Dodaj do ulubionych

Avon śmierdzi-generalnie

IP: *.radio.com.pl 21.09.02, 17:29
Co jest, że te kosmetyki mają tak odrażający i intensywny zapach? Krem
migdałowy do rąk przyprawił mnie o mdłości. A najlepszy jest pod tym względem
Botanisource - jak od dentysty. Już nic nie zamówię z tej firmy.
Obserwuj wątek
    • ptasia Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 17:42
      a ja uwielbiam ten migdałowy! botanisource śmierdzi, fakt. ale np. balsam
      mleko+miód... albo wycofana seria mandarynkowa... lub ta sleeptherapy: są dość
      intensywne, ale mnie nie rażą. gorzej z ichnimi perfumami :-(.
      • ptasia Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 17:51
        wiecie co, tak mi się skojarzyło: byłam w piątek w urzędzie skarb., ogólnie
        było traumatycznie, a w dodatku urzędniczka z którą się borykałam, albo jej
        koleżanka, zlała się czymś koszmarnym: intensywnym, drażniącym zapachem,
        kwiatowo-słodkim, w całej sali było czuć. po przyjściu do domu czułam ten smród
        przez dobre parę godzin.
    • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 17:46
      nie powiedziałabym , że WSZYSTKO z Avona śmierdzi . Ja zamawiam wszelkie
      balsamy do ciała z Avona, mam aktualnie aż siedem ( w tym mam właśnie ten
      migdałowy który uwielbiam)bardzo ładny jest ten nowy o zapachu owoców leśnych .
      Nie wiem jak pachną kremy bo nie używam,tak samo jak kolorówka z
      Avona.Zamówiłam ostatnio krem rozgrzewający do stóp,pachnie ładnie, napewno nie
      można powiedzieć że śmierdzi.
      • Gość: danielle Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 21.09.02, 17:55
        I ja bym nie generalizowala :) Niektore kremy faktycznie zalatuja
        czyms "szpitalnym", ale np. zapach wiekszosci balsamow mi sie podoba
        (wspomniany migdalowy albo gruszkowy - mniam!). Bardzo ladnie moim zdaniem
        pachnie tez seria do wlosow AT, nawiasem mowiac calkiem niezla seria ;)
        • Gość: renia Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.radio.com.pl 21.09.02, 18:02
          Ja etż bym nie generalizowała, gdybym nie kupiła dwóch kremów, maseczki
          chłodzącej i mleczka do twarzy. Nie pachną mi. Sorry. Może mam coś z węchem. ;)
          Howgh
        • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie- nieprawda! IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 18:06
          kiedyś dstałam chyba z 50 próbek od koleżanki która zajmuje się rozprowadzaniem
          kosmetyków Avon.Te kremiki rzeczywiście nieciekawie pachniały, zużyłam je do
          pielęgnacji stóp ;-)A co do perfum Avona - przyznaję się że raz kupiłam
          teściowej na prezent urodzinowy Rare Pearls ( chyba taka nazwa )i jej się
          podobały, dla mnie za slodkie .Podobały mi się nawet perfumy LBD I Celebre ,
          ale nie miałam,znam tylko z próbek.A np płyny do kąpieli? Uważam że pachną
          bardzo ładnie.
          • Gość: danielle Re: Avon śmierdzi-generalnie- nieprawda! IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 21.09.02, 18:19
            Renia nie martw sie, wech masz w porzadku, to tylko inne upodobania :)))
            I dobrze, bo by nudno bylo :)
            Co do plynow to tez miewaja mile (dla mnie) zapachy, zwlaszcza te "do kompletu"
            z balsamami. Niestety wydaje mi sie, ze w wiekszosci przypadkow te zapachy sa
            dosc nietrwale. Perfum nie mialam, najwyzej jakies probki, chyba Celebre, Sunny
            Skies, Perceive i cos tam jeszcze, ale nie pamietam :)
      • studentka_rocznik0 Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 19:36
        Gość portalu: julita73 napisał(a):

> nie powiedziałabym , że WSZYSTKO z Avona śmierdzi . Ja zamawiam wszelkie
        > balsamy do ciała z Avona, mam aktualnie aż siedem ( w tym mam właśnie ten
        > migdałowy który uwielbiam)bardzo ładny jest ten nowy o zapachu owoców
        leśnych .
        >
        > Nie wiem jak pachną kremy bo nie używam,tak samo jak kolorówka z
        > Avona.Zamówiłam ostatnio krem rozgrzewający do stóp,pachnie ładnie, napewno
        nie
        >
        > można powiedzieć że śmierdzi.

Zgadzam sie co do balsamow calkowicie. Nie wiem czy ktos zna balsam jaśminowy
        avonu. Jak dla mnie pachniał cudownie.
    • coralin Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 18:31
      Gość portalu: renia napisał(a):

> Botanisource - jak od dentysty. Już nic nie zamówię z tej firmy.

O matko!!! Miałam ten krem.Tak Renia, teraz juz pewnie nic nie zamówisz.Ja od
      czasu Botanisource zraziłam się do Avonu kompletnie(ale skład niezły i opis
      działania:).Miałam też "aromaterapeutyczną"serię mandarynkową .Jeśli tak
      pachnie mandarynka to ja mam też coś z węchem. Zapachy kosmetyków Avon są
      wyjątkowo chemiczne. Ich wody toaletowe -bardzo tandetne(a przecież wśród wód
      ze średniej półki można znalezć piękne zapachy-YR, Coty).Lubiłam ich olejki
      (kiedy na rynku nie było innych),ale zapach ich nieznośny.Podobno amerykańscy
      żołnierze używają w czasie misji w ciepłym klimacie olejków Avon jako
      skutecznych przeciw komarom ze względu na to,że w posmarowaną skórę trudniej
      wbić sie insektowi.Ja jednak sądzę ,że to ze względu na odstraszający zapach:))
      Nie rozumiem dlaczego Avon cieszy sie taką popularnością u nas.Nie twierdzę ,że
      wszystko tej firmy jest złe, ale można kupić o niebo lepsze polskie kosmetyki
      za tę albo niższą cenę(np. zachwalane tu Dax Cosmetics). Wychwalany tu i ówdzie
      jest glicerynowy krem do rąk Avon.Zgoda.Niezły.Ale czym sie różni od
      wspaniałych polskich i tańszych glicerynowych?? Musze przyznać ,że Avon ma
      rewelacyjną promocję.
      • milla_ Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 18:41
        Fakt- Botanisource smierdzi nieziemsko, tylko dlatego zrezygnowalam z tego
        kremu. Brrr, wachajac go, czulam sie jak na szpitalnej sali, koszmar.....
        • Gość: ixi Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.09.02, 18:49
          Z kosmetyków Avonu większość kosmetyków do pielęgnacji twarzy ma wg mnie
          chemiczno-medyczny zapach. Niektóre z serii do pielęgnacji ciała i do włosów
          pachną ładnie, ale niektóre mają zapach koszmarny i mający niewiele wspólnego
          ze swoją nazwą ( np. ostatnia nowosć - różany płyn do kąpieli - wg. mnie to
          zapach tanich perfum nie mający nic wspólnego z pięknym kwiatem).
      • Gość: JULITA73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 18:46
        co do kremów - zgadzam się - śmierdzą okrutnie.Ale balsamy, o których
        wspomniałam , napewno są niezłe i napewno pachną lepiej od np Nivea, Vaselin
        Intensiv Care,Dove....( te które wymieniłam sa ochydne, może jako kosmetyk są
        niezłe , ale wg mnie SMIERDZĄ.)
        • Gość: renia Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.radio.com.pl 21.09.02, 18:48
          Gość portalu: JULITA73 napisał(a):

> na pewno pachną lepiej od np Nivea, Vaselin
          > Intensiv Care,Dove....( te które wymieniłam sa ochydne, może jako kosmetyk są
          > niezłe , ale wg mnie SMIERDZĄ.)

Jo! To też śmierdziuchy, najgorszy chyba Intensiv Care. Zwłaszcza ten
          relaksujący...
          • coralin Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 18:57
            Gość portalu: renia napisał(a):

> Gość portalu: JULITA73 napisał(a):
            >
            > > na pewno pachną lepiej od np Nivea, Vaselin
            > > Intensiv Care,Dove....( te które wymieniłam sa ochydne, może jako kosmetyk
            > są
            > > niezłe , ale wg mnie SMIERDZĄ.)
            >
            > Jo! To też śmierdziuchy, najgorszy chyba Intensiv Care. Zwłaszcza ten
            > relaksujący...

To może warto sięgnąć jednak po polskie balsamy. Np. AA Oceanic:))Seria do
            ciała ma kwiatowo-ozonową nutę jak w niezłych perfumach.
            • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 19:04
              Jeśli chodzi o serię AA, TO WG MNIE JEST DO BANI , TAK JAK cała reszta w
              zwykłych drogeriach . I mówię tu o zapachach, nie o tym że są to złe
              kosmetyki,napewno niektóre z Avonu są duzo fajniejsze jesłi chodzi o zapach.
          • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 18:59
            .....kupuję teraz w Niemczech tonik L'oreala, (w sprayu) do ciała.Jest to
            takie mleczko , psika się na ciało zamiast balsamu .Pięknie pachnie, super się
            wchłania, o wiele lepsze niz tradycyjny balsam...Nie widziałam tego u nas,
            ciekawe czy w większych miastach już to jest?Opakowanie tego toniku , to
            jaskrawo pomarańczowa i jaskrawo żółta śmieszna niewielka buteleczka z
            wydłużoną " szyjką ".
            • kasiulek Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 19:10

> .....kupuję teraz w Niemczech tonik L'oreala, (w sprayu) do ciała.Jest to
              > takie mleczko , psika się na ciało zamiast balsamu .Pięknie pachnie, super
              się
              > wchłania, o wiele lepsze niz tradycyjny balsam...Nie widziałam tego u nas,
              > ciekawe czy w większych miastach już to jest?Opakowanie tego toniku , to
              > jaskrawo pomarańczowa i jaskrawo żółta śmieszna niewielka buteleczka z
              > wydłużoną " szyjką ".

Julito, a czy nie chodzi tu o mleczko Jade (czyli Garnier)?
              Bo ja to tez widuje w drogeriach - w DM czy Schleckerze, ale jest to wlasnie
              Jade, a mleczko w sprayu L'Oreal jest w zielonej buteleczce.
              • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 19:15
                masz Kasiulko rację - sorry za pomyłkę!Jest to mleczko Jade...nie wiem co mi
                tak chodzi ten L'oreal po głowie .Jeśli chodzi i ten zielony L'oreal , to nie
                znam ,nie miałam , chociaz widzę go w sklepach .
                • kasiulek Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 19:17

> masz Kasiulko rację - sorry za pomyłkę!Jest to mleczko Jade...nie wiem co mi
                  > tak chodzi ten L'oreal po głowie .Jeśli chodzi i ten zielony L'oreal , to nie
                  > znam ,nie miałam , chociaz widzę go w sklepach .

:)))))))))
                  Ten spray Garnier jest rzeczywiscie fajny!
                  Podobny w dzialaniu i z pieknym zapachem jest tez ten L'Oreal - ta sama seria,
                  z ktorej pochodzi peeling Exfotonic.
                  Polecam!:)))
                  • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 19:23
                    A wiesz że będę musiała wypróbować tego zielonego L/oreala.Szczególnie teraz,
                    jak poleciłas mi go i mówisz że jest ok. Kupię napewno następnym razem.
                    pozdrawiam
                    julita
                    • kasiulek Re: Avon śmierdzi-generalnie 21.09.02, 19:27
                      Polecam rowniez peeling z tej serii, jest naprawde doskonaly, chociaz niezle
                      drapie:))) Natomiast olejek w sprayu z tej samej serii jest - moim zdaniem - do
                      d...:))) W ogole nie nawilza i - co gorsze! - nie wchlania sie i brudzi ciuchy!
                      Aha, swietny jest z tej serii rowniez balsam do ciala w opakowaniu z pompka
                      (bialy do suchej skory, zielony do normalnej). Wchlania sie bardzo dobrze i
                      szybko i pachnie o wiele lepiej niz Nivea czy Dove:)))

Pozdrawiam!:)))
                      • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 19:53
                        wiele razy zastanawiałam sie czy kupic tego L'oreala, teraz juz wiem ze
                        warto...a co do peelingów , to uwielbiam MOCNO DRAPIACE,peeling musi byc ostry,
                        muszę go czuć masując skórę.Chociaz przyznam sie , że peeling do Ciała stosuję
                        bardzo rzadko, mam specjalną gąbkę , która jest potwornie szorstka za to
                        wspaniale masuje skórę , z pewnością lepiej niż niejeden peeling:-)Mam chopla
                        na punkcie peelingów, tych szorstkich do twarzy, jeszcze niedawno stosowałam
                        codziennie, ale to ponoc niezdrowo , więc teraz peelinguję się co drugi dzień.
                        Po zrobieniu peelingu na noc , przed nałożeniem kremu , dopiero czuję sie "
                        domyta "wiem że cerę mam idealnie czystą.Za nieporozumienie uwazam te wszystkie
                        żele pod prysznic z jakimiś drobinkami , niby peeling myjący:-)to nic nie
                        działa, do ciała musi być szczególnie ostry peeling,wiem ze nie kazdy takie
                        lubi ale ja uwielbiam.!
                      • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 19:53
                        wiele razy zastanawiałam sie czy kupic tego L'oreala, teraz juz wiem ze
                        warto...a co do peelingów , to uwielbiam MOCNO DRAPIACE,peeling musi byc ostry,
                        muszę go czuć masując skórę.Chociaz przyznam sie , że peeling do Ciała stosuję
                        bardzo rzadko, mam specjalną gąbkę , która jest potwornie szorstka za to
                        wspaniale masuje skórę , z pewnością lepiej niż niejeden peeling:-)Mam chopla
                        na punkcie peelingów, tych szorstkich do twarzy, jeszcze niedawno stosowałam
                        codziennie, ale to ponoc niezdrowo , więc teraz peelinguję się co drugi dzień.
                        Po zrobieniu peelingu na noc , przed nałożeniem kremu , dopiero czuję sie "
                        domyta "wiem że cerę mam idealnie czystą.Za nieporozumienie uwazam te wszystkie
                        żele pod prysznic z jakimiś drobinkami , niby peeling myjący:-)to nic nie
                        działa, do ciała musi być szczególnie ostry peeling,wiem ze nie kazdy takie
                        lubi ale ja uwielbiam.!
    • Gość: rossa Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.toya.net.pl 21.09.02, 19:42
      Według mnie wszystkie ich kosmetyki odrzucają swoim zapachem, a już najbardziej
      te naśladujące "naturę". Balsamy do ciała mają sztuczne zapachy przypominające
      mi wyłącznie kompozycje różnych E356 itd, bo do naturalnych aromatów to im
      daleko. Ale pomijając zapachy tych balsamów- one w ogóle nie nawilżają skóry!
      Żeby osiągnąć satysfakcjonujący mnie poziom nawilżenia, musiałabym się nimi
      smarować chyba co parę godzin, a na to nie mam ani czasu ani możliwości.
      Zgadzam się, że w podobnych cenach jest dużo lepsza oferta firm polskich albo
      zachodnich-supermarketowych.

Pozdrawiam,
      R.
      • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 20:00
        Gość portalu: rossa napisał(a):

> Według mnie wszystkie ich kosmetyki odrzucają swoim zapachem, a już
        najbardziej
        >
        > te naśladujące "naturę". Balsamy do ciała mają sztuczne zapachy
        przypominające
        > mi wyłącznie kompozycje różnych E356 itd, bo do naturalnych aromatów to im
        > daleko. Ale pomijając zapachy tych balsamów- one w ogóle nie nawilżają skóry!
        > Żeby osiągnąć satysfakcjonujący mnie poziom nawilżenia, musiałabym się nimi
        > smarować chyba co parę godzin, a na to nie mam ani czasu ani możliwości.
        > Zgadzam się, że w podobnych cenach jest dużo lepsza oferta firm polskich albo
        > zachodnich-supermarketowych.
        >
        > Pozdrawiam,
        > R.
        a mi tam balsamy Avona odpowiadają.i podobają mi sie niektóre zapachy , nawet
        bardzo.a jesli chodzi o nawilżenie, to mi odpowiadają pod tym względem
        również.jak skóra jest przesuszona bardzo , to może rzeczywiście nie sa
        odpowiednie, wtedy nalezy używać nie wiem czego - może jakiegoś olejku albo
        oliwki?jednak do mojej skóry normalnej, nie przesuszonej są bardzo dobre.
        • Gość: rossa Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.toya.net.pl 21.09.02, 20:07
          Wiadomo, że upodobania kosmetyczne to kwestia indywidualnego gustu :)
          Ja mam skórę (na ciele, hihi) normalną, a jednak Avon'owe balsamy są dla mnie
          za słabiutkie.
          A jeśli chodzi o oliwki- przez ostatni miesiąc smarowałam się oliwką J&J i
          jestem rozczarowana- balsamy nawilżają zdecydowanie lepiej i na dłużej. Oliwkę
          zostawię chyba wyłącznie na extra-szybkie aplikacje.
          • Gość: julita73 Re: Avon śmierdzi-generalnie IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 20:17
            ja kiedyś tez używałam oliwki J&J, ale za słabo mi się wchłaniała, musiałam
            zwlekac z założeniem ubrania.Wiem , ze Avon ma tez oliwkę w sprayu, ciekawa
            jestem jaka jest .Trzeba będzie tez z ciekawości kiedyś wypróbować.Ja w ogóle
            uwielbiam się balsamować, szczególnie miła skorka jest wtedy jak w ciepłej
            kapieli mocno sie wymasuję szorstka gabką, póżniej mocno nabalsamuję,zakładam
            ciepłą, flanelową pizamę ( zimą )i wchodzę do ciepłego lózeczka pod
            kołderke.Rano skóra jest gładziutka, miła..naprawdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka