Dodaj do ulubionych

przedłużane włosy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 00:09
Dziewczyny, napiszcie co myslicie o przedluzaniu wlosow, czy wam sie
podobaja, czy uwazacie, ze to modne, czy chcialybyscie takie miec, a jesli
macie to jak wam sie nosza itd, wiecie o co chodzi. Ja sama przedluzam sobie
wlosy od prawie 2 lat i jestem zachwycona, ze ktos kiedys wymyslil cos
takiego;-)i jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat, a takze jakis uwag
czy informacji o nowych metodach przedluzania, pielegnacji itp, itd. No to
tyle. pozdrowienia:)
Obserwuj wątek
    • greta.greta Re: przedłużane włosy 20.10.05, 10:29
      To dobrze, że jesteś zachwycona bo akurat moje kolezanki które zlapały się na
      tą modę i przedłuzyły sobie włosy klną całymi dniami!
      • Gość: riviera Re: przedłużane włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:36
        podejrzewam ze przedluzaly wlosy u jakiejs pseudospecjalistki, bo dobrze
        zrobione sa nie do odroznienia od prawdziwych i nosza sie tak samo jak wlasne.
        pewie tez zaplacily niewiele, bo nie ma sie co oszukiwac: taka przyjemnosc
        kosztuje od 1300 zl w gore i starcza na 3-5 miesiecy. mlode dziewczyny daja sie
        nabierac na oferty takich fryzjerek, daja sobie zakladac ohydne syntetyczne
        wlosy tylko dlatego ze jest taniej( nawet slyszalam, ze gdzies w centrum
        Poznania przedluza sie wlosy za 500 zl!ciekawe czym, chyba sianem). dlatego
        jesli chcecie miec takie wlosy to musicie wiedziec, ze trzeba sporo wydac,tanie
        oferty to strata pieniedzy. wiem dobrze o tym bo siedze w tym biznesie i
        gwarantuje, zetylko dobrze przeszkolony i doswiadczony fryzjer moze
        profesjonalnie przedluzyc wlosy
        • bzzzk Re: przedłużane włosy 20.10.05, 21:01
          ale z tym to jest chyba takie błędne koło- jak ktoś ma włosy cienkie,
          delikatne, "liche", to chciałby je zagęścić i przedłużyć, a dla takich nie
          nadają się ponoć włosy naturalne, bo są zbyt ciężkie i bardzo osłabiają włosy
          właścicielki przez ten ciężar. natomiast jak kogoś natura obdarowała grubymi,
          gęstymi pasmami, to nie ma potrzeba przedłużać ani zagęszczać, w końcu może sam
          zapuścić własne, bo będą i tak efektowanie wyglądały. no, chyba że są inne
          przypadki, ale ogólnie to wysnuwam taki wniosek:) czy błądzę?
          no, i jeszcze te supły/ sklejenia, czy co tam jest- czy tego nie widać, jak
          wiatr zawieje, jak się zwiąże włosy itp.? widziałam kilka takich panien na
          ulicy i nie wygląda to fajnie. przez supły od razu widać, że włos doczepiony.
          czy one miały źle zrobione, np. za duże te łączenia itp. czy po prostu tak musi
          być? bo to mi się chyba najbardziej nie podoba...
          pozdrawiam
          • Gość: riviera Re: przedłużane włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:28
            Łączenia wlosow klientki z wlosami doczepianymi przy profesjonalnie wykonanym
            przedluzeniu nie maja prawa byc widoczne. dopiero gdy sa noszone zbyt dlugo i
            laczenie coraz bardziej oddala sie od skory glowy moga zaczac wystawac
            spodwlosow naturalnych, ale wtedy trzeba je zdjac, nie ma rady. Jesli chodzi o
            supły, czyli metode zgrzewania, to byla ona bardzo prymitywna, niezdrowa dla
            wlosow i po prostu dawala bardzo kiepski efekt. Teraz przedluza sie wlosy tak,
            ze naprawde tego nie widac i raczej tylko naturalnymi wlosami. innych nie
            polecam i mowie wam dziewczyny, jesli zalezy wam na ladnych wlosach to warto
            zainwestowac w dobrego specjaliste, bo naprawde nietrudno doczepic cos do glowy
            klientki-trudno to zrobic tak aby wygladalo ladnie i naturalnie i bylo
            nieszkodliwe. napatrzylam sie na tyle koszmarnie poprzedluzanych chalupniczo
            czupryn, ze wiem co mowie . pozdrowienia
            • bzzzk Re: przedłużane włosy 20.10.05, 22:35
              kiedyś nawet myślałam o takim zabiegu, szukałam trochę w necie na ten temat i
              często ogłaszały się różne panie, które np. przyjeżdżają do klientki i
              podejmują się doczepiania włosów. a jak oglądałam zdjęcia owych prac, to aż mi
              się straszno robiło;) od razu widać, że sztuczne, bo aż się rodzielały na takie
              drobne pasma, coś paskudnego. ale ceny faktycznie były kuszące, coś za coś, jak
              się okazuje... a czy jednak naturalne włosy nie obciążają zbyt własnych? po
              takim kilkumiesięcznym noszeniu mogą się zmęczyć:) no, ale pewnie same włosy o
              niebo lepiej wyglądają, bo podobno sztyczne od mycia, czesania i w ogóle
              noszenia robią się szorstkie, sztywne i od razu widać, że to syntetyk...
              • Gość: riviera Re: przedłużane włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:11
                masz racje, sztuczne, niemieckie wlosy ktorych uzywa bardzo duzo fryzjerek z
                malych zakladow(bo tanie) ladnie wygladaja tylko przez 1 dzien. po myciu od
                razu traca na urodzie, a po paru miesiacach to juz wole nie wspominac. poza
                tym bardzo sie placza i sa niesamowicie suche. koszmar po prostu. no i sa bard
                ciezkie. naturalne wlosy natomiast doczpia sie inaczej niz sztuczne, laczenia
                sa mikroskopijne, w kolorze wlosa, sa one lekkie i co wazne: mozna z nimi
                zrobic wszystko. tyle ze cena jest oczywiscie wyzsza, niestety. a co do
                obciazania wlosow: przy przedluzaniu nalezy dobrac ilosc, dlugosc oraz grubosc
                wlosa. specjalista wie jak to zrobic tak, aby twoje wlosy nawet tego nie
                poczuly.i nie sugeruj sie internetem: niektore salony pokazuja nie swoje
                zdjecia, cenniki majace sie nijak do rzeczywistosci itd. jeski chcesz miec
                takie wlosy to musisz isc sama do salonu i pogadac bo fryzjer musi Cie
                zobaczyc. taki zabieg to nie zwykle podciecie grzywki :))
        • greta.greta Kochana, nie pisz tak 20.10.05, 22:58
          ja mówię właśnie o włosach doczepianych w profesjonalnych salonach
          fryzjerskich, a nie u "pseudospecjalistek". Czy myslisz, że ktoś świadomie odda
          swoje włosy, jesli na nich zależy, w ręce amatora? Zastanów się. Raczej osoba
          której zalezy na wyglądzie włosów i złapie się na mozliwość ich przedłużania
          nie będzie liczyć kasy. I nie pisz mi o specjalnej pielęgnacji tych włosów bo
          to każdy wie, że właśnie one tego szczególnie wymagają. Jak na wstepie
          zauwazyłam dobrze, że choć ty jesteś z doczepianych włosów zadowolona.

Swoją drogą, według mnie, profesjonalny salon fryzjerski w ogóle nie powinien
          prowadzić takiej usługi.
          • bzzzk Re: Kochana, nie pisz tak 20.10.05, 23:08
            właśnie chyba rzadko który prowadzi, podobno wielu fryzjerów odradza taki
            zabieg... hmmm, ja bym się chyba bała, że włosy w pewnym momencie nie
            wytrzymają ciężaru, "puszczą" i wyłysieję;)
          • Gość: riviera Re: Kochana, nie pisz tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:36
            Skarbie, wiekszosc najbardziej znanych i cenionych zakladow fryzjerskich
            prowadzi taka usluge, bo jest to modne i fajne, nie jako sposob na wiecznie
            piekne wlosy, bo to nie jest na cale zycie,ale jako spelnianie marzen,
            kaprysow albo fantazji odwaznych, nowoczesnych i modnych dziewczyn i kobiet.
            Jesli Ty nie nalezysz do tego grona, lub po prostu nie masz zamiaru wydawac
            pieniedzy na na takie glupstewka, badz tez uwazasz ze jest to nieciekawe czy
            Tobie akurat zbedne to nie wyrazaj swych negatywnych opinii. Z doswiadczenia
            wiem, ze wiele dziewczyn wlasnie oddaje swoje wlosy w rece amatorow, zeby bylo
            tylko jak najtaniej, naprawde. Nie wmawiaj mi tez, ze Twoje kolezanki
            przedluzaly wloski u specjalisty, bo jesli tak bylo, to zaplacily pewnie ze
            2000 zl, a na takiepieniadze nikt im krzywdy by nie zrobil.
            • greta.greta pisz sobie, co chcesz.... 21.10.05, 10:56
              bo wiadomo, że akurat ty będziesz ze wszystkich mozliwych stron zachwalać taki
              zabieg.

Szkoda tylko, że nie piszesz jaki negatywny wpływ mają doczepiane włosy na
              naturalne włosy i ile czasu trzeba poświęcać na ich pielęgnację. Bo za 2500
              taki właśnie jest efekt. Najlepiej jest mieć pod reką specjaliste, który będzie
              pielegnował tobie te włosy (układał i mył). Nie będe z toba polemizować bo ja
              sama mam super włosy i nigdy nie pszyszło mi do głowy, aby je w ten sposób
              przedłużać, a 2500 wole wydać na pielęgnacje. Mówię na podstawie opinii moich
              koleżanek, które poddały się takiemu zabiegowi i teraz żałują. Ciekawa jestem
              ile twoich klientek jest niezadowolonych z przedłużania włosów... Żadna?

Jeszcze jedna jest sprawa, jak chcesz ściągnąc doczepiane włosy i wrócić do
              swoich naturalnych to trzeba naturalne włosy mocno skrócić. Raz, żeby ściąć
              miejsca "splotu", dwa żeby włosy odpoczęły. Więc jaki w tym sens?

A prawda jest taka, że szanujące się salony fryzjerskie, światowych
              specjalistów nie prowadza takiej usługi, jak również starają się nie robić
              trwałej, nawet takiej bardzo bezpiecznej i nieszkodliwej, bo to po prostu
              niszczy włosy.

Jeszcze raz powtarzam, jak jesteś zadowlona z doczepianych włosów to bardzo
              dobrze. Tylko, że jesteś bardzo stronnicza.

• Gość: aaliyah Re: pisz sobie, co chcesz.... IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 21.10.05, 12:49
                Ja sie srednio na tym znam. Jeszcze ok 3 latat temu gdy bylo o tym cicho
                podobalo mi sie to. Bo robily to kobiety za duza kase w dobrych zkladach i
                wlosy wygladaly ladnie i naturalnie. NAtomiast jestem spod warszay z miasta i
                tu jest tak ze jak jedna dziewczyna cos ma to juz wszysktie muszą. teraz jest
                szal wlasnie na doczepaine wlosy i powiem wam, ze moje koleznaki miomo ze chca
                fajnei wygladac ze sknerstwa wlasnie poznajdywaly zaklady na necie po 500 zl,
                jezdza po grochowach, bemowach itp. Wyglada to strasznie. mam wrazenie ze tu
                wcale jzu nei chodzi o ladne wlosy ale o to by miec poprostu doczepione, bo
                wszyscy tak nosza. Oczywiscie wszytskei maja sztucznie doczepione bo nawet im
                te fryzjerki wmowia ze takie sa lepsze i wogole ze to usper usluga nie niszczy
                itp. Wiec teraz juz mam totalny uraz do przedluzania wlosow. Z reszta napewno
                nei jest to dobre dla wlosow i to nei podlega dyskusji. Mimo to to tylko moja
                opinia. jezlei robi dobry fryzjer i efekt jest naturalny- poprostu ladne,
                zdrowe wlosy i ciezko je odroznic to czemu nie?? tak anprawde wiele rzeczy
                szkodzi naszym wlosom. Jednak mysle ze przez te fryzjerki co robia te zabiegi
                nie drogo, a ze wygladaja te wlosy koszmarnie i w warszawei juz coraz latwiej
                zuwazyc okropne glowy to niedlugo doczepiane wlosy odejda w zapmnienie. Mysle
                ze ta kase lepeij zainwestwoac w dobre kosmetyki... mod aniedlugo przejdzie a
                zostana nadwyrezone wlosy
              • Gość: riviera Re: pisz sobie, co chcesz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 09:32
                droga greto, zdaje sobie sprawe, ze dziewczyny z ladnymi wlosami nie beda bawic
                sie w ich przedluzanie i zageszczanie, bo to bez sensu. tych zabiegow nie beda
                sobie fundowac takze panie, ktore maja bardzo slabe czy zniszczone wlosy, kazdy
                dobry fryzjer im to odradzi, ja tez czasami odradzam i to zdecydowanie.
                natomiast kobiety ktore taki zabieg moga sobie zrobic bardzo czesto decyduja
                sie na niego poniewaz chca aby przez czas noszenia doczepianych wlosow ich
                naturalne sobie urosly. nie ma mowy o zadnym scinaniu wlosow po zdjeciu
                doczepek, ewentualnie mozna je podciac, jesli przez czas noszenia podcinanae
                nie byly. a wlosy ktore ja stosuje w pracy mozna po zdjeciu zalozyc znow; te
                same i od razu!wiec nie pisz mi nic o poniszczonych wlosach, o trudach
                pielegnacji, skoro sama nie masz doswiadczenia w tym zakresie i nie zapytalas
                nawet, jaka metode stosuje w przedluzaniu. A o dobrze zalozone wlosy jest
                bardzo latwo dbac w domu, bez zadnego sztabu specjalistow.I jeszcze jedno:
                wcale nie zachwalam tego zabiegu ze wszystkich sil, bo ma on sporo minusow(
                cena, nie mozna ich zbyt dlugo nosic, czas zakladania)ale napewno nie jest
                szkodliwy dla wlosow.
    • Gość: magda.e Re: przedłużane włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:43
      ponawiam watek
      • Gość: truskawa Re: przedłużane włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:42
        Moja koleżanka przedłużyła sobie włosy i jest zadowolona! od razu lepiej sie
        czuje:)robiła w salonie na Kabatach w OXY warszawa tam dziewczyny wam polecam
        bo jest nie drogo a zrobione są super!polecam
    • Gość: magda.e Re: przedłużane włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 17:28
      up up
    • Gość: Kalinka Re: przedłużane włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.05, 22:19
      Ja takze przedluzam sobie wlosy od jakiegos poltora roku. Najpierw nosilam do
      pasa czarno-blond, teraz mam brazowo-blond. Rowniez jestem zadowolona,
      wygladaja na tyle naturalnie ze nikt mnie nie podejrzewal o to ze w ogole one
      nie sa moje:).Ta zabawa jest przede wszystkim dla osob ktore z braku
      cierplwosci lub z powodu posiadania slabych wlosow nie moga sie doczekac
      swoich, dlugich i pieknych.Mam cienkie wlosy ale podcinam je tak samo czesto
      jak wtedy gdy nie nosilam przedluzek, nie zauwazylam aby moje sie od tego
      niszczyly, ale to dlatego ze przedluzam metoda "na zimno":)
      • Gość: daga Re: przedłużane włosy IP: *.acn.waw.pl 30.10.05, 01:27
        a gdzie przedłuzasz sobie włosy-moze w Wawie?szukam dobrego fryzjera ktory
        przeprowadza taki zabieg
        • Gość: aga. Re: przedłużane włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 10:20
          W WAWIE na Kabatach polecam jest niedrogo a naprawde super to robią SALON OXY
          na ul. Wąwozowej 20.polecam!!!!
        • Gość: kalinka Re: przedłużane włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 11:07
          napisz do mnie na mejla lolita19_80@02.pl to podam Ci szczegoly:)
          • Gość: daga Re: przedłużane włosy IP: *.acn.waw.pl 30.10.05, 13:27
            chce Ci wyslas maila i pojawia sie komunikat ze adre mailowy jest niepoprawny
            napisz moze namiary na forum
            • Gość: klinka Re: przedłużane włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 15:01
              to napisz na gazetowego mejla: laupek@gazeta.pl tu nie chce podawac informacji:)
              • Gość: daga Re: przedłużane włosy IP: *.acn.waw.pl 30.10.05, 15:29
                wyslalam;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka