Dodaj do ulubionych

clinique-do brwi

IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 21:10
ma ktos moze zestaw (cien + taki dziwny smar) do brwi? W zestawie jest tez
pedzelek i szczoteczka. Moze ktos mi powie jak tego uzywac. Domyslam sie ze
najpier cien pedzelkiem, a potem "smar" szczoteczka...
I jeszcze jedno pytanie - jesli macie to czy uzywacie? Warto kupic?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • silie Re: clinique-do brwi 13.09.02, 10:14
      Oooo, mnie tez bardzo ten specyfik interesuje;)))
      Jest również cos specjalnego do brwi z Revlona; jakiś żel + cień.
      Napiszcie coś w tej kwesti;))
      s.
      • ladybird77 Re: REVLON - do brwi 13.09.02, 10:21
        ja mam REVLONA- cien + wosk do brwi.
        uwazam, ze jest super-jednak wymaga precyzji i niestety czasu, aby starannie go
        nalozyc.
        Sam efekt wart jest poswiecenia, bo na skorze nie ma fatalnych kresem jak od
        kredki do brwi i wyglada to bardzo naturalnie.
        Uwazajcie jednak na kolory , ktore w pudeleczku wydaja sie duzo jasniejsze- a
        na brwi i skorze ciemnieja w znacznym stopniu a w szczegolnosci
        po "zaczesaniu"brwi woskiem.
        najlepiej sprobowac przez zakupieniem.
        pozdrowka
        • silie Re: REVLON - do Ladybird 13.09.02, 10:30
          A możesz DOKŁADNIE napisac nazwę tego specyfiku, ile mniej więcej kosztuje
          i w jakim jest opakowaniu/etui?
          Będę wdzięczna;)
          s.
          • ladybird77 Re: REVLON - od Ladybird 13.09.02, 10:50
            REVLON BROWMAKER- tak brzmi pelna nazwa podana na przezroczystym pudeleczku. w
            srodku sa dwa trojkaciki - jeden z cieniem, drugi z woskiem, a pomiedzy nimi
            umieszczony jest pedzelek (niestety malutki z krotka raczka).
            ja ( ciemne blondynka) mam kolor 02 light brown.
            kupilam go za jakies 3 moze 5 $ w stanach.

oprocz tego do brwi REVLON ma fajna mascare-colorstay browcolor- z jednaj
            strony jest mascara z drugiej kredka( super jakosci ).
            ja mam kolor blonde (czy najjasniejszy)
            zakupione rowniez w usa za 6-8 $.

ruszam niedlugo na zakupy i musze sie zorientowac czy juz jest cos takiego na
            naszym rynku.mam nadzieje, ze jest. : )))
            • Gość: Masia Re: REVLON IP: *.dtcentrum.pl 13.09.02, 10:57
              Ten specyfik do brwi jest na pewno. Sama się nawet zastanawiałam nad jego
              zakupem. I skoro mówisz, że jest fajny to chyba się ostatecznie zdecyduję.
              • Gość: Annah. Re: REVLON IP: 141.84.141.* 13.09.02, 12:37
                Ja mam Clinique do brwi (typ dla ciemniejszej oprawy oczu) i jestem b.
                zadowolona. Tak jak w pytaniu do tego watku bylo napisane: najpier nakladam
                cien, ktory daje kolor, a potem zel, ktory powoduje, ze brwi sie ladnie
                blyszcza i trzyma je na wlasciwym miejscu. Jesli makijaz ma byc b. naturalny
                uzywam samego zelu, gdyz jest on barwiony, wiec tez go troche widac. Jedyny
                minus to fakt, iz trzeba czesto myc pedzelek, ale efekt w porownaniu do kredki
                jest moim zdanie duzo lepszy i wszystko odbywa sie b. szybko.
                • silie Re: REVLON 13.09.02, 12:47
                  Poproszę o cenę Clinique;)
                  Któreś cudo muszę kupić!
                  s.
                  • Gość: Annah. Re: REVLON IP: *.ras.tesion.net 13.09.02, 16:18
                    Ja kupowalam clinique za granica, a nawet tamtej ceny juz nie pamietam.
                  • arancia clinique 13.09.02, 16:27
                    Clinique kosztuje 110 zl.
                    • silie Re: clinique 13.09.02, 19:23
                      Dzięki za info; czyli zostaje Revlon;)
                      pzdr, s.
    • Gość: sasanka Re: clinique-do brwi IP: *.x-net.gliwice.pl 14.09.02, 00:03
      Tylko proszę bez ataków. To co piszę jest tylko moim subiektywnym odczuciem i
      własnymi przemyśleniami.
      Czy to nie jest trochę tak że producenci nabijają nas w butelkę wprowadzając
      cienie do brwi za 110 zł, "dżem do powiek" i korektor do nosa? Czy ten cień do
      brwi tak bardzo różni się od tego do powiek? ( kiedyś czytałam wypowiedź
      jakiejś wizażystki że właśnie takiego używa do podkreślania brwi)Wydaje mi się
      że przy odpowiedniej staranności można uzyskać podobny efekt. Ja do wykończenia
      używam odrobiny wosku do włosów na szczoteczce i całkiem nieźle się sprawdza.
      No i zaoszczędzam te 110:).
      pozdrawiam,

P.S. Ale oczywiście gdyby było mnie stać kupiłabym sobie to cudeńko w ramach
      psychoterapii zakupowej :)(to też nie był ukryty atak na nikogo)
      • Gość: Annah. Re: clinique-do brwi IP: *.ras.tesion.net 14.09.02, 07:58
        Ja w wielu wypadkach tez sie zastanawiam, czy danego specyfiku producenci nie
        wymyslili dla "nabicia nas w butelke", ale i tu odczucia sa subiektywne. Akurat
        w przypadku cienia do brwi clinique moje zdanie jest inne. Poprostu zwykly cien
        nie trzyma sie tak dobrze, a ja nie cierpie kiedy cos mi sie obsypuje. Na
        utrwalaniem woskiem do wlosow nie mam poprostu czasu. I tak dobry poranny
        makijaz zabiera go calkiem sporo, a tutaj mam pod reka wszystko, wiec idzie
        szybciutko. Dodam jeszcze, ze calosc jest b. wydajna. To gwoli wyjasnienia.

Generalnie na pewno kazdy musi dla samego siebie ustalic co jest warte zakupu,
        a co nie. Niesety prawda jest, ze latwo wpasc w pulapke przemyslu
        kosmetycznego...co i mi sie zdarza. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka