Dodaj do ulubionych

co ładnego kupiłyście sobie na jesień?

IP: *.oho.com.pl 16.09.02, 09:16
Pochwalcie się. Ja na razie chodze po sklepach i nie wiem na co się
zdecydować:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.134.140.* 16.09.02, 10:03
      zamszowe ala kowbojki na szpilce
      niebiesko-bialo-czerwone ala kowbojki na szpilce
      biala koszule protfelowa
      biala koszule prosta z pliskami
      czarny gorset na biala koszule
      bielizne zupelnie nie jesienna
      dwa blizniaki jedwabne
      * w planie marynarka i spodnie sztruksowe, jasno bezowe albo ciemno czerwone.
      Ide dzis do Zary po pracy, wiec nie recze za siebie :-)))
    • Gość: jam Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.astercity.net 16.09.02, 10:14
      Kupiłam niewiele, ale mam jeszcze dużo w planach:
      -płaszcz Charactere, koloru karmelowego z wielbłądziej wełny- boski

a plany:
      spodnie w Promodzie, buty w Bagatt, sweter w Benettonie

pisznie milutkie skąd te jesienne zakupy, ja jestem ciekawa gdzie Helena kupiła
      koszulę portfelową?
      • Gość: Helena Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.134.140.* 16.09.02, 10:18
        Gość portalu: jam napisał(a):

> ja jestem ciekawa gdzie Helena kupiła
        > koszulę portfelową?

GC Autograf, mi sie szalenie podoba. Sa tez czarne i czerwone, kupie jeszcze
        czerwona :-))
        Pozdrawiam
        H.
        • Gość: Marta Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.mc.tenbit.pl 16.09.02, 10:23
          sweterek 3/4 Solar
          biała okszula kopertowa
          czarne spodnie skórzane
          zielona kurteczka skórzana na kożuszku
          jeszcze brak kozaczków na zime...moze jakies polecicie?
      • martini_very_bianco buhahaha 18.09.02, 15:25
        jesteście wszystkie bardziej mieszczańskie niż kanapa, drogie Panie. I pewnie
        połowa z Was myśli sobie, że jak sobie kupi torbę łachów z zary, to już należy
        do elity. Bzdura. Prawdziwie elitarne towarzystwo poznaje się po tym, że
        wszyscy mają garnitury od Armaniego, ale nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby o
        tym opowiadać. Jesteście śmieszne i zachowujecie się jak panienki z prowincji z
        wielkimi pretensjami. Powodzenia w szukaniu bogatych mężów.
        • roodanaserio Re: buhahaha 18.09.02, 15:43
          martini_very_bianco napisała:

> jesteście wszystkie bardziej mieszczańskie niż kanapa, drogie Panie. I pewnie
          połowa z Was myśli sobie, że jak sobie kupi torbę łachów z zary, to już należy
          do elity. Bzdura. Prawdziwie elitarne towarzystwo poznaje się po tym, że
          wszyscy mają garnitury od Armaniego, ale nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby o
          tym opowiadać. Jesteście śmieszne i zachowujecie się jak panienki z prowincji z
          wielkimi pretensjami. Powodzenia w szukaniu bogatych mężów.

Tego typu jazdki juz byly 100 razy.

Drogi drinku_w_siedmiu_odmianach [krwawa mary, martici bianco], jezeli jestes
          kolejnym wcieleniem skromnej, odpusc sobie.

Poinformuje za siebie:

- meza juz prawie mam, niebogaty biedaczek :);
          - nosze rzeczy roznych firm - takze nieco drozszych, niz X czy Y i w ogole nie
          musze o tym rozmawiac - ale mam w tym przyjemnosc, nie radoche z chwalenia [bo
          zym sie chwalic]. Nie jest tez przedmiotem moich staran, aby byc czlonkiem
          jakielkowliek elity, najwyzej kulturalnej;
          - nie widze nic mieszcanskiego w tym, ze mi sie podoba bluzka z Zary czy
          spodnica z Promodu.

Natomiast fakt - wlascicielki pelnej kolekcji Armaniego na pewno nie maja czasu
          zagladac na forum GW, bo - primo: nie maja na to czasu, secudno: maja to w
          dupie.

Zakladam zatem, ze nie jestes jedna [jednym] z nich.

Komu wiec chcesz zrobisz na zlosc ?:)

r
          • martini_very_bianco Re: buhahaha 18.09.02, 15:49
            no przyznam się - wydaję mnóstwo pieniędzy na łachy, ale, do cholery, po co się
            podniecać tym, że ma się szaliczek z zary? jakby było czym...
            Swoją drogą, zastanowiła mnie natychmiastowa reakcja na moje posty. Drogie,
            miłe Panie, jesteście bardzo wrażliwe na swoim punkcie. Ja również...
            A martynka nie jest taka droga... Poza tym, flaszeczka starcza mi na baaaaardzo
            długo :)))))))))
    • Gość: magamaga Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.ost-poland.com.pl 16.09.02, 10:56
      malinowa zamszowa marynarke i spodnie w prazki w Promodzie
      dwa sweterki w Camaieu i jeden bezrekawnik z golfem w Promodzie (kocham
      dzianiny)
      podklad Divinora Semi-Matt
    • diabe Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 16.09.02, 11:10
      Z powodu ciągłego braku czasu, dopiero wczoraj poszłam na pierwsze jesienne
      zakupy w Galerii Wileńska. Byłam bardzo zawiedziona butami w Gino Rossi - moim
      zdaniem nie ma nic na prawdę fajnego :(
      Po za tym przymieżyłam chyba pół kolekcji Reserved, ale niestety (być może
      jestem uprzedzona) jakość tych rzeczy pozostawia bardzo wiele do życzenia.
      Znalazłam jeden rudy sweterek - piękny! Niestety wszsytkie wyglądały na jakieś
      dziwnie pogniecione (?), a może miały wady po prostu - trudno powiedziec, ale
      zrezygnowałam. Po za tym Reserved ma tylko trzy rozmiary : S, M, L i oczywiście
      żaden na mnie nie pasuje :(
      Już byłam przekonana, że nic nie kupię, aż weszłam do Promodu :) Moim zdaniem
      jest masa pieknych rzeczy (wyjątkowo udana kolekacja). Kupiłam brązowe spodnie
      oraz długą dzinsową, bordową spódnicę :) Po za tym obsługa jest tam na prawdę
      świetna! Ekspedientka (baaaardzo fajan dziewczyna) chyba z godzinę doradzała mi
      i donosiła najróżnijesze rzeczy. Dowiedziałam sie od niej, że za jakies kilke
      dni, będzie jeszcze więcej nowych rzeczy (własnie do nich przyszły), wiec
      oczywiscie zamierzam tam jeszcze wrócić :)
      • Gość: palumpalum Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 11:19
        szarozielony kostium sztruksowy (marynarka i spódnica biodrówka) z Tatuum
        koszula brązaowa Solar z kieszeniami, militarna
        koszula biala dopasowana NAvy
        koszula portfelowa biała w niebieskie prązki w Orient express
        granatowe biodrówki rozszerzane Levis
      • g_andzia Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 16.09.02, 11:23
        no ja juz sporo kupiłam, z takich typowo jesiennych rzeczy (a nawet
        zimowych:))) to kurtkę w zarze (juz o niej pisałam w innym wątku, sliczna),
        tamże bodaj trzy bluzki koszulowe, zamszową spoódnice w promodzie, spodnie w
        hexe, dwa sweterki w solarze (golfik z krótkim rekawem i cienki sweter),
        princeskę w cottonfiledzie, no i te torebki na kiermaszu wittchena:)

chce jeszcze koniecznie:
        brązowe kozaki (najlepiej "wężowe", do jednej z tych torebek:)))
        brązowe półbuty sergio rossi (z lekko zaokrąglonym czubkiem - ciekawe jak się
        bedę w nich czuła, bo ostatnio naszam tylko ostry szpic:))))

pewnie pojedziemy na zakupy do berlina, więc tam też troszkę nabedę, ale to już
        po urlopie:)
    • anexxa Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 16.09.02, 11:24
      jeszcze nic - nie mialam czasu:)

ale mam duuzo w planach:
      1. spodnica w melanz czarno-bialy, najchetnej welniana,
      chyba cos takiego widzialam w ostatnim MC
      2. jakas druga spodnica, moze czarna welna?
      3. szare szerokie spodnie, najchetniej welniane (chyba
      sie nastawiam na niskie temperatury...:)
      4. czarno-czerwone buty i torebka (to zakup pod jedno
      wyjscie, ale bedzie na dluzej, bo oba przedmioty w stylu
      sportowym)
      5. jasnoniebieska bowling bag
      6. czarne zamszaki, takie mokasyny

z kosmetykow:
      1. superbalanced clinique
      2. weather everything clinique
      3. turnaround oil-free clinique (tak, ostatnio c. mi
      przypasowalo bardzo;)))
      4. szampon AA spa pomidorowy (choruje na niego...)
      5. ... no, moze postaram sie, zeby nie bylo punktu 5 ani
      dalej. ile mozna miec kosmetykow?:)

aaa, no i ten nieszczesny miniset (nie sto;)))))
      biothermu, co go prawie kupilam w ina center:>

xx.
    • kathtea Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 16.09.02, 11:51
      A ja kupiłam tak:
      - płaszcz militarny Esprit
      - kozaki na szpilce z czubkiem Bata
      - mokasyny Bata
      - szare spodnie cieplutkie, szerokie Zara
      - czarne jak wyżej Zara
      - jeansy Mustang ( rozszerzane)
      I nie wiem co z cieplym płaszczem. Jaki płaszcz mam kupic?? Poradzcie cos,
      albo może cos juz macie fajnego??
      pozdr.
      k.
      -
      • Gość: agul Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.09.02, 12:09
        Ja już mam prawie wszystko na jesień oprócz czapek i szalików i jeszcze jednej
        pary butów:-) A kupiłam już:
        marynarkę w promodzie ciemny brąz
        dwie spódniczki w benettonie - jedna czarna w różowo zieloną łączkę, druga
        czarna w białe pasy z lekką falbaną skośną na dole
        bliźniaki dwa w benettonie - beżowy i błękitny
        czerwony golf -sisley
        czapka uszatka:-) vero moda
        spodnie a la dżins tylko beżowe
        kozaki czarne bianco
        mokasyny brązowe bianco
        chyba z 15 par rajstop;-)
        czarny sweterek kopertowy wiązany w pasie sznureczkiem, lekko moherowy i
        strasznie mięciutki:)
        torebki dwie - czarna sztruksowa 'babcina' i druga ciemno brązowa zamszowa -
        zara
        ufff.. to chyba tyle, chyba że jeszcze o czymś zapomniałam:-)
        • Gość: agul Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.09.02, 12:10
          Taa, zapomniałam - jeszcze dwie bluzeczki graffiti w benettonie i jedne bojówki
          w dziale dziecięcym do łażenia po domu i na rower:)
        • Gość: Amanda do Agul IP: *.oho.com.pl 16.09.02, 13:16
          A można wiedzieć jakiej firmy jest ten czarny kopertowy sweterek i ile za niego
          dałaś?
          choruję na taki :)
          • Gość: agul Re: do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.09.02, 13:28
            Gość portalu: Amanda napisał(a):

> A można wiedzieć jakiej firmy jest ten czarny kopertowy sweterek i ile za
            niego
            >
            > dałaś?
            > choruję na taki :)

Kupiłam go w Berlinie w sklepie Hallhuber za 70 euro. Ale będąc wtedy na
            kudamm, widzialam bardzo podobne w benettonie i sisleyu, więc może i tu będą:-)
      • Gość: ja Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.17.175.* 16.09.02, 12:21
        A ja jak zwykle zakupy w Zarze.
        Spodnie szare roszerzane ku dołowi,
        brązowy golfik, dopasowany(ale już go oddałam bo zaczał się od razu pruć)
        Płaszczyk czarny z milutkim kołnierzem-pościągnięciu kołnierza będzie marynarka.
        Tera muszę kupić tylko buty na jesień a zostało mi aż 100 złotych-będzie cięzko.
        Całuski
        • Gość: Helena Re: co ładnego w Zarze do ja IP: 213.134.140.* 16.09.02, 13:37
          Ja :-)))
          Dzis jednak nie uda mi sie dotrzec do Zary, moze jutro. Co ciekawego w Zarze,
          bo ja w natloku zajec, komplikacji, pracy i miliona innych przeszkod nie
          widzialam jeszcze nowej kolekcji??? Co fajnego, jakie kolory i chodzi mi
          glownie o Basic.
          Bede wdzieczna,
          pozdrawiam
          H.
          • Gość: diabe Re: co ładnego w Zarze do ja IP: 157.25.126.* 16.09.02, 13:48
            ja nie ja ;) ale byłam w Zarze i mogę opowiedzieć
            Byłam z moim panem, więc nie miałam za dużo czasu na golądanie i skupiłam się
            głównie na basic. Podobało mi się kilka kurtek niby kożuszków, widziałam też
            piękne spodnie (bardzo, bardzo jaśniutki beżyk - wiszą tam gdzie czarne rzeczy)
            ale nieststy jak większość spotni z Zary fatalnie na mnie leżą.
            Po za tym, ogólne wrażenie raczej średnie moim zdaniem.
            Acha widziałam jedne przepiękny kożuszek (prawdziwy), no ale niestety troche
            drogi (prawie 3tys.)

Moim zdaniem w tym sezonie Zarę zdecydowanie wyprzedza Promod i Mexx.

To chyba na tyle - miłych zakupów.
            • Gość: Helena Re: co ładnego w Zarze do ja IP: 213.134.140.* 16.09.02, 13:51
              Dzieki :-))) Wlasnie spodzianki by mi sie przydaly, jakies bezowe i czarne
              fajne. Nie pogardzialbym jakas lekka kurteczka, tak na teraz. Poki co mam
              dzinsowa ocieplana z opluwanym tutaj futerkowym wykonczeniem (uwielbiam ja),
              ale cos jeszcze by sie zdalo.
              Jutro obowiazkowo zajrze :-))
              H.
            • Gość: agul Re: co ładnego w Zarze do ja IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.09.02, 13:58

> Moim zdaniem w tym sezonie Zarę zdecydowanie wyprzedza Promod i Mexx.
              >
              > To chyba na tyle - miłych zakupów.

Zgadzam się w 100%:-)
              Niby już wszystko mam na jesień, ale jutro będę u lekarza, który przyjmuje na
              tyłach galerii centrum, więc pewnie wpadnę tam i jednak coś kupię, bo ładne
              rzeczy:)
              • Gość: Helena Re: co ładnego w Zarze do ja IP: 213.134.140.* 16.09.02, 14:03
                O ktorej bedziesz?? Ja mam psyhiatrzaka w okolicy popoludniu a spotkanie rano,
                wiec moze na sibie wpadniemy :-)))
                H.
                • Gość: agul Re: co ładnego w Zarze do ja IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.09.02, 14:12
                  Gość portalu: Helena napisał(a):

> O ktorej bedziesz?? Ja mam psyhiatrzaka w okolicy popoludniu a spotkanie
                  rano,
                  > wiec moze na sibie wpadniemy :-)))
                  > H.

Myślę, że tak ok. 16-17:-))
                  • Gość: Helena Re: co ładnego w Zarze do ja IP: 213.134.140.* 16.09.02, 14:25
                    Ja bede blizej 17:15, bo do psychatry :-)) ide do Lux Medu na 16:30, wiec pol
                    godziny jak sadze tam i z 15 minut na dojazd. Moze jednak na siebie wpadniemy :-
                    ))) Rano moglabym w umie pojsc po spotkaniu, ale chyba bede musiala pedzic do
                    biura. Ciekawe od ktorej jest czynna Zara.
                    H.
                    • Gość: agul Re: co ładnego w Zarze do ja IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.09.02, 14:30
                      No to pewnie wpadniemy:-))
                      A zara jest chyba od 10, ale nie jestem pewna na sto procent. A co chcesz sobie
                      kupić? Bo ja potrzebuję jakieś ciepłe spodnie dresowe na zimę po domu, bo mi
                      zawsze zimno:) I jakąś spódniczkę ciemnobrązową, może jakąś torebkę..
                      • Gość: Helena Re: co ładnego w Zarze do ja IP: 213.134.140.* 16.09.02, 14:37
                        Spodzianki jakies bezowe i czarne, cieplesze, coby tylek nie marzl strasznie i
                        moze jakas lzejsza kurtalke, moze sztruksik jakis z marynarka. Nie wiem co
                        jest. Ciekawia mnie tez buty i torebki (tfu, tfu, bede tylko ogladac :-)))
                        H.
                        • martini_very_bianco Re: Zara 18.09.02, 15:32
                          Przestańcie się podniecać tą ZARĄ. Kiedyś też się podniecałam, po pół roku
                          połowa łachów stamtąd nie nadaje się do noszenia, są szyte z kiepskich
                          materiałów, a w dodatku szyte tandetnie. Poza tym, do Polski trafiają same
                          ogony, nawet nie zadają sobie trudu, żeby sprowadzać pełną rozmiarówkę.
                          Wszystkie podniecające się firmą TATUUM informuję, że jest to firma rdzennie
                          polska, spod Łodzi, więc zastanówcie się, zanim cokolwiek tam kupicie, bo chyba
                          już nie wypada nosić polskich łachów.
                          Powtarzam: jesteście wszystkie bardziej mieszczańskie, niż kanapa.
                          • staua Re: Zara 18.09.02, 15:36
                            Powtarzasz? Przedtem powiedzialas to jako kto?
                            Kazdy kupuje co mu sie podoba, a Tatuum to bardzo fajna firma, zawsze, jak
                            jestem w Polsce, to cos tam kupuje, ostatniej zimy byla to ciepla kurtka
                            welniana, z kapturem, a potem bylam za nia bardzo komplementowana.
                            A to forum nie jest chyba do osadzania, kto jest mieszczaninem, a kto nie.
                            • martini_very_bianco Re: Zara 18.09.02, 15:44
                              jako martini_very_bianco pod tytułem wątku buhahahaha. Buzis, moje dobrze
                              ubrane słoneczko...
                          • Gość: Helena Re: Zara IP: 213.134.140.* 18.09.02, 15:44

> Powtarzam: jesteście wszystkie bardziej mieszczańskie, niż kanapa.

Fajna kanapa z poduchami - swietna rzecz. Myslalam tez zeby sobie kupic zamiast
                            kanapy jeszcze bardziej mieszczanski szezlong.
                            H.
                            • martini_very_bianco Re: Zara 18.09.02, 15:54
                              szezlong to nie, moja droga. nie jest dla kręgosłupa dobry.
                              słodziutkie jesteście jak campari z soczkiem.
                              hep..

:)))))). pozdrawiam czule i namiętnie
                              • Gość: Helena Re: Zara IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:03

> szezlong to nie, moja droga. nie jest dla kręgosłupa dobry.
                                > słodziutkie jesteście jak campari z soczkiem.

Campari z czym by nie bylo, jest gorzkawe...
                                A o moj kregoslup sie nie martw - gorzej nie bedzie.
                                H.

• martini_very_durne Re: Zara 18.09.02, 16:25
                                  gdybyś miała problemy, to polecam szkołę zdrowego kręgosłupa w magnum. Dobre i
                                  odpowiednio drogie :)))))))))))))))
                                  pozdrrrrrr
                                  • Gość: Helena Re: Zara IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:29
                                    Dziekuje za troske, mi wolno tylko plywac, ew. ostroznie joga.
                                    Mojego kregoslupa nie uzdrowi nawet odpowiednio droga szkola zdrowego
                                    kręgosłupa w magnum.
                                    H.
                                    • martini_very_durne Re: Zara 18.09.02, 16:41
                                      mój ozdrowiła. te ćwiczenia są wykonywane przy całkowicie odciążonym
                                      kręgosłupie, a zajęcia prowadzą fachowcy, a nie panienki po weekendowych
                                      kursach.
                                      • Gość: Helena Re: Zara IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:43
                                        hmmm... jest tylko dodatkowy problem - jestem leniwa dramatycznie. Ale skoro
                                        tak, to moze sie przejde i zapytam.
                                        Dzieki
                                        H.

PS. Kregoslup pourazowy??? Moj tak x2
                                        • martini_very_durne Re: Zara 18.09.02, 16:45
                                          to jeszcze stretching polecam, ale najbliższy na naprawdę dobrym poziomie mają
                                          w łodzi... pytaj, czy instruktorzy są po awf, najlepiej po rehabilitacji, jeśli
                                          nie, to uciekaj.
                                          • Gość: Helena Re: Zara IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:50
                                            Za Lodz jakos dziekuje.
                                            Mnie wypychaja gdzies pod Wroclaw (chyba), bo tam to wogole cudotworcy - slawy
                                            spotrowe i VIPiorow skaldaja do kupy. Czasu tylko nie mam i co ja tam bede
                                            robic z polamancami - z nudow zdechne.
                                            Co tam narazie chodze, wiec jest dobrze :-)) ale serio sprawdze to Magnum.
                                            Dzieki jezcze raz.
                                            H.
                                            • anexxa Re: Zara 18.09.02, 17:45
                                              helenko, w warszawie tez sa specjalisci od naprawiania
                                              konczyn i kregoslupow - naprawiaja sportowcow. mojego
                                              chlopa naprawiali, jak sobie nozke zepsul.

jakbys chciala namiar, to na @

xx.
                            • feline Re: Zara 25.09.02, 09:02
                              Szezlong (chaise longue) to znany mi z ogrodkow dzialkowych ppoczciwy lezak.
                              Widze, ze teraz wszedl na "s(r)alony, oczywiscie w kopertowej bluzeczce od
                              Zary. Summum szyku made in III Rzplita...
    • hokusai Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 16.09.02, 13:13
      Ja sobie postawilam w tym roku szlaban, bo z szafy sie wysypuje, wiec na razie
      starczy.
      Ale, jak wiemy, postanowienia sa po to, aby je lamac wiec ostatnio kupilam
      wezowe kowbojki w odjazdowym seledynowo-zielonym kolorze (akcent kolorystyczny,
      bo czaaaarno w mojej szafie) i czarna pashmine na e-bayu (piekna, jakosc
      super). I na razie wracam do mojego postanowienia! A wam milych zakupow!
    • czarodziejka1 Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 16.09.02, 14:03
      Ja już nieźle zaszalałam na jesień. Biedna moja karta kredytowa...

Komplet brązowo-czekoladowy z szerokoprążkowego, welurowego sztruksu (marynarka
      na suwak, szerokie biodrówki i rozkloszowana spódnica) Leo Lazzi

Komplet ecru z takiego samego sztruksu (marynarka klasyczna i wąska spódnica)
      Leo Lazzi

Cztery bluzki: jasnobeżowa z angorki-Camaieu, czarny golf-Cubus, bluzka
      specjalnie do tych kompletów (beżowo-brązowe-czarne wzory geometryczne)-Royal
      Collection, bluzka rudo-brązowa z J. Riu

Czarny garnitur z beżową wstawką w talii z koronki (szerokie spodnie i krótki
      żakiecik) z J. Riu

Dwie pary butów Gino Rossi: jedne czarne klasyczne pantofle w szpic, drugie a
      la męskie półbuty, czarne, sznurowane w szpic (jak chodzę, to cholera co chwila
      zaczepiam tym szpicem o podłogę...)

No i mój ostatni zakup: przepiękny płaszcz koloru beżowego (camel)z wełny z
      dodatkiem lamy (taki miły włosek...)Płaszcz jest długi, prosty, zawiązywany w
      talii paskiem.
      • Gość: Helena Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.134.140.* 16.09.02, 14:41
        Czarodziejko - jak cenowo te sztruksy???? Mi sie marza proste spodnie z
        marynarka z miekkiego sztruksu - jasny bez albo ciemna czerwien, ale jakos
        wszedzie takie bardziewne jakies niedorobione a ja bym chciala cos extra...
        Dzieki
        H.
        • czarodziejka1 Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 16.09.02, 14:54
          Jak na jakość i markę to zupełnie przyzwoite cent: marynarki 399 zł, spodnie
          209 zl (mieli chyba z pięć różnych fasonów). Kolory tych kompletów też są różne
          zeleży, w którym Royal Collection.
          • Gość: Helena Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.134.140.* 16.09.02, 14:56
            Dzieki:-))))
    • Gość: elve Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.netland.gda.pl 16.09.02, 23:26
      a ja dzis kupilam sobie, zupelnie przypadkowo zreszta jedna z najladniejszych
      rzeczy w moim zyciu... i jestem strasznie szczesliwa! przecudny kombinezon, na
      jesien raczej na poludniowej polkuli, hehe, ale co tam, lezy na mnie jak ulal,
      material jest kapitalny, kolory - z tych ukochanych, fason niepowtarzalny...
      luuuudzie, ale mam szczescie! w sumie mam ochote go nosic caly czas.
      • roodanaserio Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 17.09.02, 16:00
        Moje zakupy:

- spodnica ebonitowa dluga z krzywym dolem - Promod;
        - torebka z materialu + cekiny [London style] - Promod;
        - wloczkowa kamizela ecru z golfem - Terranova;
        - plaszcz sztruksowy leciutka zgnila zielen - Reporter [w Legionowie u
        anexxy :)];
        - jeszcze letniawy w zasadzie, bo zolty kaftan do spodni - Promod.

Plany:

2 pary butow na jesien - kozaki zamsz na szpilce oraz polbuty, plaskie -
        najlepiej bez/braz.
        Noi moze zakupy na pierwszej jesiennej przecenie w Berlinie.

r
        • rauser Rooda - kiedy ta przecena w Berlinie? 17.09.02, 16:59
          Kto wie, może się wybiorę, ale nie znam terminu. Kiedy się zaczyna?
          • roodanaserio Re: Rooda - kiedy ta przecena w Berlinie? 17.09.02, 17:06
            rauser napisała:

> Kto wie, może się wybiorę, ale nie znam terminu. Kiedy się zaczyna?

rauser, o ile ja dobrze kojarze, pierwsza powinna byc na przelomie wrzesnia i
            pazdz. Nie jest wielka [max. 30 %], ale za to jest w czym wybierac.

r
    • ladyblue Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 17.09.02, 16:24
      bardzo śliczna marynareczkę (letnią!) w AE Woman, no i zachorowałam na nową
      kolekcję - sliczne rzeczy ze sztruksu, szczególnie jeden kolor, taki pięknie
      rudy :) w dodatku jest bardzo fajna przecena tamże więc czuję że większośc
      zasobów tam utopię :)
      poza tym buty - nieśmiertelna klasyka typu glany (Steel) hi hi hi ;P
      ech, co ta jesień robi z ludźmi, znowu kupię cudną marynarkę której nie będę
      nosić bo do niczego nie pasuje...
    • ptasia Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 17.09.02, 21:14
      A JA DZISIAJ post magiserka (o mateczko, wciąż to do mnie nie dociera ;-)
      poszłam z moją 2 połową na zakupy, żeby mnie jakoś zreanimować po ciężkich
      przejściach. Chciałam kupić bieliznę, natchniona wątkiem o tejże i znikomą
      obecnością setów w moim underwearze, ale: jak coś znalazłam ładnego (Triumph),
      to... nie było do stanika w ogóle majtek (error), a komplet no name wiśniowy z
      GC był jakości badziewnej, więc poszłam do Intimissimi i tam też nic jakoś mi
      nie pasowało. Tzn. to, co ładnie wyglądało w szufladzie, na mnie wyglądało
      jakoś nie bardzo, albo nijak (a ja chciałam SUPER :-). Może to takie
      wybrzydzanie po poście zakupowym paromiesięcznym ;-). No więc poszłam do Zary i
      mi się baaardzo podoba ta kolekcja, już wiem, czemu z premedytacją omijałam ten
      sklep przez ostatni czas - no, ale od czego Visa - i nabyłam wiśniowy golfik za
      99 zł, i drugi mi się podobal, taki w paski z serii Basic - na lata 60te. W
      ogole nie wiem, czy słusznie, ale wydaje mi się, że w Zarze jakoś spadły
      ceny...? Mój luby - studiujący serwisy biznesowe - twierdzi, że ceny odzieży w
      PL spadły ostatnio (ogólnie) - co dla nas bdb. Pzdr :-), wciąż oszołomiona
      statuem pani mgr.
      • Gość: r Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 21:22
        ptasia napisała
        >wciąż oszołomiona
        > statuem pani mgr.

gratulacje PANI MAGISTER :)
      • Gość: agul Ptasia, moje gratulacje:-)))) n/tx IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 17.09.02, 21:23
        • ptasia thanx, Agul i R :-)))) n/txt 17.09.02, 22:09
      • anexxa mgr ptasia to brzmi dumnie:) 17.09.02, 22:59
        gratuluje ci:) osiagnelas to, o czym mi sie nawet nie
        chce myslec;)

no i fakt, ceny spadaja. powoli bo powoli. mam nadzieje,
        ze po naszym wejsciu do unii (o ile lepperolubni i polscy
        talibowie nie staranuja tego pomyslu) moze byc jeszcze
        lepiej.

xx.
        • roodanaserio Re: mgr ptasia oraz cd. zakupow :) 18.09.02, 10:23
          ptasia - bravo!
          Jestes mgr ... ? [czego]

No i do zakupow dolaczyly klasyczne spodnie z kantem w sraczkowatym bezu
          [rozmiary w Zarze :/ 38 za male, 40 za duze, ale musialam wziac] oraz jasno
          bezowa koszula z Zary :) Za jakies smieszne 120 zl razem, nie wiem czemu, bo
          nie przecena .... Aha i gacie bezowe z Zary :)

Szukam bezowego stanika [te z Z. mialy dziwne ksztalty] oraz koszulki bawel.
          Prosze o podpow., gdzie.

r
          • Gość: agul Staniczki IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 18.09.02, 10:38
            Wszystkie odcienie beżu i brązów znajdziesz Roodzielcu w intimissimi, wczoraj
            byłam na chmielnej i nie mogłam podarować sobie jeszcze jednej ślicznej koszuli
            z koronką i bokserek do tego, też z koronki, śliiiczne:-))
            • roodanaserio Re: Staniczki 18.09.02, 11:00
              Gość portalu: agul napisał(a):

> Wszystkie odcienie beżu i brązów znajdziesz Roodzielcu w intimissimi, wczoraj
              byłam na chmielnej i nie mogłam podarować sobie jeszcze jednej ślicznej koszuli
              z koronką i bokserek do tego, też z koronki, śliiiczne:-))

Aaaaaaaa. To tnx, polece. Jak bylam w Calzed. po rajtypki, to mialy same 70 den
              z lycry, zimne takie brrrrr. A ja szukalam z bawelna. Moze dowiaza.

r
              • Gość: agul Re: Staniczki IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 18.09.02, 11:13
                Ooo.. a ja wczoraj w calz. pokupowałam cudne rajstopki i nie grube, cieniutkie
                i różne kolorki - czarne, brązowe, beżowe, w kwiatki, w prążki, ze szwem i
                jakie tylko chcesz:-) Więc przejdź sie przy okazji, bo jest duży wybór:)
          • ptasia Re: mgr czego i koszulki bawełniane 18.09.02, 13:02
            roodanaserio napisała:

> ptasia - bravo!
            > Jestes mgr ... ? [czego]
            anglistyki ;-)
            > Szukam bezowego stanika [te z Z. mialy dziwne ksztalty] oraz koszulki bawel.
            > Prosze o podpow., gdzie.
            podczas wczorajszego snucia się po GC zauważyłam zestawy, chyba jakiejś PL
            firmy, koszulki na ramiączkach + majtki (chyba stringi), bawełna z czymś
            elastycznym (chyba), w różnych kolorach (bordo, czarny, zielony i beż),
            wyglądające całkiem fajnie gatunkowo, koszulki za 46 zł chyba. Nie noszę
            zasadniczo takich koszulek (chyba, że baaardzo zimno), ale zastanawiałam się
            nad taką bordo np. na siłownię (coby ćwiczyć bez stanika).
    • Gość: krwawa mary Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 18.09.02, 12:08
      Gdyby jakiś facet odważył się przebrnąć przez to wszystko, to chyba by się
      psychicznie rozstroił.Ja też kocham się ładnie ubierać, chodzić po sklepach,
      przymierzć, marzyć o czymś, wreszcie to kupować i zbierać komplementy, ale...
      bez przesady. Czy aż takie ważne jest to licytowanaie się na marki i sklepy,
      czy to świadczy o tym, że jakiś ciuch jest ładny lub nie? A zresztą, jak
      jesteście takie cholernie nadziane, to wam gratuluję, koleżanki. pozdr.
      • staua Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 18.09.02, 12:52
        Dla mnie to nie jest licytowanie, tylko niezla wymiana wiadomosci o tym, gdzie
        jest cos, co moze mi sie spodobac (np. obejrzalam sobie strone Zary - tu gdzie
        mieszkam, nie ma, ale we Francji, calkiem blisko, jest), przeciez nie bywam we
        wszystkich sklepach i nie musze wiedziec, co mi sie spodoba, a po przeczytaniu
        postow bede lepiej zorientowana.
        Jak nie chcesz pisac o swoich ubraniach, Twoja sprawa, ale mnie sie akurat ten
        watek wydaje zupelnie rozsadny.
        • Gość: Helena Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.134.140.* 18.09.02, 12:58
          Kontunuujac kwestie sztruksu, zakupilam spodenki camelowe, proste klasyczne
          Autograf z drobniutkiego milutkiego sztruksu, ktory wyglada jak aksamit, z
          uwagi na drobnosc prazkow - fajniuskie. Jest tez do tego nizla marynarka, ale
          jestem chwilowo zrujnowana. W Zarze nabylam puchaty smietankowy sweterek -
          slicznosci. W przyszlym miesiacu kupie ta marynarke i juz finito - nic wiecej.
          Pozdrawiam
          H.
          • naila Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 18.09.02, 14:50
            Kupiłam:
            - ciemnoszary lekko dopasowany płaszczyk z szaro-srebrno
            futerkowymi kołnierzem i mankietami (odpinanymi),
            - pantofle czarne zwykłe na obcasach.

Chciałabym kupić czarny swetr lub golf lub bliźniak i spodnie. W W-wie
            będę za tydzień na kilka godzin maksymalnie (przejazdem) i nie bardzo
            orientuję się w tych sklepach dookoła ratusza. Poratujcie i napiszcie,
            jak dojść do tej sławnej Zary i innych ciekawych z ciuchami?
            Dzięki!

Naila
            • Gość: renia jak do Zary IP: *.radio.com.pl 21.09.02, 18:28
              Pod ratuszem wsiądź w byle jaki tramwaj w strone centrum i dwa przystanki dalej
              po lewej, troche za Mac Donaldem jest owa Zara.
              • cherry18 Re: jak do Zary 21.09.02, 18:30
                Ja na jesień kupiłam sobie czarne buty ze szpicem, nową czarną torebkę i
                perfumy Masumi.
                Pozdrowionka
          • ladyblue Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 18.09.02, 14:54
            właśnie sprawdziłam stan konta - :( chyba musze się trochę wstrzymać z
            zakupami :( a sam watek jest bardzo fajny :)
    • Gość: Jana Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 157.25.119.* 18.09.02, 15:07
      Mieszkanie!!! I to by było na tyle tej jesieni. Buuu:-((
      • Gość: Helena Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.134.140.* 18.09.02, 15:15
        Gość portalu: Jana napisał(a):

> Mieszkanie!!! I to by było na tyle tej jesieni. Buuu:-((

Gratulacje, ja jesieniowalam sie we wlasnym mieszkaniu dwa lata temu i tez
        wszystkie wolne srodki wpakowalam w urzadzenie, meble i drobiazgi. To szalona
        frajda :-)))
        • Gość: Ala Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.roee.org.pl 18.09.02, 15:48
          Ekipę budowlaną.
    • kini Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 15:46
      Ja byłam w lumpeksie u mnie pod blokiem i w koszu z brudnymi łachami po 5 zł/kg
      wygrzebałam całkiem przyzwoite sztruksy. Jak zaszyłam dziurę, to zaczęło to
      wyglądać napradę awangardowo.
      • martini_very_bianco Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 15:52
        Kini, moja droga, teraz się zacznie dopiero... Panie będą się przekrzykiwać
        wymieniając fajne lumpeksy, bo to zdaje się jest w dobrym tonie w niektórcyh
        kręgach. Kij w mrowisko, jakim jest targowisko próżności, wsadziłaś...
        Pozdrawiam Cię serdecznie bardzo
        • Gość: Helena Re: Oj, nie mogę! :)))) IP: 213.134.140.* 18.09.02, 15:55

> Kini, moja droga, teraz się zacznie dopiero... Panie będą się przekrzykiwać
          > wymieniając fajne lumpeksy, bo to zdaje się jest w dobrym tonie w niektórcyh
          > kręgach. Kij w mrowisko, jakim jest targowisko próżności, wsadziłaś...
          > Pozdrawiam Cię serdecznie bardzo

Oj martini_very_durne, skoros takie spostrzegawcze, do poczytaj sobie watek "A
          co z lumpeksami?" kilka pieter nizej.
          Pozdrawiam
          H.
          • martini_very_bianco Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 16:07
            very_durne, super. zaraz zmieniam loga.
            Hela, dzięki za podpowiedź.
            Buzi
            • Gość: Helena Re: Oj, nie mogę! :)))) IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:10
              Polecam sie.
              To przyjemne tak pochopnie oceniac, prawda???
              Tylko dla ocenianego jakby mniej.
              H.
            • kini Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 16:10
              Ja też zmienię. Na Lumpeksiarę! :))))))
          • martini_very_durne Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 16:17
            Heleno boska, nie ma rzeczy, której bym dla Ciebie nie zrobiła. nawet zmieniłam
            ksywę.
            och...
            • Gość: Helena Re: Oj, nie mogę! :)))) IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:19
              Szybkosc dzialania godza podziwu, ale chec sprawienia przyjemnosc zupelnie
              niepotrzebna :-))))
              Pozdrawiam
              H.
              • martini_very_durne Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 16:22
                Lubię być miła. Za to jestem lubiana wśród sąsiadek...
                • Gość: Helena Re: Oj, nie mogę! :)))) IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:24
                  martini_very_durne napisała:

> Lubię być miła. Za to jestem lubiana wśród sąsiadek...

To sie chwali, mili ludzie maja w zyciu latwiej. Gratuluje :-)))
                  A sasiadek symaptycznych zazdroszcze, ja mam po jednej stronie wariata po
                  drugiej wiecznie kogos innego.
                  H.
                  • martini_very_durne Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 16:27
                    Ja mam starą wampirzycę i Austriaczkę.
                    Więc się nie dziw, że siedzę na forum i czytam głupie wątki, które kompletnie
                    mnie nie intersują :)
                    • Gość: Helena Re: Oj, nie mogę! :)))) IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:31
                      Coz - w takim razie moj wariat wysiada.
                      Jakies mile doswiadczenia z Wampirzyca???? (Wampirella brzmi bardziej
                      intrygujaco)
                      H.
                      • martini_very_durne Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 16:35
                        Wampirella mówiłyśmy, ale nikt nas nie rozumiał... Więc pozostajemy przy
                        wampirzycy. Na wariata jest sposób. Szklaneczka Martini albo szklaneczka z
                        martini. Śpirytusu..
                        • Gość: Helena Re: Oj, nie mogę! :)))) IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:38
                          Wystarczyla mala komedyjka ze mna i Panami Policjantami w roli glownej.
                          Za martini nie przpadam, wole winko albo mocne alkohole, aczkolwiek spirytus,
                          tylko zewnetrznie na skalecznia.
                          H.
                          • martini_very_durne Re: Oj, nie mogę! :)))) 18.09.02, 16:47
                            ja po winie wymiotuję... idę sobie z forum. fora ze foruma hihi
                            • Gość: Helena Re: Oj, nie mogę! :)))) IP: 213.134.140.* 18.09.02, 16:51
                              Ja rowniez.
                              W sumie milo bylo :-)))
                              H.
    • mloda2 Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 19.09.02, 19:57
      Drogie forumowiczki mam prosbe..
      Otoz potrzebuje pilnie adresow sklepow Promod i Mexx
      w Krakowie....
      Czy w ogole takowe sie tam znajduja?
      Pzdrw
      • bogna_m Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? 20.09.02, 07:33
        nie jestem z Krakowa ale ciuchy mexx są w Royal Collection w Plazie w Krakowie
    • Gość: Małgo Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.compower.pl / 192.168.1.* 19.09.02, 23:13
      aaaa robicie prawdziwe martony po sklepach :- )ja jestem chorusiana rozłozyło
      mnie przeziębienie i siedze w domciu mam pytanko pojawiły sie jakis buty w vero
      modzie?thx pozdrawiam:-)
      • Gość: ja Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: 213.17.175.* 20.09.02, 07:54
        Wczoraj byłam w Zarze i kupiłam sobie prześliczny sweterek. Długi, kremowy z
        czerwonymi wstawkami. Mozna go nosic sam lub ze spodniami. Ajajaj jak się
        cieszę mimo tego, ze zostałam bez grosza.
    • Gość: dalla pytanie do wszystkich IP: *.uzh.uni-freiburg.de 21.09.02, 18:23
      czy Wy tak co jesien [wiosne, lato....] kupujecie te tony ciuchow?
      Gratuluje nadmiaru czasu, pieniedzy i braku innych zainteresowan.

• _luizjana_ Re: co kupilam na jesien 22.09.02, 04:45

kupilam piekne buty Versace i torebke Prady na jesien. Widzialam tez cudny
        garnitur MaxMara ale nie kupilam, gdyz nie mialam przy sobie moich kart
        kredytowych, a gotowka wlasnie mi sie skonczyla. skocze po niego jutro jesli
        zdaze miedzy wizyta u psychoanalityka w Lux-med, a konsultacja z moim
        chirurgiem plastycznym w Lux-silikon. buziaczki!

Ps. czy wybieracie sie na sale na Champs Elysees?
        • Gość: LOL Re: co kupilam na jesien IP: *.netland.gda.pl 22.09.02, 11:29
          :)
          jasne, a Ty będziesz?
          • _luizjana_ Re: co kupilam na jesien 22.09.02, 19:09
            Gość portalu: LOL napisał(a):

> :)
            > jasne, a Ty będziesz?

oczywiscie! zawsze jezdze na sejle na szanselize. mozna sie tam wspaniale
            obkupic! w koncu stolica mody, co nie?
            pa!

• dzidka4 Re: co kupilam na jesien 22.09.02, 22:46
              _luizjana_ napisała:

> Gość portalu: LOL napisał(a):
              >
              > > :)
              > > jasne, a Ty będziesz?
              >
              >
              > oczywiscie! zawsze jezdze na sejle na szanselize. mozna sie tam wspaniale
              > obkupic! w koncu stolica mody, co nie?
              > pa!
              >
              akurat na szanzelize sklepow z eleganckimi ciuchami nie ma. Hi,hi!
              ino na jednej z jej bocznych ulic :-)))

>
              • _luizjana_ Re: co kupilam na jesien 23.09.02, 00:11
                dzidka4 napisała:

> >
                > akurat na szanzelize sklepow z eleganckimi ciuchami nie ma. Hi,hi!
                > ino na jednej z jej bocznych ulic :-)))
                >
                > >

na boczna ulice zawsze mozna wyskoczyc, a w miedzyczasie kupic cos
                skromniejszego w jakiejs zarze czy naf-naf - przyda sie do pracy w ogrodku na
                przyklad. buziaczki!
                :-)

• Gość: Nikita Re: co ładnego kupiłyście sobie na jesień? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 21:38

Baby, ale jestescie żenujące :((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka