Dodaj do ulubionych

Fitomed - sklep internetowy

29.11.05, 14:12
może i o tym było, przyznaję, że niesledzę na bieżąco, ale wpadłam
przypadkiem na sklep FitoMedu w sieci. Swego czasu któraś z dzieczyn polecała
ich kosmetyki. Ceny sa bardzo przystepne, zeby nie rzec taniocha ;)
Obserwuj wątek
    • alohaa Re: Fitomed - sklep internetowy 29.11.05, 14:14
      upgrade:
      www.kosmetykanaturalna.pl/sklep/index.php
      • mgielka83 Re: Fitomed - sklep internetowy 29.11.05, 14:27
        fitomed ma dwa sklepy-ten i pod adresem www.fitomed.pl/sklep.php
        mysle ze jak się wyśle maila to mozna połaczyć zamówienie:)
        ostatnio zamawiajac szampony itd dostałam m.in. mikronizowana miete jako gratis
        z prośba o ocene dzialania:) nie ma jej jeszcze w sklepie
        ogólnie firma, mimo ze nie do konca natura, ma u mnie wielki plus za podejscie
        do klienta:) fajne gratisy, a kiedy zareklamowałam jedna przesyłkę, następnego
        dnia roboczego juz miałam brakujace rzeczy bez zadnych pytań. Słowem klasa.
    • deanna1 Fitomed 29.11.05, 18:16
      czy te kosmetyki nie są testowane na zwierzętach? ktoś wie?
    • mycha664 Re: Fitomed - sklep internetowy 29.11.05, 20:26
      Sprawdziłam stronkę, asortyment fajny,ceny też.Tylko wybierać i kupować.Podają
      nawet listę składników aktywnych.
      Tylko co z tymi niaktywnymi,czy też są tylko naturalne?Może Mgiełka może
      sprawdzić na swoich kosmetych, które u nich kupiła.Jak tylko naturalne to ja
      też kupuję.
      Mycha
      • mgielka83 Re: Fitomed - sklep internetowy 29.11.05, 23:01
        nie, na 100 proc one nie są. Mało "dodatków" maja płyny aromatyczne, szampon ma
        sls, ale daleko, balsam jest taki "pół na pół". gdzieś podawałam skład. A reszty
        mi się ...nie chce:) w kazdym razie zele do mycia twarzy i hig int maja podobne
        składy co szampon, ale inne zioła plus kwas mlekowy.
        Dla nie super restrykcyjnych osób są ok.
        Na dłuzej bedę kupować szampon(uwielbiam zapach-ziołowy), odzywke i wody, mam
        zamiar wypróbowac je w wersji "niezmieszanej" z kosmetykanaturalna.pl
        • piegowaty_fiolek Re: Fitomed - sklep internetowy 17.12.05, 10:34
          A czy po tym szamponie do wlosow przetluszczajacych sie nie mialyscie problemow
          ze skora?
          Ja chyba dostalam jakiegos uczulenia na sls i luszczy mi sie naskorek na glowie.
          Szampony przeciwlupiezowe nie pomagaja, a poza tym wszystkie maja ten cholerny
          sls :/
          • asiabed Re: Fitomed - sklep internetowy 17.12.05, 11:08
            Ja zakupilam sobie szmpon do wlosow normalych i suchych - i choc mam wlosy
            przetluszczajace sie - to ten rodzaj mi sluzy.

• mgielka83 Re: Fitomed - sklep internetowy 17.12.05, 23:50
            uzywałam obu i oba sajak najbardziej ok, nie zauwazyłam wyraźnej róznicy w ich
            działaniu:0
            • kaemka Re: Fitomed - sklep internetowy 19.12.05, 21:59
              Szampony Fitomedu różnią się tylko wyciągami ziołowymi, inne składniki są w obu
              takie same. Mam pod reką żel do mycia twarzy (cera sucha). Skład: Aqua, Herbal
              Extract, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth
              Sulfate, Allantoin, Panthenol, Lactic Acid, Fragrance,
              Methyldibromoglutaronitrile, Phenoxyethanol.
              • bzzzk Re: Fitomed - sklep internetowy 27.12.05, 22:14
                jakby ktoś był zainteresowany, to nabyłam dziś szampon do włosów suchych oraz
                żel do higieny intymnej, oto skład:

szampon
                aqua, herbal extract, lauryl glucoside, cocamide DEA, cocamidopropyl betaine,
                sodium laureth sulfate, peg-7-glyceryl cocoate, lactic acid, fragrance,
                methyldibromoglutaronitrile, phenoxyethanol

żel
                aqua, herbal extract, lauryl glucoside, cocamide DEA, cocamidopropyl betaine,
                sodium laureth sulfate, allantoin, panthenol, lactic acid, fragrance,
                methyldibromoglutaronitrile, phenoxyethanol

czyli żel do higieny intymnej nie różni się od tego do mycia twarzy:)

pzdr.
                • very_martini Re: Fitomed - sklep internetowy 27.12.05, 22:21
                  poplułam monitor herbatą. Buhaha

16%VOL
                  22%VAT

--
                  takie tam... forum homeopatia
                  • lady.de.winter Re: Fitomed - sklep internetowy 29.12.05, 09:24
                    Nie, nie rozni sie. Stad w ogole pomysl, aby wrazliwcy i "naturalisci" do mycia
                    twarzy stosowali wlasnie wybrane plyny do higieny intymnej, poniewaz te
                    ostatnie sa zwykle lagodniejsze. Oczywiscie nie zawsze - trzeba sprawdzic sklad
                    przed zakupem.
                    Fitomed zreszta ma wiecej takich bardziej uniwersalnych produktow. Jak juz
                    napisalam w innym watku, zamowilam ostatnio pollitrowe opakowanie ich zelu do
                    mycia twarzy i myje nim .... wszystko co popadnie :))). I jestem zadowolona.
                    • asiabed Re: Fitomed - sklep internetowy 29.12.05, 09:59
                      Wiecie cio, ja przez jakis czas mylam twarz zelem do higieny intymnej Ziaji (nie
                      krzyczcie na mnie za te firme;)) i bylam zadowolona. Przy moje tlustej sklonnej
                      do wypryskow cerze - sprawdzal sie. Potem jednak zmienilam zel na mydlo z
                      Ekosensu - i jestem jeszcze bardziej zadowolona. Ale to prawda - ze mycie twarzy
                      takimi kosmetykami chyba nie jest zle - tym bardziej chyba przy cerze tlustej
                      (tylko nie wiem czy zakwaszanie - kwas mlekowy - na dluzsza mete jest dobre dla
                      skory twarzy, bo ph skory powinno byc chyba raczej kolo 7?a nie blizej 5?). Jak
                      myslicie?
                      • lady.de.winter Re: Fitomed - sklep internetowy 29.12.05, 10:07
                        Myslimy, ze naturalne pH skory jest blizsze 5 :).
                        www.wizaz.pl/basia_cera_w_zimie_2.php
                        • lady.de.winter Re: Fitomed - sklep internetowy 29.12.05, 10:11
                          I jeszcze to:
                          www.mediweb.pl/beauty/wyswietl.php?id=408
                        • asiabed Re: Fitomed - sklep internetowy 29.12.05, 16:15
                          no zgadza sie:) Ostatnio tyle czytam o tym ph (glownie o ustrojowym), ze juz
                          mnie sie wsio miesza. Dzieki za sprostowanie:)

• bzzzk Re: Fitomed - sklep internetowy 29.12.05, 11:28
                        też myłam kiedyś twarz Ziają, ale to SLS mnie odstraszyło, potem zakupiłam
                        Eris, który przynajmniej SLS nie miał i był w porządku, teraz się skończył,
                        więc mam Fitomed i też jestem zadowolona- w obu celach się sprawdza:) więc
                        używanie żelu do higieny int. jako żelu do twarzy mnie nie dziwi, ani nie
                        bulwersuje:) tylko zastanowiła mnie taka rzecz- czy ph i tu i tu jest takie
                        samo? kompletnie się na tym nie znam, na opakowaniach jest napisane "ph
                        fizjologiczne", więc czy każdy produkt ma jednakowe ph, czy w zależności od
                        zastosowania różnią się?
                        pozdrawiam
                        • catarina1 Re: Fitomed - sklep internetowy 30.12.05, 10:54
                          A czy w Wawie są jakieś sklepy lub apteki gdzie można produkty Fitomedu kupić?
                          Pomijając oczywiście sklep internetowy.
                          Dzięki!
                          • bzzzk Re: Fitomed - sklep internetowy 30.12.05, 22:19
                            ja akurat kupuję w budce ze zdrową żywnością na bazarku, na Mokotowie. ale
                            chyba można kupić wszystkie produkty w ich siedzibie na Ursynowie, na
                            Janowskiego 50 (adres jest na ich stronie i mapka dojazdu też). ale jak tam nie
                            byłam jeszcze.
                            pzdr.
                          • krishka Re: Fitomed - sklep internetowy 09.01.06, 19:25
                            catarina1 napisała:

> A czy w Wawie są jakieś sklepy lub apteki gdzie można produkty Fitomedu kupić?
                            > Pomijając oczywiście sklep internetowy.
                            > Dzięki!

W zielarni na Placu Trzech Krzyży (obok poczty)
    • mokta woda pomarańczowa 30.12.05, 16:15
      patrzyłam na skład wody pomarańczowej fitomedu i przyznaje ,ze tragiczny nie
      jest i kupiłabym go gdyby nie pewne 2 składniki.

na stronie kosmetykanaturalna mają też 100% wode pomaranczową taką np. do
      dodawania do kremów. Miał ją ktoś??
      • kaemka Re: woda pomarańczowa 31.12.05, 20:38
        Jak na moje oko, to jest jedna i ta sama woda, przynajmniej opakowanie na to
        wskazuje. Tylko zastanawia mnie różnica w cenie: na stronie Fitomedu te wody są
        po 10 zł, a na www.kosmetykanaturalna.pl po 6 zł.
        • asiabed Re: woda pomarańczowa 01.01.06, 19:21
          Ja kupilam te ze strony www.kosmetykanaturalna.pl. jestem zadowolona. uzywam jej
          jako toniku. ma w sobie miedzy innymi ocet owocowy.
          Dla mnie jest oki. mam cere tlusta ze skolonnoscia do luszczenia (miejscowo) i
          do zaskornikow.
        • mgielka83 Re: woda pomarańczowa 02.01.06, 17:53
          na stronie kosmetykanturalna te wody są bez atomizera, pewnie stąd róznica w cenie:)
          • kaemka Re: woda pomarańczowa 06.01.06, 20:24
            Dzięki za rozjaśnienie.Mnie tam rozpylacz niepotrzebny, więc kupię tańszą
            wersję.
          • krishka Re: woda pomarańczowa 10.01.06, 17:52
            Ciekawe rzeczy tam można kupić. Nawet "kiełki przenne"... no, no...
      • guga3 Re: woda pomarańczowa 11.01.06, 14:13
        Witam,
        jestem tu nowa, myślę o stopniowym przechodzeniu na naturę. Czy te wody
        Fitomedu nadają się dla cery już nie tak młodej, mieszanej, z błyszczącą
        i "mocno porowatą" strefą T, zmeczonej i ze skłonnościami do wyprysków ?
        Chciałabym potestować, ale boję sie tak w ciemno, bo zdarzały mi się
        podrażnienia i uczulenia, ale to po chemii generalnie, ale ja juz na zimne wolę
        podmuchać. :-))) Proszę o rady... Zamówiłam sobie też kilka małych, "próbnych"
        produktów z Dr Hauschka, co Wy na to ? Warte swojej ceny ? Poczytałam już o tym
        wiele dobrego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka