Dodaj do ulubionych

ceny kremow St. Ives'a

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 19:35
no wlasnie - w watku o kremach pod oczy ktoras z Was
pisze, ze pare dolarow, ja z kolei ostatnio ogladalam
kremik z retinolem i kosztowal on 47 PLN, opakowanie
malutkie... szczerze mowiac, wydalo mi sie to wysoka
cena, jak na te firme. czy wy tez spotkalyscie sie z
takimi cenami, czy ja po prostu w drogiej perfumerii
bylam? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: julita73 Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 20:26
      NIE uzywam kremów tej firmy, ale wiem że peeling antybakteryjny , w dużej
      białej tubie kosztuje 18 zł a maseczka oczyszczajaca w niebieskiej tubie
      kosztuje ok 20zł.Używam tego i jestem b zadowolona.Są jeszcze bardzo dobre
      balsamy do ciała tej firmy, opakowanie duże, z dozownikiem.Kosztują ok 24zł.
      • Gość: kasica Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 21:14
        no wlasnie w porownaniu z balsamami i maseczkami, czy chocby zelami pod
        prysznic cena kremu wydala mi sie b. wygorowana, a ze czytalam o nim dobre
        opinie, wiec sie zainteresowalam myslac, ze dobra jakosc za niska cene...
        • anexxa Re: ceny kremow St. Ives'a 15.08.02, 21:18
          teraz nie sprawdze bo jestem nie u siebie w domu, ale
          moja mama ma polowe ich oferty - w sobote moge napisac,
          ile placila za te z q10 oraz inne...

xx.
          • kasica_k Re: ceny kremow St. Ives'a 15.08.02, 21:31
            bylabym wdzieczna - specyficznie chodzi mi o taki z retinolem (nie wiem, czy
            Q10 tez mial), taki z jakims cytrusem chyba na pudeleczku (nie wiem, jak
            wyglada tubka, bo byla w pudeleczku :))
    • coralin Re: ceny kremow St. Ives'a 15.08.02, 22:03
      Ja płacilam ok.45 zl wczesna wiosną za krem z retnolem do twarzy . Sądzę,że
      skuteczny krem z retinolem nie może kosztować zbyt mało(mialam np. Synergie
      Stop z wit.C i retinolem 33 zł/40ml-nic nie wart!!!)i te 40 parę zł w przypadku
      St. Ives za 30 ml jest ceną odpowiednią.Inne preparaty tej firmy nie zawierają
      aktywnych składników(bądz trudnych do zamknięcia w tubce:))i dlatego są
      taniutkie.Chwała za to taniej firmie ,że wypuściła SKUTECZNY produkt w
      przyzwoitej cenie.Ja cieszę się ,że jest ten krem, bo działa podobnie jak
      wykorzystane przeze mnie próbki Power A H.Rubinstein,który to krem ma naprawdę
      zabójczą cenę.I dzięki Basi,że dowiedziałam sie o nim!!!
      • Gość: katrina Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.08.02, 22:13
        żartujesz!!! serio działa jak PowerA? Zwęża pory?
        • Gość: katrina Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.08.02, 22:14
          "zwęża pory" jak to brzmi... krawiecko :)
          • coralin Re: ceny kremow St. Ives'a 15.08.02, 22:28
            Akurat tak się składa,ze miałam parę próbek Power A(w podwójnych opakowaniach)i
            bezpośrednio po ich zużyciu stosowałam krem St.Ives.Stąd moje opinie.A w ogóle
            retinol i kwasy zwężaja pory:)
            • Gość: katrina Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.08.02, 22:31
              No wiem ze teoretycznie zwężają, ale czy Tobie zwęziły?
              • coralin Re: ceny kremow St. Ives'a 15.08.02, 22:48
                Tak!! Chociaż nie mam zbyt rozszerzonych mimo mieszanej cery.Jeśli chcesz
                spektakularnych efektów i cery jak z reklamy to poszukaj maseczki Deep
                Cleansing Pore Mask Shiseido(chyba nie do kupienia w Polsce, a może firma już w
                ogóle nie produkuje?).
                • Gość: kasica Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 02:03
                  Deep Cleansing powiadasz. Ja mam tylko Purifying (glinkowa i peel-off, ta druga
                  jest Hydro Purifying) - rozumiem, ze to zadna z nich? tym niemniej, obie sa
                  bardzo dobre, zwlaszcza ta peel-off, naprawde znakomita. czy znacie maseczke
                  peel-off dajaca podobne efekty? (naprawde super oczyszczenie).
                  • coralin Re: ceny kremow St. Ives'a 16.08.02, 12:46
                    Ta o której pisze to jakby połaczenie glinkowej z żelową.Przy nakładaniu troche
                    się klei, jest biała(bo glinka!) i po wyschnięciu część można oderwać jak peel-
                    off, ale zmycie części jest konieczne.Nie jest najfajniejsza w stosowaniu,ale
                    za to jaki efekt.Dostałam kiedys parę próbek ,ale w polskich perfumeriach ani
                    śladu(w katalogu rownież jej nie ma).Po co próbki do produktów, których nie
                    ma.Kupilam Hydro-Purifying-też bardzo dobra,ale tamta to był cud. Glinkowa
                    natomiast jest bardzo kremowa .
                    • to_ja_marta Re: ceny kremow St. Ives'a 16.08.02, 16:12
                      coralin napisała:

> .Dostałam kiedys parę próbek ,ale w polskich perfumeriach ani
                      > śladu(w katalogu rownież jej nie ma).Po co próbki do produktów, których nie
                      > ma.

na pewno ją produkuja bo w katalogu na USA jest ten kosmetyk
                      • basia_kwiat Re: ceny kremow St. Ives'a 16.08.02, 16:22
                        Rzeczywiście oferta St. Ives różnic się nieco w Polsce a w USA, kilka
                        produktów jest takich samych, a reszta się różni np w USA balsamy do ciała
                        nadal występują w dużych opakowaniach z dozownikiem w Polsce to niestety
                        zmieniono, oferta w Polsce jest opisana na stronie www.stives.pl zas w usa
                        www.stives.com
                        Ogólnie w USA St. Ives jest to firma dostępna ogólnie w wielu sklepach i jest
                        zaliczana raczej do tańszych (co oczywiście nei znaczy gorszych!!) w Polsce
                        ceny zwłaszcza kremów są nieco wyższe, ale nie aż tak bardzo, cena kremu z
                        retinolem tak przeliczając wynosi w przybliżeniu 40 zł. W USA krem ten nosi
                        nazwę Multi-Vitamin Retinol Anti-Wrinkle Cream”, zaś w Polsce „Multivitamin
                        Retinol Firming Treatment Cream”. Niemniej jednak jest to nadal ten sam krem.
                        Tak wogóle to firma powinna mi placic za reklame ich kremuz retinolem, jakiby
                        czytali forum to byw iedzieli ze popyt jest duzy i trzeba krem rozpowszechniac
                        po sklepach:))

Krem wybielający z tej firmy to już nei taka nowość, jest on dostępny w USA
                        od kliku lat, zawiera hydrochinon, może kiedyś dotrze także do Polski.

Katrina mnie także krem z retinolem poprawił stan porów, ja go stosowałam w
                        połączeniu z kwasami BHA, a z maseczek na glince ponownie polecam Argilitz
                        glinka zielona, po jej zastosowaniu stan porow takze poprawil sie
                        niesamowicie. Poniewaz mam cere mieszane wiec kupilam sobei dwa rodzaje glinek
                        zielona uzywam na linie T a rozowa na policzki.
                        • Gość: marta Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.ny325.east.verizon.net 16.08.02, 21:16
                          basia_kwiat napisał:

> > Krem wybielający z tej firmy to już nei taka nowość, jest on dostępny w
                          USA
                          > od kliku lat, zawiera hydrochinon, może kiedyś dotrze także do Polski.
                          >
                          >
                          no to ja jestem gapcia bo dopiero parę dni temu zobaczyłam, że cos takiego
                          istnieje:-))
      • Gość: kasica Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 02:07
        cena Power A jest rzeczywiscie zabojcza. Kiedys sie wahalam miedzy nim a Reti
        C, ale stanelo na niczym :) po twoich rekomendacjach przyjmuje, ze StIves
        kosztuje ile kosztuje, i juz wiem, co wybieram.
    • to_ja_marta Re: ceny kremow St. Ives'a 16.08.02, 01:29
      Gość portalu: kasica napisał(a):

> no wlasnie - w watku o kremach pod oczy ktoras z Was
      > pisze, ze pare dolarow, ja z kolei ostatnio ogladalam
      >

to ja pisałam!
      ale pisałam o kremiku pod oczy z wit K i retinolem, kosztował około 8$
      niestety tego do twarzy nie moge nigdzie znaleźć, jest tylko (z tej samej
      serii) z Q10 i jakaś nowość na przebarwienia.
      • Gość: kasica Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 02:10
        ale piszesz chyba zza oceanu, wiec u was moze jest inny asortyment? choc
        wydawalo mi sie, ze Basia w artykule o retinolu wymieniala nazwe tego kremu na
        rynku amerykanskim, troche inna niz europejska (choc moge cos mieszac).
        • Gość: marta Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.ny325.east.verizon.net 16.08.02, 02:25
          Gość portalu: kasica napisał(a):

> ale piszesz chyba zza oceanu, wiec u was moze jest inny asortyment? choc
          > wydawalo mi sie, ze Basia w artykule o retinolu wymieniala nazwe tego kremu
          na
          > rynku amerykanskim, troche inna niz europejska (choc moge cos mieszac).
          owszem jest trochę inny asortyment, ale krem z retinolem jest na nim:-)
          faktycznie trochę inaczej się nazywa, z tym, że ostatnio nigdzie go nie ma:-((
          a ten krem na przebarwienia, to jakaś nowośc i pewnie za jakiś czas będzie w
          Polsce
          • debe Re: ceny kremow St. Ives'a 16.08.02, 19:37
            widzialam ten krem (z retinolem) niedawno w genovese-sprobuj tam, no i jest na
            drugstore .com:))

co do cen, to faktycznie kremy (zarowno ten z q10, retinonem i wit k)
            sa tansze niz w Polsce, wszystkie ok 8-9 dolcow
            tylko, ze one sa produkowane w stanach, wiec pewnie dlatego..

• Gość: marta Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.ny325.east.verizon.net 16.08.02, 21:19
              debe napisała:

> widzialam ten krem (z retinolem) niedawno w genovese-sprobuj tam, no i jest
              na
              > drugstore .com:))
              >
              > co do cen, to faktycznie kremy (zarowno ten z q10, retinonem i wit k)
              > sa tansze niz w Polsce, wszystkie ok 8-9 dolcow
              > tylko, ze one sa produkowane w stanach, wiec pewnie dlatego..
              >
              genovese jest niedaleko mnie, ale niestety tego kremu z retinolem nie ma:-(, a
              na drugstore.com to juz za późno bo za parę dni bedę w Polsce:-))) więc paczka
              nie zdążyła by dojść, ale jakby co to kupię go sobie u nas
              pozdrawiam

• debe Re: ceny kremow St. Ives'a 17.08.02, 07:32
                Gość portalu: marta napisał(a):

za parę dni bedę w Polsce:-)))

okropnie Ci zazdroszcze:)))
                i oczywiscie zycze przyjemnej podrozy!
                • Gość: marta Re: ceny kremow St. Ives'a IP: *.ny325.east.verizon.net 17.08.02, 15:54
                  debe napisała:

> > okropnie Ci zazdroszcze:)))
                  > i oczywiscie zycze przyjemnej podrozy!

dziekuję, dziękuję:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka