Dodaj do ulubionych

Włosy nie do końca KRĘCONE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:25
Witam
Od jakiegoś czasu kręcą sie i falują moje włosy. Ja zawsze chciałam mieć
kręcone, więc jest to na moją korzyść :] Ale nie o to mi chodzi. Kiedy
wieczorem umyje włosy sa one swietne, jednak rano nie sa już wcale, tylko
jakieś takie pogniecione i powyginane...Nie wiem co mam robić, próbowałam już
wielu rzeczy żeby je jakos ułożyć i zapewnić im trwałość, jednak bez skutku.
Włosy moje są bardzo podatne na kręcenie (wsytarczy, że fryzjerka mokre włosy
ugniata susząc-ale podkreslam, tylko fryzjerka, bo mi jakoś nie wychodzi-od
razy są sprężyste i są ok). Byc może dlatego mam takie pióra, bo mój tato ma
baaardzo krecone włosy. Mam nadzieję, że z czasem zdecydują sie jakie chca
być (jestem nastolatką)...

Czy któraś z osób na forum ma podobny problem? Czy nie wiecie co mam zrobić,
zeby włosy sie skręciły??

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Martitka
Obserwuj wątek
    • Gość: henia Re: Włosy nie do końca KRĘCONE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:34
      może wella..?
    • mikams75 Re: Włosy nie do końca KRĘCONE 23.11.05, 22:47
      moze nie czesz suchych wlosow - tylko przed umyciem i jak sa mokre ugniec je na
      pianke. Suszarka z dyfuzorem tez pomaga, ale nie jezdzij nia po glowie, tylko
      wkladaj wlosy pomiedzy te kolce i tak trzymaj a pozniej wyjmij delikatnie.
    • Gość: fty Re: Włosy nie do końca KRĘCONE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:38
      sunsilk?!
    • Gość: Nessie Re: Włosy nie do końca KRĘCONE IP: *.acn.waw.pl 24.11.05, 16:40
      Sunsilk, suszarka z dyfuzorem, no i mycie włosów rano. Po całonocnym wgniataniu
      w poduszkę loki się rozpierzają na wszystkie strony i ja np. wyglądam jak chora
      szczotka.
      • Gość: Martitka Re: Włosy nie do końca KRĘCONE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:47
        Niestety nie mam możliwosci mycia rno, ponieważ już o 7 muszę wyjść z domu,
        żeby zdążyć na autobus :(
        • Gość: iza Re: Włosy nie do końca KRĘCONE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 18:09
          no wiesz ty co ;] ja myję włosy codziennie rano a wychodze na autobus 6.45 =]
          wszytsko sie da zrobic =D
          • Gość: santamanana Re: Włosy nie do końca KRĘCONE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 18:16
            ja mam podobnie - i robię tak, że muję wlosy wieczorem, rano wyglądają
            niespecjalnie, więc zwilżam je (np. woda w sprayu), nastepnie w wilgotne włosy
            wgniatam piankę (świetna wella do kreconych) i upinam je 5-7 "żabkami", po
            kilkunastu minutach lekko podsuszam suszarką, zdejmuje żabki i dosuszam gniotąc
            jeszcze troche włoski - i wychodzą śliczne loczki:-)
            • Gość: Kornelia Re: Włosy nie do końca KRĘCONE IP: *.rajskanet.pl 24.11.05, 18:36
              to może spróbuj tak: wieczorem podziel włosy na pasma kazde skręć wokół palca i
              podepnij wsuwką, tylko luzno zeby nie naciagać włosów i skóry głowy. Rano
              będziesz miała piękne równe loki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka