IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 17:05
czy jest duza różnica pomiędzy cenami na truskawce a w strefach wolnocłowych?
Czy zamówic w sieci czy czekać aż ktos znajomy albo ja sama będę na lotnisku?
I jeszcze jedno czy za paczkę od truskawki czasem nie będe musiała zapłacic
cła?
pa miłego wieczorku.
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: truskawka 18.08.02, 17:13
      jedno jest pewne: poprosza cie o przefaksowanie karty
      albo o zaplate przelewem, bo jak na razie chyba dwom
      osobom z forum udalo sie przekonac tego bubka z
      ichniejszego biura obslugi klienta, ze w polsce nie
      wszyscy maja kradzione karty platnicze.

nie wiem jak ciebie, ale mnie to zniechecilo i nawet
      wizja pudru shiseido za 40 zl i clinique za 60 nie
      zdolala mnie zmusic do jakichkolwiek idiotyzmow typu
      faksowanie wlasnej karty albo wysylka kasy western
      unionem (wymaga spaceru do banku oraz poniesienia
      stosunkowo wysokiej oplaty za transfer).

xx.
      • Gość: jam Re: truskawka IP: *.astercity.net 19.08.02, 13:21
        najprościej jest załozyć konto w banku internetowym, dadza Ci e-kartę własnie
        do transakcji w sieci. Bezpiecznie i wygodnie. Truskawka akceptuje taką e-vise
        • Gość: gAndzia Re: truskawka IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 19.08.02, 14:25
          normalna visę truskawka tez akceptuje, tyle, że nie z polski.
        • anexxa Re: truskawka 19.08.02, 15:12
          korzystam z uslug banku internetowego prawie od poczatku jego istnienia - ale
          ja mam konto w inteligo. mbank odrzucil mnie mnogoscia listow papierowych,
          jakie musialabym z nimi wymienic i dlatego nie mam tam karty.

wiesz, ja nawet myslaam o tym, zeby sobie specjalnie po to zalozyc to konto w
          mbanku, zrobia mi ekarte i moge ja faksowac do upojenia, ciekawe co tam z niej
          wyczytaja. ale widzisz... nos dla tabakiery, czy tabakiera dla nosa? jak mam
          sie przez 2 tygodnie uzerac z bankiem, zeby zrobic zakupy, to olewam, pojde
          gdzie indziej:)

xx.
          • rossa_ Re: truskawka 19.08.02, 15:32
            Oj przesadzasz- do mbanku wystarczy wysłać jedną porcję papierków do założenia
            konta, a bank jest naprawdę przyjemny i przyjazny dla klienta.
            • ewakam Re: truskawka 19.08.02, 15:49
              zgadzam się co do mBanku, że jestprzyjemny w użyciu, nie odczułam "mnogości"
              papierków, właśnie zamówiłam sobie eKartę, odpowiadają szybko, korzystam z
              usługi intenetowej i jestem zadowolona (przynajmnie od ponad roku)
              • Gość: LadyBlue mbank-jakby komuś chciało sie użerać... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.02, 18:06
                w tej chwili oczekiwanie na załozenie konta to ok. 6 tygodni :( a na kartę
                trzeba czekać i czekać.
                czy ten przelew na truskawkę to normalny z banku do banku? i co z tym cłem?
                • Gość: Aga Re: mbank-jakby komuś chciało sie użerać... IP: *.future-net.pl 19.08.02, 18:46
                  ja ekartę dostałam nazajutrz po telefonicznym zamówieniu, a z mbanku jestem
                  bardzo zadowolona:)
                  • damona Re: mbank-jakby komuś chciało sie użerać... 19.08.02, 20:36
                    co do mbanku to mam tam konto od roku ale zakladanie
                    go wspominam jako co najmniej upierdliwe
                    i w porownaniu z Inteligo jest troche bardziej pracochlonne
                    - te wydzwanianie itd...

teraz korzystam z mBanku i jestem
                    bardzo zadowolona. ale nie dziwie sie ludziom,
                    ze procedury zakladania moga zniechecac.

a e-karte przyslali mi natychmiast.
    • rossa_ Re: truskawka 19.08.02, 15:39
      Jeszcze mam pytanie- jak często zmienia się oferta na truskawce? Czy jakoś
      cyklicznie?
      • Gość: agul Re: truskawka IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 19.08.02, 15:43
        Co miesiac zmieniają się tzw. gifts and specials - ceny naprawdę rewelacyjne. A
        reszta to nie wiem, chyba cały czas jest mniej więcej taka sama.
        A co do kart, to z tymi e-kartami też wcale nie jest tak prosto, bo ja mam
        właśnie taką kartę a zanim udało mi się wynegocjować z tym palantem JAmes'em o
        którym pisze anexxa, żeby mi to zamówienie zrealizował, to chyba z trzy
        tygodnie mailowania minęły, wrrr...
    • Gość: just Re: truskawka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.02, 16:02
      przepraszam za pytanie ignorantki, ale co to jest truskawka?

j.
      • agul1 Re: truskawka 19.08.02, 16:08
        www.strawberrynet.com - możesz tam kupić fajne kosmetyki selektywne po naprawdę
        niskich cenach. Wybór ogromny, przestyłka za darmo, tylko problem jest z
        przekonaniem ich, że Polacy też mają pieniądze i potrafią być uczciwi. Pzdr.
        • Gość: just Re: truskawka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.02, 16:17
          bardzo dziekuje za blyskawiczna odpowiedz :)
          j.
          • agul1 Re: truskawka 19.08.02, 16:20
            Już mniej błyskawicznie, ale bardzo proszę:-)
            A tak przy okazji - dezodorant vichy, o który kiedys pytałam, sprawdza mi się
            znakomicie, więc i ja dziękuję:-)
            • Gość: just Re: truskawka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.02, 18:54
              agul1 napisała:

> Już mniej błyskawicznie, ale bardzo proszę:-)
              > A tak przy okazji - dezodorant vichy, o który kiedys pytałam, sprawdza mi się
              > znakomicie, więc i ja dziękuję:-)

teraz musze przeprosic za zamieszanie z moim nickiem - to nie ja pisalam o
              vichy :(
              ale pozdrawiam

j.
    • rauser pozaeuropejskie marki na truskawce? polećcie coś.. 19.08.02, 18:02
      Podpinam się z pytaniem: czy możecie polecić jakieś nieznane w Polsce lub w
      Europie marki które są tam do kupienia i mają dobre produkty? Głównie
      interesują mnie pudry i pielęgnacja pod kątem przeciw rodnikowym. Może macie
      jakieś doświadczenia? Aha, płacić będę chyba ekartą, zdecydowałam się na mbank
      w tej sytuacji.
      • anexxa Re: pozaeuropejskie marki na truskawce? polećcie 19.08.02, 18:22
        mac. wszedzie chwala. jak dobrze pojdzie i paczka do mnie
        dotrze, niedlug bede pisala o tych kosmetykach z
        doswiadczenia:)

aha, i koniecznie daj znac, jak tez bubek James
        jak-mu-tam zareaguje na przefaksowana przezroczysta
        karte:)))))

xx.
        • rauser Re: pozaeuropejskie marki na truskawce? polećcie 19.08.02, 18:25
          Fajowo, to czekam na doświadczenia; napisz wówczas co i jak z tego MACa. Sama
          jestem ciekawa czy poradzę sobie z bubkiem. Wyobrażam go sobie, jak tam siedzi
          za biurkiem i nie lubi nas wszytskich :-D
        • miriam_73 Re: pozaeuropejskie marki na truskawce? polećcie 20.08.02, 09:06
          James Chan to sk... (przepraszam) - wysłałam w środę tę kopię karty i jeszcze
          raz szczegóły zamówienia (posiali, biedactwa...) i cisza.... Aż brzęczy. Dziś
          jest środa, więc jutro będzie tydzień. Tak było i poprzednim razem, gdzie w
          końcu się wkurzyłam i anulowałam telefonicznie zamówienie (nb. panienka na
          linii była taka średnio rozgarnięta). Chyba jednak sobie truskawę odpuszczę, bo
          w końcu dostanę wysypki.
          • ala_s Re: pozaeuropejskie marki na truskawce? polećcie 28.08.02, 20:39
            zgadzam sie z miriam_73. James CH. to ch...lystek. Dwa razy usilowalam go
            przewalczyc i za kazdym razem bandyta mi pisze, ze sa techniczne problemy z
            moja karta. I ze to wina banku, bo nie autoryzuje. Querwa, jak ja na wyciagu z
            karty mam najpierw obciazenie a potem uznanie, to chyba truskawa ma cos nie po
            kolei...
    • genuine niekoniecznie taniej 19.08.02, 19:20
      Zachecona euforia innych dziewczyn z tego forum postanowilam pobuszowac po
      serwisie truskawki i ku mojemu zdziwieniu ceny sa w niektorych przypadkach
      nawet wyzsze niz te sklepowe. Mieszkam w UK wiec wybralam opcje porownawcza do
      funta i nawet w momencie gdy serwis pokazywal, ze powiedzmy za produkt A musze
      zaplacic w UK 12 funtow, a na truskawce 16, to nadal usilowano mnie
      przekonac, ze oszczedzam 15 procent!!! Kilka razy trafilam na taki sam motyw
      manipulacji!!! To zwykle kanciarstwo i nabijanie w butelke, tych, co nie
      umieja liczyc, wiec radze wam uwazac i dobrze sprawdzac ceny, nie za bardzo
      wierzac w ich zapewnienia, ile to mozecie oszczedzic. Jest pare superokazji,
      ale generalnie poziom cen jest dosc wysoki i bardzo czesto przewyzsza ceny
      sklepowe.
      • Gość: kas Re: niekoniecznie taniej IP: *.washdc3.dsl-verizon.net 19.08.02, 20:25
        sprawdzilam, Clinique w truskawie kosztuje 29.50 $ a ja widzialam teraz w
        sklepie za 21$ (w usa). w polskich sklepach wychodzi troche drozej z tego co
        wiem.
        • sisters Re: niekoniecznie taniej 21.08.02, 15:55
          Ja tak dla rozeznania sprawdziłam cenę moich ulubionych perfum Romance. Wczoraj
          w Empiku widziałam cenę 400 zł za 100 ml. A w truskawce 58,5$, czyli ok. 242
          zł. Niezła różnica za ta samą pojemność.
          • Gość: kobra Re: niekoniecznie taniej IP: *.ipt.aol.com 29.08.02, 11:25
            sisters napisała:

> w Empiku widziałam cenę 400 zł za 100 ml. A w truskawce 58,5$, czyli ok. 242
            > zł. Niezła różnica za ta samą pojemność.

Empik, to po prostu zlodziejszwo!!!! Robi mi sie niedobrze widzac te ceny,
            ktore w Polsce jakis idiota sobie wymysla, kretynizm w Empiku robic zakupy
            kosmetyczne, przebicie jest czasem 100krotne w porownaniu z cenami w
            Niemczech, Francji.....
            Truskawka wcale nie jest najtansza, wiem jesli sie w Polsce mieszka, nie ma
            specjalnie duzo mozliwosci, ale Empik to oszustwo w bialy dzien, ja bajkotuje
            tych kret.., sorry zle mi sie robi jak o nich pomysle..
            Polecam Wam zakupy w drogeriach Rossmann, w Niemczech (wybor troche mniejszy,
            ale te ceny)
            Mam cos dla Was, zobaczcie:
            www.rossmann.de/servlets/Compose/SID=p6ldosa93nef/f_index.htmlPozdrawiam.
            • Gość: gAndzia Re: niekoniecznie taniej IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 29.08.02, 11:34
              ale my doskonale wiemy, jakie są ceny w niemczech. truskawka jest tania w
              porównaniu z polskimi sklepami - chyba sobie nie wyobrażasz, że po jedną
              szminke ktos bedzie jechał do niemiec? tym bardziej, że cena biletu czy benzyny
              wyrównałaby cenę. kiedy potrzebuje perfum, kupuję w pedecie (ostatnio setkę
              dune za 270 zamiast 402 zł:))), kiedy coś innego - bardzo dobra jest truskawka,
              bo nie płaci się za przesyłkę. kiedy panu chanu:) przejdą muchy w nosie na tle
              polandu, wrócę tam z przyjemnością:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka