Dodaj do ulubionych

Biały puder

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 13.08.02, 16:27
wymysliłam sobie biały puder. Najlepiej gdyby to był ten ze starej serii
bourjois, okrągłe zakręcane pudełeczka. Tylko że białych już nigdzie nie
widzę. PROŚBA: jeśli któras z Was go może kupic w jakiejś innej części
Polski, to ja zwrócę pieniądze, koszty przsyłki i dołożę próbki, pliiiiiiiiiz.
A może jest jakiś inny biały puder? Biały, nie srebrny.
dzisiaj widziałam puder tez bourjois parfait velours fini mat (płaskie
pomarańczowe pudełko) tak jasny że prawie biały, czy któraś w Was go zna i
moze powiedzieć czy jest dobry czy nie?
Obserwuj wątek
    • kotmanka Re: Biały puder 13.08.02, 20:14
      tez kocham bialy puder
      mam jeszcze resztki bourjouis poza tym h rubinstein chyba miala 2 lata temu
      cos, no a sephora? moze tez ma w ofercie?
    • anexxa Re: Biały puder 13.08.02, 20:20
      katrina, a ten puder, o ktorym pisza w beauty book
      dolaczanym do ts i elle, widzialas go? najjasniejszy ma
      prawie-bialy kolor. nazywa sie sephora all over skin.

sprawdzilam na stronie, masz go tu:

www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P9700&shouldPaginate=true&categoryId=S6500
      nie jest taki calkiem bialy...

i pytanie, moze troche dyletanckie - po co ci? geisha
      look czy co?:)

xx.

• Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 22:25
        anexxa napisała:

> katrina, a ten puder, o ktorym pisza w beauty book
        > dolaczanym do ts i elle, widzialas go? najjasniejszy ma
        > prawie-bialy kolor. nazywa sie sephora all over skin.
        >
        > sprawdzilam na stronie, masz go tu:
        >
        > <a href="www.sephora.com/browse/product.jhtml?
        id=P9700&shouldPaginate=tr
        > ue&categoryId=S6500"target="_blank">www.sephora.com/browse/product.jhtml?
        id=P97
        > 00&shouldPaginate=true&categoryId=S6500</a>
        > nie jest taki calkiem bialy...
        >
        > i pytanie, moze troche dyletanckie - po co ci? geisha
        > look czy co?:)
        >
        > xx.

dzięki, ale iiiiiiiiiii, to wcale nie jest biały. taki sam jest ten bourjois
        velours coś tam.
        Naszedł mnie biały, po zakupie białej bazy bourjois (o która niżej pyta
        Coralin), bo własnie postanowiłam face it, że byłam blada, jestem blada i
        pozostane blada, trzy próby opalania sie w tym roku = efekty niewarte tej męki,
        wszystko m nie swędzi potem, a w ogóle to nie łapie, i w ogóle do diabła z
        opalenizną, to nie dla mnie. Cholera, 150 lat temu, to by się nazywało że mam
        alabastrową skórę, a teraz, że jestem blada :( No więc skoro nie będe opalona -
        tzn jasne że jeszcze się będę od czasu do czasu bawic w samoopalacze i kupię
        puder brązujący itp, to postanowiłam podkreślac bladość, zwłaszcza że mam teraz
        okres w miare dobrej cery. stąd chcę biały puder. a akurat bourjois, bo mam z
        tej serii fioletowy i go kocham.
        • coralin Re: Biały puder 13.08.02, 22:51
          Gość portalu: katrina napisał(a):

/
          > Naszedł mnie biały, po zakupie białej bazy bourjois (o która niżej pyta
          > Coralin), bo własnie postanowiłam face it, że byłam blada, jestem blada i
          > pozostane blada, trzy próby opalania sie w tym roku = efekty niewarte tej
          męki,
          >
          > wszystko m nie swędzi potem, a w ogóle to nie łapie, i w ogóle do diabła z
          > opalenizną, to nie dla mnie. Cholera, 150 lat temu, to by się nazywało że mam
          > alabastrową skórę, a teraz, że jestem blada :( No więc skoro nie będe
          opalona -
          >
          > tzn jasne że jeszcze się będę od czasu do czasu bawic w samoopalacze i kupię
          > puder brązujący itp, to postanowiłam podkreślac bladość, zwłaszcza że mam
          teraz
          >
          > okres w miare dobrej cery.

Moja mama powiedziałaby "mądra dziewczyna", gdyż za głupotę uważa opalanie się
          (może dlatego,że ma ciemną karnację i przychodzi jej to łatwo).I ja też doszłam
          do tego ,że opalenizna wygląda dobrze na 17 latkach, a pózniej
          niekoniecznie.Jakoś nie zachwycają mnie opalone 25-30 latki.Dlatego w ubiegłym
          roku wróciłam z wakacji lekko muśnięta słońcem(ciało) i z bladą twarzą.Ale
          żeby ta bladość wyglądała szlachetnie, a nie "choro" niezłe są pudry.
          • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 22:54
            coralin napisała:

> Gość portalu: katrina napisał(a):
            >
            > /
            > > Naszedł mnie biały, po zakupie białej bazy bourjois (o która niżej pyta
            > > Coralin), bo własnie postanowiłam face it, że byłam blada, jestem blada i
            > > pozostane blada, trzy próby opalania sie w tym roku = efekty niewarte tej
            > męki,
            > >
            > > wszystko m nie swędzi potem, a w ogóle to nie łapie, i w ogóle do diabła z
            >
            > > opalenizną, to nie dla mnie. Cholera, 150 lat temu, to by się nazywało że
            > mam
            > > alabastrową skórę, a teraz, że jestem blada :( No więc skoro nie będe
            > opalona -
            > >
            > > tzn jasne że jeszcze się będę od czasu do czasu bawic w samoopalacze i kup
            > ię
            > > puder brązujący itp, to postanowiłam podkreślac bladość, zwłaszcza że mam
            > teraz
            > >
            > > okres w miare dobrej cery.
            >
            > Moja mama powiedziałaby "mądra dziewczyna", gdyż za głupotę uważa opalanie
            się
            > (może dlatego,że ma ciemną karnację i przychodzi jej to łatwo).I ja też
            doszłam
            >
            > do tego ,że opalenizna wygląda dobrze na 17 latkach, a pózniej
            > niekoniecznie.Jakoś nie zachwycają mnie opalone 25-30 latki.Dlatego w
            ubiegłym
            > roku wróciłam z wakacji lekko muśnięta słońcem(ciało) i z bladą twarzą.Ale
            > żeby ta bladość wyglądała szlachetnie, a nie "choro" niezłe są pudry.

no ja mam 21 lat i opalona wyglądam bardzo dobrze, ale ile mnie to kosztuje
            żeby byc opaloną! zdecydowanie nie warto. Niech żyje alabastrowa cera :)
            • coralin Re: Biały puder 13.08.02, 23:11
              Katrino jak w złocistej opaleniznie Ci do twarzy to może latem lepsze byłyby
              pudry brązujące? Ja chyba lepiej wyglądam z jasną karnacją więc ją chronię
              filtrami, rzadko brązuję(czasem musnę Voile Irise L'Oreala).
    • Gość: Mia Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 13.08.02, 20:36
      Coś mi sie wydaję, że jakiś czas temu widziałam coś w tym guście w Sephorze w
      ofercie Arcansilu. Moge sie mylić, ale tak mi sie to po głowie kołacze...
      nawet mi się podobał, tylko ja złotośniada jestem i żałowałam nawet, że ni
      diabła do mnie nie pasuje...
      • Gość: Aga Re: Biały puder IP: *.future-net.pl 13.08.02, 20:44
        te najjaśniejsze shiseido są takie białe, dla japonek, tylko nei wiem, czy je
        do nas sprowadzają
        • coralin Re: Biały puder 13.08.02, 21:29
          Sprowadzają ,sprowadzają bo sama testowałam te trzy biale trójkąty(L1).Ale
          kupiłam praktyczniejsze L2(naturalny, biały, różowy).Dziewczyny biały puder
          wcale nie daje bladej twarzy gejszy, a jedynie magicznie usuwa zmęczenie!!
          Katrino, kupiłaś tę białą bazę Bourjois? Ja stosuję właśnie gdy rano budzę się
          ze zmęczoną buzią(choć ostatnio się mi to nie zdarza dzięki kwasom BHA:)
          • to_ja_marta Re: Biały puder 13.08.02, 21:35
            polecam L1 shiseido, tak naprawdę to tylko jeden z kolorów jest biały
            pozostałe dwa są :jeden różowawy, drugi bardziej cielisty (obydwa baardzo
            jasne i rozbielone) ten bardziej cielisty zawiera najwięcej opalizujących
            drobinek
            na początku bałam się, ze będę wyglądać jak śmierć na chorągwi, ale nic z
            tego:-)) pięknie rozjaśniona cera i dyskretny blask - o to co zyskuję używając
            tego odcienia (na opaloną skórę mam L3)
            i jak słusznie zauważyła Coralin, błyskawicznie usówa zmęczenie, naprawdę
            polecam
            • Gość: agul Re: Biały puder IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 21:36
              Marta, a nie ma sie po tym jednak takiej bialej twarzy jak smierc????????
              • to_ja_marta Re: Biały puder 13.08.02, 21:48
                Gość portalu: agul napisał(a):

> Marta, a nie ma sie po tym jednak takiej bialej twarzy jak smierc????????

muszę przyznać, że teraz kiedy jestem opalona, jest trochę za jasny i zupełnie
                nie pasuje do całości, więc mam pod ręką L3
                ale przez cały rok, jest moim ideałem, naprawdę nie masz efektu bladości,
                tylko takiego odświeżenia, promienności, ciężko to opisać, ale wygląda
                naprawdę ładnie:-))
                na twarzy robi się raczej przeźroczysty, a nie biały:-) zostawia tylko mat i
                rozświetlenie (w czym także pomagają opalizujące drobinki) w moim przypadku
                dodatkowo maskuje zaczerwienienia (w lecie do tego dobrze się nadaje
                zielonkawy trójkącik z L3)
                pozdrawiam
                • Gość: agul dzięki Marta:) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 21:58
                  • Gość: marta Re: dzięki Marta:) IP: *.ny325.east.verizon.net 13.08.02, 22:02
                    a proszę Cie uprzejmie:-)

ps. jakieś głupie te logowanie, po przeładowaniu strony mnie wyrzuciło, wrrrr
                    • Gość: agul Re: dzięki Marta:) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.08.02, 22:05
                      A ja sie rzadko loguje, bo mnie ciagle wyrzuca i sie wsciekam, wiec rezygnuje.
                      Pozdrawiam:)
                • Gość: ania Re: Biały puder IP: 217.98.124.* 14.08.02, 08:03
                  dziewczyny powiedzcie jak się nakłada taki puder?na całą twarz?...kiedyś
                  dostałam biały podkład(albo pod podkład???)z Chanel i przeterminował mi się bo
                  nie wiedziałam jak tego używać!
                  • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 10:48
                    Gość portalu: ania napisał(a):

> dziewczyny powiedzcie jak się nakłada taki puder?na całą twarz?...kiedyś
                    > dostałam biały podkład(albo pod podkład???)z Chanel i przeterminował mi się
                    bo
                    > nie wiedziałam jak tego używać!

Jeeeeeeeeez, pozwoliłaś mu się przeterminowac zamiast dowiedzieć się jak go
                    używać?!!!
                  • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 10:49
                    Gość portalu: ania napisał(a):

> dziewczyny powiedzcie jak się nakłada taki puder?na całą twarz?...kiedyś
                    > dostałam biały podkład(albo pod podkład???)z Chanel i przeterminował mi się
                    bo
                    > nie wiedziałam jak tego używać!

Jeeeeeeeeez, pozwoliłaś mu się przeterminowac zamiast dowiedzieć się jak go
                    używać?!!!
                    • Gość: ania Re: Biały puder IP: 217.98.124.* 14.08.02, 11:43
                      kurde ,też teraz jestem zła ale wtedy to w ogóle byłam zielona(!!!) w takich
                      tematach i niezbyt mnie to interesowało....ale ale ,nadal niewiele wiem !help!
          • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 22:26
            coralin napisała:

> Sprowadzają ,sprowadzają bo sama testowałam te trzy biale trójkąty(L1).Ale
            > kupiłam praktyczniejsze L2(naturalny, biały, różowy).Dziewczyny biały puder
            > wcale nie daje bladej twarzy gejszy, a jedynie magicznie usuwa zmęczenie!!
            > Katrino, kupiłaś tę białą bazę Bourjois? Ja stosuję właśnie gdy rano budzę
            się
            > ze zmęczoną buzią(choć ostatnio się mi to nie zdarza dzięki kwasom BHA:)

Kupiłam kupiłam :-)
            • kotmanka Re: Biały puder 14.08.02, 10:54
              ale szkoda tej bazy chanel...teraz tego nie mozna znalezc, widzialam jedynie na
              truskawie
              ja ostatnio z rozpaczy zakupilam tez chanel ale juz nie bylo tej bazy, tylko
              sheer illuminator (maja sloneczny i bialy). cudo, daje na srodek twarzy,
              matuje, pory niewidoczne, porcelanka.
              • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 11:06
                kotmanka napisała:

> ale szkoda tej bazy chanel...teraz tego nie mozna znalezc, widzialam jedynie
                na
                >
                > truskawie
                > ja ostatnio z rozpaczy zakupilam tez chanel ale juz nie bylo tej bazy, tylko
                > sheer illuminator (maja sloneczny i bialy). cudo, daje na srodek twarzy,
                > matuje, pory niewidoczne, porcelanka.

Nie wiem czemu mi się podwójnie wysłało...
                Podaj proszę pełna nazwę tego illuminatorka i cenę.
                • kotmanka Re: Biały puder 14.08.02, 11:12
                  nie wiem ile kosztuje w polsce, ale sluze linkiem dla informacji
                  produkcik sie nazywa blanc sheer illuminator

www.wellbeing.com/shop/product_details_chanel_single.jsp?productid=1022126

• Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 11:26
                    kotmanka napisała:

> nie wiem ile kosztuje w polsce, ale sluze linkiem dla informacji
                    > produkcik sie nazywa blanc sheer illuminator
                    >
                    > <a href="www.wellbeing.com/shop/product_details_chanel_single.jsp?
                    produc
                    >
                    tid=1022126"target="_blank">www.wellbeing.com/shop/product_details_chanel_singl
                    > e.jsp?productid=1022126</a>

Załoze się że w Polsce będzie kosztowac ponad dwie stówy. Ciekawe czy jest w
                    bezcłówce? Mówisz że nie widac porów? Przez cały dzień? a jak z matowieniem?
                    >
                    • Gość: kiki Re: Biały puder IP: 212.244.51.* 14.08.02, 14:21

> Załoze się że w Polsce będzie kosztowac ponad dwie stówy. Ciekawe czy jest w
                      > bezcłówce? Mówisz że nie widac porów? Przez cały dzień? a jak z matowieniem?
                      > >

Ja moja baze chanela oddalam siostrze. swiecilo mi sie od niej czolo
                      _strasznie_, i w ogole kiepsko to wygladalo. jakos nie jestem fanka podkladow
                      pod podklady - na bazie chanela moj kochany podklad (mac face and body) sie
                      strasznie "flupowal".
                      uzywam za to wychwalanego wczesniej pudru shiseido L1. jest naprawde ok.
                      (kobieta ze stoiska shiseido w warszawskiej GC nie chciala mi go sprzedac, bo
                      twierdzila, ze za jasny. phi.)
    • diabe Re: Biały puder 14.08.02, 11:11
      czy nakładasz ten puder bezpośrednio na twarz (przed położeniem podkładu), czy
      może na samym końcu?
      miałam kiedyś zielony puder z tej serii, ale miałam z nim ten sam problem nie
      wiedziałam w którym momencie należy go kłaść - wolę zielone korektory w płynie
      i do czego służy fioletowy puder (któraś dziewczyna napisała, że ma i jest
      świetny)?
      • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 11:18
        To ja pisałam :-)
        Fioletowy puder nakłada się na całą twarz, skóra wygląda wtedy super w
        szstucznym świetle, jest to produkt na wieczór. Ja poza tym odkryłam jeszce
        jdeno zastosowanie, jako cień do powiek, trzba nałożyć kilka warstw, ale kolor
        jest cuuuuuuuudny i pieknie rozświetla moje (ciemny brąz) oczy, jak się spieszę
        rano, to po prostu biorę go trochę na pędzle do różu i pudruję zamknięte
        powieki "jak popadnie", do tego kreska kredką, tusz, brwi i jest piękny
        makijaż, oczy jasne i podkreślone, jedyną wada jest to że w ciągu dnia kolor
        trochę blednie, mimo bazy art deco, no ale w końcu nie jest to przeznaczone do
        kolorowania powiek, więc trudno się czepiać.
        Ja chcę ten biały!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ania Re: Biały puder IP: 217.98.124.* 14.08.02, 11:49
          Dziewczyny bo się gubię! teraz jest mowa o Sheer Iluminator Chanel,tak? a
          przedtem mówiłyście o Shiseido?Jest jakaś różnica między nimi czy ten i ten
          służy do rozświetlania?Uświadomcie totalną ignorantkę!Miałam tylko rozświetlacz
          we fluidzie(YR) ale siedzi i nie używam...
          • Gość: ania Re: Biały puder IP: 217.98.124.* 14.08.02, 13:41
            podciągam bo czekam na odp.....bardzo proszę!
          • coralin Re: Biały puder 14.08.02, 14:08
            Mówiłyśmy o białym pudrze w puderniczce Shiseido(L1).Ja i Katrina mamy jeszcze
            białą bazę we fluidzie Bourjois.Te produkty Chanel, których nie znam sa chyba
            też w płynie.
            • kotmanka Re: Biały puder 14.08.02, 14:51
              ten chanel illuminator rozswietla ale i matuje - tzn robi ladna porcelane,
              matujac jednoczesnie. raczej na pewno po nim nic sie nie moze swiecic, ale z
              drugiej strony nie utrzymuje matu caly dzien, tylko kilka godzin.
              tak....na pewno w Polsce dadza mu odpowiednia cenke....
              • kotmanka Re: Biały puder 14.08.02, 14:53
                wywalilo mnie z linku, jeszcze dodam ze jak wycenia go w Polsce na jakies dwie
                stowy to sie w sumie nie bedzie oplacac, lepiej kupic ladny bialy puder "do
                pudrowania"
                • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 23:09
                  kosztuje 169zł. Pani w GC obiecała mi próbkę jak przyniose własny pojemniczek
                  (!!!) a w ogóle poprosiłam o próbkę i ona sie tak skwapliwie zgodziła (że
                  oczywiście, jak tylko przyniose pojemniczek bla bla bla) bo - takie mam
                  wrażenie - robiłam zakupy. Ciekawe czy jak przyjde z pojemniczkiem ale nic nie
                  kupię to mnie będą pamiętać i dadzą bez szemrania.
                  Widziałam też ten puder shiseido. faktycznie jasny.
                  A, i ten sheer illuminator jest też brązowy!
                  • Gość: Asia Re: Biały puder IP: 194.204.129.* 15.08.02, 08:25
                    a ja bylam wczoraj w Sephorze i tam jest bialy puder(zupelnie bialy)z serii
                    artist i akurat ta seria jest przeceniona o 50%wiec kosztuje bodajze 34
                    zl.Katrina a czy ten fioletowy puder bourjois wyglada naturalnie??i jak
                    prezentuje sie w dzien?kosztuje teraz 30 zl wiec chce sie skusic.
                    • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.08.02, 22:26
                      Gość portalu: Asia napisał(a):

> a ja bylam wczoraj w Sephorze i tam jest bialy puder(zupelnie bialy)z serii
                      > artist i akurat ta seria jest przeceniona o 50%wiec kosztuje bodajze 34
                      > zl.Katrina a czy ten fioletowy puder bourjois wyglada naturalnie??i jak
                      > prezentuje sie w dzien?kosztuje teraz 30 zl wiec chce sie skusic.

Dzięki za cynk o Sephorze, zajrzę jutro w takim razie.
                      Puder fioletowy wygląda na skórze super w SZTUCZNYM ŚWIETLE. na dzień nie
                      próbowałam. ale na wieczór - bosko, obecnie wole go od meteorytów, bo mnie
                      wkurzają te ich błyszczące drobinki.niby mało, a widac je.
                      FAktycznie, jeśli tego illuminatorka nie ma na bezcłówce, to wszystko jedno czy
                      sie go kupi tu czy w USA.
                  • kotmanka Re: Biały puder 15.08.02, 10:03

> kosztuje 169zł.

ale przebitka cenowa, cos podobnego - z 20 funtow na 169 PLN...
                    Jakas firma sprowadzajaca kosmetyki "luksusowe" robi niezly interes!
                    • Gość: marta Re: Biały puder IP: *.ny325.east.verizon.net 15.08.02, 16:08
                      kotmanka napisała:

> > ale przebitka cenowa, cos podobnego - z 20 funtow na 169 PLN...
                      > Jakas firma sprowadzajaca kosmetyki "luksusowe" robi niezly interes!

no nie przesadzajmy:-)) w USA kosztuje 40$ plus 8,25% tax, więc polska cena
                      jest jak najbardziej adekwatna
                      • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.08.02, 22:17
                        Mam probkę chanel (nałożyli mi do słoiczka po próbce EL :)) wypróbuję dopiero
                        za pare dni, ile się tego nakłada?
                        • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.08.02, 22:22
                          aha, widziałam w sephorze ten biały puder, ale - wydał mi się jakiś tak
                          błyszczący no i OKROPNIE nie podobają mi się opakowania :( moze go jednak
                          kupię. nie wiem.
                        • kotmanka Re: Biały puder 17.08.02, 13:15
                          hej, ja go daje minimalnie. powodzenia...
                          • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 22:56
                            Chciałam sypki, chociaz nie lubię sypkich, bo wydal mi się bardziej matowy.
                            Facet mówi że już nie ma. W taki razie pytam czy moge kupic ten który stoi jao
                            tester (NIE było na nim napisane że jest testerem). NIe, nie mogę, bo "ich z
                            testerów rozliczają". Kupiłam ten prasowany i boje się że będzie niedobry. w
                            dodatku wszycsy tam zachowywali się jakbym im przeszkadzała bardzo (sephora
                            Kraków Geant). Jestem zła, bo ostatnio miałam juz kilka nieudancyh zakupów.
                            tracę forsę :(
                            Jeszcze poszukam w poniedziałek tego sypkiego (jeśli ktoś widział w krakowie w
                            którejś sephorze niech da znać!)

A, i jeszcze biały podkład ma arcancil.
                            • Gość: Mercedes Re: Biały puder IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.02, 09:04
                              Ktos wyżej wspomniał o białej bazie bourjois, jakie ona daje efekty? I czy jest
                              sens stosować na skórę, która lubi się czerwienić?
                              Jezli chodzi o te białe pudry, to samo pytanie, czy są dobre dla skóry która
                              czasem sie czerwieni, a poza tym jest bladziuteńka?
                              I jak właściwie stosuje sie te białe pudry, bo sie nie doczytałam.

Dzięki :)
                              • Gość: justy Re: Biały puder IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 09:41
                                Na skórę skłonną do zaczerwienień lub z rozszerzonymi naczynkami Bourois ma
                                bazę zielona.
                          • helena25 Re: Biały puder 19.08.02, 09:28
                            Tez mam ten z Sephory bialy perlowy i jest naprawde fajny. Poza funkcja pudru
                            rozswietlajacego i modelujacego, uzywam go jako cienia rozjasniajacego. Co do
                            opakowan, nie mam zdania, dosc trwale sa i to plus.
                            H.
                            • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 21:43
                              Kupiłam ten sypki Sephory. Sczęśliwie nie jest opalizujący i kosztowął tylko
                              23zł za pudło które zyżyję może do osiemdziesiątki :) Podobnie jak biały
                              opalizujący, które używany jako cień (w tej roli sprawdził się dzisiaj bardzo
                              dobrze) wystarczy na równie długo :-)
                              Iluinatork chanela bardzo fajny, ale wydaje sie mało wydajny niestety, a na
                              taka cenę... :(
                              Wziełam jeszcze próbki białego arcancila i białej bazy Diora, zobaczymy jak one.
                              Generalnie stwierdzam że jeśli chodzi o mnie (mam bardzo jasna cerę, nigdy się
                              nie czerwienię, w ekstremalne mrozy czerwieni mi czasem się koniec nosa :)) to
                              z tymi białymi podkładami i pudrami to był świetny pomysł - wreszcie nie ma
                              problemu z doborem kolorów (wszystko było za ciemne).
                              Za jakieś 3 lata, jak skończe normalne pudry prasowane które posiadam, kupię
                              Shiseido L1.
                              Rozwazam jeszcze bazy żółte. W Polsce chyba tylko LRP? W USA jest prebase Body
                              Shopu.
                              Generalnie polecam wszystko BIAŁE :)
                              • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.08.02, 16:50
                                arcancil do chrzanu, o wiele lepszy bourjois.
                                nikt ie używał tej zółtej bazy-korektora LRP?
                                • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:34
                                  Dior - fajna konsystencja no i filtry, ale efekt podobny do bourjois. Więc na
                                  czele peletonu pozostaje chanel, który jest drooogi :) na razie zostaje przy
                                  bourjois i pudrze sephory

Brak odzewu na tema baz zółtych?
                                  A używał ktoś niebeskiej i różowej Diora?
    • Gość: elve Re: Biały puder IP: *.netland.gda.pl 22.09.02, 11:36
      jest w Gdańskim empiku - i biały i fioletowy. tak na wszelki wypadek pisze,
      gdybyś jeszcze go nie miala a chciała mieć.
      • Gość: katrina Re: Biały puder IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 22.09.02, 14:09
        Dzięki, Elve, juz Ci odpowiedziałam w innym wątku :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka