Gość: adzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:04 Mam do Was pytanie drogie Panie, czy podczas okresu ( chodzi 1 i 2dzień) można korzystać z solarium, tzn. czy nie jest to jakieś groźne?? Bardzo dziekuję za odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
purpurra Re: Solarium a okres??? 07.10.05, 00:26 Jest bardzo szkodliwe!!!!! Rok czy dwa lata temu zmarla w solarium jakas nastolatka. Okazalo sie, ze miala wlasnie okres... Kobitki z oslugi zorientowaly sie po dosc dlugim czasie, ze chyba jest cos nie tak ... bo cos za dlugo to dziewcze siedzialo w tym pomieszczeniu, gdzie jest lozko... Probowaly sie do niej dostac ale nie mogly znalezc zapasowego kluczyka`.... minuty mijaly i w koncu bylo za pozno ... Niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Solarium a okres??? 07.10.05, 09:54 Zajrzyj tutaj www.cosmedica.szczecin.pl/bezpieczne-opalanie/ Jest lista wszystkich przeciwwskazań (wśród niech okres, podczas którego nie powinno się opalać nawet w naturalnym słońcu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Solarium a okres??? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.05, 22:37 a niby to dlaczego nie mozna opalac sie w czasie okresu i dlaczego to jest szkodliwe? ktos ma jakies konkretne argumenty czy tylko powtarzacie to co gdziestam w pismach dla pan napisali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa A, abstrahując od bezpieczeństwa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:06 jak to rozwiązac pod względem "technicznym"? ;-))) Rozumiem, że w grę wchodzi tylko tampon? Odpowiedz Link Zgłoś
laura.x Re: Solarium a okres??? 10.10.05, 21:32 Juz nie przesadzajmy! Ja nie patrze na to, czy mam okres, czy nie, opalam się, bo tak chcę i już. Czy 5-10 min coś zmieni? Ktoś tu pisał, ze na słońcu też się nie powinno opalać, kiedy ma sie okres, też nie rozumiem. Może wtedy w ogole zamknąc ise w domu i w łóżku leżeć cały dzień :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania chodzi o zakrzepy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:43 podczas intensywnego ogrzewania tworzą się zakrzepy, które mogą doprowadzić nawet do niewydolności żył, w efekcie czego- zgon. takze Drogie Koleżanki, to nie są żadne banialuki. takie są fakty i wezcie je do serca. pozdr. ania Odpowiedz Link Zgłoś