kkkkk4 04.11.05, 10:10 www.zycie.lublin.pl/ginekologia/antykoncepcja_reklama.html Poczytajcie zwłaszcza o Diane 35 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emma Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:13 www.zycie.lublin.pl/ginekologia/pytanie_18.html tu jest na dole o Diane!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @15@16 Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:35 Ojojojoj.....a ja właśnie miałam podjąć decyzję o tabletkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kga Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:43 Następny nawiedzony pan doktorek, już sama nazwa gabinetu kojarzy się z moherowymi beretami. Dlaczego jeżeli stu lekarzy mówi jedno a jeden co innego to wierzycie temu jednemu? A co on ma? Jakiś dogmat o nieomylności? Patent na wiedzę? Tak samo może się mylić, jak i inni. Tabletki to sprawa indywidualna każdej kobiety. I na pewno dziwnym jest, że ginekolog mówi :"Ja nigdy nie przepisuję ani diane ani innych preparatów antykoncepcyjnych" i namawia na jakieś ligi małżeńskie. Bez sensu. Trochę rozsądku dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! 04.11.05, 14:30 dokładnie to samo pomyslałam. Gabinet chyba sposnorowany przez ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Co w tym ciekawego? Sto razy już taką... IP: 44,1.* / 193.193.181.* 04.11.05, 10:40 ...propagandę czytałam. Wiadomo, że każdy lek ma skutki uboczne, zawsze waży się korzyści i zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi Re: Co w tym ciekawego? Sto razy już taką... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:49 Bue che che DOBRE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:06 Tak tak, pigułki to syf. Antyperspiranty też syf. Nie mówiąc już o parówkach i zupkach z proszku. Życie jest toksyczne. Na szczęście człowiek, jak karaluch na toksyny się uodparnia ;) Jeszcze nie wymyślono lepszej antykoncepcji niż hormonalna. Niestety. Niektórym się takowa upiecze. Niektórym nie. Mi się nie upiekła niestety. Ale nie będę odradzać, bo każdy inaczej reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:39 Piguły to syfiarnia może doktorek nawiedzony ale pod tym względem ma rację. Docenicie to po latach! Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! 04.11.05, 12:15 Hmmm...Zarcie z hipermarketu to też syf i też docenicie to po latach...Wszystko dzisiaj to syf , ale dlaczego ten facet ma 9 dzieci????? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Ale jajaaaaaaaaaaaaa:))))))))))))) 04.11.05, 12:11 O wiele ciekawszy wydaje mi sie ten fragment tej strony - o doktorku!!!!!!!! Strona główna Mapa strony Kontakt Maciej Barczentewicz Macierzyństwo i życie Dla pacjentek Kontakt Pytania i odpowiedzi Maciej Barczentewicz Lekarz specjalista położnik i ginekolog, cytolog i ultrasonografista, od 1987 roku żonaty, 9 dzieci. Nigdy nie było moim marzeniem zostać ginekologiem, ale dzisiaj mogę powiedzieć, że lubię to co robię, i widzę zawód ginekologa jako powołanie, którego sam nie wybrałem. Idea powstała podczas praktyki studenckiej we Włoszech, gdzie powiedziano mi, że potrzeba, aby chrześcijanie podejmowali pracę ginekologa, ponieważ działanie demona bardzo często przychodzi przez atak na kobietę, na macierzyństwo i życie, na rodzinę u jej podstaw. To przesłanie przyszło do mnie od Kiko Arguello, hiszpańskiego malarza, jednego z inicjatorów Drogi Neokatechumenalnej. Następną inspiracją było to, co pisał i czego uczył profesor Włodzimierz Fijałkowski, ginekolog, obrońca życia, twórca polskiej szkoły rodzenia i propagator naturalnego planowania rodziny, którego miałem szczęście poznać osobiście i kilkakrotnie z nim rozmawiać. Zawodu uczyłem się, od 1989r., przez 13 lat pracy w Szpitalu Rejonowym w Bełżycach na Oddziale Położniczo Ginekologicznym pod kierownictwem Ordynatora, doktora Wiesława Mietlickiego oraz poprzez wspólną pracę z panią Doktor Maria Wołyńską onkologiem i cytologiem, która wprowadzała mnie w te dyscypliny. W wykonywaniu mojej pracy zawsze trzymam się nauki Kościoła Katolickiego, nauczania dotyczącego szacunku dla powstającego życia, odpowiedzialnego rodzicielstwa, spojrzenia na rodzinę, a także chorobę, cierpienie i śmierć, - która prowadzi do życia wiecznego. Wiem, że ostatecznym pytaniem wobec różnych kwestii etycznych, moralnych itp. jest: Czy jest Pan Bóg, czy Go nie ma. Ponieważ wiele razy, w konkretnych faktach mojego życia przekonałem się, że Jest, wiem, że pewnych rzeczy robić nie wolno. Witamy Gabinet "Macierzyństwo i Życie" istnieje od 1992 roku. Założyli go - onkolog, dr n. med. Maria Wołyńska i ginekolog Maciej Barczentewicz. Więcej... -------------------------------------------------------------------------------- Adres: ul.Lubartowska 64 20-094 Lublin Telefon: (0 81) 442 92 20 (22) E-mail: ginekologia@zycie.lublin.pl Linki Droga Neokatechumenalna Liga Małżeństwo Małżeństwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~ Do Apokalipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:14 No i co cię w tym śmieszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Do Apokalipsy 04.11.05, 12:17 A to mnie w tym śmieszy: >zonaty, 9 dzieci >Nigdy nie było moim marzeniem zostać ginekologiem, ale dzisiaj mogę powiedzieć, że lubię to co robię, i widzę zawód ginekologa jako powołanie, którego sam nie wybrałem. Idea powstała podczas praktyki studenckiej we Włoszech, gdzie powiedziano mi, że potrzeba, aby chrześcijanie podejmowali pracę ginekologa, ponieważ działanie demona bardzo często przychodzi przez atak na kobietę, na macierzyństwo i życie, na rodzinę u jej podstaw. To przesłanie przyszło do mnie od Kiko Arguello, hiszpańskiego malarza, jednego z inicjatorów Drogi Neokatechumenalnej Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Do Apokalipsy 04.11.05, 12:19 Krótko mówiąc, nie chciałabym, aby ktoś z miłościa i w trosce o wypedzenie demona z mojej pochwy, mnie leczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Do Apokalipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:25 Ło matko!!Niezłe - skad się takie oszołomy biorą???? Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: Do Apokalipsy 04.11.05, 13:15 masz 100% racji:) artykuł oszołomski,pisany pod okresloną publiczkę i byc moze sponsorowany bez okreslone środowiska.facet zamiast lekarzem ( a zwłaszcza ginekologiem) powinien zostać katechetą:)a swoją drogą ...jak on z tymi pogladami moze praktykować? za kazdym razem kiedy czytam takie ,,kwiatki" jestem szczęsliwa ze mam doskonałego,normalnego gina:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada !!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:06 Dziewczyny, brak mi słów Ale jesteście wszystkie śmieszne i w dodatku inteligencją nie grzeszycie. Nie mogę czytać takich beznadziejnych wypowiedzi od osób, które nie mają pojęcia o medycynie. Ile macie lat 15???? I nie obrażaj specjalistów. Jak jesteście takie mądre i wszystko wiecie może się przekwalifikujecie Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: !!!!!!!!!!!! 04.11.05, 14:27 medycyna? co tu ma medycyna do tego artykułu? pan doktor lansuje pogłady swoje a nie ogólnomedyczne. a ózniej nie ma się co dziwić ze rosnie armia moherowych beretów i kilkunastolatek z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaajaa Re: !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:35 Co gorsza nawet nie swoje tylko tego jakiegoś Kiko Arguello (pierwsze słyszę). Żeby to jeszcze swoje i był do nich przekonany, to bym może mogła zrozumieć, ale tak to nie przekonuje mnie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biannia Re: Do Apokalipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:12 matko, co za ludzie! nawiedzony doktor ktory kaze liczyc dni plodne itd... ktory to wiek? jesli tabletki tak szkodza to moze porozmawimy o szkodliwosci np zwyklych tabletek na bol glowy? nie hormony to co prawda ale JAKIE swinstwo! prawda jest taka ze ludzie truja sie wszytskim co ich otacza i jakby nagle chcieli zrezygnowac z takiego zycia to musieliby chyba wskoczyc do jaskini gdzies na bliskim wschodzie i hodowac sobie szczypiorek. wszystko dla ludzi. i dobre to i niedobre, ale nie popadajmy w paranoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: Do Apokalipsy 04.11.05, 14:29 Byłam ciekawa Waszych reakcji ;)) Swoją drogą ciekawe czy tak można: lekarz, który przyjmuje w państwowej przychodni zakłada sobie że nie wypisuje tabletek antykoncepcyjnych. A jak trzeba je zastosować w celach leczniczych??? Odpowiedz Link Zgłoś
zusiak1 Re: Do Apokalipsy 04.11.05, 14:47 no ale nawet jesli pacjentka (w przychodni) życzy sobie tabletki, a doktorek z powodu swoich przekonań nie przepisuje, to to chyba nie jest w porządku??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzy świnki Re: Do Apokalipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:01 Ciekawe czy kierownictwo przychodni wie o praktykach doktora. Swoja drogą ciekawe w czym specjalizuje się doktorek. Jeżeli nie przepisuje antyków to trudno leczyć. (0% pacjentek w gabinetach właśnie po to przychodzi, poza tym tabl. anty stosuje się przy torbielach, niepłodności. Ciekawe jak przychodzi do niego niezorientowana pacjentka to pewnie ją nieźle obcyndala na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Do Apokalipsy IP: *.mz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 09.11.05, 09:42 Tabletki antykoncepcyjne na niepłodność? Leczy sie hormonami np. progesteronem ale on nie ma właściwości antykoncepcyjnych, wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.softlab.gda.pl 04.11.05, 16:28 Mmmm, 9 dzieci, wielki mi spec od antykoncepcji. Temu panu najwyraźniej przydałoby się walnięcie baranka w ścianę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larrra Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.brda.net 04.11.05, 18:54 Czemu się dziewczyny tak burzycie? Doktor jest w porządku bo - uwaga - jasno okreslił swoje stanowisko. Jasno i wyraźnie mówi, że kieruje się dogmatami KK. Jeśli komuś to odpowiada, to sobie do takiego pana doktora pójdzie. A jak nie - wybierze innego. Padały tu argumenty, że dużo rzeczy nam szkodzi (konserwanty, fast food, zanieczyszczenia), a niby jak z tego zrezygnować. Ja się pozwolę nie zgodzić z takim podejściem :) Owszem, nalezy i trzeba minimalizować zagrożenia, np. nie napychać się chińskimi zupkami tylko zrobić kanapkę z żytniego chlebka z pomidorkiem z uprawy eko. Nie jest to łatwe, ale jak się _chce_ - jest wykonalne. Nie można wyeliminować zagrożeń, ale można się starać je zminimalizować. Pigułki anty to nie cukierki. Owszem, dają dobre zabezpieczenie (choć nie 100% - polecam posty na forum eDziecko-eMama, sporo historii o wpadkach na regularnie branych pigułkach. "Sporo" to tylko jakieś 0,1% :)))) ale dla tych "wpadniętych" procent ważny). Doktorek ma rację w tym, że pigułki blokują ciąg reakcji hormonalnych ale niekoniecznie leczą przyczynę zaburzeń. Ma też rację, że "dają" po wątrobie i generalnie - ja bym powiedziała, ich stosowanie to walenie do komarów z broni atomowej (dawki hormonów w pigułkach nadal są potwornie duże w stosunku do potrzeb organizmu). Pigułki to super rzecz, ale jednak nie cukierki. Sama brałam i wiem coś na ten temat :)))) - trochę zdrowia mnie to kosztowało, niestety, więc mam do sprawy podejście krytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hilda22 Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! 04.11.05, 19:37 zgadzam się z Tobą Larra.Ja też się przekonałam o "cudownych"właściwościach tabletek anty.Dostałam zapalenia żołądka,przytyłam 9 kilogramów(na szczęście udało mi się je zrzucić) i co najgorsze-straciłam ochotę na seks i nie wiem czy kiedykolwiek ją odzyskam.Ten lekarz może i być nawiedzony,ale w kwestii szkodliwości tabsów całkowicie się z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larrra no, znowu nie przesadzajmy... :)))) IP: *.brda.net 04.11.05, 19:58 W drugą stronę nie należy także przesadzać. Tabletki anty nie są jakimś złem wcielonym :)))) - tylko - i "aż" - bardzo silnym środkiem (hormony kobiece biorą udział w około 300 reakcjach w organizmie, o ile pamiętam - nie tylko w regulowaniu cyklu miesiączkowego!). Po prostu należy zachować zdrowy rozsądek i umiar i rzeczywiście robić badania przed, w trakcie i po braniu pigułek - w tym przede wszystkim badać piersi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: no, znowu nie przesadzajmy... :)))) IP: *.eu.org 04.11.05, 21:07 Ja stosuję tabletki "anty" już kolejny rok z rzędu i jakoś z watrobą wsio dobrze i nie ważę tyle samo co hipopotamica :P Sądzę,ze artykuł ma na celu przyczynienie się do rezygnacji z antykoncepcji w ogóle(gdyż nie jest to uznawane przez Kościół) Oczywiscie,kazdy producent leków będzie się starał aby zachęcić do kupna ich własnie produktu,ale w stweirdzeniu,że dany lek nie powoduje tycia,zmniejszenia libido itp.jest prawda o tyle,że dzisiejsze tabletki maja zupełnie inną zawartość hormonów,w porówaniu do pigułek "poprzedniej" generacji,które miały taką ilość estrogenów,że rosły po nich wąsy i broda. Oczywiscie,w przypadku KAŻEGO leku tolerancja osobnicza może być zupełnie inna,wiec po to dobiera się go indywidualnie i jesli pojawią się jakiekolwiek niepokojace obajwy,to powinno się z tym fantem udać do lekarza. Każdy produkt wprowadzany na rynek,przechodzi rygorystyczne badania i jeśli zachodziłoby jakiekolwiek podejzenie,że jest szkodliwy,to zostałby wycofany z obrotu.Co do Diane,jakoś jeszcze nikt nie udowodnił,że sprzedawana jest trucizna na receptę i sam autor artykułu,konkretnych przykładów nie podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia1982 blablabla IP: 213.230.130.* 04.11.05, 21:37 ja rowniez mialam doswiadczenia z anty...i wyszlam troszke poturbowana. dziwie sie, jakie to jestescie nowoczesne i nie dopuszczacie takich glosow do siebie. jasne ze wszystko jest toksyczne, ale co innego spozywac tabletki ktore maja kilkukrotnie wieksza dawke hormonow niz normalnie a co innego jesc zupy w proszku..widze ze spece od marketingu osiagneli sukces w Waszym przypadku. wiadomo-zawsze potrzeba zdrowego rozsadku i pomyslunku, nie mozna wpadac w ekstrema (no pan doktor troszke..ekscentryczny jest co by nie mowic:), ale sa rzeczy bardziej i mniej szkodliwe..poczytajcie sobie o pigulkach. ale nie na stronach producentow... ja uzywam gumek od 5 lat a dziecka jak nie bylo tak nie ma (thx God:)) Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: blablabla 07.11.05, 13:14 ja bym tego nie nazwała nowoczesnoscią.nazwała bym to odpowiedzialnością i świadomością własnego organizmu. pozatym- pigułkami anty leczy sie wiele dolegliwości i zaburzeń miesiączokowania,reguluje sie cykl itd. brałam tabletki 5 lat,nie przytyłam,ochoty na sex nie straciłam,miałam za to miłe poczuci kontroli własnego organizmu i wszystko jak ,,w zegarku",zrobiłam przerwe na ciązę, po 8 tygodniach po cc zaczełam brać pigułki.i nie zamierzam z nich rezygnować. a sex w gumce...co kto lubi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny krzysio Re: blablabla IP: *.citiustele.com 25.12.05, 23:07 Wiesz wydaje mi sie, ze dziekowac Bogu (thnx God) warto, ale za... dzieci, bo bezplodnosc to wielkie cierpienie. A poza tym jaki cel ma seks? Czy to nie banalne, uzywac go tylko dla przyjemnosci? Wartonie byc banalnym i dostrzec cos wiecej, jakies wartosci, ktore przetrwaja Ciebie, kiedy Ty juz pojdziesz na cmentarz. Taka wartosica moga byc Twoje dzieci i wnuki... Zobacz jak Ci bedzie milo, jak ktos postawi kwiaty na Twoim grobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.softlab.gda.pl 04.11.05, 21:36 Owszem, ale sama przyznasz, że propagowanie metod naturalnych w sytuacji, gdy samemu ma się dziewiątkę dzieci jest z lekka nacechowane humorystycznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: 212.244.114.* 07.11.05, 12:28 moja córka nie bierze leków antykonc.uważając ze jak chłopak jej bierze od wielu lat sterydy na budowanie mięsni to plemiki są "bezpieczne" i przy tego rodzaju anabolikach nie zachodzi kobieta w ciążę..co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! 07.11.05, 13:30 o rany... 9 dzieci... niezle:D co to za lekarz w ogole, ktory z gory zaklada, ze pigulek nie zapisze!! ja przez cale lata bralam, chociaz na poczatku wcale nie dlatego, ze byly mi jako antykoncepcja potrzebne, ale jako lekarstwo! i co, przy zaburzeniach hormonalnych tez nie zapisze? to kretyn, nie lekarz! ja rozumiem, ze pigulki sa szkodliwe... ale dlatego robi sie przed rozpoczeciem lykania badania, zeby jak najlepiej dopasowac lek dla indywidualnych potrzeb - np Diane jest dobre, ale to silny lek - ja ja lykalam jako lek wlasnie; gdy juz mi sie rozne rzeczy wyregulowaly - lekarka przestawila mnie na pigulki o duuuuzo mniejszej dawce hormonu, tak, by pelnily funkcje tylko antykoncepcyjne... aha, KAZDY lek jest na costam szkodliwy... wystarczy przeczytac ulotke i ile strasznych rzeczy moze spowodowac:] Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: O tabletkach antykoncepcyjnych - ciekawe!!! IP: *.4web.pl 07.11.05, 14:14 dobra, nei zapisuje, blebla, bla , tego tamtego i takie tam, ok. Mozna iść do innego, ale... Jest pewna kwestia. Bo ze strony pana doktora wynika, że nie li tylko prowadzi gabinet prywatny, ale i pracuje w państwowej służbie zdrowia. A my nie jestesmy Państwem wyznaniowym(chyba?:) - zatem jeśli stosuje to i w Państwowej służbie zdrowia , to jest to postepowanie niezgodne z prawem. klauzula sumienia obejmuje tylko aborcję mimo wskazań, ale nie antykoncepcję!!! Przecież to jest tak, jakby lekarz- swiadek Jehowy odmawiał komuś w państwowej słuzbie zdrowia transfuzji, bo religia mu nie pozwala ,albo jakiś ekstremista-dzinista operowalł na zywca, bo ta religia uswica każde życie, a co za tym idzie i ból... Odpowiedz Link Zgłoś