Dodaj do ulubionych

Dobry krem pod oczy

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 11:49
Dziewczyny, szukałam ale nie znalazłam wątku o kremach pod oczy.
Poszukuję dobrego, nie szczypiącego w oczy, bo coś ostatnio od komputera
przed którym non stop przesiaduję nadwrażliwe mi się te oczy zrobiły.
A, że mam już te 24 latka, to chyba też przydałby się jakiś
przeciwzmarszczkowy, w każdym razie aby nie przesadzić.
Jeśli macie jakieś sprawdzone kremy to podzielcie się opiniami.
pozdrawiam
Vera
Obserwuj wątek
    • Gość: magamaga Re: Dobry krem pod oczy IP: *.ost-poland.com.pl 15.08.02, 12:56
      Nie wiem, czy przydadza ci sie na cos moje typy, bo moje oczy nie sa wrazliwe,
      mimo ze tez cale dnie wgapiam sie w monitor. Kupuje te z wyzszej polki i za
      najfajnijsze uwazam Vitabolic Lancome, Time Zone Eyes EL i Special Eye Contour
      Balm Clarins. Vitabolic jest z wit. C, rozjasnia i bdb nawilza, TZE
      supernawilza, jest bardzo wydajny i ma b.fajna konsystencje, a Clarins bdb
      nawilza i wygladza kontur oka.
    • coralin Re: Dobry krem pod oczy 15.08.02, 13:46
      A ja im słabszych specyfików używam tym lepiej wyglądają moje oczy:))
      Uważaj,żeby nie przesadzić,bo kremy pod oczy mogą obciążyć skórę i obudzisz się
      z podpuchniętymi oczami. Na podrażnione oczy dobre są kropelki, pod oczy lekkie
      żele(np. ze świetlikiem).Z mocniejszych kremów(ale uwaga na to co napisałam ci
      wyżej)świetny jest Liftaktiv Vichy, bo usprawnia krążenie(ma chyba miłorząb).Ja
      ostatnio używam żelu ze świetlikiem i kremu pod oczy z serii Pro retnol YR(ma
      opalizujący różowy kolor, więc spełnia funkcję korektora).I skóra pod oczami
      wygląda znakomicie ,lepiej niż wtedy gdy przekarmiałam ją.
      • Gość: marta Re: Dobry krem pod oczy IP: *.ny325.east.verizon.net 15.08.02, 15:58
        w tym momencie używam kremu St.Ives z witaminą K i jestem zachwycona:-) bardzo
        dobrze nawilża i wygładza skórę wokół oczu, uprzedzam, że zawiera on oprócz
        witaminy K także retinol, mimo to jest jak dla mnie bardzo delikatny i nie
        odczułam żadnego szczypania czy podrażnienia (stosuję go również na powieki).
        Zawiera poza tym witaminę E i C oraz wyciągi z rumianku, bzu czarnego, a także
        wyciąg z wiesiołka i słonecznika. Krem ten ma postać lekko żółtej, bardzo
        szybko wchłaniającej się emulsji, co mi bardzo odpowiada, gdyż nie lubię gdy
        krem pozostawia tłustą warstwę, jednak mimo, że szybko wnika w naskórek i tak
        daje odczuwalny efekt nawilżenia. Ze względu na obecność retinolu używam go
        tylko na noc. Jest w higienicznym opakowaniu tzn. w tubce i kosztował parę
        dolarów.
        dla mnie super!
      • Gość: pola5 Re: Dobry krem pod oczy IP: *.attu.pl / 192.168.0.* 15.08.02, 23:02
        coralin napisała:

> ostatnio używam żelu ze świetlikiem i kremu pod oczy z serii Pro retnol YR(ma
        > opalizujący różowy kolor, więc spełnia funkcję korektora).I skóra pod oczami
        > wygląda znakomicie ,lepiej niż wtedy gdy przekarmiałam ją.

Potwierdzam, seria Pro Retinol swietnie sie sprawdza, mam bardzo wrazliwe oczy
        (nie moge np. uzywac tuszow do rzes, z kredkami tez roznie), a kosmetyki tej
        serii mnie nie uczulaja, okolice oczu sa lekko wygladzone, odswiezone, co
        podobno wyraznie widac (slowa mojej przyjaciolki). Cena zdecydowanie
        umiarkowana. Pozdrowka.
    • Gość: LadyBlue Re: Dobry krem pod oczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.02, 23:19
      jakis czas temu nabyłam i sobie chwalę żel pod oczy z kwaitem pomarańczy Rene
      Garraud. ładnie wygładza skórę, usuwa zmęczenie i w ogóle bardzo przyjemny. w
      dodatku dośc lekki żelik więc nie obciąża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka