zsofia 13.08.02, 16:09 No wlasnie, tyle Was tutaj, moze byscie czasem zajrzaly na forum Zdrowie Kobiety, bo mam problem i nikt mi nie odpowiada, bo oczywiscie wszystkie siedza na urodzie ( a konkretniej na popularnym watku: Czas).... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agul1 Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 16:16 Ale Twoje pytanie na Zdrowiu Kobiety to raczej do specjalisty jest prawda? Ja bym wolała posłuchać lekarza w takiej kwestii niż nawet bardzo doświadczonych dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
zsofia Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 16:27 A ja tam wole sluchac dziewczyn (tych co sie akurat znaja na temacie), bo czesto sa bardziej pomocne niz P.Doktor. Zreszta kazdy lekarz mowi co innego, juz zaliczylam chyba z 20 i na dobrego nie trafilam:( Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 16:31 zsofia napisała: > A ja tam wole sluchac dziewczyn (tych co sie akurat znaja na temacie), bo czesto sa bardziej pomocne niz P.Doktor. Zreszta kazdy lekarz mowi co innego, juz zaliczylam chyba z 20 i na dobrego nie trafilam:( A ktore to forum dokladnie ? Poszukalam na tych Zdrowotnych GW i nie wiem, gdzie szukac Twojego pytania. Napisz o co chodzi do mnie na priva, moze bede umiala pomoc albo skieruj mnie, gdzie jest to pytanie, ja napisze do Ciebie. r Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 16:32 Jakbys byla z polski to polecilabym Ci mojego super ginekologa, jest naprawde wspanialy - chodzi do niego z 20 moich kolezanek i wszystkie sa rowno zachwycone. Oprocz tego, ze jest kompetentny, to jest tez wspanialym czlowiekiem - cieply, opiekunczy i z poczuciem humoru. Jako jedyny znany mi ginekolog podaje reke przy schodzeniu z fotela:) Och.. moglabym tak na jego temat godzinami:) Moze musisz jeszcze poszukac? Ja tez obskoczylam kilkunastu zanim na tego trafilam i juz nigdy go nie zmienie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zsofia Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 16:38 Moj watek jest na Zdrowiu Kobiety. Jak sie wchodzi na forum Kobieta, to na gorze sa linki. Jestem z Warszawy, a Ty? polec mi go prosze, najlepiej na priva. dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 17:57 Agul czy moglabys podac namiary na swojego ginekologa I jeszcze jedno moze sie myle, ale czy to nie ty wspominalas kiedys o nowej serii Hydracid C z firmy SVR?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Ale Was tu pelno! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 18:18 Juz podaje:) Wiec jest to pan doktor Andrzej Raczynski sp. ginekolog-poloznik. Przyjmuje przy ul. Zlotej 11 m 35, na tylach galerii centrum, naprzeciwko kina Relax. Dni wizyt wtorki i czwartki 16 - 18 i w tych godzinach nalezy dzwonic i umawiac sie na wizyty. Przyjmuje tez w centrum damiana. Jest dosc drogi, ale na pewno bedziecie zadowolone, to aniol nie czlowiek:) I, Basiu, tak, to ja wspominalam o tej serii:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 18:32 Agul, dzięki!! Co prawda nie jestem z Warszawy i mam do niej daleko, ale warto wiedzieć, skoro go tak chwalisz:) Jeszcze tylko moglabys podac numer telefonu jesli masz, musialabym sie z nim umowic konkretnie skoro juz bym specjalnie jechala do warszawy i jeszcze cene wizyty, bo nie wiem czy nie za duzo. To mam dobrą pamięć z tym Hydracidem:)) W takim razie moze masz jeszcze jakies dane od producenta, a juz najlepiej by bylo sklad choc jednego produktu o ile to nei za duzy klopot dla ciebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Ale Was tu pelno! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 18:50 Aaa...! zapomnialam o telefonie - 826 72 65. A teraz o gamie hydracid - odszukalam info od producenta i juz Ci piszę, to co mam: wszystkie produkty oparte sa na kompozycji trzech aktywnych ekstraktow roslinnych Tri-Sevol (z winogron, soi, ogórecznika lekarskiego) bogatej w polifenole, fitohormony i kwas gamma-linolenowy. I teraz po kolei: Dla pan po 25 roku zycia dodano jeszcze witamine c (1%) i witamine E (3%) dla pan po 35 rż - alfa-hydroksykwasy (6%), retinol - 0,3% i witamine E 3% dla pan po starszych - alfa-hydroksykwasy 6%, retinol i witaminka E oraz tri- sevol skoncentrowany 0,75%, cimicifuga (co to???) 0,3%. Jeszcze czynniki nawilzajace - 13% - sorbitol, gliceryna i PcNa. Ufff... jak jeszcze cos bedzie potrzeba, to pytaj bo troche tych materialow jest:) A po co Ci takie szczegolowe informacje? Mam nadzieje, ze to sie przyda, bo troche sie napisalam:)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 19:04 Baaardzo się przyda, już sobie wszystko skopiowałam i baaardzo dziękuję!!! Ja z racji swych zainterowań i wykształcenia zbieram wszelkimi możliwymi drogami informacje na temat wszelkich preparatów kosmetycznych, mogę potem je ocenić. Ja to bym cię jeszcze pomęczyła o więcej!! Cimcifuga racemosa to roślina z której pozyskano prawdopodobnie fitohormony. Np czy masz podane ile produktów wchodzi w skład tej serii, z tego co napisałaś to wynika, że są to trzy kremy przeznaczone dla różnych kategorii wiekowych. A czy masz może podany dokładny skład chemiczny któregoś z tych produktów? I jeszcze czy znasz ceny i objętości? Oczywiście jak cię męczę za bardzo to daj znać, wiadomo, że takie przepisywanie to kłopot!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Ale Was tu pelno! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 19:20 Eeee, zaden klopot, akurat mam do napisania artykul i od rana sie tak z tym nosze, ale strasznie mi sie nie chce, wiec chetnie robie cos innego;-) Jesli to sa te sklady chemiczne, to prosze, ale to juz wszystko jesli chodzi o sklad: [02] - ta dwojka jest taka malutka jak w H20 ale nie wychodzi tutaj. 0H, R00. Te trzy rzeczy sa podane w rubryce polifenole (0,05%) - blokuja dzialanie wolnych rodnikow tlenu. Potem fitoestrogenny 0,1% - receptura AF2 Kwas linolenowy 0,1% . I to tyle. Co do cen i pojemnosci tych trzech preparatow (dla kobiet w roznym wieku, masz to w poprzednim poscie) - dwa pierwsze 65zl za 30 ml a ostatni, ten dla najstarszych kobiet 70 zl za 30 ml. Jeszcze cos? Jak bedziesz cos potrzebowac kiedys z innych kosmetykow, to daj znac, bo ja dostaje takie info o wszystkich nowosciach, co prawda, nie wszystkie sa tak szczegolowo opisane, ale wiekszosc tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Ale Was tu pelno! 13.08.02, 19:31 No niestety to nie są pełne składy, te są pewnie podane na pudełeczkach kremów i przykładowo wyglądają tak: Deionized Water, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, PEG-40 Castor Oil, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20, Propylene Glycol, Hydrolyzed Human Hair Keratin (Triamine Complex), Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Human Hair Keratin (Cationic Triamine Complex), Citric Acid, Hydrolyzed Yeast, Benzophenone-4, Fragrance, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Simethicone ale i tak bardzo przydadzą mi się te informacje. Chętnie skorzystam z twojej propozycji, czy moge pisać do ciebie prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Ale Was tu pelno! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 19:40 No to pewnie te informacje znajdziesz na pudeleczkach, kremy beda dostepne w aptekach od wrzesnia. Jasne, mozesz pisac na priva, nie ma problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Ale Was tu pelno! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 18:51 Aaa... znowu zapomnialam - wizyta kosztuje 150zl. Odpowiedz Link Zgłoś