Dodaj do ulubionych

ratunku!moja twarz!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:26
Obserwuj wątek
    • Gość: załamka problem jest taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:30
      Dermatolog zapisała mi leki na trądzik:Clindacne i Differin.Przez kilka
      pierwszych dni było spoko,aż tu budzę się całą w czerwonych plamach z
      uczulenia.Mam je wokół oczu ,ust i bodajże nosa.Dermatolog powiedział ,że gdyby
      się działo coś takiego to należy odłożyć maść i stosować ją co drugi dzień.
      Ale jak ja mam się pozbyć tych plam?
      Niedługo wyjeżdżam i nie chciałabym paradować z taką twarzą...
    • Gość: załamka Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:42
      Wydaje mi się,że to mogło być spowodowane kontaktem ze słońcem..
      • Gość: up Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:12
        up??
        • Gość: isa Re: ratunku!moja twarz! IP: *.b.jawnet.pl 17.07.05, 17:56
          A uzywasz filtrow przeciwslonecznych? Przy tych preparatach powinnaś kupić
          sobie jakieś filtry, najlepiej "setke" (SCR, Bioderma, Avene, LRP - tylko w
          aptekach).
          • Gość: załamka Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:20
            Dermatlog mówiła że spokojnie mogę wychodzić na plażę :O
            Serio,tak powiedziała.
            • Gość: Magda Re: ratunku!moja twarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:41
              Ja też używałam Differinu, z tym,że zaznacze- w zimie..i podobnie jak Ty..też
              miałam po nim koszmarną twarz..plamy,wysuszenie,łuszczenie sie skóry..poszlam
              do pani dermatolog..ale nie uwierzyła m i,ze to od tego..zrezygnowałam z
              dalszej kuracji i po tygodniu wszystko wróciło do normy ;)
              • Gość: załamka Re: ratunku!moja twarz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:00
                Ja będę to ciągnąc,bo widzę pierwsze efekty i ponoć ten lek ma mi pomóc.Tylko
                będę robić odstępny i minimalne ilości.Nie wiem tylko co zrobić z plamami.
                • mika_1 Re: ratunku!moja twarz! 17.07.05, 19:43
                  Kup sobie krem Sensibio Forte. Świetnie łagodzi i nawilża. Efekt powinien być
                  natychmiastowy. Tylko jak siedzisz w domu np. wieczorem, to posmaruj grubiej.
                  • mika_1 Re: ratunku!moja twarz! 17.07.05, 19:43
                    Sensibio do kupienia w aptece...
                  • se.la.vie Re: ratunku!moja twarz! 17.07.05, 19:44
                    A ile kosztuje?
                    • Gość: weana Re: ratunku!moja twarz! IP: 81.219.88.* 17.07.05, 23:23
                      Differin ma podobne dzialanie do retinoidow i silnie zluszcza. Ja nie mialam na
                      niego uczulenia na szczescie ale stosowalam jednak tylko na noc, skóra
                      schodzila przez pierwsze 2 tygodnie i pieklo. Ale potem efekt ladnej buzi.
                      Raczej na slońce nie powinnaś wystawiać buzi wysmarowanej tym kremem i
                      antybiotykiem. I omijaj okolice oczu i ust, bo tam skóra najbardziej piecze.
                    • Gość: weana Re: ratunku!moja twarz! IP: 81.219.88.* 17.07.05, 23:23
                      Differin ma podobne dzialanie do retinoidow i silnie zluszcza. Ja nie mialam na
                      niego uczulenia na szczescie ale stosowalam jednak tylko na noc, skóra
                      schodzila przez pierwsze 2 tygodnie i pieklo. Ale potem efekt ladnej buzi.
                      Raczej na slońce nie powinnaś wystawiać buzi wysmarowanej tym kremem i
                      antybiotykiem. I omijaj okolice oczu i ust, bo tam skóra najbardziej piecze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka