Dodaj do ulubionych

Podkład w kompakcie Sephory

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 19:42
Wstapilam dzis do Sephory, zeby zbadac puder rozswietlajacy (rewelacyjny!
musze kupic w najblizszym czasie) i rzucil mi sie w oczy podklad w kompakcie
(39 zl). Mam cere mieszana, lubie srednie/mocne krycie i matowy wyglad,
podklady i pudry wystarczaja mi przewaznie na kilka miesiecy do roku. Czy ten
kompakt bylby dla mnie odpowiedni, na ile jest wydajny?
www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P62718&categoryId=B70
I pytanie ogolne o produkty Sephory - jakiej sa jakosci, warto je kupic?
Wydawalo mi sie, ze sa znacznie drozsze, a to srednia polka, niektore
produkty maja calkiem niewysokie ceny. Najbardziej interesuja mnie
kosmetyki "twarzowe" (podlady, pudry, bronzery).
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Podkład w kompakcie Sephory IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:40
      czesc,ja wprawdzie nie używałam tego podkładu,ale miała go moja koleżanaka i
      na jej twarzy bardzo ładnie ten podkład się prezentował,tak,ze od razu spytałam
      czego używa(myślałam,ze jakiegoś górnopółkowego podkładu),Jej twarz wyglądała
      swieżo i tak aksamitnie,ładnie też krył,nakładała go pędzlem,na sucho,wiem ,ze
      zakupiła go ponownie,ja sama mam zamiar go kupic
    • jade.fox Re: Podkład w kompakcie Sephory 21.11.05, 20:47
      Wiesz co Asiek, po twoich ostatnich wątkach nt. pudru rozświetlającego też się
      napaliłam na ten z Sephory :-D (kolor beżowy ze starej serii) za 24 zł.
      Mam zamiar go kupić jeszcze w listopadzie, bo do końca mca dają podwójne punkty
      za produkty marki Sephora!
      • bzzzk Re: Podkład w kompakcie Sephory 21.11.05, 22:29
        ja nie na temat trochę:) ciągnął się tu ostatnio wątek o pudrach
        rozświetlających i teraz mam obsesję na punkcie tego z Sephory, a raczej jego
        cen, bo zdania na ten temat były podzielone;) no więc- moje dzisiejsze
        spostrzeżenia w Galerii Mokotów- wszystkie wersje kolorystyczne tego pudru
        kosztują 25zł. jestem pewna;) więc jak widać różnie z tym bywa:) to naprawdę
        straszne- co wchodzę do Sephory, to idę sprawdzać cenę tego pudru;) a wcale nie
        chcę go kupić;)
        teraz na temat- z sephorowych produktów do makijażu skóry miałam tylko puder w
        kamieniu- bardzo przyzwoity i niedrogi. teraz mam inny, ale na pewno do tamtego
        wrócę.
        hmmmm, też mnie zainteresowały te kompakty... ciekawe jak to kryje. fajnie by
        było, gdyby warty był zakupienia, bo Sephora ma sporo kolorów, można coś łatwo
        dobrać.
        pzdr.
        • jade.fox Re: Podkład w kompakcie Sephory 21.11.05, 23:23
          bzzzk napisała:

> w Galerii Mokotów- wszystkie wersje kolorystyczne tego pudru
          > kosztują 25zł.

Ha,ha,ha!! :-D
          a w Sephorze w Carefour Bemowo ten sam puder rozświetlający kosztuje 24 zł!
          wszystkie 3 odcienie!
          ja już nic nie rozumiem, byłam przekonana że cała sieć ma identyczne ceny a tu
          okazuje się że nie!
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Podkład w kompakcie Sephory IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 22.11.05, 00:01
            To w ktorej krakowskiej Sephorze sa po 24 zl? :P Na Florianskiej kosztuja 25 zl.
    • Gość: olunia Re: Podkład w kompakcie Sephory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:59
      nie mialam nigdy pudru w kompakcie- naklada sie go na krem? i na to jeszcze
      sypki/w kamieniu?
      nadaje sie do poprawek w ciagu dnia?
      po kupnie pudru rozswietlajacego Sephory mam zaufanie do tej firmy:)
      • jade.fox Re: Podkład w kompakcie Sephory 21.11.05, 21:29
        Pudry kompaktowe należą do średnio lub mocno kryjących kosmetyków i są polecane
        osobom które mają "coś do ukrycia".
        Z reguły nakłada się je zwilżoną gąbką lekko dociskając, puder ma matowe
        wykończenie i nie trzeba już nakładać sypkiego. Nadaje się do poprawek w ciągu
        dnia, ale trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością bo wyjdzie tzw.tapeta.

• newwoman Re: Podkład w kompakcie Sephory 21.11.05, 21:39
      Gość portalu: asiek_asiekowaty napisał(a):

> I pytanie ogolne o produkty Sephory - jakiej sa jakosci, warto je kupic?

Sprawiłam sobie ostatnio kredkę do oczu i cień do powiek Sephory (coś 15 i 26 zł
      )i jestem naprawdę zadowolona - biorąc pod uwagę moje wieczne kręcenie nosem, to
      bardzo dobrze świadczy o tych produktach :-) Natomiast próbka produktu o nazwie
      'powdered liquid foundation' nie zachwyciła mnie wcale - ale nie mówię że to zły
      fluid, tylko pewnie nieodpowiedni dla mnie.
      • Gość: Iza Re: Podkład w kompakcie Sephory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:46
        Ja tez kupiłam ostatnio cień do powiek Sephory ten za 26zł i niestety trochę
        mnie rozczarował :(
        Ciemny kolor, a nie widać go na oku po 4-5 godzinach. Do tej pory nie miałam
        problemów z cieniami, trzymały się bez zastrzeżeń cały dzień (nawet te po 10zł)
        a ten jest taki sredni...
        • Gość: ilya Re: Podkład w kompakcie Sephory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 00:07
          Używam tego podkładu, ale jako pudru i uważam, że jest naprawdę świetny.
          Wcześniej stosowałam Clinique i szczerze mówiąc nie widzę zasadnieczej
          różnicy...no może poza ceną :)
          • greta.greta Jakość 22.11.05, 00:34
            cos kiedys słyszałam, że produkty Sephora Collection są bardzo dobrej jakości,
            porównywalnej z kosmetykami selektywnymi (choć i tu są niewypały). Podobno
            ciesza się dobrym zdaniem wśród makijażystów. A sądząc po waszych wypowiedziach
            i moim zakupie pudru w kamieniu - pamiętam jeszcze była taka "czarna" seria
            profesjonalna na samym początku, która miała chyba ze dwadzieścia odcieni
            pudrów- to te kosmetyki sie dobrze bronią.
        • Gość: newwoman Re: Podkład w kompakcie Sephory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:57
          Szczerze mówiąc nie sprawdzałam z zegarkiem ile się trzymał, ale raczej nie
          znikł zbyt prędko :-) A też mam ciemny, granatowy konkretnie...
          Tak już jest z kosmetykami - każda osoba to odrębny przypadek, inna cera, inne
          problemy kosmetyczno-zdrowotne więc i efekt uzycia czegośtam będzie inny. W
          zasadzie podważa to sens udzielania sobie porad "bo ten podkład był śliczny na
          siostrze" ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka