Dodaj do ulubionych

Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"?

IP: *.torun.mm.pl 05.10.05, 18:08
Przymierzam się do kupna perfum na Allegro, ale mam wątpliwości, czy się nie
natnę na jakąś podróbę... Wrzuciłam upatrzonego sprzedawcę (gregorydek) do
forumowej wyszukiwarki i znalazłam mnóstwo uspokajających, pozytywnych postów.
Ale tak na wszelki wypadek - czy ktoś się kiedyś sparzył na transakcji z nim?
I chce mnie ostrzec? :) Cena jest bardzo kusząca, ale tym bardziej budzi moje
wątpliwości... pomóżcie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Karik dobre doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:14
    • Gość: beata Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: *.polarnet.gliwice.pl / *.polarnet.gliwice.pl 11.10.05, 21:03
      Gregorydek to jeden z najsolidniejszych sprzedawcow perfum, jakich poznalam na
      Allegro. kupilam juz u niego piaty flakon w przeciagu roku i nie mam
      najmniejszych zastrzezen . przesyla towar szybciutko, swietnie zapakowany, a co
      najwazniejsze-oryginalny. bardzo polecam ta osobe. pozdrawiam. Beata.
      • Gość: vesna Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: *.torun.mm.pl 11.10.05, 21:57
        zdecydowałam się, zamówiłam i dzis dostałam :-D Faktycznie szybciutko. I
        oryginalne perfumy - miałam próbke z perfumerii, więc mogłam porównać. Żadnej
        różnicy w zapachu i trwałości nie odnotowałam. A cena bajkowa. ciesze się, że
        się odważyłam, to na pewno nie sa moje ostatnie zakupy u tego sprzedawcy :)
        Tylko dlaczego te perfumy sa takie tanie?
        • Gość: Inka Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: 62.233.195.* 11.10.05, 22:46
          Bo są podrobione tak, że Ty tego nie chcesz zauważyć. Oryginalne kosztuje i nie
          ma się co oszukiwać. A co z tego, że ma tysiące pozytywnych komentarzy? Sama
          byłam taka naiwna i wierzyłam im kiedy kupowałam niby oryginalny tusz, który
          jest podróbką ale w komentarzach nikt tego niestety nie napisał. Ludzie są
          głupi po prostu i chcą wierzyć, że mają coś oryginalnego albo im to po prostu
          odpowiada i doskonale o tym wiedzą.
          • Gość: Inka Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: 62.233.195.* 11.10.05, 22:49
            A i jeszcze jedna rada. Weź perfumy kupione na Allegro i idź do perfumerii i
            dokładnie porównaj oba flakoniki. Nie porównuj zapachów, bo możesz czuc to co
            Ty chcesz, tylko szczegół po szczególe porównaj wszystko. Możesz się zdziwić.
          • kalooo Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? 11.10.05, 22:52
            JA
            • kalooo Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? 11.10.05, 22:55
              jak ktoś kupuje podróby za 60 zł to potem wystawia takie opinie jak panna
              Inka...
              A nie pomyślałaś o tym,że na allegro sprzedają tez ludzie mający własne
              perfumerie,bądź sprowadzający perfumy i obcinając koszty lokalu,obsługi
              etc.wychodzi cena jak u sprawdzonych sprzedawców,np.gregorydka właśnie.

A Inka jak chce to niech nadal kupuje za 60zł,na pewno jej opinie będą wówczas
              wiarygodne.
              • charade Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? 11.10.05, 22:58
                Do autorki wątku - nie traktuj poważnie tego, co pisze Inka.

Jeśli chodzi o Gregorydka, to w moim przypadku wszystko było ok.
              • Gość: Inka Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: 62.233.195.* 11.10.05, 23:09
                Ja nie kupuję perfum na Allegro za 60 zł, w ogóle nie kupuję perfum na Allegro
                bo już raz kupiłam "oryginalny" tusz i dziękuję bardzo za zakupy tam. I wcale
                nie twierdzę, że wszyscy sprzedają podróby więc nie rozumiem tych ataków.
                Napisałam tylko, że jak kupowałam tusz to nie było żandnego negatywnego
                komentarza, sama pozytywy i ani słówka, że to podróbka więc coś na tym Allegro
                jest chyba nie tak.
                • Gość: vesna Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: *.torun.mm.pl 12.10.05, 00:10
                  to nie były perfumy za 60 zł - były droższe, ale wciąż duzo tańsze niż w
                  perfumerii. Zapłaciłam 124 zł. Jestem pewna że to nie jest podróba. Po prostu
                  cały dzień chodzę ze 100% oryginalną próbką na jednym nadgarstku i z kupionym
                  zapachem na drugim. Trwałość, zapach i jego zmienianie się w czasie sa
                  identyczne. A nawet jeśli to podróba, to identyczna z oryginałem - tak samo jak
                  butelka i pudełko w jakim się znajduje. Więc nie widzę żadnego problemu. Wręcz
                  przeciwnie - jestem bardzo zadowolona.
                  Świetnie wiem, że nie mogę ufac pozytywnym komentarzom na Allegro. Przeszukałam
                  więc wyszukiwarkę na tym forum i wybrałam sprzedawcę, o którym nie znalazłam
                  niczego negatywnego, za to mnóstwo zachwytów. A tutaj babki się mniej krępują
                  zjeżdżać oszustów - no i łatwiej ocenić, która się zna na rzeczy.
                  A dlaczego to takie tanie - nie mam pojęcia ciągle. Kradzież raczej wykluczam,
                  bo facet ma za duzo zapachów w zbyt wielu egzemplarzach na sprzedaż...
    • Gość: kiddo Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 23:02
      poświadczam, potwierdzam i polecam - gregorydek to rzetetlny sprzedawdca,
      perfumy oryginalne. Kupiłam od niego Fahrenheita dla mojego chlopaka,
      zaplacilam 164 zl boajże, więc wcale nie śmiesznie malo (jak np. 39,99 - też są
      takie ceny na allegro i te są dopiero śmieszne), ale cena i tak chyba
      dwukrotnie niższa niż w sklepie :)
      Niedlugo znów bede kupować u gregorydka. A Inka sorki ale glupoty wypisujesz :)
      pzdr
      • Gość: kim Re: Pochwal się. ;)) IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 12.10.05, 01:11
        Vesna pochwal no się jakie perfumy kupiłaś. ;)))
        Przy okazji opisz zapach. ;)

I przy okazji. Jeśli ktoś kupję na Allegro tusz Diora za 15,o zł, a w
        perfumerii ten sam tusz Diora kosztuję 12o,o zł to niech się nie dziwi, że jest
        to lipa! Trudno żeby taki "dior" był wtedy oryginalny... Nie ma się co łudzić!

Kometarze to też lipna sprawa na Allegro, ludzi często są świadomi tego, że
        kupuja podróbę, a walą pozytywy jak nienormalni.
        • Gość: vesna Re: Pochwal się. ;)) IP: *.torun.mm.pl 12.10.05, 12:04
          Moschino Couture! :) Kiedys dostałam próbke i się zakochałam. nie umiem opisywać
          zapachów... ten jest taki ciepły i miękki... bergamotka, cytrusy, wanilia,
          pieprz... taki delikatny i łagodny, ale jednak zadziorny ;) Chyba jedyny zapach,
          który mi się aż tak podoba od początku do końca ;)
          • Gość: toja Re: Pochwal się. ;)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:37
            gregorydek jest porządnym sprzedawcą ,kupuję u niego ,polecam także mateusz124-nigdy się na nim nie zawiodłam,jarekmiki też ma oryginały tylko że prawie zawsze testery bez korka także na prezent odpadają
    • Gość: pris Re: Złe doświadczenia ze sprzedawcą "gregorydek"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:00
      Byłam nastawiona bardzo sceptycznie po zakupie takiej "okazji" na allegro -
      Deep Red za 60zł, oczywiście podróba, zauwazyłam nawet nie wąhając, sekundę po
      otworzeniu paczki. Ale na TYM forum przeczytałam wiele pozytywów o Gregorydku
      (tak się odmienia? ;) więc kupiłam Tommy Girl za bodajże 120zł - przesyłka
      błyskawiczna no i oczywiście oryginał! Jestem o tyle pewna że to już bodajże
      trzeci 100ml flakon w moim zyciu więc znam te perfumy b.dobrze.
      Od tego czasu jestem stałą klientką pana G ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka