Dodaj do ulubionych

rozmiar a wzrost=zagadka

21.08.02, 16:39
dzisiaj mierzyłam piękne dżinsy Mango (wytarte w odcieniu hm, czerwonym),
rozmiar 38. w pupie super, ale nogawki chyba na koszykarkę, dłuuugie i na
butach miałam obwarzanki. Ja mam 165/50kg, czyli nie jestem gruba jak
potwór, a często zachodnie spodnie w 38 są na mnie za długie. Czasem nosze 36
i też jest różnie. Czy my Polki jesteśmy niskie? czy po prostu należałoby jak
za dawnych czasów chodzić do krawca.Czy Wy też tak macie, że rozmiary z
pozoru idealne nie pasują?
Obserwuj wątek
    • rossa_ Re: rozmiar a wzrost=zagadka 21.08.02, 16:48
      hihi- na mnie wszystkie spodnie rozmiar 38 w Mango są dobre, ale zawsze
      zastanawiałam się, jak sobie radzi większość dziewczyn :)) Mam 178cm wzrostu i
      ważę 56-57kg, a to pewnością nie jest to standard. Ale uwielbiam ten sklep za
      długość nogawek :)))
    • babushka33 Re: rozmiar a wzrost=zagadka 21.08.02, 17:42
      Ze mną to jest zupełnie tragicznie.Noszę rozmiar 36,czasami uda mi się wbić w
      34 a przy tym mam 155 wzrostu i 48 kg.W 95% wszystko co chcę kupić jest na mnie
      za długie,spodnie,spódnice,sukienki.Nie lubię skracać u krawca,bo nie wszystkie
      fasony się do tego nadają,niektóre rzeczy po skróceniu wyglądają po prostu źle
      i jakby nie było są to dodatkowe koszty,które trzeba doliczyć do ceny
      ciuchów.Poza tym nie bardzo lubię chodzić na obcasach(i chyba nie umiem bo mnie
      bolą stopy).Ostatnio upolowałam jakieś dżinsy i jestem z tego powodu w siódmym
      niebie,chociaż nie są do końca takie jak chciałam.Czy któraś z was też ma takie
      problemy?Jak sobie z nimi radzicie?Pozdrawiam
      • Gość: saxony Re: rozmiar a wzrost=zagadka IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 21.08.02, 17:56
        babuszko,zdaje sie ze mamy bardzo zblizone gabaryty.tylko,ze ja mam 152 cm
        wzrostu,niby to tylko 3 cm roznicy ale przy dlugosci spodni niestety maja
        znaczenie. jezeli jestes z warszawy to wiadomo mi o dwoch sklepach w ktorych
        sprzedaja spodnie w trzech dlugosciach:marks&spenser i river island-te ostatnie
        maja niezle dzinsy.i to by bylo na tyle.ja najczesciej decyduje sie jednak na
        skracanie,zwezanie i dopasowywanie ubran u krawcowej,znalazlam niedroga i
        znajaca sie na rzeczy.w innym wypadku musialabym chyba ganiac na golasa...
        • babushka33 Re: rozmiar a wzrost=zagadka 21.08.02, 18:04
          saxony,a gdzie jest ten sklep river island i jakie tam są ceny?Pozdrawiam
          • Gość: saxony Re: rozmiar a wzrost=zagadka IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 21.08.02, 18:19
            wiadomo mi o dwoch .jeden jest w galerii centrum,drugi w galerii mokotow.dzinsy
            kosztuja ok.300 zlotych i sa niezniszczalne.
    • babushka33 Re: rozmiar a wzrost=zagadka 21.08.02, 17:50
      To jeszcse raz ja,bo coś mi się przypomniało może nie do końca na temat,ale jak
      już narzekamy... Nie lepiej jest z rzeczami dla dzieci.Gdy chcę kupić córce
      spodnie,to przy odpowiedniej długości mogłaby sobie górą wsypać z kilo
      kartofli.Z kolei jeśli dobrze leżą w pasie i w pupie,to są o rozmiar za
      krótkie.Przy okazji nadmienię,że córka ma prawie dziewięć lat i nie jest jakoś
      szczególnie zabiedzona,zwyczajnie proporcjonalna dziewczynka.Wiem że niektóre
      zachodnie firmy szyją spodnie o różnych wymiarach pupy przy danym wzroście,ale
      osobiście nie spotkałam się z tym,a gdyby już się spotkać udało to pewnie
      byłyby potwornie drogie,co w przypadku dziecka jest przesadą.
    • Gość: fredzia Re: rozmiar a wzrost=zagadka IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 21.08.02, 18:13
      Ja ma 1.8m i niestety wiekszosc spodni jest na mnie za krotka :(( Tak wogole to
      dlugosc spodni nie powinna miec wplywu na rozmiar(on jest glownie do
      szerokosci) i powinna byc dodatkowo podawana.
    • Gość: anna Re: rozmiar a wzrost=zagadka IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 21.08.02, 18:26
      to samo jest w zarze. zawsze sie dziwiłam, bo z tego co wiem, to hiszpanki nie
      są jakieś specjalnie wysokie. większość spodni z zary leży na mnie idealnie
      (pupa i brzuch) ale nogawki muszę notorycznie skracać. dobrze, że chociaż można
      to zrobić na miejscu.
      • rauser Re: rozmiar a wzrost=zagadka 21.08.02, 21:53
        No tak, a żeby połapac się w rozmiarach w mango trzeba chyba mieć magistra :)
        Dla chętnych podaję adres ich sklepu. www.mangoshop.com Nie, nie wysyłają do
        Polski. Ale można sobie zobaczyć jakich fajnych rzeczy u nas w mango _nie
        ma_. :]
    • rauser a propos dżinsów jeszcze 21.08.02, 18:28
      to może któraś z was widziała gdzieś takie w odcieniu szmaragdowym? Widziałam
      kiedyś takie na dziewczynie, wiem że są. Ale gdzie? (westchnienie) :) I wtedy
      już niech mają nogawki nawet na kilometr.
    • Gość: elve Re: rozmiar a wzrost=zagadka IP: *.netland.gda.pl 21.08.02, 18:28
      spodnie, które zwykle kupuję mają dwa rozmiary: jeden na szerokości, drugi na
      długość, i nie ma problemu.
      • rauser Re: rozmiar a wzrost=zagadka 21.08.02, 18:33
        A gdzie, jeśli można wiedzieć?
      • Gość: fredzia Re: rozmiar a wzrost=zagadka IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 21.08.02, 20:49
        A gdzie je kupujesz, bo widze ze kolezanka z 3miasta :))
    • coralin Re: rozmiar a wzrost=zagadka 21.08.02, 21:25
      Ja z dżinsami nie mam kłopotu , bo tych firm,które kupuję mają rozmiar takze na
      długość.Gorzej jest ze spodniami "z materiału".Noszę 34-36(167, 50 kg)i czasem
      bywają za długie,ale w dobrych sklepach skrócenie jest wliczone w cenę.Większy
      problem to dobre leżenie na pupie-większość odstaje mi w pasie .
      • Gość: katrina Re: rozmiar a wzrost=zagadka IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.08.02, 22:13
        Ja marzę o sklepie Mango w Krakowie, bo jak na razie WSZYSTKIE spodnie
        przedłużam. Dosłownie wszystko jest na mnie za krótkie. Mam 171cm i 50kg (w
        ciągu cyklu 49 a czasem nawet 52 - czy Wy tez macie takie wahania wagi
        spowodowane cyklem?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka