Dodaj do ulubionych

CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:(((((

IP: *.devs.futuro.pl 24.08.05, 23:26
Dzisiaj kupilam farbe Londa ciemny blond i wyszedl mi jakies ciemny
braz.Wczesniej mialam pasemka blond robione.Niewiem co teraz zrobic bo
niepasuje mi ten kolor mialy byc one o wiele jasniejsze.Znacie moze jakies
sposoby zeby rozjasnic je albo moze ta farba sie sama zmyje po kilku myciach
i mi rozjasnieja?Albo moze jeszcze raz zafarbowac jasniejsza farba albo
plukac rumiankiem?jJuz niewiem co mam robic;(((Doradzcie cos;(Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( 24.08.05, 23:31
      podobno mycie szamponami przeciwlupiezowymi przyspiesza zmywanie farby
    • edavenpo Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( 24.08.05, 23:40
      Fryzjer, fryzjer i jeszcze raz fryzjer. Niech ci zrobi pare pasemek zeby rozjasnic ci ten kolor.
      • Gość: ola Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: 194.146.128.* 24.08.05, 23:54
        hej!

mialam ten sam problem!mialam pasemka jasno-ciemne z przewaga tych pierwszych!
        cos mi strzelilo do lba zeby miec ciemne wlosy i poszlam do swego fryzjera,ale
        wyszly za ciemne!!czulam sie jakby przybylo mi 30 lat;/ ale zrobil mi jasne
        pasemka(ale nie takie jak ma zebra;)i po kilku myciach kolor ciemny zaczal sie
        splukiwac,a poprzednie janse pasemka zaczely przeswitywac i teraz jest super:)

idz do fryzjera niech ci zrobi jasn pasemka! a do ciemnego trzeba sie
        przyzwyczaic;]
        • Gość: ANETA Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.devs.futuro.pl 25.08.05, 00:00
          Narazie niemam kasy na fryzjera zastanawiam sie czy po kilku myciach troche
          zejdzie ta farba ale niewiem;(
          • edavenpo Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( 25.08.05, 00:29
            W takim razie naprawde odradzam wszelkie domowe eksperymenty bo tylko sobie zniszczysz wlosy.
            Poczekaj troche, wlosy myj codziennie i idz do fryzjera jak bedziesz 'przy forsie'. Uszy do gory ;-)))
    • Gość: małpka Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 01:00
      umyć włosy kilka razy pod rząd i duzo przebywac na słońcu, ten brąz na pewno
      zjaśnieje. albo może kup jaśniejszą farbę, przygotuj folię alumioniową, potnij
      na paski i zrób sama kilka jaśniejszych pasemek na próbe? pozdrawiam
      • Gość: ANETA Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.devs.futuro.pl 25.08.05, 10:06
        Umylam dzisiaj glowe szamponem i nic farba wogule nieschodzi zastanawian sie
        czy by kupic rozjasniacz moze o 2 tony.Te wlosy sa prawie czarne juz niewiem co
        zrobic moze jednak sprubuje te kulka pasemek zrobic.
        • edavenpo Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( 25.08.05, 11:08
          Aneta,

Po jednym myciu farba ci ci nie zejdzie.

Pasemka domowe odradzam chyba ze naprawde umiesz to zrobic. Nie takie to proste jak ci sie wydaje.

Nie wal teraz na te wlosy rozjasniaczem bo bedziesz miala straszny, nierowny rudy kolor a z wlosow
          zrobi ci sie siano!

Troche cierpliwosci, poczekaj pare tygodni i idz do fryzjera.
    • Gość: ANETA Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.devs.futuro.pl 25.08.05, 10:59
      Zastanawiam sie nad rozjasniaczem w spray'u joanna blond reflex ale niemam
      pojecia ile on tonow rozjasnia i czy wogule rozjasnil by mi moje wlosy?
      • Gość: S. Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.08.05, 11:08
        Ten rozjaśniacz niewiele pomoże,on jest do jasnych włosów i on daje chyba tylko
        takie refleksy.Czytałam opinie,że nawet na jasnych włosach u niektórych osób
        nie było żadnego efektu.Nie rób nic sama,najlepiej idź do fryzjera.Pozdrawiam
      • bzzzk Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( 25.08.05, 14:58
        szampon przeciwłupieżowy, jak już ktoś pisał, faktycznie szybciej wypłukuje
        farbę. może spróbuj, mniej to szkodliwe niż rozjaśniacz, bądź pasemka domowym
        sposobem. też przestrzegam przed rozjaśnaniem w domu, bo może wyjść Ci
        marchewkowy, jeśli włosy są rzeczywiście prawie czarne, a wtedy będą też tak
        zniszczone, że fryzjer będzie miał niewielkie pole manewru... zdarza się czasem
        źle dobrać kolor, cierpliwie czekaj i nie zamartwiaj się tak:)
        pzdr.
        • Gość: basiek13 Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:02
          Nie trać kasy na farby, poszukaj najtańszego nawet fryzjera i tak bedzie lepiej
          niż to co zrobisz sama. Przerabiałam takie historie i wiem jak to jest, jedna
          farba , później kolejne i tak przekraczasz koszt wizyty u fryzjera. Niech ci
          zrobi jasne reflaksy i już bedzie fajnie.
    • underneath_it_all Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( 25.08.05, 21:57
      Kochanie,o nic sie nie martw! Ja, jakiś czas temu, chciałam sobie strzelić
      złocisty blond (mój naturalny kolor,to taki pszeniczny odcień blondu),ale
      wyszedł mi ciemny brąz!!! Też byłam przerażona,bo to było dzień przed
      weselem,na które miałam iść i na dwa dni przed wyjazdem w góry. Przez jakiś
      czas włosy były ciemne,ale teraz z ręką na sercu mogę Ci powiedzieć,że włosy
      bardzo mi zjaśniały i mam kolor bardzo zbliżony do naturalnego.Nie używałam
      żadnych preparatów rozjaśniających, włosy myłam zwykłym szamponem. Możliwe,że
      włosy zjaśniały mi troszkę od słońca,bo nie nosilam w górach czapki ani
      chustki. Ale o nic się nie martw, będzie dobrze - po prostu uzbrój się w
      cierpliwość. Pozdrawiam
    • Gość: iwka Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: 217.11.140.* 26.08.05, 07:51
      Hej,
      Zrobiłam to samo! nic się nie martw , myj codziennie włosy, a farba się spłucze
      na pewno. Nie kombinuj z rozjaśnianiem , bo wyjdzie obrzydliwa marchewa i
      zrobisz sobie siano.
      Ogólnie , domowym sposobem cięzko otrzymać na rozjaśnionych włosach ładny
      ciemny odcień blondu, zawsze wyjchodza jakieś szare, lub zielonkawe
      odcienie.Jeśli chciałaś troche przyciemnić , trzeba było kupić farbę blond, lub
      blond naturalny- a nigdy ciemny , bo właśnie wychodza prawie czarne na
      rozjaśnionych.
      Kolor zejdzie niedługo, cierpliwości, nie kombinuj , bo zniszczysz włoski.
      • Gość: ANETA Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.devs.futuro.pl 26.08.05, 10:40
        Ja wlasnie wczoraj kupilam rozjasniacz ale niebede go uzywac narazie poczekam
        az zmyje sie ten kolor narazie mylam 3 razy wlosy ale nic nieschodzi wiec
        jeszcze poczekam.No chyba ze takie lekkie pasemka bym zrobila no ale nie sama.
    • Gość: Kolumbia Re: CO JA ZROBILAM Z WLOSAMI:((((( IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.05, 10:54
      Miałam to samo. Pomógł szampon oczyszczający Len, Polleny ( oczywiście nie po
      pierwszym razie ) i słońce nad morzem. Cierpliwości, nie ma koloru, który się
      nie zmyje ( zwłaszcza z rozjaśnionych włosów ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka