Dodaj do ulubionych

BREVOXYL-KTO MIAŁ?

01.07.05, 21:35
Jakie skutki?
Od 3 lat lecze trądzik i nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: szwaczka Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:45
      Ja miałam. Stosuje się go w leczeniu trądziku pospolitego w formie
      zaskórnikowej i grudkowo-krostkowej. Zaleciła mi go pani dermatolog 2 lata temu
      rezultaty były widoczne po około miesiącu stosowania. Wysuszał mi skóre,wiec po
      skończeniu pierwszego opakowania zrezygnowałam z używania go. Niestety po
      odstawieniu Brevoxylu trądzik znów powrócił. Kupiłam go ponownie jakieś 2-3 dni
      temu. Zobaczymy co to będzie....

Pozdro
    • Gość: swinka_morska Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 00:26
      ja mialam i malo tego, ze bylo zero rezultatu, to jeszcze paskudnie zatykal mi
      pory i pojawialy sie po nim jeszecze wieksze syfki :( i to juz po 3 uzyciach -
      efekt: stoi od pol roku w szafce nieuzywany....

(a na tradzik pomogly mi dopiero maseczki z platkow owsianych i glinki zielonej
      + pasta cynkowa)
      • samosia75 Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 02.07.05, 00:29
        Brevoxyl zawiera tą samą substancje co dobrze znany Benzacne, ale w mniejszym
        stężeniu. Mało pacjentow o tym wie.
      • madai do świnki morskiej 02.07.05, 00:31
        a moglabys odsprzedac ten Brevoxyl?
        • Gość: weana Re: do świnki morskiej IP: 81.219.88.* 02.07.05, 01:33
          Ja sobie kupiłam niedawno brevoxyl, ma on 4% nadtlenku benzoilu i przyjemnie
          pachnie. Skóra mi sie po nim nie łuszczy a widac poprawę, bo nic mi nie
          wyskakuje. Smaruje tylko raz dziennie na noc. Owszem Benzacne to w zasadzie to
          samo (jest 5% i 10%) ale ja miałam po nim straszne uczulenie, a po brevoxylu
          nie mam nic, nawet mnie nic nie piecze. Kosztował cos ok 20 zł.
          • Gość: milka Do weany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:17
            mnie bardzo uczula brevoxyl. Ty napisalas ze mialas uczulenie po benzacne, czy
            mozesz napisac jak sobie z tym uczuleniem poradzilas? Bo w sumie to podobne
            preparaty a ja juz od dluzszego czasu leczę wysypkę po brevoxylu i nie mogę
            sobie dac rady:(
            • Gość: weana Re: Do weany IP: 81.219.88.* 15.07.05, 16:05
              Ja po benzacne mialam skorupę na twarzy w okolicach zmarszczek mimicznych przy
              ustach i w tym zgięciu na brodzie. Czerwona "tarka" na twarzy. Powieki mnie
              piekly strasznie. Jak sobie z tym uczuleniem poradzilam? Poprostu odstawilam
              smarowanie calej twarzy aż skoora w tych miejscach doszla do normalności.
              Stosowalam też wczesniej na calą twarz Akneroxid 5% i pamietam że on mnie nie
              uczulal.
              Sama się smarowalam ostatnio brevoxylem tylko na noc, ale po pary dniach skora
              zaczela być sucha i sie luszczyla i przestalam. Chyba tylko powinno się ten
              krem stosować punktowo na poszczegolne krostki.
    • Gość: kaja Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:40
      Ja używam go już od dawna. Bardzo mi pomógł. Wcześniej wstydziłam się wychodzić
      z domu w dzień, w ogole wstydzilam sie pokazywac ludziom na oczy, a bez grubej
      tapety nawet na krok z domu nie wychodziłam. Teraz na twarzy mam 3 pojedyncze
      pryszcze i rozpaczam z tego powodu, bo zazwyczaj nie mam z nimi problemu:)
    • kaemka Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 02.07.05, 12:25
      Używam od około miesiąca na zaskórniki i podskórne grudki. Wydaje mi się, że
      pomógł mi na te drugie, zwłaszcza na czole nie mam ich prawie wcale, a zwykle
      były jeden przy drugim. Z początku rzeczywiście skóra mi się łuszczyła, ale
      teraz jest już lepiej. Używam go na noc.
    • Gość: Dżo - Dżo Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:51
      Ja używam już drugie opakowanie i uważam, że jakieś efekty są. Benzacne też
      kiedyś miałam i to nie jest dokładnie to samo, ten sam składnik, ale brevoxyl
      jest mocniejszy, lepiej się rozsmarowuje i nie pozostawia po sobie białej
      skorupy na twarzy jak benzacne, mozna go nawet stosować co pod krem i makijaż,
      ale ale rzadko bo dosyć mocno wysusza skórę. Ja stosuję na noc, przez jakiś
      tydzień i potem odstawiam na 2 dni, po to zeby skóra się nie łuszczyła.
      Brevoxyl jest w kazdej aptece i mozna go kupić bez recepty, ja wcześniej
      uzywałam Differinu i isotrexinu (nie pamietam jak to się dokładnie nazywało)i
      dopiero brevoxyl ( z nich zdecydowanie najtańszy) mi pomógł- oczywiście w
      pewnym stopniu.
      • polojama Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 15.07.05, 15:59
        Cześć, ja mam. Stosuję od maja na noc, czyli ponad 2 miesiące. Od razu
        zauważyłam efekty - znikneły podskórne grudki, prawie wszystkie. Problemu z
        pryszczami nie mam, więc nie wiem jak na to działa. Zaskórniki pozostały, choć
        dużo mniej. Na szczęście ich nie widać, bo brevoxyl działa silnie złuszczająco.
        Na dzień stosuj krem z filtrem jak chcesz teraz używać brevoxyl! Ogólnie
        polecam. Ale że zawsze chce się więcej to przerzucam się na acne derm. Też
        działa silnie złuszczająco.
        Aha, ja nie miałam sensacji na początku stosowania brevoxylu, ew. lekkie
        mrowienie. Ale mam skórę jak u słonia, nie wiem co może ją ruszyć :)
        Powodzenia.
        • madai Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 16.07.05, 02:12
          ja tez mam grudki i nie moge sie ich pozbyc. myslicie, ze Brevoxyl pomoze?
    • landrynka8 Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 16.07.05, 02:31
      skutków zadnych pozytywnych. Wysuszył mi skórę, uczulił.
    • mag-ia Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 16.07.05, 11:30
      Skuteczniejsza i duzo tansza jest masc Benzacne. Teraz zmienil sie producent i
      zmienili chyba tez sklad, dziala duzo lepiej i nie podraznia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka