Dodaj do ulubionych

Czy ktos tu ma sucha skore???

IP: 66.65.53.* 04.09.02, 18:35
Zauwazylam, ze wiekszosc z was, Dziewczyny skarzy sie na tlusta lub mieszana
skore - wiekszosc watkow jest poswiecona wlasnie tego typowi skory, kremom
matujacym, effaklarom, pudrom matujacym etc.
Ja mimo swoich 24 latek buzie mam podsuszona i wrazliwa, i tak sie
zastanawiam, czy jestem tu ewenementem...
Hej, dziewczyny z suchymi buziami, odezwijcie sie!
Jakich kremow uzywacie??? Macie jakies swoje ulubione preparaty??
A moze polecilybyscie jakis kremik na dzien z filtrami????
Albo jakas fajna maseczke???
Pozdroffka :-)
Obserwuj wątek
    • basia_kwiat Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 04.09.02, 20:41
      Jesli chodzi o kremy z filtrami to jako posiadaczka suchej cery jestes w
      najlepszej sytuacji, bo najciezej jest znalezc krem z filtrami dla ceru
      przetłuszczającej się , większość z nich nadaje się właśnie dla cery suchej,
      dużo przykładów znajdziesz na wizazu w dziale biochemia urody, zarowno
      dostepnych w Polsce i za granica.

A jesli chodzi o maseczki to podaje ci kilka propozycji
      Maseczki nawilżające
      Dermika
      -Maseczka bionawilżająca seria Dermika Bio -75ml
      -Maseczka koktajl witaminowy seria Dermika P -75ml
      -Maseczka antystresowa seria Algamarina -75ml
      ERIS
      -Maseczka intensywnei nawilżająca seria Program 24h-75ml
      - Maseczka antystresowa seria Forte 25+ - 75ml

Inter-Fragrance, Maseczka rewitalizująca z serii Algavit Q10 -50ml
      AVENE, Maseczka łagodząco-nawilżająca -40ml
      SORAYA, Maseczka z serii Ultranawilżającej
      OCEANIC, Maseczka wygładzająca seria AAFace Q10RC
      Pollena-Ewa, seria Len&Retinol, Maseczka młodości na twarz i szyję
      IDEA25,
      -Antyrodnikowa maseczka aktywnie nawilżająca seria Citrobiotic
      -Intensywnie nawilżająca maseczka młodości IDEA 25
      Dax Cosmetics,
      - seria Chińskie Zioła Błyskawiczna Maseczka na twarz, szyję i dekolt
      - Maseczka remineralizujaca + osmoprotekcja 24h
      Maseczka odżywczo - nawilżająca multiwitaminowa sera Dermicea DERMIKA- 75 ml

• Gość: Kaja Re: do Basi IP: 217.11.141.* 04.09.02, 20:54
        wiem, że ten post jest nie na temat, ale Basiu napisałaś powyżej, że trudno
        znaleźć krem z filtrami dla cery przetłuszczającej się
        ja takiego nie znam, czy mogłabyś napisać jakie kremy są właśnie do
        przetłuszczającej się i z filtrami, a najlepiej matujące z filtrami?
        Kaja
        • basia_kwiat Re: do Basi 04.09.02, 20:58
          wszystko co wiem opisalam w serii slonecznej na wizazu w poscie poniezej
          podalam linka do tej strony, znajdziesz tam tez tekst na temat preparatow dla
          cery przetluszczajcej sie dostepnych za granica, gdyz niestety poki co w
          polsce takich preparatow nie mamy zbyt wiele, ale o wszystkich o ktorych mi
          wiadomo wspomnialam w swych tekstach zaznaczajac ktory moglby byc opcja dla
          cery tlustej.
          Pozdrawiam.
    • basia_kwiat Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 04.09.02, 20:47
      www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz10.php
      • Gość: Maja Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.acn.waw.pl 04.09.02, 21:42
        Przyznaję się uczciwie, że mam suchą i wrażliwą skórę. A na dodatek w porze
        wiosenno-letniej ulega problemom skóry mieszanej (nos i okolice).Już kiedyś tu
        zachwalałam bardzo miły kremik Eris intensywnie nawilżający duo-C. Ma filtry,
        ale tylko UVB. Mam ten problem, że większość kremów do cery suchej również
        lekko natłuszcza, więc nadają się dla mnie tylko zimą. A z kolei te do
        mieszanej przeważnie mi wysuszają skórę. Tem Eris mi całkiem nieźle
        przypasował. Za to ciągle poszukuję idealnych: żelu do mycia twarzy (wiem, cera
        suchą powinnam traktować mleczkiem, ale nie znoszę) i toniku. Więc chętnie
        usłyszę jakieś sugestie.
        • Gość: justy Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 21:54
          Ja tylko wtrącę swoje 3 grosze: Wcale nie muszisz/powinnaś używac mleczka, o
          ile tylko woda nie powoduje u Ciebie podrażnień.
          • basia_kwiat Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 04.09.02, 22:04
            Droga Maju , zgadzam sie calkowicie z Justy, wcale nie musisz koniecznie
            uzywac mleczka, akurat na temat oczyszczania twarzy pisze tekst, dam znac na
            forum jak tylko sie pojawi, bo nie chcialabym tutaj kopiowac duzej ilosci
            tekstu. Znajdziesz tam kilka przykladow lagodnych zeli myjacych i tonikow oraz
            kilka porad.
            Pozdarwiam serdecznie:)
    • Gość: Maruda Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: 66.65.53.* 05.09.02, 03:54
      Dzieki serdeczne, Basiu - co prawda wszystkie kremy, ktore polecilas sa
      krajowej produkcji, czyli dla mnie nieosiagalne (a przynajmniej do czasu kiedy
      wybiore sie na zakupy do Polski), ale i tak jeszcze raz dziekuje :-)
      A tak w ogole to juz nie moge sie doczekac na ten artykul o oczyszczaniu twarzy
      :-)
      Maja, ja tez niecierpie stosowac mleczek, a jesli juz to takich do splukiwania
      woda. Poprzednio uzywalam kremu do mycia wrazliwej twarzy Clinique - chociaz
      tlustawy byl niemilosiernie to w sumie ok bo nie wysuszal buzi, teraz
      przerzucilam sie a preparat Aveeno, ktory mi jakis czas temu polecila Basia.
      (znowu dzieki Basiu:-)
      pozdroffka :-)
      • Gość: basia Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.mig-fl-0-36.rasserver.net 05.09.02, 04:14
        Maruda to trzeba bylo tak od razu mowic ze cie polskie kosmetyki nei
        interesuja:))
        Tak mi sie kojarzyl twoj nick, ale nie bylam pewna.
        Kremy z filtrami dostepne w USA znjadziesz takze na wizazu, w oddzielnym
        tekscie, a nawilzajace postaram ci sie podac nastepnym razem
        tymczasem pozdrawiam:)
      • Gość: ania Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: 217.98.124.* 05.09.02, 08:28
        Maruda ja też mam sucha skórę,tyle kremów ile nałożę ,tyle moja
        skóra "zje".Używam różnych specyfików ale szczególnie polecam maseczkę
        Biotherm'u , intensywnie nawilżającą z tej zielonej serii dla cery
        wrażliwej...uwielbiam ją.Moja skóra po niej jest jak aksamit i NA PRAWDĘ
        nawilżona !
        • Gość: Maja Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.acn.waw.pl 05.09.02, 08:57
          Marudo, a jak się nazywa ten preparat Avene? BTW Basiu czekam z
          niecierpliwością na ten artykuł o oczyszczaniu. Pozdr.
          • Gość: justy Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 09:01
            Obawiam się że chodziło o amerykańską firmę Aveeno (niedostępną u nas) a nie o
            Avene :( Ale "nasze" Avene też ma preparaty do suchej i bardzo suchej skóry.
            • Gość: Maja Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.acn.waw.pl 05.09.02, 09:27
              O, faktycznie. Dla kogoś, kto dopiero wstał z łózka Aveeno czy Avene, to na
              jedno wychodzi.:)
              • Gość: a5._ Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.gpw.com.pl 05.09.02, 09:53
                Ja też mam przyjemność/nieprzyjemność być posiadaczka mieszanek (policzki
                suche) i wrażliwej cery. W dodatku alergicznej, odbijają się na niej wszelkie
                burze hormonalne.

Ja zmywam twarz mleczkiem kosmetycznym, póżniej scieram pozostałości wodą Avene
                i przemywam naparem z siemienia lnianego.
                Od czasu do czasu używam toniku, gdyż napar na prawdę bardzo dobrze mi robi.
                Przyjmuję hormonalny lek - DUphaston (16-25 dc) i muszę z przykrością
                stwierdzić, że moja skóra (twarz) reaguje wypryskami czerwonymi na sztuczne
                białko (na pierwszy rzut pomaga Vratizolin).
                CO dwa tyg. chodzę do mojej dermatolog na przymywanie twarzy ciekłym azotem co
                daje u mnie bardzo dobre rezultaty.
                Kremik bardzo mi odpowiadający to Physiocee Visage (do nabycia w salonach
                kosm. ) Krem zostawiam na 20 min. i staram się przed spaniem sciągnąć pozostałe
                resztki.

• staua Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 05.09.02, 18:17
              Jezeli ktos ma okazje do podrozy po Europie (w koncu to blizej, niz Stany) to
              moge poinformowac, ze np. we Francji produkty Aveeno (nie Avene, oczywiscie
              dostepne we Francji wszedzie) sa tez dostepne (np. w supermarkecie Monoprix, co
              mnie nawet zdziwilo)
      • basia_kwiat Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 05.09.02, 18:17
        Hej Maruda!!
        Nie wiem tylko czy wolisz preparaty tansze jak np marka Aveeno (swoja droga
        bardzo dobre produkty)czy tez drozsze czy nie ma to znaczenia.
        Podam ci wiec tylko kilka nazw,jak cie cos bedzie bardziej interesowac to daj
        znac.
        Z kremow z filtrami dla cery suchej moglabys sprobowac opisywany na wizazu
        Olay- Total Effects Moisturizing Vitamin Complex, UV Protection SPF 15,
        Fragrance Free 50ml / ok 18 $
        www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz12_uzup.php
        Krem ten zawiera duza ilosc witaminy B3 o ktorrej zaczyna byc coraz bardziej
        glosno. Badz tez kremy z Neutrogeny o ktorych takzr znajdziesz w podanym
        linku, uwazaj jednka bo nie wszystkie kremy Neutrogeny zawieraja dobre filtry,
        tylko te wymienione w podanym tekscie.
        Jesli chodzi o kremy nawilzajace to moglabys wyprobowac na noc kremu Olay
        Total Effects tylko wersji bez filtrow najlepiej bezzapachowej, Neutrogena,
        St. Ives(Collagen elastin moisturizer), Aveeno( skin brightening moisturizer
        wersja bez filtrow). Poza tym dobre kremy nawilzajace znajdziesz wsrod firm
        Pharmagel (DN 24 Hydracreme), Jason natural cosmetics(zwlaszcza seria z
        witamina C krem i lotion), Reviva Labs, Paula's Choice (skin recovery
        moisturizer)- tych firm szukaj w sklepach ze zdrowa zywnoscia i witaminami
        oraz na internecie. Z drozszych np kapsulki ceramidowe E. Arden.
        Pozdrawiam

• Gość: Maruda Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: 66.65.53.* 05.09.02, 21:41
          Hej Basiu :-)))
          Cena raczej nie ma znaczenia - na czym jak na czym ,ale na twarzy, a zwlaszcza
          oczach - nie oszczedzam - chociaz, oczywiscie, jesli moge kupic tanszy i lepszy
          produkt niz drozszy i gorszy albo taki sam to oczywiscie wybiore ten tanszy -
          nie ma co sie snobowac na marke - najwazniejsze jest dzialanie kosmetykow.
          :-)
          Basiu, wspomnialas o kapsulkach ceramidowych E Arden - czy w moim wieku nie
          jest za wczesnie na ceramidy???? Zawsze myslalam, ze jest to bardziej powazne
          oreze antyzmarszczkowe. No i czy nadaja sie pod oczy??? Bo akurat ze skora pod
          oczami mam najwiekszy problem...
          Serdecznie pozdrawiam :-)
          • basia_kwiat Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 05.09.02, 21:57
            ceramidy nie sa jakims silnym skladnikiem przeciwzmarszczkowym, sa naturalnym
            skladnikiem naskorka, i jesli ich brak to bariera lipidowa naskorka jest
            nieszczelna i skora traci wilgoc, co z kolei przyczynia sie do suchej cery.
            Ceramidy mozna stosowac w kazdym wieku, jesli skora jest bardzo sucha.
            Najlepiej wyprobuj mozna dostac pojedyncze kapsulki, dzieki temu je znam, bo
            dostalam probke:) poczatkowo sprawiaja wrazenie ze sa tluste, ale potem
            wnikaja pozostawiajac miekka skore, polecam je ze wzgledu na dobry i sklad
            oraz brak substancji zapachowych i konserwantow, wg mnie sa lepsze niz
            kapsulki przeznaczone typowo pod oczy, tak wiec polecam ci je przetestowac
            takze wokol oczu.
            A tak na marginesie wiekszosc firm ktore ci polecilam Jason, Reviva labs,
            Pharmagel, i jeszcze Zia to kosmetyki nietestowane na zwierzetach i wlasnie
            dostepne w sklepach ze zdrowa zywnoscia czyli tych co lubisz. Kiss may face ma
            takze kilka dobrych kremow do cery suchej oraz swietne balsamy do ciala z
            kwasami AHA, ich zdjecia i nazwy podawalam w tekscie Lato juz niebawem na
            wizazu.
            Acha i kwas hialuronowy nadaje sie takze wokol oczu. Na temat dzialania
            hialuronianow pisalam kiedys, wiec skopiuje ci fragment:
            Przykładem glikozaminoglikanów jest kwas hialuronowy i jego pochodne, o
            których tak często wspominałam przeglądając składy preparatów pod oczy. Są to
            związki, które mają niesamowite zdolności wiązania wody w naskórku np. jedna
            cząsteczka kwasu hialuronowego potrafi związać aż 6 cząsteczek wody, poza tym
            związki te nie tylko wiążą wodę w naskórku, ale również tworzą rodzaj filmu na
            powierzchni skóry, chroniąc w ten sposób przed utratą naturalnej wilgoci.
            Pozdrawiam:))
    • Gość: Maruda Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: 66.65.53.* 05.09.02, 18:08
      Moja skora, cokolwiek na niej poloze , od razu 'zjada' w calosci:-))))
      Aniu, musze wyprobowac ta maseczke Biothermu, o ktorej napisalas :-)
      Ale czy ona ma przypadkiem konsystencje zelu???? Niecierpie zeli, zawsze mam
      wrazenie, ze po poczatkowym odczuciu swiezosci jakos tak dziwnie sciaga skore.
      A czy ta maseczka poza nawilzaniem cos jeszcze robi??? Przydaloby mi sie cos
      kojaco-odzywczego.
      A swoja droga ostanio gdzies przeczytalam, ze zielone kremy zazwyczaj wybieraja
      osoby cera mieszna i przetluszczajaca sie, rozowe kupuja posiadaczki suchej
      cery , zapomnialam tylko co pisali o niebieskich kremach...
      Ciekawe :-)

Gos´c´ portalu: ania napisa?(a):

> Maruda ja tez˙ mam sucha skóre˛,tyle kremów ile na?oz˙e˛ ,tyle moja
      > skóra "zje".Uz˙ywam róz˙nych specyfików ale szczególnie polecam maseczke˛
      > Biotherm'u , intensywnie nawilz˙aja˛ca˛ z tej zielonej serii dla cery
      > wraz˙liwej...uwielbiam ja˛.Moja skóra po niej jest jak aksamit i NA PRAWDE˛
      > nawilz˙ona !
      • hokusai Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 05.09.02, 20:28
        Maruda, czy tam skad jestes jest Vichy? Bo mnie po latach eksperymentow z tzw
        markami selektwnymi i twarzy, z ktorej moglam siagac platy suchej skory pomogl
        w koncu Vichy. Uzywam dwoch kremow: na dzien Thermal S1, a na noc Nutrilogie 1.
        I cera jak marzenie. POniewaz moj Thermal S1 nie ma filtrow, wiec latem sie
        przerzucilam na inny krem z filtrami, ale latem wogole jest u mnie lepiej z
        nawilzaniem. Problemy zaczynaja sie razem z tzw sezonem grzewczym, czyli od
        pazdziernika do czerwca. Sprobuj moze z probkami. Powodzenia
        • basia_kwiat Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? 05.09.02, 20:41
          Z tegoc co mi sie kojarzy Maruda jest w USA, a tam Vichy jest dostepne tylko
          za posrednictwem internetu i duzo drozej niz w Polsce.
          Maruda zapomnialam jeszcze dodac o produktach ktore takze dostaniesz w
          sklepach ze zdrowa zywnoscia lub witaminami np VitaminShoppe, sa to czytsy
          kwas hialuronowy-hyaluronic acid, ma plynna postac, ale naprawde swietnei
          nawilza, mozesz tez zakupic ojelej jojoba, olejek z witamina E, te preparaty
          nadaja sie takze do skory wokol oczu.
          Pozdrawiam:)
          • Gość: Maruda Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: 66.65.53.* 05.09.02, 21:31
            Dobrze Ci sie kojarzy Basiu - US, a konkretnie NYC :-))
            dzieki za podpowiedz o tym olejkach - na poczatek wyprobuje ten hialurowy -
            naprawde nadaja sie tez pod oczy????
            Kiedys swego czasu uzywalam oliwki dla niemowlat do demakijazu oczy, ale mnie
            jedna kobita nastraszyla, ze to jescze bardziej przesusza skorre pod oczami
            wiec dalam sobie spokoj i od tego czasu mam dosyc ambiwaletny stosunek do
            olejkow :-))))
            A swoja droga bardzo lubie kupowac kosmetyki w sklepach ze zdrowa zywnoscia
            (moj ulubieniec - tzw. Whole Body, taki sklep z wylacznie naturalnymi
            kosmetykami, maja nawet bardzo fajna kolorowke, wlasnie sie wybieram tam
            zakupic cienie) - firmy typu Kiss my Face, Jason (maja bardzo fajne 'zdrowe'
            dezodoranty bez aluminium chlorohydrate bodajze), Tom's of Maine i inne.
            W ogole jakis czas temu przerzucilam sie na naturalna chemie - plyny do prania
            i plukania (non petroleum), zmywania, etc. plus zastepowanie niektorych z nich
            naturalnymi srodkami - soda oczyszczona, octem.
            Boze swiety, gdyby ktos mi jeszcze pare lat temu powiedzial, ze bede myla okna
            octem i szorowala soda oczyszczona zlew to chyba bym sie popukala w czolo
            :-)))))))))))

basia_kwiat napisa?:

> Z tegoc co mi sie kojarzy Maruda jest w USA, a tam Vichy jest dostepne tylko
            > za posrednictwem internetu i duzo drozej niz w Polsce.
            > Maruda zapomnialam jeszcze dodac o produktach ktore takze dostaniesz w
            > sklepach ze zdrowa zywnoscia lub witaminami np VitaminShoppe, sa to czytsy
            > kwas hialuronowy-hyaluronic acid, ma plynna postac, ale naprawde swietnei
            > nawilza, mozesz tez zakupic ojelej jojoba, olejek z witamina E, te preparaty
            > nadaja sie takze do skory wokol oczu.
            > Pozdrawiam:)
          • Gość: Maruda Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: 66.65.53.* 05.09.02, 21:31
            Dobrze Ci sie kojarzy Basiu - US, a konkretnie NYC :-))
            dzieki za podpowiedz o tym olejkach - na poczatek wyprobuje ten hialurowy -
            naprawde nadaja sie tez pod oczy????
            Kiedys swego czasu uzywalam oliwki dla niemowlat do demakijazu oczy, ale mnie
            jedna kobita nastraszyla, ze to jescze bardziej przesusza skorre pod oczami
            wiec dalam sobie spokoj i od tego czasu mam dosyc ambiwaletny stosunek do
            olejkow :-))))
            A swoja droga bardzo lubie kupowac kosmetyki w sklepach ze zdrowa zywnoscia
            (moj ulubieniec - tzw. Whole Body, taki sklep z wylacznie naturalnymi
            kosmetykami, maja nawet bardzo fajna kolorowke, wlasnie sie wybieram tam
            zakupic cienie) - firmy typu Kiss my Face, Jason (maja bardzo fajne 'zdrowe'
            dezodoranty bez aluminium chlorohydrate bodajze), Tom's of Maine i inne.
            W ogole jakis czas temu przerzucilam sie na naturalna chemie - plyny do prania
            i plukania (non petroleum), zmywania, etc. plus zastepowanie niektorych z nich
            naturalnymi srodkami - soda oczyszczona, octem.
            Boze swiety, gdyby ktos mi jeszcze pare lat temu powiedzial, ze bede myla okna
            octem i szorowala soda oczyszczona zlew to chyba bym sie popukala w czolo
            :-)))))))))))

basia_kwiat napisa?:

> Z tegoc co mi sie kojarzy Maruda jest w USA, a tam Vichy jest dostepne tylko
            > za posrednictwem internetu i duzo drozej niz w Polsce.
            > Maruda zapomnialam jeszcze dodac o produktach ktore takze dostaniesz w
            > sklepach ze zdrowa zywnoscia lub witaminami np VitaminShoppe, sa to czytsy
            > kwas hialuronowy-hyaluronic acid, ma plynna postac, ale naprawde swietnei
            > nawilza, mozesz tez zakupic ojelej jojoba, olejek z witamina E, te preparaty
            > nadaja sie takze do skory wokol oczu.
            > Pozdrawiam:)
    • Gość: Maruda Basiu... IP: 66.65.53.* 05.09.02, 18:11
      ...ktos tam mi ostatnio wspomnial o teorii pauli Begoun na temat kremow
      nawilzajacych - ze niby nadmiar ich wcale nie sluzy suchej skorze czy jak???
      Moze wiesz cos wiecej o tym???
      pozdroffka :-)
      • Gość: Monczus Re: Basiu... IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 05.09.02, 20:53
        Tez zgadzam sie, ze Aveeno to swietne produkty. Kremow na razie nie probowalam,
        ale polecam balsmay do ciala, peeling, olejek.

Tonik do twarzy jest b. fajny, a krem-mleczko do demakijazu to chyba moj
        ulubiony preparat (zel jakos mi nie podpasowal - kwestia gustu).

Do Basi- Aveeno ma wlasnie cos nowego, zdaje sie, ze sa to kosmetyki wlasnie z
        kwasami (choc dokladnie sie nie przygladalam), zamiast zloto-zoltych maja
        zielone napisy. Czy moze wiesz o nich cos wiecej, Basiu?

O, i ten kremik Olay bywa nawet tanszy niz te $18. W Harmon i w Walmart
        kosztuje ok. $8 i zdaje sie, ze sa opakowania promocyjne z chusteczkami Olay do
        demakijazu gratis. I Olay tez kiedys uzywalam i potwierdzam, ze bardzo mily w
        uzyciu.
        • basia_kwiat Re: Basiu... 05.09.02, 21:04
          Aveeno ostatnio rozszerzylo swoja oferte, dawniej mialo tylko kilka produktow
          do ciala. Cala seria oparta jest na ekstrakcie z owsa, w Polsce weszla
          niedawno seria A-derma, takze oparta na wyciagu z owsa. Dobrze wiedziec, ze
          Aveeno dostepne jest takze w Europie, ciekawe tylko czy ma taka sama oferte??

Aveeno niedawno poszerzylo swoja oferte o serie dla cery przetluszczajacej
          sie, tradzikowej, seria ta zawiera kwas salicylowy BHA w stezeniu 0,5 %, jesli
          chodzi o pH to nie mam pewnosci czy jest odpowiednio niskie. W sklad tej
          serii wchodzi zel myjacy i tonik, ktorych nie polecam, zel zawiera silne
          srodki myjace, a tonik to glownie alkohol, jest jeszcze krem, takze zawiera
          0,5 % BHA i moze warto go sprobowac.
          Pozdrawiam:)
          • Gość: Monczus Re: Basiu... IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 05.09.02, 21:12
            Dzieki, Basiu, jak zwykle jestes niezawodna.

Mam jeszcze jedno pytanie o nowa serie L'Oreal, ale to moze kiedy indziej...
            • basia_kwiat Re: Basiu... 05.09.02, 21:27
              Pure zone, zawiera takze BHA, ale ta seria nie bardzo wyszla L'Oreal. Z calej
              serii warty uwagi jest tylko krem oil-free zawiera 0,6% BHA, ale przy pH 5 nie
              jest zbyt skuteczny i bardziej odpowiedni dla cer suchych niz dla cer z
              problemami tradzikowymi. Reszta preparatow nie jest zbyt dobra i mozna znalezc
              lepsze i skuteczniejsze produkty zawierajace kwas BHA w wiekszych ilosciach.
    • Gość: lol Re: Czy ktos tu ma sucha skore??? IP: *.mig-fl-0-66.rasserver.net 06.09.02, 16:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka