych sklepach ma sporo mocznika, więc rzeczywiście zmiękcza).Peeling do twarzy z orzechem może podrażnić(teraz odchodzi się od naturalnych drobinek na rzecz syntetycznych kuleczek), a peeling do ciała wcale nie złuszcza(mnie służy jako żel pod prysznic i kolejnego nie kupię).Kremy do twarzy radziłabym przetestować tym bardziej,że firma ma sporo próbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga7 Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.um.poznan.pl 14.08.02, 08:16 Z kosmetyków Eris polecam baaaardzo dobry i zachwalany juz tu krem nawilzajacy duo-c. Uzywalam juz roznych , ale ten to najlepszy krem nawilzajacy jaki uzywalam. Poza tym polecam serie do cer z rozszerzonymi naczynkami, szczegolnie tonik,oczywiscie dla tych co maja takie problemy. Inncyh produktow Eris za bardzo nie znam. Aha, nie polecam podkladow, sa za ciemne i zle sie rozprowadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kosmetyki Dr Eris 14.08.02, 15:18 A i jeszcze warty polecenia jest preparat salicylowy, ale czy ja wiem.Za tę cene można kupic lepszy żel z BHA Clear Pore Neutrogeny.I zgadzam sie z opinią,że część preparatów jest za droga w stosunku do jakości.W każdym razie wolę Dermikę,Oceanic i Dax Cosmetics. Odpowiedz Link Zgłoś
erin2 Re: Kosmetyki Dr Eris 14.08.02, 08:52 Jestem bardzo zadowolona z 2 rzeczy Erisa: - Krem do stóp z mocznikiem (ok 8,00 zł, i całkiem niezłe rezultaty) - Krem z serii NORMAMAT - matujacy do cery z problemami naczynkowymi, w czasie 2 tyg. w górach sprawdził się na 100%. Nie jestem natomiast zadowolona z peelingu pod prysznic (niebieski). Wolę chyba NIVEA. Pozdr. E2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 10:57 No ja bym nie nazwała Erisa tanim, ostatnio brałam w sephorze próbke serum detoksykującego i wychodzi że droższy od niektórych rzeczy Clarinsa, bo mała pojemnosc. Bardzo mi sie spodobało, ale okazało się że nie ma filtrów antyUVA, a w dodatku na opakowaniu napisane "pełny zakres ochrony" czy jakos tak, więc po prostu kłamią. Takie podejście do klienta bardzo mnie zniechęciło. Używam tylko żelu do higieny intymnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monczus Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 14.08.02, 14:11 Ja bardzo lubie toniki Erisa, tylko szkoda, ze wszystkie pachna tak samo. Zele- plyny - za rzadkie i w ogole nie mam wrazenia, ze mi buzie oczyscily. Kremy, nawet do cery tlustej, strasznie zatykaja mi pory. Kremem na noc Normamat tak sie doprawilam, ze musialam oczyszczac twarz po miesiacu! (Normalnie raz na pol roku jest ok). Probowalam tez kremu Pharmaceris do cery naczynkowej i znowu zatkane pory. Z seria sloneczna Pharmaceris to samo. Uwazam za to, ze kojacy krem do rak (fioletow tubka) jest swietny - lagodzil podraznienia na moich wiecznie podraznionych, czasem z egzema, dloni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.waw.cdp.pl 14.08.02, 14:59 Kosmetyki Eris sa moim zdaniem totalnie przereklamowane. Co pewien czas w prasie kobiecej pojawiaja sie informacje jakie to genialne wyroby powstaja pod marka Eris, ze maja jakosc kosmetykow selektywnych, a cene popularnych. Tymczasem wcale nie sa takie tanie, a jakoscia i komfortem uzytkowania daleko im do idealu. Powinny kosztowac 30% tego co kosztuja, wiecej nie sa warte. Czegokolwiek tej firmy nie kupilam to mialam wrazenie, ze uzywam najtanszych kosmetykow z kiosku Ruchu ;) Pozdrawiam Margotka Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Kosmetyki Dr Eris 14.08.02, 22:13 malo tego uzywam, ale zel-peeling niebieski jest ok. taki wlasnie w pol drogi miedzy zelem a peelingiem, przynajmniej mi sie to podoba. skora robi sie ciutke fajniejsza. natomiast cala seria pelegnacyjna w zielonych opakowaniach (nie wiem, jak sie nazywa, jakies toniki, zele i inne dla cery suchej bodajze) elegancko podraznily moja matke. zreszta do spolki z kremem avonu, multi-boost czy cos takiego. tak wiec - fifty fifty, pol na pol, jeden zajac, jeden wol. jakos nie planuje zaopatrywac sie w kremy tej firmy. ani w ogole w nic specjalnego - zele i peelingi moze tak. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 22:26 znowu Chmielewska :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Kosmetyki Dr Eris [OT] IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 14.08.02, 22:42 O, do jasnej chropowatej Anielki! :) A więc jest tu was więcej? Pozdrawiam wszystkie fanki pani Joanny :) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa offtopik chmielewski 14.08.02, 22:45 ano chmielewska, a jak;))) tak wlasnie ciekawa bylam, czy ktos skojarzy;)) xx. fanka duzego kalibru, czytalam nawet przygody misia Pafnucego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: offtopik chmielewski IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 14.08.02, 23:00 A ja Pafnucego nie mogłam nigdzie dorwać :( Ale poza tym czytam zachłannie, każdy tytuł, który wpadnie mi w ręce i to po kilka razy. Do końca życia nie zapomnę wypowiedzi pana Muldgaarda z "Wszystko czerwone" :) W ogóle mogłabym bez końca rozmawiać na temat książek Chmielewskiej i jej genialnego humoru... Dobra, nie marudzę już :) K. P.S. Szkorbut, szkorbut... :) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: offtopik chmielewski 14.08.02, 23:03 azaliz bylo ludzi mrowie a mrowie?:))))) pafnucego mam w bibliotece, wyciagnelam z ksiazeczek dla dzieci;) w zasadzie chmielewska u mnie jest dobra na wszystko, chyba nawet nauczylam sie od tej kobity troche, jak zyc. no wiecie - bilans zyciowy. co prawda rzadko musze go spisywac, ale samo ukladanie w glowie bardzo pomaga. no a jej ksiazki sa nieocenione, jak choruje i jest mi zle. xx. ps - lumbago, lumbago;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: offtopik chmielewski IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 14.08.02, 23:37 Pan "Podrapano Na Głowa" i pani "Biała Glista" ja takoż proszę won! :)) Mogłabym tak bez końca wymieniać cytaty, fragmenty... :) Chmielewska jest po prostu wyjątkowa (ta jej wyobraźnia :)) Lepiej pójdę już spać - rozmawiać o książkach Chmielewskiej mogłabym do rana a nawet dłużej, ale to przecież nie to forum :) Pozdrawiam serdecznie K. -Czekajcie, mnie coś chodzi po głowie... -Insekty?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: offtopik chmielewski IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 23:51 :))))))))))))))))))))))))))))))))) A Capustę zeżarł Tygrys :))) i moge spać na katafalku tzn. na podwyższeniu, tzn. w trumnie, to ja juz nic nie mówię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: offtopik chmielewski IP: *.ny325.east.verizon.net 15.08.02, 02:56 słoniocy! słoniocy! do tego gronkowiec w lodach calypso co bo otruć Matyldę:-)) Odpowiedz Link Zgłoś