Dodaj do ulubionych

znacie tańsze tabletki ?

12.12.05, 14:23
mam 2 miesięcznego szkraba i nie spieszy mi sie narazie do kolejnego.Podobno
podczas karmienia piersią nie zachodzi się w ciążę, ale gdyby tak było to nie
robili by tabletek antykoncepcyjnych dla karmiących.Lekarka przepisała mi
takie i szok w aptece- kosztują 37,40zł. Czy znacie jakieś tańsze ?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 14:25
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=28541928&a=30014586
    • bomba001 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:07
      polecam zastrzyk depo-proverę, na 3 msc ok. 40 złsmile)))
      • mart44 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:12
        A ja nie polecam depo-provery. MOże się okazać, że jej nie tolerujesz i dopadną
        Cię objawy niepożądane(mdłości, krawawienia itp.), a Ty będziesz mogła tylko
        czekać 3miesiące...
        POszukaj tańszej apteki. Jedyny lek, jednoskładnikowy czyli dla mam karmiących
        to Cerazette, którą pewnie masz. MOże Ci się uda znaleźć aptekę gdzie to będzie
        kosztowało bliżej 30zł.
        A jak skończysz karmić - podobno są tabletki już od 2,80g za opakowanie.smile
        Oczywiście na receptę.
        • bomba001 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:14
          kwestia tolerancji i nietolerancji to inna rzecz, nie polecasz bo brałaś? ja
          znam nipożądane objawy tylko z tego forum, kilka moich koleżanek bierze d-p i
          nie miało żadnych. ja natomiast cerazzette nie toleruję.
          • mart44 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:22
            Nie znam depo-provery, bo mi lekarz odradził, właśnie z tych powodów.
            Oczywiście, że nie musiało mi zaszkodzić, ale dlaczego mam ryzykować? Statystyka
            tu raczej nie ma znaczenia, nie chciałabym się okazać tą jedną na 100kobiet,
            która właśnie MA objawy niepożądane i nie móc nic z nimi zrobić.
            Nie powiem, żebym od razu wchłonęła z rozkoszą Cerazette - zaczęłam krwawić i
            czuć się okropnie, ale lekarz kazał mi odstawić na chwilę i potem wrócić, teraz
            jest dobrze.
    • bomba001 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:27
      poleciłam, ze wzgledu na cenę, która dla autorki gra rolę, jest to jedna z
      najtańszych form antykoncepcji hormonalnej. a objawy: mój lekarz (b. ceniony
      specjalista)powiedział mi że objawy niepożądane pojawiaja sie nieczęsto. nie
      wiem, dla mnie rewelka, czuje sie dużo lepiej niż po pigułkach. ale nie o tym
      był ten wąteksad( i nie jest to dyskusja ideologiczna ani nie komercyjnasmile)
      • mart44 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:29
        Własciwie odpowiedź na pytanie postawione w tytule powinna być krótka - NIE, no
        bo rzeczywiście nie ma nie tylko tańszych, ale i żadnych innych tabletek przy
        karmieniu piersią.smile
        POzdrawiam
      • marchefka27 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:31
        hmm ja tez dostalam cerazette. ja kupilam za 32.5 zl, ale po znizce jaka jest u
        mnie w aptece, bo normalnie tez ponad 37zl...moja lekarka nie powiedziala mi
        nic o tych zastrzykach, powiedziala ze cerazette to jedyna metoda (tzn
        hormonalna, oprocz mireny)dla karmiacych...
        ja natomiast slyszalam o bardzo wielu przypadkach nietolerancji cerazette i juz
        sie boje...bo jeszcze nie zaczelam brac.
        • sylwina75 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 15:49
          Na mnie Cerazette działała negatywnie - depresja, złe samopoczucie i bóle
          głowy. Wziełam 2 opakowania - skończyłam 3 miesiące temusmile Od tego czasu,
          problemy zniknęły jak ręką odjął - czyli tabletki były tego powodem. Niestety,
          od tego czasu jeszcze nie dostałam okresu - mam nadzieję,że to wkrótce nastąpi.
          Ja, ze swojej strony odradzam te tabletki, ale znam osoby które nie miały
          takich niepożadanych objawów.
          pozdrawiam
          Sylwia
          • elf1977 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 17:17
            nie ma tańszych dla karmiących. zastrzyk wzięłam i po przebojach, skończyłam z
            hormonami. czekam na momen, gdy będę mogła wrócić do normalnych
            dwuskładnikowych tabletek.
            • bomba001 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 17:19
              ...czyli tez do hormonów...smile))NB, wcale nie tańszychsmile))
              • elf1977 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 17:35
                Tak, ale wi9em, jak się po nich czuję. Tamte brałam parę lat i nic mi nie bło,
                zastrzyk wzięłam raz i rozwalił mnie dokumentnie: krwawienia non stop 3
                miesiące. Współżycie przy czymś takim też mało komfortowe...Gdybym nie karmiła,
                już dawno wróciłabym do dawnej antykoncepcji. Co organizm to reakcja, ale jeśli
                chodzi o depo, wydaje mi sie, że skutki uboczne dotykają więcej niż co 100
                kobietę. To nie agitacja, tylko mój wniosek. Mam receptę na cerazette, ale już
                nie wykupuję, bo w zasadzie to ten sam hormon, tylko trochę inaczej uwalniany
                do organizmu.
              • elf1977 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 17:36
                A cena w tym momencie dla mnie nie gra takiej roli, najdroższe tabletki będą
                tańsze niż kolejna wyprawkasmile
                • ula233 Re: znacie tańsze tabletki ? 12.12.05, 20:52
                  to prawda wink mi o tabletkach musi przypominać mąż bo ja o jakich kolwiek
                  proszkach nigdy nie pamietam a te w dodatku trzeba brać o jednej porze a jak
                  zapomnę ? W tym tygodniu mam wizyte u gin. i faktycznie zapytam o ten zastrzyk
                  bo poprzednio nic mi o nim nie wspomniała. Dodam ,ze dopiero zaczełam te
                  tabletki, ale boli mnie brzuch
                  • thmwag1 Re: znacie tańsze tabletki ? 13.12.05, 13:21
                    w Czechach kupisz cerazette w granicach 20 PLN, polecam, sama tak robię
                • Gość: nina Re: znacie tańsze tabletki ? IP: *.devs.futuro.pl 27.12.05, 20:48
                  Ja od 9 miesięcy biorę Stediril 30 za 3 miesiące płacę ok 8 zł. Są dobre, nic
                  mi po nich nie jest i cena super!
                  • kocio-kocio Re: znacie tańsze tabletki ? 27.12.05, 21:52
                    Ale nie nadają się dla matek karmiących!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka