mysia444 17.11.05, 14:22 Są jakieś sposoby żeby włosy szybciej rosły :( Moje rosną bardzo powoli ... :( Tabletek raczej takich nie ma ale jakieś inne sposoby ?? Czy przyczyną tego wolnego rośnięcia może być to że miałam rozjaśniane włosy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysia444 Re: włosy wolno rosną :( 17.11.05, 14:41 gdzieś słyszałam że po nafcie kosmetycznej włosy szybciej rosną, czy to prawda ?? Jeśli tak to gdzie mam ją kupić i jaka jest najlepsza ?? Odpowiedz Link Zgłoś
beataanna1 Re: włosy wolno rosną :( 18.11.05, 19:42 Nafta kosmetyczna jest naprawdę dobra i pomaga , włosy naprawdę szybciej rosną przynajmniej u mnie, i są z połyskiem, gladkie itd, kupuje się ją w aptece, kosztuje ok 6 zł, może być sama nafta kosmetyczna albo z dodatkiem olejku rycynowego itp, można wybrać samą naftę kosmetyczną i stosować przed myciem głowy. Wmasować we włosy nawet na noc, a potem umyć głowę. Naftę trzeba spłukać dokładnie bo po wysuszeniu włosów będą tłuste. Ja i moja siostra jesteśmy z nafty zadowolone. pozdrawiam(...) Odpowiedz Link Zgłoś
beataanna1 zapomniałam dodać hihi... 18.11.05, 19:42 naftę można spłukać po 15 minutach...niekoniecznie trzymać przez noc...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: zapomniałam dodać hihi... 18.11.05, 20:11 z nafta radzę uważać.. u mojej fryzjerki była kobitka która przyszła po zabiegach z nafta na farbowanie ( nie wiem pasemka czy co tam było) i po 5-10 min nie miała połowy włosów...!!!!!!!!!!! radzę uważać... Odpowiedz Link Zgłoś
mysia444 Re: do apteki ;) 19.11.05, 14:44 W takim razie ide do apteki, można spróbować ... :] A waszym zdaniem która jest lepsza sama czy z czymś (i z czym) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: włosy wolno rosną :( 27.11.05, 21:05 no proszę , a mnie po nafcie wyłażą garściami-uzyłam ze dwa razy, może trzy....:( Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: włosy wolno rosną :( 27.11.05, 19:39 być może rozjaśnianie mogło mieć na to wpływ jeżeli było wykonane nieprofesjonalnie. Możesz wypróbować tzw. kurację kompleksową, która z pewnością pomoże twoim włosom, chociaż nie wiem, czy znacznie przyspieszy ich zakodowane w genach tempo wzrostu. Np. szampon, odżywka, ampułki do wcierania i preparat suplementacyjny zawierające antyoksydanty, witaminy, pierwiastki, pantenol, aminokwasy (pytaj w sklepach i aptekach). Warto również przy każdym myciu wykonywać delikatny masaż skóry głowy przy każdym myciu. Oksana Odpowiedz Link Zgłoś