bevian 09.11.05, 18:42 Kupiłam sobie kiedys podklad firmy "Soraja", czy jak tam... Niedrogi kosmetyk... Skora na mojej twarzy wygladala okropnie! A teraz kupuje tylko kosmetyki dobrych firm...Ktore sa wyprodukowane we Francji... i jestem zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jade.fox Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? 09.11.05, 22:03 A co rozumiesz pod pojęciem "dobra firma" ?? Dobre kosmetyki są produkowane tylko we Francji??? Nawet wśród "dobrych" kosmetyków może być bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: *.chello.pl 09.11.05, 23:22 Daj spokój,prowokatorka albo kolejna naiwna :))) Niech sobie dalej kupuje "kosmetyki dobrych firm produkowane we Francji" Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Cieszymy sie.. 09.11.05, 23:34 Bevian, cieszymy sie ze nie musisz juz kupowac "soraja czy cos tam". ja niestety nie mam 60zl na tonik do twarzy wiec zadowalam sie gorszymi kosmetykami, bynajmniej NIE z Francji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: 213.241.34.* 10.11.05, 08:56 jesli są dobre i markowe to warto. jeśli tylko markowe- to nie bardzo. w każdym przedziale cenowym są i buble i dobre produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.11.05, 10:38 Jeżeli są dobre to czemu nie? Ale jeżeli tańszy odpowiednik jest równie dobry to po co przepłacać. Nigdy np nie przekonam się do kremów z wyższej półki. Krem to krem. Skoro słuzy mi taki za 8 zł to nie wydam 200 :) No przepraszam, ostatnio kupiłam iwostin za 30. Jestem zadowolona z niego bardzo ale w pierwszym odruchu miałam wyrzuty sumienia, że TYLE na krem. Gorzej jest z kosmetykami kolorowymi. Na wszystkie loreale i maxfactory jestem uczulona. Na wyższą półke też muszę uważać dlatego bez sprawdzenia nie kupuję. I cóż poradzić, że cienie diora są lepsze od inglota? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.05, 11:02 WARTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: *.necik.pl / *.necik.pl 12.11.05, 13:34 Ubawil mnie ten post, musze przyznac. Bevian, nie wszystko co jest produkowane we Francji jest dobre, zapewniam cie :))). Znam np. sporo genialnych, wartosciowych polskich kosmetykow, na dodatek smiesznie tanich. A wracajac do sedna sprawy - na pewno warto kupowac kosmetyki dobre, ale niekoniecznie dobre oznacza markowe i drogie. "Dobre" jest dla mnie jednoznaczne z takimi cechami jak: cenny sklad (np. ilosc aktywnego skladnika w preparacie, caly zestaw skladnikow), aktywne, naprawde o sprawdzonym dzialaniu skladniki (np. postac, forma skladnika - wiadomo, ze niejaki proretinol ma sie nijak w dzialaniu na skore do aktywnej witaminy A), lagodna formula, brak agresywnej chemii lub zbednych ozdobnikow itp. Czyli wszystko to, co sie bezposrednio przeklada na SKUTECZNOSC kosmetyku. A tak sie dziwnie plecie, ze wiekszosc b. kosztownych kremow, tonikow, mleczek, etc. nie jest wiele warta - placi sie za marke, za piekne opakowanie i ... dobre samopoczucie, ze oto uzywam Lancoma, HR czy Diora, a nie za faktyczne dzialanie :). Wiele reklam to tylko chwyty marketingowe, a oslawione "specjalne formuly" to tylko wabik na naiwne klientki, zas dorzucone szczodrze do kremu silikony sprawia, ze kazda skora wyda sie gladziutka, tyko ze ... przez 1-2 godziny i koniec. Natomiast sporo srednio- lub nawet niskopolkowych jesli chodzi o cene kremow i kosmetykow pielegnacyjnych jest swietna i warto ich uzywac, jesli ma sie na wzgledzie przede wszystkim dlugotrwale efekty i dobro swojej skory. Wiele na ten temat mozna znalezc w sieci, nawet na tym forum czy na Wizazu - warto przeczytac i przemyslec. Polecam! Natomiast jesli chodzi o tzw. kolorowke, to faktycznie wiele produktow marek ekskluzywnych ma znakomita jakosc (choc nie zawsze i nie wszystko ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? 12.11.05, 14:50 Gość portalu: PPP napisał(a): > Ubawil mnie ten post, musze przyznac. Bevian, nie wszystko co jest produkowane > we Francji jest dobre, zapewniam cie :))). Znam np. sporo genialnych, > wartosciowych polskich kosmetykow, na dodatek smiesznie tanich. > A wracajac do sedna sprawy - na pewno warto kupowac kosmetyki dobre, ale > niekoniecznie dobre oznacza markowe i drogie. "Dobre" jest dla mnie > jednoznaczne z takimi cechami jak: cenny sklad (np. ilosc aktywnego skladnika w > > preparacie, caly zestaw skladnikow), aktywne, naprawde o sprawdzonym dzialaniu > skladniki (np. postac, forma skladnika - wiadomo, ze niejaki proretinol ma sie > nijak w dzialaniu na skore do aktywnej witaminy A), lagodna formula, brak > agresywnej chemii lub zbednych ozdobnikow itp. Czyli wszystko to, co sie > bezposrednio przeklada na SKUTECZNOSC kosmetyku. A tak sie dziwnie plecie, ze > wiekszosc b. kosztownych kremow, tonikow, mleczek, etc. nie jest wiele warta - > placi sie za marke, za piekne opakowanie i ... dobre samopoczucie, ze oto > uzywam Lancoma, HR czy Diora, a nie za faktyczne dzialanie :). Wiele reklam to > tylko chwyty marketingowe, a oslawione "specjalne formuly" to tylko wabik na > naiwne klientki, zas dorzucone szczodrze do kremu silikony sprawia, ze kazda > skora wyda sie gladziutka, tyko ze ... przez 1-2 godziny i koniec. > Natomiast sporo srednio- lub nawet niskopolkowych jesli chodzi o cene kremow i > kosmetykow pielegnacyjnych jest swietna i warto ich uzywac, jesli ma sie na > wzgledzie przede wszystkim dlugotrwale efekty i dobro swojej skory. Wiele na > ten temat mozna znalezc w sieci, nawet na tym forum czy na Wizazu - warto > przeczytac i przemyslec. Polecam! > Natomiast jesli chodzi o tzw. kolorowke, to faktycznie wiele produktow marek > ekskluzywnych ma znakomita jakosc (choc nie zawsze i nie wszystko ;-). Napewno masz sporo racji w tym co piszesz.Ale jak w tym gaszczu znalesc cos naprawde " wartosciowego" ? Przeciez przecietna klientka raczej nie ma bladego pojecia co powinno znajdowac sie w kosmetyku , a jakich skladow czy wypelniaczy unikac. Na forum tez nie jest latwo opierac sie na opiniach , bo niektore panie sa zafascynowane ta drozsza marka , inne kosmetykami z nizszej polki. Wiec jak kupowac , by nie byc " nabijana w butelke". Napisz czego nie powinno byc w kosmetykach , konkretnie ... oczywiscie jesli masz czas na " mala lekcje " dla laikow ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: *.acn.waw.pl 12.11.05, 19:17 Widzisz, neti, dlatego ja właśnie kupuję niskopodłogowe kremy :)) Bo nawet jeżeli się na coś natnę, to nie stracę na tym dużo. A nieudany zakup Diora za 1300 zł to... brak słów. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: *.necik.pl / *.necik.pl 12.11.05, 20:27 Neti, ale ja tez jestem prostym laikiem, a nie zadna specjalistka :). Mysle, ze jesli komus lezy na sercu ta sparwa to po prostu trzeba sie zainteresowac i z czasem nauczyc wszystkiego, np. jak czytac sklady, aby odroznic bubel od wartosciowego kosmetyku. Sama interesuje sie tym od niedawana, konkretnie oswiecilo mnie na poczatku tego roku i to dzieki przegladaniu postow wlasnie tutaj, na FU, oraz artykulow na Wizazu. Stopniowo zaczely do mnie docierac rozne fakty, informacje, skladac sie w calosc. Dotarlam tez na fachowe forum Basi Kwiatkowskiej (szukaj: biochemia urody), ktorej opinie otworzyly mi oczy na wiele spraw. Zapewniam cie, ze w necie znajdziesz bogactwo informacji, trzeba tylko poszukac :)). Cenna jest tez ksiazka Bosackiej i Noszczyk "Cena urody", w ktorej autorki obalaja wiele mitow dotyczacych pielegnacji i kosmetykow pielegnacyjnych. Jakis czas temu zreszta byla z nimi dyskusja na forum Wizazowym - jestem pewna, ze te posty sa jeszcze w archiwum. Tak wiec do dziela! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Czy warto kupować dobre markowe kosmetyki???? IP: *.necik.pl / *.necik.pl 13.11.05, 10:31 Tutaj masz probke opinii Basi Kwiatkowskiej (i nie tylko :)) o FRANCUSKICH produktach pielgnacyjnych Dior: www.phpbbserver.com/phpbb/viewtopic.php?t=77&mforum=biochemiaurody Odpowiedz Link Zgłoś