Gość: thira IP: 212.160.146.* 29.08.02, 08:33 Witam, Czytam i czytam o tym cudzie i sama z miłą checią bym go wypróbowała, ale nie wiem jak :-( Powiedźcie coś wiecej jak go stosować (na noc/dzień), przez jaki okres czasu? POzdrawiam! Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rossa_ Re: Effaklar K - jak stosować? 29.08.02, 09:08 Zależy jaką masz cerę, pewnie będziesz musiała popróbować. Ja przy mojej tłustej buźce używałam go na noc (na dzień nie, bo nie ma filtrów), codziennie przez okres dwóch opakowań. Potem akurat przyszło lato, więc go odstawiłam, teraz wrócę do niego znowu. Właściwie to on mi nie wysuszał buzi, ale ponieważ bałam się, że po jakimś czasie to się może stać, po wchłonięciu smarowałam się jeszcze kremem nawilżającym. I było naprawdę ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 17:44 Dużo z was pisze ,że ten super krem działa rewelacyjnie na wągry i odświeża cerę ale czy działa również na krostki?Czy moga gom stosować osoby mające tradzik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Effaclar K IP: *.man.polbox.pl 31.08.02, 19:49 na opakowaniu napisano: tolerancja potwierdzona u osób z trądzikiem rezultaty są już po 5 dniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: Effaclar K IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 31.08.02, 20:08 akurat te 5 dni to lekka przesada :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Effaclar K IP: *.man.polbox.pl 31.08.02, 21:01 ja tylko przepisuję z opakowania :-) poza tym oni mają na myśli pierwsze oznaki poprawy, a nie buzię jak pupcia niemowlęcia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
g_andzia Re: Effaclar K 31.08.02, 21:19 ponieważ zawiera kwasy (bha) lepiej latem stosować go tylko na noc. ja - jako posiadaczka mieszanej/suchawej cery - uzywam go tylko na nos i okolice, dzięki temu nie mam czarnych zaskórników. uwaga, u osób o tłustej/zanieczyszczonej cerze przez pierwsze dni czy nawet tygodnie może wystąpić wzmożony wysyp pryszczy, to podobno normalna reakcja (krem "wyciąga" je z głebi skóry:)), trzeba zacisnąć zęby, przeczekać i potem cieszyć się piękną skórką. polecam na ten temat artykuły i opinie na wizazu (www.wizaz.pl, biochemia urody i kosmetyk wszechczasów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: Effaclar K IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 31.08.02, 21:22 Ja używam regularnie Effaclaru na noc, ale ponieważ zbliża się jesień, chciałam sobie zaaplikować kracyjkę serum, też na noc. Jak myslicie- można je łączyć? Jeśli tak, to co na co? A u mnie jakiekolwiek efekty było widać dopiero po jakichs 2 tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Effaklar K - jak stosować? 31.08.02, 23:07 - Jeśli chodzi o kolejność stosowania, to kremy z kwasami używamy zawsze w pierwszej kolejności po oczyszczeniu twarzy mleczkiem czy żelem myjącym oraz odświeżeniu tonikiem. Dawniej kosmetolodzy zwracali uwagę, aby po umyciu twarzy odczekać co najmniej 15 minut i dopiero potem aplikować preparaty z kwasami. Chodziło o to, iż preparaty myjące często miały odczyn zasadowy, przez co zmieniały nasz naturalny odczyn skóry, a zbyt zasadowe pH wpływa negatywnie na skuteczność kwasów AHA i BHA. Odczekanie 15 minut pozwalało naszej skórze powrócić do stanu wyjściowego czyli do pH 5,5, które to nie ma już niekorzystnego wpływu na efektywne działanie kwasów. Obecnie nie mamy już takiego problemu, niemal wszystkie dostępne w dzisiejszych czasach preparaty do oczyszczania twarzy czy ciała mają pH neutralne zbliżone do naturalnego pH naszej skóry, tak więc możemy aplikować kremy z kwasami bezpośrednio po umyciu i osuszeniu twarzy. Wyjątek dotyczy osób, które nadal myją twarz tradycyjnym mydłem w kostce np. Dove. Mydła te mają odczyn zasadowy, dlatego w takim przypadku należy odczekać 15 minut po umyciu by mieć pewność, że kremy z kwasami zadziałają skutecznie. www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufka Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.abo.wanadoo.fr 31.08.02, 23:27 W moim przypadku Effaklar K sie sprawdza doskonale, w sumie to chyba najlepsza rzecz jaka mi sie mojej mieszanej cerze trafila. Uzywam go wylacznie na noc na strefe T. A pierwsze rezultaty byly widoczne juz po 3 dniach( skora byla gladsza a pory mniej widoczne) Mrufka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 01.09.02, 10:42 A ja po tygodniu miałam wysyp wszytkiego co tylko możliwe;-) Codziennie rano ryczeć mi się chciało, bo takiej okropnej cery nie miałam chyba nawet w okresie dojrzewania:)) Ale teraz jest bajecznie - cera gładziutka, równa, bez porów krostek, czysta i lśniąca, HA!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.man.polbox.pl 01.09.02, 11:28 właśnie pojawiło się kilka niespodzianek na mojej buzi, używam od tygodnia, mam nadzieję, że będzie jak u Ciebie, agul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.man.polbox.pl 01.09.02, 12:15 właśnie przyjrzałam się sobie w lustrze jest coraz gorzej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 01.09.02, 13:04 Chcialam zakupic Effeklar K, ale perspektywa pogorszenia cery raczej mnie odstrasza. Moze za jakis czas sie zdecyduje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.09.02, 13:07 Pogorszenie nie jest regułą- ja nie miałam tego typu rewelacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 01.09.02, 13:13 No tak, ale nie wiadomo, czy nie trafi akurat na mnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Effaclar K - jak stosować? IP: *.man.polbox.pl 01.09.02, 13:23 hej, ale ja liczę na to, że będzie jak u agul - po pogorszeniu - polepszenie pogorszyła się tylko na czole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Effaclar K - jak stosować? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 01.09.02, 15:24 Gość portalu: Kaja napisał(a): > hej, ale ja liczę na to, że będzie jak u agul - po pogorszeniu - polepszenie > pogorszyła się tylko na czole Aaa, no właśnie - u mnie najgorzej było na czole, tam to istna kolekcja mi się zrobiła. Drugim newralgicznym miejscem były okolice nosa i broda.. ughh.. jak sobie to przypomnę..:) Ale warto się ten tydzień przemęczyć, naprawdę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Effaclar K - jak stosować? IP: *.man.polbox.pl 01.09.02, 15:40 no właśnie, pogorszyła się na czole i obok nosa, mimo że z natury :-) o wiele gorszą cerę mam na nosie i brodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Effaclar K - jak stosować? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 01.09.02, 22:35 No to jest szansa, że będzie tak jak u mnie i za jakiś czas będzie pięknie, czysto i gładko:-) Tego życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Effaclar K - jak stosować? IP: *.man.polbox.pl 01.09.02, 22:55 dziękuję, będę twarda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naila Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.stat.gov.pl 02.09.02, 09:42 > Ale teraz jest bajecznie - cera gładziutka, równa, bez porów krostek, czysta i > lśniąca, HA!!:-) Czy to znaczy, że nie trzeba chodzić na oczyszczanie cery do kosmetyczki? Czy efekt jest taki sam? Bo właśnie się zastanawiam, w co zainwestować: w kosmetyczkę, czy (równowartość) dwa słoiczki Effaklar K? Jak to w sumie wygląda, czy można zastąpić tym kremikiem oczyszczanie twarzy???? Naila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Effaklar K - jak stosować? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.09.02, 10:39 Gość portalu: Naila napisał(a): > Czy to znaczy, że nie trzeba chodzić na oczyszczanie cery do kosmetyczki? Czy > efekt jest taki sam? Bo właśnie się zastanawiam, w co zainwestować: w > kosmetyczkę, czy (równowartość) dwa słoiczki Effaklar K? Jak to w sumie > wygląda, czy można zastąpić tym kremikiem oczyszczanie twarzy???? > > Naila Szczerze mówiąc, nie wiem. Ja nie mam żadnych czarnych kropek na nosie ani nigdzie indziej. ale nie wiem, czy jednak kosmetyczka czegoś tam nie wypatrzy:- ) Więc trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, ale niedługo zbliża mi się termin czyszczenia, jakoś tak w połowie września, to dam znać,co mi powiedziała kosmetyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Effaklar K - jak stosować? IP: 213.25.164.* 03.09.02, 16:01 Kobiety drogie....jak to jest? Natchniona opiniami z forum oraz z wizazu nabyłam Effaklar K LRP. Myślałam sobie..."nareszcie coś fajnego, co zwalczy moje krostki, grudki i troszkę zaskórników oraz poprawi ogólnie stan mojej mieszanej cery". Udało mi sie nawet go kupić całkiem tanio bo za 38 zł.Smarowałam się na noc i czekałam na efekty ..na te złe również:) I co? Nic. No normalnie nic. Kremik stosuję od miesiąca i ani w te ani wewte:( Ani pogorszenia czyli brak jakiegoś nieprzyjemnego wysypu ani też nie ma polepszenia stanu buzi:( Krostki i grudki jak były tak są. Zaskórniki również ( nie miałam ich znów tak dużo aby były nie do zwalczenia). Być może jest za słaby? (kosmetyczka twierdzi, że mam dość "gruba" skórę co pozwala mi szybko wracać do normy np. po głębokim oczyszczaniu). W takim razie jaki inny specyfik z tego typu kwasami stosować?Poradźcie kochane bo łapki mi opadły:( Odpowiedz Link Zgłoś
krizia Re: Effaklar K - jak stosować? 03.09.02, 16:27 A gdzie go kupilas? Czy na pewno pochodzi z wiarygodnego zrodla, czyli z apteki? Piszesz, ze udalo Ci sie go kupic tanio... Sprawdz date waznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: Effaklar K - jak stosować? 03.09.02, 18:31 krizia napisała: > A gdzie go kupilas? Czy na pewno pochodzi z wiarygodnego zrodla, czyli z > apteki? Piszesz, ze udalo Ci sie go kupic tanio... Sprawdz date waznosci. cena 38 zl to normalna cena w niektorych aptekach, teraz sa jeszcze promocje: minus 20% + mala woda termalna. Niektore osoby (np. ja) nie maja takich spektakularnych efektow po Effaclarze, wtedy mozna probowac mocniejsze kremy: Cleanance K, Lysanel Activ, ale lepiej zaczac od probek kremow. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka8 Re: Effaklar K - pytanie do Basi 02.09.02, 09:49 Czy można stosować ten preparat do cery wrażliwej, płytko unaczynionej? Występują w nim kwasy BHA, swego czasu miałam uczulenia po kremach z kwasami AHA. Czy to znaczy ze WSZYSTKIE kwasy są dla mnie niewskazane? :-(((( Szkoda, bo chciałabym się pozbyć zaskórników i rozszerzonych porów.... Dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaryAnne Re: Effaklar K IP: 192.160.110.* 02.09.02, 10:53 a gdzie mozna go kupic ? Tylko w aptekach czy rowniez w drogeriach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Effaklar K IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.09.02, 10:54 W aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
agus19 Re: Effaklar K 02.09.02, 10:55 Proszę napiszcie,czy Effaklar usuwa tylko zaskórniki,czy radzi sobie też z krostkami? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Effaklar K - pytanie do Basi 03.09.02, 15:47 Kopiuje fragment z tekstu: www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha_4.php - Osoby, których dotyczy problem rozszerzonych naczynek na twarzy tzw.”pajączków” powinny raczej unikać preparatów z kwasami AHA (zwłaszcza o wysokich stężeniach), a tym bardziej wszelkich zabiegów kosmetycznych opartych na tych kwasach. Dla osób tych bezpieczniejsze będą preparaty zawierające kwasy BHA lub PHA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela A Avene? IP: *.chello.pl 03.09.02, 16:22 Skusilam sie na ten krem juz jakis czas temu. Stosowalam na dizen, na noc jak zwykle od lat Benzacne, bo bez tego nie umiem zasnac. Najpierw bylam zachwycona zapachem, praktyczna tubka, liczylam na efekty i nic. Buzia mi sie przesuszyla, krostek coraz wiecej i wiecej. Zuzylam poltorej tubki i sie poddalam. Reszte oddalam mojemu mezczyznie. I z jego buzi wszelkie zanieczyszczenia zniknely! Znowu czytam entuzjastyczne opisy dzilania i zastanawiam sie czy nie sprobowac jeszcze raz. Moze cos zle robilam? Kusi mnie tez podobny specyfik Avene, z kwasami AHA i BHA. Czy ktoras z was go uzywala? W lato nie uzywalam zadnego kremu, tylko toniku Benzacne (cera na przemian co 2 tygodnie lepisza lub gorsza), ale na jesen szukam jakiegos kremu. Co wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania krem z filtrem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 08:31 czy jeśli stosuje Effaclar k tylko na noc to i tak musze rano smarowac się kremem z filtrem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy tak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 11:48 Tak, powinnaś w ciągu dnia stosować filtr. Odpowiedz Link Zgłoś