Dodaj do ulubionych

uwaga, badamy zawartość!!! :)

IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 13:59
Obserwuj wątek
    • damona Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) 20.08.02, 14:06
      ale czego? cukru w cukrze?
      • Gość: issey77 Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 14:08
        przepraszam, komputer mi zaszalał :))) zawiesił sie i wysłał taka szpiegowska
        notkę :))))
        • Gość: issey77 Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 14:12
          oto właściwa wiadomość:
          kupiłam jeden z tych kolorowych słoiczków o których pisałam w wątku "Ki
          diabeł???". jest to akurat jasnozielony słoiczek, krem detoksykująco-
          regenerujący "Fortel" z termalnym planktonem. firmy Bielenda.
          zupełnie isę nie znam na składzie _ liczę tutaj na Was, a szczególnie na
          Basię :))). uwaga, podaję:
          Aqua, Caprylic/Capric Trigliceride, Glyceryl Stearate, Glycerin, Betaine,
          Diisopropyl Sebacate, Cetyl Palmitate, Thermus Thermopilus Ferment,
          Paraffinum Liquidum, Citrus Grandis, Titanium Dioxide, Cetyl Alcohol,
          Simethicone, Dimethicone, , Polipropylene Terephtalate, Sodium Acrylates,
          Copolymer, Phenoxyethanol, Parabens, DMDM Hydantoin, erfume, EDTA.
          pozdrawiam :)))

• tiny Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) 20.08.02, 18:38
            Podciągam wątek, bo też mnie interesuje co znawczynie
            sądzą na temat składu. Widziałam te kremy i też
            zastanawiałam sie co to za wynalazek.
          • basia_kwiat Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) 23.08.02, 21:19
            Z nowych produktów Bielendy miałam okazję wypróbować tylko balsamy do ciała i
            całkiem miło mnie zaskoczyły jak za taką cenę, ale wiadomo, że opinie i
            odczucia mogą być różne. Ja akurat nie narzekam na bardzo suchą skórę i lubię
            gdy balsam dobrze się wchłania i nie zostawia wyczuwalnej warstewki, ale mimo
            to skóra jest wygładzona i nawilżona takie też miałam odczucie co do tych
            balsamów. Obecnie używam balsamu brązującego, ja akurat go lubię, może ma
            tylko nieco zbyt mocny zapach, ogólnie balsamy te są mocno perfumowane jak dla
            mnie. Plusem w moich oczach jest to, że produkty te rzeczywiście zawierają
            składniki, o których producent wspomina na opakowaniu, często sie bowiem
            zdarza, że składniki tak podkreślane przez producenta w rzeczywistości
            znajdują się w znikomych ilościach jak choćby witamina C w kremie L'Oreal "
            Visible Results", bądź też wogóle ich nie ma w składzie. Tutaj natomiast
            producnet się postarał i w balsamie brązującym ekstrakt z orzecha występuje w
            dużych ilościach, balsam zawiera także niewielkie ilości DHA-
            dihydroksyacetonu, ale naprawdę znikome tak więc balsam nie ma
            charakterystycznego zapachu. Czy rzeczywiście przyciemnia skórę to już rzecz
            indywidulana, w moim przypadku leciutko ozłaca skórę i o to mi właśnie chodzi,
            ale same wiecie jak to jest. Dla mnie np Balsam Sopot Ziaji wogóle nie
            śmierdzi, a wiele osób nie może znieść jego zapachu. Uzywałam także balsam z
            mandarynką z Bielendy, który bardzo przyjemnie pachniał.
            Co do kremu, którego skład tu został podany to jeszcze chciałabym wiedzieć,
            czy producent wspomina coś w opisie na temat ochrony słonecznej??
            Ogólnie krem rzeczywiścei zawiera duże ilości ekstraktu planktonu termalnego,
            w tym wypadku użyto inny rodzaj mikroorganizmu niż w produktach Biothermu, ale
            ilości ekstraktu są porównywalne. Ogólnie podaje się, że wyciąg z planktonu
            termalnego ma działanie łagodzące i nawilżające skórę. Krem zawiera także
            kilka związków nawilżających jak glicerynę, betainę oraz związki o charakterze
            tłuszczowym. Ekstrakt z grapejfruta pełni bardziej funkcje zapachowe. Krem nie
            zawiera jakiś silnych nawilżaczy, tak więc w przypadku osób o suchej cerze lub
            wysuszonych klimatyzacją raczej nie będzie nawilżać wystarczająco. Nie
            zawiera jakiś drażniących związków, opiera się przede wszystkim na wyciągu z
            planktonu termalnego. Jest to raczej lekki krem.

• rauser Bielenda 23.08.02, 21:26
              Ja używam teraz balsamu do ciała wyszczuplająco-ujędrniającego z hibiskusem i
              papają. Zawiera kofeinę i L-karnitynę, więc kto wie, może faktycznie działa
              dobrze? Dopiero zaczęłam opakowanie, zobaczymy.
            • Gość: issey77 Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) IP: *.org 24.08.02, 21:32
              Tak, Basiu, przepraszam, że pominęłam - na słoiczku
              widnieje napis: "krem zawiera naturalne filtry UV".
              hmmm... nie wiem, niestety, co to znaczy. :))) pozdrawiam
              :)))
              • basia_kwiat Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) 24.08.02, 23:46
                Na temat filtrow naturalnych jest tekst na wizazu sa tam opisane niektore z
                nich. Ogolnie na ich skutecznosci nie mozna polegac. Jednak nie wiem jaki
                zwiazek miala firma na mysli, pytalam, gdyz zastanawialam sie czy obecny w
                skladzie dwutlenek tytanu ma jakies znaczenie ochronne, w kazdym razie
                poniewaz brak jest okreslonego faktora, a krem nie zawiera typowych ,
                skutecznych filtrow nie jest on kremem chroniacycm przez sloncem. Ogolnie
                jednak uwazam, ze warto wyprobowac.
                Pozdrawiam:)
    • Gość: ooo Re: uwaga, badamy zawartość!!! :) IP: *.mig-fl-0-215.rasserver.net 24.08.02, 15:14
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka