Dodaj do ulubionych

Tormentiol - używał ktoś?

IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 26.09.05, 17:50
dobre to jest? to taka maść na wypryski i problemy skórne
Obserwuj wątek
    • Gość: bibi Re: Tormentiol - używał ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:08
      tłusta maź - bez rewelacji, chyba że takie lubisz
    • Gość: Ewa Używałam na pękające kąciki warg i na takie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:30
      ...krostki, które się paskudziły. Bardzo skuteczny. Ładnie pachnie.
    • Gość: ewa Re: Tormentiol - używał ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:47
      Ja używałam na drobne krostki i fajnie przyspieszał gojenie. Tormentiol zawiera kwas borowy, który odkłada się bodajże w nerkach, i po dłuższym czasie jest to szkodliwe dla zdrowia. Dlatego ostatnio kupiłam maść pięciornikową - tak samo jak tormentiol zawiera wyciąg z kłącza pięciornika, ale nie ma tego kwasu borowego. Nawet wygląda i pachnie tak samo. Na dodatek jest o połowę tańsza-płaciłam za nią 2,40. Działa równie skutecznie- polecam:)
      • Gość: cytrusowa Re: Tormentiol - używał ktoś? IP: *.h.pppool.de 26.09.05, 18:51
        od kiedy pamietam u mnie w domu tormentiol byl uzywany na ranki, wypryski...
        mi sie podobalo najbardziej to, ze ma zapach czekolady. a i skuteczny jest.
        fakt, ze to tlusta maz, ale to akurat dla mnie nie jest problemem.
        bardzo dobrze dziala!
        • Gość: Gosia Re: Tormentiol - używał ktoś? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 26.09.05, 19:25
          hm....moze mi pomoze :)
    • Gość: mala mi Re: Tormentiol - używał ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:32
      Używam bardzo długi czas (wedle potrzeby oczywiście) i gorąco polecam!
      Rewelacyjna maść na wypryski i wszelkiego rodzaju problemy skórne. Fakt, że
      jest tłusta, ale przecież można zastosować ją na noc, żeby uniknąć np.
      świecenia skóry ;) Zapach przyjemny, czekoladowy? ;) Jednak trzeba uważać, bo
      Tormentiol brudzi na brązowo :/ Podsumowując - Tormentiol to skuteczna walka z
      niedoskonałościami skóry za baaaardzo rozsądną, wręcz niską cenę :)
      Powodzenia ;D
    • agnieszka_ka czy to nie jest na oparzenia?? 26.09.05, 20:52
      Czy to nie jest przypadkiem maść na oparzenia?
      • Gość: gosia z bravo Re: czy to nie jest na oparzenia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:12
        agnieszka_ka napisała:

> Czy to nie jest przypadkiem maść na oparzenia?

Nie, to masc na trudno gojące się ranki
        U mnie swietnie sie sprawdza na podskorne wypryski

Swietna na podraznienia bikini po goleniu!!!

Tylko uwaga - strasznie brudzi a plamy trudno sprac~!
        • Gość: meg Re: czy to nie jest na oparzenia?? IP: *.crowley.pl 26.09.05, 22:46
          ja jestem abrdzo zadowolona, polecam na wszystko, mi pomaga głównie na zajady :)
      • justysia25 Re: czy to nie jest na oparzenia?? 26.09.05, 23:21
        Prędzej na odparzenia - stosowałam na odparzoną pupcię synka jak jeszcze nosił
        pieluszki.
        A potem jak przeczytałam na forum że nadaje się też na pryszcze spróbowałam i
        uważam że czasem jest skuteczny.
        Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka