se.la.vie 01.07.05, 21:35 Jakie skutki? Od 3 lat lecze trądzik i nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szwaczka Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:45 Ja miałam. Stosuje się go w leczeniu trądziku pospolitego w formie zaskórnikowej i grudkowo-krostkowej. Zaleciła mi go pani dermatolog 2 lata temu rezultaty były widoczne po około miesiącu stosowania. Wysuszał mi skóre,wiec po skończeniu pierwszego opakowania zrezygnowałam z używania go. Niestety po odstawieniu Brevoxylu trądzik znów powrócił. Kupiłam go ponownie jakieś 2-3 dni temu. Zobaczymy co to będzie.... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinka_morska Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 00:26 ja mialam i malo tego, ze bylo zero rezultatu, to jeszcze paskudnie zatykal mi pory i pojawialy sie po nim jeszecze wieksze syfki :( i to juz po 3 uzyciach - efekt: stoi od pol roku w szafce nieuzywany.... (a na tradzik pomogly mi dopiero maseczki z platkow owsianych i glinki zielonej + pasta cynkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
samosia75 Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 02.07.05, 00:29 Brevoxyl zawiera tą samą substancje co dobrze znany Benzacne, ale w mniejszym stężeniu. Mało pacjentow o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: do świnki morskiej IP: 81.219.88.* 02.07.05, 01:33 Ja sobie kupiłam niedawno brevoxyl, ma on 4% nadtlenku benzoilu i przyjemnie pachnie. Skóra mi sie po nim nie łuszczy a widac poprawę, bo nic mi nie wyskakuje. Smaruje tylko raz dziennie na noc. Owszem Benzacne to w zasadzie to samo (jest 5% i 10%) ale ja miałam po nim straszne uczulenie, a po brevoxylu nie mam nic, nawet mnie nic nie piecze. Kosztował cos ok 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Do weany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:17 mnie bardzo uczula brevoxyl. Ty napisalas ze mialas uczulenie po benzacne, czy mozesz napisac jak sobie z tym uczuleniem poradzilas? Bo w sumie to podobne preparaty a ja juz od dluzszego czasu leczę wysypkę po brevoxylu i nie mogę sobie dac rady:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: Do weany IP: 81.219.88.* 15.07.05, 16:05 Ja po benzacne mialam skorupę na twarzy w okolicach zmarszczek mimicznych przy ustach i w tym zgięciu na brodzie. Czerwona "tarka" na twarzy. Powieki mnie piekly strasznie. Jak sobie z tym uczuleniem poradzilam? Poprostu odstawilam smarowanie calej twarzy aż skoora w tych miejscach doszla do normalności. Stosowalam też wczesniej na calą twarz Akneroxid 5% i pamietam że on mnie nie uczulal. Sama się smarowalam ostatnio brevoxylem tylko na noc, ale po pary dniach skora zaczela być sucha i sie luszczyla i przestalam. Chyba tylko powinno się ten krem stosować punktowo na poszczegolne krostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:40 Ja używam go już od dawna. Bardzo mi pomógł. Wcześniej wstydziłam się wychodzić z domu w dzień, w ogole wstydzilam sie pokazywac ludziom na oczy, a bez grubej tapety nawet na krok z domu nie wychodziłam. Teraz na twarzy mam 3 pojedyncze pryszcze i rozpaczam z tego powodu, bo zazwyczaj nie mam z nimi problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaemka Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 02.07.05, 12:25 Używam od około miesiąca na zaskórniki i podskórne grudki. Wydaje mi się, że pomógł mi na te drugie, zwłaszcza na czole nie mam ich prawie wcale, a zwykle były jeden przy drugim. Z początku rzeczywiście skóra mi się łuszczyła, ale teraz jest już lepiej. Używam go na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżo - Dżo Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:51 Ja używam już drugie opakowanie i uważam, że jakieś efekty są. Benzacne też kiedyś miałam i to nie jest dokładnie to samo, ten sam składnik, ale brevoxyl jest mocniejszy, lepiej się rozsmarowuje i nie pozostawia po sobie białej skorupy na twarzy jak benzacne, mozna go nawet stosować co pod krem i makijaż, ale ale rzadko bo dosyć mocno wysusza skórę. Ja stosuję na noc, przez jakiś tydzień i potem odstawiam na 2 dni, po to zeby skóra się nie łuszczyła. Brevoxyl jest w kazdej aptece i mozna go kupić bez recepty, ja wcześniej uzywałam Differinu i isotrexinu (nie pamietam jak to się dokładnie nazywało)i dopiero brevoxyl ( z nich zdecydowanie najtańszy) mi pomógł- oczywiście w pewnym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
polojama Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 15.07.05, 15:59 Cześć, ja mam. Stosuję od maja na noc, czyli ponad 2 miesiące. Od razu zauważyłam efekty - znikneły podskórne grudki, prawie wszystkie. Problemu z pryszczami nie mam, więc nie wiem jak na to działa. Zaskórniki pozostały, choć dużo mniej. Na szczęście ich nie widać, bo brevoxyl działa silnie złuszczająco. Na dzień stosuj krem z filtrem jak chcesz teraz używać brevoxyl! Ogólnie polecam. Ale że zawsze chce się więcej to przerzucam się na acne derm. Też działa silnie złuszczająco. Aha, ja nie miałam sensacji na początku stosowania brevoxylu, ew. lekkie mrowienie. Ale mam skórę jak u słonia, nie wiem co może ją ruszyć :) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 16.07.05, 02:12 ja tez mam grudki i nie moge sie ich pozbyc. myslicie, ze Brevoxyl pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 16.07.05, 02:31 skutków zadnych pozytywnych. Wysuszył mi skórę, uczulił. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: BREVOXYL-KTO MIAŁ? 16.07.05, 11:30 Skuteczniejsza i duzo tansza jest masc Benzacne. Teraz zmienil sie producent i zmienili chyba tez sklad, dziala duzo lepiej i nie podraznia. Odpowiedz Link Zgłoś