Dodaj do ulubionych

Ocet jablkowy na polysk

05.12.05, 11:39
Witam! Po kazdym myciu wlosow plukam je woda z dodatkiem octu jablkowego.mam
po tym piekny polysk,ale zastanawiam sie czy to mi na dluzsza mete nie
zniszczy wlosow?Stosuje tez plukanke z gencjany i ten sam "problem":czy nie
zniszcze tym wlosow?Prosze o porade!
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: Ocet jablkowy na polysk 05.12.05, 23:11
      wrecz przeciwnie ocet jablkowy zakwasza co daje nizsze ph wiec zamyka luski
      wlosow i neutralizuje czesto lekko alkaliczne szampony i kiedy luski wlosow sa
      domkniete wlosy pieknie slnia natomiast gencjana to juz preparat chemiczny
      czesto stosowany do neutralizacji zoltych wlosow ale nie jest agresywny i
      szkodliwy dla wlosow choc kiedy da sie za duze stezenie to wlosy maja okropny
      niebieskawo fioletowy odcien o czym niektore polki nie pamietaja i niestety nie
      dodaje im to uroku bo kolor niebieskawy jest malo twarzowy
      • machacha Re: Ocet jablkowy na polysk 06.12.05, 15:12
        Dziekuje bardzo! A moze lepsza od gencjany bedzie typowa plukanka? - gdzie
        mozna taka kupic i co to za "jedna"?. Ja dodaje tej gencjany minimalnie i mam
        piekny platynowy odcien-bez tego mialabym zoltawe wlosy-nie moge sie bez niej
        obejsc!a wlosy farbuje pallette-platynowy blond a po kazdym myciu skrzyp,
        gencjana odzywka i ocet... W ogole to marze o b.dlugich wlosach a mnie powoli
        rosna-kupilam sobie Humavit-mam nadzieje ze bedzie skuteczny na porost-a moze
        polecicie cos innego dobrego?!
        • mati711 Re: Ocet jablkowy na polysk 07.12.05, 20:24
          Witam raz jeszce sa swietne srodki na dodanie odcieni platyny i opalizujacego
          np seria shine blond z loreal professionnel albo tonujacy krem diacolor tez tej
          firmy jednak tonowanie tylko w zakladach loreal ja np pracuje na tej firmie
          czasem srodek ten dostepny jest w hurtowniach fryzjerskich inne to np touch
          color z welli odcien srebrny tez w sklepach fryzjerskich lub plukanka srebrna
          flor ilum albo z celii niebieska
          • kotekkk Re: Ocet jablkowy na polysk 08.12.05, 10:29
            napisz coś więcej

w jaki sposób używasz tego octu???

ile , przed czy po odżywce , czymś go rozcienczasz???
            • machacha Re: Ocet jablkowy na polysk 11.12.05, 13:13
              Czesc! Dopiero dzis przyszlam na internet do brata wiec odpisuje: Moje mycie
              wlosow pochlania mi troche czasu... Zaczne od poczatku - najpierw wcieram nafte
              w skore glowy i trzymam to ok. 15 min. Nastepnie myje wlosy zwykly szamponem a
              potem jeszcze raz Radicalem(ze skrzypem), dalej odzywka, ktora splukuje po
              kilku minutach, potem aby zniwelowac zoltawy odcien wlosow-plukanka, dopiero
              ocet(wlewam nakretke octu jablkowego do takiego starego talerza jak do zupy i
              reszte letniej wody dolewam - zamaczam w tym wlosy i jeszcze polewam), a na
              koniec to jeszcze plukam wlosy ziolami skrzypu... Wlosy mi bardzo odzyly, nie
              jestem pewna czego to zasluga ale wydaje mi sie, iz nafty. A po tej plukance z
              octu mam naprawde piekny, gleboki polysk! Wydaje mi sie, ze wazne jest aby
              stosowac ten ocet dopiero po odzywce, ja tak bynajmniej robie i jest
              optymalnie. Teraz zapuszczam wlosy a mam dopiero do brody...Pa pa
    • oksana.zarewicz Re: Ocet jablkowy na polysk 11.12.05, 20:22
      możesz nadal dodawać do ostatniego płukania nieco octu jabłkowego jeżeli służy
      to twoim włosom ale zdecydowanie odradzam płukanki z gencjaną. Nie ma żadnego
      stosowanie jej na włosy.
      • kotekkk Re: Ocet jablkowy na polysk 14.12.05, 13:07
        dzięki
      • machacha Re: Ocet jablkowy na polysk 20.12.05, 14:53
        Chcialam sie dowiedziec, czy plukanka z gencjany jest szkodliwa dla wlosow???-
        robie ja sobie po kazdym myciu wlosow, aby zniwelowac zoltawy odcien.Prosze o
        odpowiedz!
        • natka110 Re: Ocet jablkowy na polysk 21.12.05, 11:57
          Dlaczego niby gencjana to srodek chemiczny??? przeciez to fiolet goryczki,
          roslinki!!! jest jak najbardziej naturalna substancja, jesli kupiona w aptece,
          a roztwor wodny na pewno nie szkodzi, bo nie wysusza... i dlaczego niby nie
          mozna plukac wlosow zeby im dac ladniejszy odcien??? ja sama mam swoj naturalny
          super, popielaty blond, ale np zolknie mi nieco po wakacjach, i uzywalam nie
          raz gencjany, z dobrym skutkiem. Nie przy kazdym myciu wlosiw, ale doraznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka