Gość: załamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: załamka problem jest taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:30 Dermatolog zapisała mi leki na trądzik:Clindacne i Differin.Przez kilka pierwszych dni było spoko,aż tu budzę się całą w czerwonych plamach z uczulenia.Mam je wokół oczu ,ust i bodajże nosa.Dermatolog powiedział ,że gdyby się działo coś takiego to należy odłożyć maść i stosować ją co drugi dzień. Ale jak ja mam się pozbyć tych plam? Niedługo wyjeżdżam i nie chciałabym paradować z taką twarzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:42 Wydaje mi się,że to mogło być spowodowane kontaktem ze słońcem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:12 up?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: ratunku!moja twarz! IP: *.b.jawnet.pl 17.07.05, 17:56 A uzywasz filtrow przeciwslonecznych? Przy tych preparatach powinnaś kupić sobie jakieś filtry, najlepiej "setke" (SCR, Bioderma, Avene, LRP - tylko w aptekach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:20 Dermatlog mówiła że spokojnie mogę wychodzić na plażę :O Serio,tak powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ratunku!moja twarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:41 Ja też używałam Differinu, z tym,że zaznacze- w zimie..i podobnie jak Ty..też miałam po nim koszmarną twarz..plamy,wysuszenie,łuszczenie sie skóry..poszlam do pani dermatolog..ale nie uwierzyła m i,ze to od tego..zrezygnowałam z dalszej kuracji i po tygodniu wszystko wróciło do normy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:00 Ja będę to ciągnąc,bo widzę pierwsze efekty i ponoć ten lek ma mi pomóc.Tylko będę robić odstępny i minimalne ilości.Nie wiem tylko co zrobić z plamami. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: ratunku!moja twarz! 17.07.05, 19:43 Kup sobie krem Sensibio Forte. Świetnie łagodzi i nawilża. Efekt powinien być natychmiastowy. Tylko jak siedzisz w domu np. wieczorem, to posmaruj grubiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: ratunku!moja twarz! IP: 81.219.88.* 17.07.05, 23:23 Differin ma podobne dzialanie do retinoidow i silnie zluszcza. Ja nie mialam na niego uczulenia na szczescie ale stosowalam jednak tylko na noc, skóra schodzila przez pierwsze 2 tygodnie i pieklo. Ale potem efekt ladnej buzi. Raczej na slońce nie powinnaś wystawiać buzi wysmarowanej tym kremem i antybiotykiem. I omijaj okolice oczu i ust, bo tam skóra najbardziej piecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: ratunku!moja twarz! IP: 81.219.88.* 17.07.05, 23:23 Differin ma podobne dzialanie do retinoidow i silnie zluszcza. Ja nie mialam na niego uczulenia na szczescie ale stosowalam jednak tylko na noc, skóra schodzila przez pierwsze 2 tygodnie i pieklo. Ale potem efekt ladnej buzi. Raczej na slońce nie powinnaś wystawiać buzi wysmarowanej tym kremem i antybiotykiem. I omijaj okolice oczu i ust, bo tam skóra najbardziej piecze. Odpowiedz Link Zgłoś