Dodaj do ulubionych

Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OPINIE

12.12.16, 12:21
Cześć Dziewczyny,
Ogromna prośba o odzew. Poszukujemy osób, które chciałyby przed kamerą (opcjonalnie mailowo) opowiedzieć o nierzetelności wsród sprzedawców, zwłaszcza w branży odzieżowej. Na tapetę bierzemy firmę Konkret Fashion oraz studio krawieckie Ferguson o których głośno w internecie. Materiał będzie nagrywany w połowie stycznia 2017 i zaprezentowany w telewizji śniadaniowej. Liczymy na konkretne przykłady zaniechań w obrębie obsługi klienta i jego ignorancji. Pamiętajcie, chodzi o zaniedbania w zakresie informowania o opóźnieniach, niewywiązywanie się z obowiązku przyjmowania reklamacji, ignorowanie próśb i zażaleń oraz nietypowe praktyki, jak kasowanie niepochlebnych wypowiedzi klientów i pytań dotyczących statusów opóźnionych zamówień na fanpejdżach obu firm, czy odnoszenie się w sposób wulgarny. Generalnie chodzi nam o Wasze ZŁE doświadczenia w obrębie KOMUNIKACJI ze Sprzedawcą, które Was zbulwersowały, a co za tym idzie spowodowały do niego niechęć. Pamiętajcie, nie skupiamy się jakością zamawianych produktów, tylko na jakości obsługi!
Jeśli jesteście niezadowolonymi Klientkami, serdecznie zapraszam do kontaktu ze mną owszystkimwtv@wp.pl. W mailu proszę o wskazanie firmy, o której chcecie nam opowiedzieć, oraz przesłanie numeru telefonu wraz z preferowaną godziną kontaktu. Nasz zespół oddzwoni do każdej z Was i poinformuje o szczegółach projektu.
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje zwrotne!
Obserwuj wątek
    • sanchia Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 05.06.17, 23:11
      Dopiero teraz przeczytałam post ale moje doświadczenia z firmą KONKRET FASHION to tragedia. Mijają 4 miesiące od zamówienia i niestety ani towaru ani kasy. Robią sobie kpinę z klientów. Telefonu na stronie nie podają a na maile nie odpisują. Oczywiście wszystkie komentarze i posty są usuwane.
      • antykf Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 08.08.17, 23:33
        Nie mam słów na te firme, u mnie minelo już 5 miesiecy i to samo. Jak sie zorganizować kobietki? Tak nie mozna tego zostawic. Pomysły?
        • tashi11 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 28.08.17, 16:38
          Oddaj sprawę do sądu.
      • agnieszka3791 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 30.08.17, 06:58
        Ja od połowy maja nie doczekałam się przesyłki, ani pieniędzy, o których zwrot ostatecznie poprosilam. Wydrukowałam wszystkie wysłane przeze mnie maile, wiadomości na fb oraz potwierdzenie przelewu, i ze względu na w zasadzie zerowy kontakt z firmą w Milanówku, jutro zgłaszam sprawę na policję.
      • jazzmenkaaa Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 08.09.17, 09:58
        ja odzyskalam pieniadze. wystarczy odstapic pisemnie od umowy zawartej na odleglosc i im to wyslac. jesli otrzymalyscie Panie towar i nie jest zgodny z tym co zamowilyscie badz go po prostu nie chcecie, trzeba odeslac, zalaczyc do tego na pismie ze odstepujecie od umowy zawartej na odleglosc, i prosicie o zwrot gotowki na konkretne konto wasze. dolaczyc to do paczki i fakture ktora dostaliscie mailowo wydrukowac , i wyslac. Co mega wazne? wyslac za POTWIERDZENIEM ODBIORU,zeby miec dokument ze odebrali paczke. Jesli kasa nie wplynie w ciagu 10 dni, a u mnie tak bylo. Uderzylam do prawnika, i wyslal mail z wezwaniem do zaplaty, na drugi dzien byla kasa.
    • antykf Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 08.08.17, 23:40
      Konkret Fashion - kpina z klienta. Jeśli znajdą sie chetne babki na odzyskanie swoich pięniędzy bo 5 miesiecy czekania mi wystarczy to chętnie dołączę do jakichkolwiek działań prawnych. Pozdrawiam. Syla.
      P.S. - jestem tutaj i zaglądam często.
      • sanchia Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 09.08.17, 12:35
        Zapraszam na maila sanchia@gazeta.pl
        :)
      • adam9233 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 21.08.17, 13:28
        Ja od 02.07. czekam na przesyłkę i nic mój adres oliwka07@amorki.pl
      • 70meggy Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 26.04.18, 15:21
        Też miałam "przygodę" z Konkret-Fashion, nie trwało to długo (całe szczęście). Po przeczytaniu opinii postraszyłam panią Żanetę policją i sukienka pojawiła się w 2 dni. Nie chęć mieć nic do czynienia z p. Żanetą
      • anka_nn8 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 08.05.18, 18:20
        witam, właśnie potrzebuję pomocy w tej sprawie. Zamówiłam u tej pani przed wielkanocą płaszczyk, który ona sama mi dopasowała, okazał się za duzy. Pisałam do tej pani kilka razy wysłałam zdjęcia na FC i nic cisza i cisza, odesłalam go jak najszybciej wraz z wypełnionym formularzem (tam nie ma formularza zwrotu tylko wymiany). ale taki wypełniłam wpisałam swój nr konta i podpisałam że chcę zwrot pieniędzy, ponieważ te płaszcze były gotowe a nie szyte na miarę. I taj czekam i czekam do dziś dnia. Pani raczyła do mnie odpisać w majowy weekend i bardzo nie przyjemna powiedziała że nie będzie ze mną rozmawiać dopiero po majówce, a musi coś sprawdzić a kasy to mi nie odda bo nie będzie stratna itd. mam wszystko zapisane. Więc napisałam znów w poniedziałek i nie ma odzewu, ani kasy. proszę o pomoc jak mogłabym odzyskać pieniądze.
    • jaheira4 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 09.08.17, 14:19
      Z wielką przykrością wystawiam negatywną opinię tej firmie....
      Jest to ewidentny przykład jak można położyć firmę z perspektywami. Generalnie szyją i projektują świetne rzeczy. Ktoś ma pomysł i mógł zrobić furorę na rynku odzieży size plus... Mógł, bo niestety zamiast zdobywac kolejnych klientów, robią sobie totalną antyreklamę. Cóż czekanie ponad 100 dni roboczych na zamówienie jest zdecydowanie zbyt długim czasem... Kontakt ze sprzedawcą żaden. Komunikaty, które są czasem umieszczane na ich stronie są kpiną... Domyślam się, że musi być coś kiepsko, bo właśnie jest kolejna już obniżka 30%.....przedłużona.... Aż się dziwię, że tak mało można o tej firmie w sieci przeczytać....
      Generalnie, żałuję, że tak to wygląda, bo chętnie zostawiałabym w tym sklepie niemałe pieniądze....
    • szara207 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 23.08.17, 18:13
      Witam, ja od marca czekam na wymianę rozmiarową. Totalna kpina, zero kontaktu. Dzisiaj wysłałam pismo wzywające do zwrotu gotówki bo towar mnie już nie interesuje. Jeżeli nadal będą mnie ignorować zgłaszam sprawę do Rzecznika Konsumenta. szara207@interia.pl
      • julinekokraglinek Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 24.08.17, 11:09
        no wlasnie,co robic?tez zamowilam ubrania z ich strony.1.08.17 zaplacilam za towar.nie otrzymalam potwierdzenia wplaty.odpowiedzi na maila i na facebooku tylko automatyczne.
        • sanchia Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 24.08.17, 18:19
          Kobiety, zbierzmy się. Niech każda zgłosi sprawę na Policję.
        • tashi11 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 28.08.17, 16:43
          Na razie nic nie zrobisz. Poczytaj regulamin, na który wyraziłaś zgodę składając zamówienie. Ja zamówiłam dla mamy sukienkę w promocji 18 maja. Zanim ogarnęłam kuwetę to dotarło do mnie, że zgodnie z regulaminem realizacja dostawy mogła się przeciągnąć do 10 sierpnia. Dopiero po tym terminie mogłam Panią Żanetę wezwać do zwrotu pieniędzy w związku z niewywiązaniem się z regulaminu, a w chwili, gdy było to nieskuteczne skierować sprawę do sądu s powództwa cywilnego. Teraz niech ona się martwi jak to rozegrać.
    • lalala_87 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 27.08.17, 07:02
      Proponuje dodać na stronie facebook-owej konkret posta z linkiem do tej grupy... mimo tego że oni szybko usuną posta to myślę że i tak więcej osób zdąży przeczytać o tej grupie jak tu.
    • lucyna2912 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 29.08.17, 10:39
      Ja czekam na realizację zamówienia od 8 maja. Gdy nie zrealizowano mojego zamówienia sądziłam,że da się z firmą dogadać telefonicznie lub poprzez pisma. Niestety nie odbierają telefonu,nie odpowiadają na przesłane wiadomości,nawet na wezwania i ostrzeżenia o oddaniu sprawy do sądu. Niestety również oddaję sprawę do sądu. Pani chyba sądzi ,że jest bezkarna. Z racji wykonywanego zawodu spotkałam w życiu już wiele takich osób,zawsze jak było już za późno i wtedy żałowali.
      • lucyna2912 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 04.10.17, 15:50
        Dziewczyny! Jest sposób na firmę Konkret Fashion. Należy iśc na policję ,zgłosić popełnienie przestępstwa i w ciągu 2 tygodni pani Żaneta się odezwie z informacją,że pieniądze zwróciła na konto. Można wcześniej zadzwonić do pani nr tel. 572361597-pani Żaneta twierdzi ,że tylko ten nr jest właściwy .
    • agnieszka3791 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 05.09.17, 06:39
      Strona na fb niestety została zamknięta
      • andziarek Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 18.10.17, 15:59
        strona na fb działa
    • karolina8415 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 23.09.17, 20:52
      Dzień dobry.Zakupy w Konkret Fashion . Przelew zrobiony 09.08.2017, w informacji zwrotnej jeden email że przecież jest napisane w ich regulaminie że maksymalnie do 40 dni roboczych więc o co mi chodzi, mam się spodziewać realizacji zamówienia po 30. 09 ale wątpię...Kontakt po 18. 00 661266616. Walicka Karolina.
      • anet40 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 30.09.17, 14:20
        Witam

Ja także robiłam przelew na początku sierpnia za kurtkę. Piszę do tej Pani wiadomości bez odzewu. Nie wiem co zrobić. Chce się udać do rzecznika praw konsumenta a potem na policje.
        • andziarek Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 18.10.17, 15:56
          A ja chciałam od nich zamówic kurtke.dobrze ze tu trafiłam. przeciez sa licytacje i ta babka zaneta dziekuje za kazde przebicie, wiec jest aktywna.dobrzeale szkoda bo fajne kurtki.
      • kaamiii Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 02.02.18, 14:07
        o ile w ogóle dojdzie do realizacji. Moje zamówienie z września 2017 roku dotarło dopiero po zawiadomieniu Policji o popełnieniu przestępstwa. UWAGA dotarło w LUTYM 2018 roku. MASAKRA totalna i kpiny.
    • rems-1 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 24.11.17, 08:20
      Kupiłam kurtke 14 września 2017, dostałam wczoraj, czyli 23 listopada 2017, po ponagleniach, niedotrzymanych obietnicach, etc.
      Niestety, jest to bubel, mimo ustaleń przed zakupem (czyli, jak Pani Żaneta się broni - uszyciem) przedmiot za ciasny w biuście, z wakimi rękawami i tak długimi, że nawet zawinięcie mankietu pod spód nie ratuje sytuacji.
      Dodam, że kurtka jest bardzo ciężka, uszyta... hmmm... estetyka chińskiego marketu.
      No i gwoźdź do trumny - do czarnej kurtki sa granatowe mankiety! ciemne, ale jednak odcień nieakceptowalny.
      Kurtkę dziś odsyłam, liczę na zwrot pieniędzy.
      Mogę się podzielić telefonem o firmy, na pw.
      • wegnerowska Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 26.11.17, 22:16
        Witam
        Proszę o przesłanie numeru. W sierpniu wysłałam bluzkę na wymianę i do tej pory cisza.
        Z góry dziękuję.
    • tere32 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 15.12.17, 16:10
      hmmm szkoda że tak późno wpadłam na tę stronę ciekawe czy ja coś wskóram zamówienie złożone zapłacone na 2 przelewach o czym panie zostały poinformowane do dziś długie oczekiwanie na kurtkę zero zwroty pieniążków nie małych zresztą jak dla mnie i ciągły negatywny kontakt z jaśnie panią Żanetą cwaniarą jak się okazuje na 100% komentarze na fb kasowane z prędkością światła co dalej nie mam pojęcia dziś napisałam maila kolejnego do p. Ż. , ale o prawdopodobne rychłe i szczęśliwe dla mnie zakończenie sprawy chyba mogę sobie tylko pomarzyć ! szkoda tylko pieniędzy , które wpłaciłam co dalej nie wiem ! jak ktoś miał podobny przypadek i chce odzyskać pieniądze może faktycznie zgadajmy się i złóżmy skargę na policji - choć szansa na odzyskanie może kasy by była mój e-mail t.nalazek@poczta.fm
    • aska678 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 27.12.17, 14:41
      Ja niestety też nie mogę nic dobrego powiedzieć na ta firmę 29 października robiłam u nich zamowienie po wielu próbach kiedy chciałam się dowiedzieć co z moim zamówieniem zawsze było ze mają dużo zamówień pozniej dostałam informację ze do świąt bożego narodzenia dostanę sukienkę która zamówiłam niestety nie dotarła jak napisałam do nich z prośbą o numer nadania przesyłki to był wielki problem ze sa święta i Tak dalej a jak powiedziałam że okej w środę proszę o numer nadania i przez jakiego przewoźnika to nagle dało sie wysłać numer nadania w poniedziałek i już problemu nie było. Obsługa klienta daje dużo do życzenia jednym słowem nie polecam więcej zakupów napewno u nich nie zrobię
    • moni3555 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 01.02.18, 22:22
      Ja również czekam już ponad 2 miesiące na wysyłkę towaru, zero odzewu ani telefonicznie ani mailowo ani przez facebook.
      Jak dziś napisałam na ich profilu, że na wysyłkę czekam ponad 60 dni - tam ktoś pytał ile realizacja- oni odpisali 7 dni.
      Więc zaraz usunięto post i zaczęto mnie straszyć,że zablokują mi dostęp do konta.
    • barbarelladx Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 06.03.18, 10:01
      Witam , może w końcu na oficjalnej stronie dowiem się coś na temat wysyłki zamówionego towaru i opłaconego . Bluzka zamówiona 09 stycznia , opłacona 10 stycznia . Po licznych pytaniach w końcu dostałam łaskawie odpowiedź , że 5 lutego jest 13 dzień roboczy zamówienia , więc 28 lutego mija 30 dni ( według przesłanego mi regulaminu ) !!!! Znów moje liczne pytania na temat wysyłki bluzki . Zero odpowiedzi i kontaktu . czy Państwo wszystkich swoich Klientów tak olewanie i macie za nic , a towar dawno opłacony ??????? Chyba trzeba zgłosić sprawę do odpowiednich organów. Czy , któreś z Pań też tak mają z tym sklepem ??? Bo ja dużo zamawiam przez internet i pierwsze takie moje niemiłe doświadczenia ...
      Taki mail wysłałam, i na oficjalną stronę - po chwili go usunęli
      szkoda , ze jak szybko usuwają posty , to nie szyją ubrań , żenada
      • patryhha Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 15.03.18, 09:48
        Ja czekam od 28.11.2017. Nikt mi nie odpisuje na maile. W ostatnim napisałam, że daję firmie 2 tygodnie na realizację zamówienia i zgłaszam sprawę na policję. Jeśli jest Pani zainteresowana to możemy dalej działać razem. Im nas więcej tym większa szansa powodzenia.
      • moni3555 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 26.03.18, 22:44
        Po zgłoszeniu na policję w ciągu 4 dni roboczych odzyskałam pieniądze. Czekałam na towar zamówiony 22 listopada.
    • patryhha Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 15.03.18, 09:51
      Czy zrobiła Pani zwykłe zgłoszenie na policję? Zamierzam zrobić to samo, ale to mój pierwszy raz i nie bardzo wiem jak to załatwić :)
    • szara207 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 20.03.18, 20:09
      www.facebook.com/NiepolecamcalaPolska/posts/1648298575227382?pnref=story
      Polecam zajrzeć. Pozdrawiam
    • ublebuble1 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 12.05.18, 00:47
      Czy jest możliwość dołaczenia się do sprawy którą Pani zglosiła? Tylko w grupie nadzieja
    • jaagni Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 04.10.18, 11:46
      Ja złożyłam zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa, z opisem sytuacji, oraz załączonym potwierdzeniem wpłaty, mailami, odstąpienienm od umowy, itp. - słowem wszystko wysłałam. Po ok. 3 tyg. zadzwonił pan z mojej komendy policji żebym przyszła zeznanie złożyć jeszcze raz. Złożyłam i po 2 tyg. pieniązki zostały mi zwrócone - p. Żaneta została wezwana na przesłuchanie i już na to przesłuchanie przyniosła dowód wpłaty na moje konto. Działa i jest to jedyny chyba sposób:)
    • justyna-jucha Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 17.01.19, 20:10
      witam ja również mam problem z tą firmą. Wcale nie przestrzegają swojego regulaminu na bluzkę czekam od września i się nigdy nie doczekam. Napisałam umowę odstąpienia od umowy aby pieniądze zwrócili i cisza ani bluzki ani kasy :(
      • monia_2503 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 29.01.19, 07:21
        Czy jaki kolwiek kontakt z tą firma ma Pani? Ja zamówiłam 23.08.2018 sukienke , nie dosc, ze nie mam sukienki, to ani zwrotu kasy i jeszcze wlascicielka zaczyna mnie obrazac. W dniu wczorajszym zgosilam sprawę na policje, dla mnie (112.00zl) to nie maly pieniadz i musze na niego ciezko pracowac, nie bede jakiejs baby wzbogacala, bo ona ma akurat chec zawlaszczyc sobie pieniadze.
    • akzseinga90 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 30.04.19, 14:54
      I się wylało... A się ostatnio zastanawiam nad kupieniem od nich rzeczy.. Uuuu
      • niusiakropka Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 05.06.19, 15:58
        Nie polecam firmy! Po tym jak postraszylam policja i rzecznikiem yo nagle oddali pieniądze. Co prawda cała zabawa z nimi kosztowała mnie 140 zł a oddali 92 zł... Skasował mnie za wysyłkę towaru 22 zł a oddali za 7.60... Żal żal i jeszcze raz żal. Przez nich musiałam kupować nowa sukienkę... Ogólnie sytuacja wyglądała tak że wysłali mi błędny rozmiar kolor oraz fason. 4 dni wydzwanialam i pisałam na fb i na messenger. Zero odzewu... Później odebrała chyba żona właściciela z wielkim pyskiem że jestem popier.... Itp. kazała wysłać paczką w nowej kopercie. Wysłałam zapłaciłam 24 zł za to a oni oddali mi za to 7.60... Szkoda czasu nerwów na tą firmę!
    • mdk8 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 07.09.20, 19:48
      Witam,ja od 3 tygodni czekam na zwrot 414 zł. Nie odpisują, moje posty usuwają! Nie wysłali mi zamówionych rzeczy twierdząc, że zniknęły a do dnia dzisiejszego nie mam zwrotu pieniędzy.
      • mdk8 Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 07.09.20, 19:50
        Mało tego podczas "life" zapewniali, że odzież jest nowa, a większość rzeczy jest używana
    • iwona01.zakupy Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 13.09.21, 19:04
      Nie mogę znaleźć tej grupy .
    • kretkowska.iza Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 05.01.22, 13:08
      Jest grupa na Facebooku - "Konkret Fashion Żaneta Korczak - OSZUSCI". W tej chwili jest 530 osób oszukanych przez tę firmę. Dołączajcie, wiele osób odzyskało już pieniądze po zgłoszeniach na policję i do urzędu skarbowego.
      • kretkowska.iza Re: Konkret Fashion-Polski Producent Odzieży - OP 05.01.22, 13:09
        www.facebook.com/groups/553486972094781/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka