Dodaj do ulubionych

zmieniłam stanik = ładniejsze piersi

IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.05, 17:59
dziewczyny zawsze kupowałam/nosiłam staniki w rozmiarze 80 b , dzisiaj
przymierzyłam stanik 75 c i co piersi wyglądają na dużo pełniejsze i wogóle
jakieś takie fajniejsze , miseczki wcale nie są za duże , paradoks : dla
porównania przymierzyłam stanik 80 b i co miski okazały sie za duże i jakieś
takie spłaszczone , no BOMBA poprostu.
kawa
Obserwuj wątek
    • Gość: kira Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.xdsl.tiscali.nl 15.07.05, 18:16
      Odkad nosze 75D moj biust jest duzo ladniejszy i pelniejszy.
      Choc duzo osob slyszac 'D' robi wielki oczy.
      • Gość: Nessie Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.acn.waw.pl 15.07.05, 20:13
        Dokładnie. Jak ja mówię, że mam 70D, to wszyscy uważają, że żartuję, bo D to
        przecież monstrualne cycki :/ Dziwni są ci ludzie. A przecież odpowiednikiem
        miski D przy obwodzie 70 jest C przy 75, a B przy 80.

Ja w ogóle jestem zwolenniczką "zaniżania" sobie rozmiaru pod biustem. Odkąd
        noszę staniki luźniejsze w misce, a ciasne pod biustem, mój biust jakby się
        wypełnił, rozwinął skrzydła :)) i optycznie powiększył.
        • Gość: sara_87 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.csk.pl 15.07.05, 21:09
          ja mam podobnie: nosze 70B, chociaż gdyby obiektywnie popatrzeć na mój biust
          bez biustonosza nikt by nie powiedział, że to B. 75A mają dla mnie jakieś
          dziwne miseczki, zazwyczaj jakieś wypukłe, no po prostu niepasują mi, chociaż
          obwód się zgadza.
      • Gość: Fifka AMERYKA W KONSERWACH IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 20.07.05, 08:47
        Ja to wiem od 10 lat, ze 75C to to samo co 80b tylko lepsze. A zmiane doradzil
        mi nikt inny tylko mezczyzna:-)
    • Gość: Kwiatuszek Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:10
      Czy to znaczy, że jeśli mam bardzo mały biust (75A) to mam kupić B? Przecież to
      będzie za duże na mnie i pewnie będzie nieładnie odstawać spod bluzki...
      • Gość: Nessie Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 13:31
        Jeśli masz 75A, to *przymierz* 70B (a nie 75B). Jak ci się nie spodoba, to nie
        musisz kupować, ale spróbować warto. Wierz mi, dużo ładniej leżą staniki
        ciaśniejsze pod biustem, a pojemniejsze w miseczkach.
        • mikams75 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 16.07.05, 14:32
          przeciez ciasniejszy pod biustem bedzie sie wpijal i pod obcisla bluzka bedzie
          to nieladnie wygladac. Nosze 75B i jakos nie moge sobie wyobrazic ze moglabym
          sie wcisnac w 70.
          • justa_79 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 16.07.05, 14:50
            no właśnie, za ciasny stanik to chyba nawet niezdrowe, przymierzałam nie raz
            staniki o rozmiar mniejsze w obwodzie i są po prostu za ciasne.
            • Gość: Nessie Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 00:09
              Hm, dla mnie za ciasny to byłby 65... Zresztą każdy stanik ma trzy pozycje
              zapięcia, więc można sobie parę centymetrów wyregulować. Nie namawiam nikogo do
              kupowania za ciasnych staników, tylko do przymierzenia! :) Może się okazać, tak
              jak u mnie, że te niby ciasne leżą lepiej i nie obcierają tak jak te "luźne".
              Ja mam 74 cm w obwodzie pod biustem i niby powinien pasować 75, ale często
              właśnie 70 jest dużo lepsza.
              • kragmel Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 17.07.05, 09:25
                Gość portalu: Nessie napisał(a):

> Ja mam 74 cm w obwodzie pod biustem i niby powinien pasować 75, ale często
                > właśnie 70 jest dużo lepsza.

bo właśnie mówią (znaczy się ta słynna pani z Grochowskiej), żeby obwód
                zaokrąglać w dół. i wtedy powinno ci lepiej pasować 70. teoretycznie :)
                • aga857 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 17.07.05, 17:25
                  Ja byłam swego czasu u tej "słynnej " pani z Grochowskiej. PO pierwsze- była
                  niemiła wybitnie. Po drugie- dobrała mi stanik 70 D ( zwykle noszę 75 B)-
                  kupiłam, bo uwierzyłam, że będzie dobry, ale- oddychać w tym nie mogłam, a
                  miseczki okazały się jednak odstające. Był to najgorszy zakup stanika do tej
                  pory :(.
                  Więc nie wiem już, jak to z tymi stanikami jest...
        • Gość: zanaaaaaaaaaaaaaaa Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:35
          pewno zwlaszcza pod obcisla bluzka jak tak super widac faldy(wcale nie trzeba
          byc grubym)ciala, ktore wylewaja sie spod obwodu stanika
    • vanessa75 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 16.07.05, 17:22
      Ja np. mam obwód pomiędzy 75 a 80 , ale zdecydowanie wybieram 80 - bo ładniej
      wygląda i lepszy komfort noszenia . Ale każdy ma swoje zdanie , mnie już nic
      nie zadziwi , bo to dla mnie chleb powszedni , bo pracuję w takim sklepie i
      pomagam dobierać...
    • Gość: Ania Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.ls.net.pl 17.07.05, 06:59
      ale wiecie co chyba cos w tym jest bo ja zawsze nosze 70b a z tabelki triumpha
      mi wyszlo ze powinnam nosic 65c wydaje mi sie to parodia ale chyba az kiedys
      przymierze z ciekawosci
      • Gość: dalloway Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.chello.pl 17.07.05, 08:16
        trzeba jeszcze wziac pod uwagę, że każdy stanik, nawet najlepszy, lekko sie
        rozciąga. Ja zawsze biorę 70, chociaż z tabelki mam 75. Na początku też
        wydawało mi się, że się wpija i że brzydko, ale to nieprawda. Oczywiście
        niektóre z Was mają dobrze dobrany rozmiar i nie ma sensu go zmieniać, ale jak
        chodzę po mieście i patrzę to 90% bab niezależnie od wieku ma za luźne w
        obwodzie staniki. To samo widać o tej porze roku na plaży - a mieszkam nad
        morzem i widok mam codzienny.
        • black_magic_women Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 17.07.05, 17:44
          to stara zasada-wieksza miseczka,mniejszy obwod pod biustem.tak jak juz ktos
          pisal w kazdym staniku sa haftki dzieki ktorym mozna doregulowac obwod.ale
          jescze jedno-czesto szczuple diewczyny popelniaja inny blad...maja szerokie
          ramiona i plecy,a uparcie kupuja 70-75!
    • angelika.tdi Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 17.07.05, 20:32
      Ja noszę taki rozmiar jaki pokazuje mi tabela triumph'a, czyli małe 70D. Inne
      marki też z reguły pasują... Pozdrawiam! :)
      • nikita371 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 18.07.05, 13:19
        Ja przez lata nosiłam 75A, kiedyś przeczytałam artykuł, żeby zaniżyć rozmiar
        pod biustem a miseczke wybrać numer większą i choć wydawało mi się to
        absurdalne, po przymierzeniu stanika stwierdziłam, że to rewelacja. Teraz noszę
        70B i jest cudownie. Zachęcam przynajmniej do spróbowania.
    • Gość: Ika Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.autocom.pl 18.07.05, 13:37
      Tak, mam to samo! Jakiś rok temu przymierzając stanik spróbowałam o numer
      mniejszy w obwodzie i nr większą miseczkę i od tej pory tylko taki rozmiar
      kupuję (tj. 70C zamiast wcześniejszego 75B) - biust lezy o wiele lepiej, a
      przede wszystkim nie "wylewa" się poza miseczkę ani od góry ani z boków, od
      strony pachy (nieprzekonanym proponuję sprawdzić, czy przy noszeniu obecnego
      rozmiaru biustonosza nie tworzy im się pod pachą taka "poduszeczka" z ciała ;-
      ), co oznacza, że miseczka jest trochę za mała). Pozdrawiam.
      • Gość: Edyta18 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:31
        Pod pachą nie, ale jak przymierzę ciasniejszy pod biustem to mi się 'wylewa'
        właśnie spod stanika :/
    • Gość: gosc Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi IP: 150.93.135.* 19.07.05, 08:41
      Byc moze najlepiej jest przymierzyc kilka rozmiarow, o numer mniejszy z wieksza
      miseczka i ten w rozmiarze, ktory sie zawsze nosi i porownac. Zawsze jak mierze
      stanik, to zakladam jakas cienka koszulke(podkoszulek) zeby sprawdzic jak
      wyglada pod ubraniem. Poza tym kazdy fason stanika moze miec troche inna
      numeracje. Np ja zawykle nosze 70D, ale w zaleznosci od fasonu pasuje mi i 65E
      i 70E. No i powinno sie pamietac ze obie piersi nie maja takiego samego
      rozmiaru, np. lewa jest mniejsza niz prawa ect.
      ps. moja mama zawsze uwazala ze ma 80C a kiedy poszlysmy przymierzyc okazalo
      sie ze ma 75F.
    • pompompom Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 19.07.05, 20:02
      Przed zawsze kupowałam 75B czasami w porywach 80B, bywało, że i 80C. Teraz mam
      75E i jest ok. Nie wyobrażam sobie siebie w innym rozmiarze biusthaltera :).
      Przestałam mieć drugi biust na plecach.
      • asia.x Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 28.07.05, 09:48
        Wczoraj kupiłam sobie "cycnik" o rozmiarze 75 C, zgodnie z Waszymi radami.
        Wreszcie piersi ładnie wygladaja i nie "wylewają" się bokami, choc duzych to ja
        nie mam ;).
    • satia2004 Re: zmieniłam stanik = ładniejsze piersi 28.07.05, 10:54
      Ja przez dłuuuugi czas nosiłam 75D (mam 76 cm pod i 95 w biuście).
      Potem znalazłam na tym forum wątek o pani Hani z Grochowskiej (nazywał sie chyba
      "większy biust bez skalpela") i zmieniłam na 70E.
      Efekt - ładny zaokrąglony biuścik, wszystko trzyma sie na miejscu, nie wylewa,
      nie podskakuje :)
      Tylo bielizne w tym rozmiarze ciężko dostać... ale to już inna sprawa :)
    • vikcia Re: 65B/C? jakich firm? 28.07.05, 11:00
      Sporo z Was pisze od rozmiarach 65 pod biustem. Jakie firmy oferują takie
      rozmiary w miseczce większej, niż A?
      Ja noszę zazwyczaj 70B i często wręcz czuję, że pod biustem obwód mógłby być
      mniejszy (chciałabym spróbować np.65C), ale niestety - 70 okazuje się być
      najmniejsze...
      • Gość: Nessie Re: 65B/C? jakich firm? IP: *.acn.waw.pl 28.07.05, 14:14
        Spróbuj poszukać w Internecie - sklepy wysyłkowe często mają dużo większy
        asortyment niż te tradycyjne, które sprowadzają chyba tylko 75B i nic więcej :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka