Gość: Amanda IP: *.oho.com.pl 10.10.02, 09:37 Dlaczego komsetyki które mają tylko nawilżać ( nie wysuszać ) zawierają alkohol denta. Słyszałam jest to składnik szkodliwy dla skóry czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladyblue Re: kosmetyki nawilżające z alkoholem denat 10.10.02, 12:17 Gość portalu: Amanda napisał(a): > Dlaczego komsetyki które mają tylko nawilżać ( nie wysuszać ) zawierają > alkohol denta. Słyszałam jest to składnik szkodliwy dla skóry czy to prawda? nie demonizujmy tego nieszczęsnego alkoholu. niektóre kosmetyki mimo jego zawartości świetnie nawilżają i wcale nie wysuszają. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: kosmetyki nawilżające z alkoholem denat 10.10.02, 16:23 Wysusza jeśli jest na początkowych pozycjach w składzie czyli gdy go sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik np. Biotherm! IP: 195.116.198.* 11.10.02, 15:58 No właśnie, ostatnio zastanawiałam się nad zakupem serum Age Fitness Biothermu i przeżyłam szok, przeczytawszy, że w jego składzie na jednej z pierwszych pozycji jest właśnie acohol denat.! Po czym wzięłam do ręki kremik tej samej firmy z serii D-Stress - i znowu alcohol denat. prawie na początku składu... A przecież żaden z tych kosmetyków nie ma wysuszać? Odpowiedz Link Zgłoś