Dodaj do ulubionych

babydream dla dzieci (niebieski)

11.01.06, 18:33
czy widziałyście w Rossmannie taką nową serię? nie tę normalną (o paskudnym
składzie), tylko taką nową, też w niebieskich opakowaniach, tyle, że na
każdym produkcie jest zdjęcie innego dziecka. i te chyba składowo są ciekawe,
np. szampon:
aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, glyceryl
oleate, triticum vulgare, sodium lactate, panthenol, glyceryl caprylate,
lactic acid, chamomilla recutita, bisabolol, parfum.

mydło:
sodium palmate, sodium cocoate, aqua, glycerin, parfum, buxus chinensis,
glycine soja, chamomilla recutita, bisabolol, lanolin, sodium chloride,
phytic acid, C.I. 77891

uniwersalny żel do mycia:
aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, sodium
cocopolyglucose tartrate, sodium lactate, panthenol, triticum vulgare,
chamomilla recutita, bisabolol, glyceryl caprylate, glyceryl oleate, lactic
acid, parfum.

i co myślicie? chyba podobne do serii dla kobiet w ciąży, czyli jako
takie 'pół-naturalne' się kwalifikuje? jest jeszcze sporo tych produktów-
oliwka, oliwka do kąpieli, balsam, chyba ze 2 czy 3 kremy...

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mokta Re: babydream dla dzieci (niebieski) 11.01.06, 19:53
      a ja tego nie widziałam o.0
      skład zelu do mycia ciała wygląda jak ten z pomarańczwej serii babydream.
      na oko składy są w porządku. Do półnatury można je śmiało zaliczyć.
      • bzzzk Re: babydream dla dzieci (niebieski) 11.01.06, 21:06
        no, to fajnie:) kupiłam te 3, których składy wymieniłam, ceny też mają
        zachęcające: szampon 3,99, żel 8,99 (ale pojemność 500ml), mydło 1,29. one
        jakoś bardzo niedawno musiały się pojawić, bo jeszcze tydzień temu ich nie
        widziałam.
        pzdr.
        • yellow_kadmium Re: babydream dla dzieci (niebieski) 12.01.06, 09:35
          bzzzk, no faktycznie tanio. A czy zapach jest znośny, bo babydream dla kobiet w
          ciąży ma ponoć dość kontrowersyjną woń? ;)
          • filuterna Re: babydream dla dzieci (niebieski) 12.01.06, 18:29
            właśnie! jaki jest ten zapach??
            za bardzo już się nie orientuję w tych babydream. jest seria dla kobiet beżowa
            i ta niebieska dla dzieci, ale ktoś pisał o pomarańczowej??? jest jeszcze
            pomarańczowa??? chyba, że coś pomyliłam.........

pozdro :)
            • bzzzk Re: babydream dla dzieci (niebieski) 12.01.06, 20:59
              nie, nie, są tylko dwie, po prostu ta dla przyszłych matek ma taki dziwny
              kolor, trudny do określenia, więc są różne wersje;) jak dla mnie, to konkretnie
              łososiowy:)
              co do zapachu dziecięcych, to jest inny, ale też dość intensywny, więc lepiej
              powąchać, zanim się kupi. nazwałabym go jednak dość neutralnym, moim zdaniem
              jest na pewno bardziej neutralny, niż ten dla kobiet w ciąży. ale jak ktoś nie
              cierpi chemicznych zapachów, to może nie być zachwycony. no nie wiem, trudno mi
              powiedzieć, odbiór zapachu to dosyć indywidualna kwestia:) mnie kojarzy z
              aromatem kosmetyków dla dzieci Penaten, przypomina mi dzieciństwo;) zauważyłam
              też, że żel i szampon nie pachną jakoś strasznie nachalnie, ale mydło bardzo
              mocno, więc myślę, że może się nie spodobać...
              pozdrawiam
    • mokta a są jeszcze inne produkty? 12.01.06, 21:24
      np. balsam, mleczko itp?
      • bzzzk Re: a są jeszcze inne produkty? 12.01.06, 21:42
        pamiętam, że poza tym jest jeszcze oliwka, balsam, mleczko chyba też, ale nie
        jestem pewna, 3 kremy (ale w tym jeden na odparzenia, więc nie wiem w sumie do
        czego go używać:) ), oliwka do kąpieli (taka niepieniąca chyba), płyn do
        kąpieli. i chyba to wszystko, ale mogłam o czymś zapomnieć. w każdym razie jest
        ich dosyć sporo.
        pzdr
        • mokta Re: a są jeszcze inne produkty? 12.01.06, 22:26
          super! dzieki! :)
          mam nadzieje ,ze w tej mojej wiosce zwanej Lublinem już weszły.
          • bzzzk Re: a są jeszcze inne produkty? 13.01.06, 12:52
            są oznaczone jako "nowość", myślę, że chyba wszędzie powinny wchodzić w
            podobnym czasie:)
            sprawdziłam, mleczko jest również:)
            pzdr
            • mokta Re: a są jeszcze inne produkty? 13.01.06, 13:27
              a wiesz różnie to bywa. U nas np. nie ma kilku rodzajów żelów pod prysznic jakie
              są we Wrocławiu (wiem bo koleżanka też sie dziwiła).

pozdro
              • filuterna Re: a są jeszcze inne produkty? 13.01.06, 17:45
                w mojej "wiosce" jeszcze nie weszły niebieskie babydreamy..........:(( będę
                czekać........
                pozdrawiam wszystkich
    • ashine Re: babydream dla dzieci (niebieski) 13.01.06, 21:31
      Poleciałam do rossmana jak tylko przeczytałam te newsy.
      Moja skóra na ramionach i plecach krzyczała o nawilżanie, oleje czyste tylko
      szkodziły (po kolei: sezamowy, kokosowy, jojoba, oliwa z oliwek), zatem kupiłam
      balsam za (5,99!). Działa miło, gęsty jest, nawilża i bardzo łagodzi te
      swędzące do granic wytrzymałości miejsca na moim ciele.
      A dla wrażliwców zapachowych (sama jestem przewrażliwiona na chemiczne
      pachnidła, brr...):
      Babydream dla przyszłych mam nie przejdzie u mnie już za nic, choć robiłam do
      niego podejścia co jakiś czas. Nie wyrzucam go tylko ze względu na swoją
      oszczędność, ale nie mam pomysłu co zrobię z mleczkiem, mydłem i oliwką.
      A ten dla dzieciaczków pachnie delikatnie, typowo dla kosmetyków dla dzieci.
      Zapach się ulatnia, ale mówię teraz tylko o balsamie do ciała, nie wiem jak
      inne.
      bzzzk, daj znać jak sprawuje się szampon, kusi taniością.
      Jeśli używałaś pielęgnacyjny z eco cosmetics to, czy możesz je porównać? (ja
      eco używam już nałogowo)
      • mgielka83 Re: babydream dla dzieci (niebieski) 13.01.06, 22:13
        widziałam dziś i szampon, plyn do kapieli i zel do mycia chyba nic nie rózni?
        niech ktoś skład doczyta:) ja sobie sprawiłam krem, podobny sklad do mleczka,
        wyprobuje dziś go do ciała:)
      • bzzzk Re: babydream dla dzieci (niebieski) 15.01.06, 22:42
        myślę, że mydło może niektórym przeszkadzać ze względu na bardzo intensywny
        zapach, ja kupiłam, żeby używać do rąk i samo w sobie mydło jest w porządku,
        ale aromat chwilami mnie drażni, mimo iż to tylko ręce... ale reszta pachnie
        faktycznie raczej łagodnie.
        szamponu jeszcze nie używałam, kończę Fitomed, ale lada dzień przyjdzie czas na
        Babydream i dam znać co z nim:) miałam z Eco właśnie pielęgnacyjny, tylko cena
        mnie trochę odstraszała, zresztą nawet z porównaniu z niewyskoką ceną Fitomedu,
        Babydream wypada rewelacyjnie;) mam nadzieję, że będzie niezły i uda się
        zaoszczędzić na szamponie:)
        pzdr.
    • mokta moje wrażenia 16.01.06, 17:32
      dzis wąchałam te nowosci. Matko i córko... Nie przemogłam się i nie kupiłam żelu
      do kąpieli bo nie mogłam znieść tego zapachu. O ile woń z serii dla kobiet mi
      nie przeszkadza, to ta podziałała na mnie odstraszjąco.
      Ale kupiłam mleczko. Pachnie o wiele delikatniej. Jest dość rzadkie - bedzie sam
      raz na lato. Co z nawilżeniem to zobaczymy po kilku dniach.
      • ashine Re: moje wrażenia 20.01.06, 14:40
        Umyłam włoski szmponem bd, miękkie i lekkie, ale nie błyszczą mi tak jak po
        ecocosmetics pięlęgnującym.
    • mokta Re: babydream dla dzieci (niebieski) 16.01.06, 17:33
      zapomnialam dopisać ,ze mydło jeszcze dokupię bo musze mieć coś do mycia rąk , a
      pozatym jest taniutkie :P
      • bzzzk Re: babydream dla dzieci (niebieski) 17.01.06, 11:18
        z tym, że to mydło, jak już wspominałam, to dopiero ma intensywną woń;) ale
        faktycznie jest tanie wyjątkowo, więc można zaryzykować.
        no popatrz, ja np. myślałam, że zapach tych dla kobiet może być odbierany jako
        bardziej "udziwniony", widać każdy musi sam sprawdzić:) a swoją drogą, to ja
        też wolę tamten zapach.
        pzdr.
        • mgielka83 Re: babydream dla dzieci (niebieski) 17.01.06, 11:46
          krem w słoiczku do ciała ma zapach z gatunku niepreszkadzających (ogólnie krem
          milusi) ale jakież było moje zdziwienie kiedy zmieszawszy go na dłoni z oliwką
          bubchen czuć było tylko jego! A nagietkowa oliwka ma zapach dość wyraźny:)
          Ciekawe czy to samo jest z mleczkiem do ciała..
          • bzzzk Re: babydream dla dzieci (niebieski) 17.01.06, 14:10
            a ten krem, który masz, to jest ten w większym słoiczku, czy mniejszym? bo ja
            się tak dokładnie nie wczytywałam i nie wiem który tam jest do ciała.
            a ogólnie dobry?:)
            pzdr.
            • mgielka83 Re: babydream dla dzieci (niebieski) 17.01.06, 14:48
              nie pamietam czy sa rózne, mam mniejsza pojemnnośc, ale wydaje mi się ze to to
              samo:)
    • mokta troche sie obawiam 21.01.06, 12:30
      że ta seria którą dopiero co sprowadzili jest z 2 kategorii jakościowej.
      Skąd taki wniosek? Otóż na odwrocie nie ma opisu po niemiecku tylko po polsku,
      czesku i jeszcze w jakimś języku.
      W serii dla cięzarnych są naklejki z polskim pismem.
    • asiek_asiekowaty Mydło Isana 23.01.06, 21:51
      Skoro nie podoba sie Wam zapach mydelka dla dzieci - moze bedzie Wam odpowiadac
      mydlo Isana? Ma 150 gram, cene chyba 1,29 zl i nie ma sodium tallowate, nazywa
      sie jakos creme soap, zapach chyba tez ma kremowy, chociaz ciezko wyczuc przez
      kartonik.
      • bzzzk Re: Mydło Isana 24.01.06, 12:01
        o, oglądałam to mydło wnikliwie parę dni temu, ale chyba jakiś syfek miało,
        tzn. coś, czego to dla dzieci nie ma, nie pamiętam co konkretnie. ale
        pomyślałam, że jeszcze mu się przyjrzę:)
        pzdr
        • bzzzk Re: Mydło Isana 24.01.06, 12:10
          a, i jeśli chodzi o moje wrażenia co do szamponu (w końcu użyłam wczoraj), to
          hmmmm...no nie jestem zadowolona. mam włosy, które dość mocno się plączą, a po
          tym specyfiku, to już przeszły same siebie;) ogólnie po takich niechemicznych
          bądź mało chemicznych szamponach z rozczesywaniem nie jest u mnie najlepiej,
          ale po Fitomedzie do suchych było świetnie w porównaniu do tego... Eco też mi
          nieco "kudliło" włosy, ale nie tak.
          no szkoda:/ bo tani... i nawet zapach mi za bardzo nie przeszkadza. tyle, że u
          mnie jest podobnie z miękkością i lekkością (jak u Ashine) - z lekkością to
          nawet za dobrze, bo są aż nazbyt puszyste;)
          pzdr
          • filuterna Re: Mydło Isana 26.01.06, 23:16
            bzzzk..

czy ten szampon powoduje takie zbytnie napięcie skóry lub jej swędzenie po
            kilku myciach???

pozdro :)
            • ashine Re: Mydło Isana 27.01.06, 12:54
              ja ne bzzk, ale też mam ten szampon:)
              Myję nim już tydzień mój łepek i dobrze jest, jeśli chodzi o skórę głowy.
              A wiem co to znaczy mieć sędzącą główkę i drapać się non stop.
              Na taką przypadłość polecam eco cosmetics, albo ten babydream.
              Tylko włoski po nim takie lekkie dziwnie.
              • filuterna Re: Mydło Isana 28.01.06, 12:06
                ashine :)..

dziękuję za odp.!!! myję eco cosmetics regenerującym, ale jest trochę drogi i
                jeśli babydream nie jest dużo gorszy to po prostu byłoby to dla mnie
                wybawieniem...

:) :)
                • bzzzk Re: Mydło Isana 29.01.06, 22:31
                  swędzenia i napiętej skóry głowy też po nim nie zaobserwowałam, pod tym
                  względem jest w porządku, bardzo delikatny. warto spróbować. poza plątaniem
                  włosów nie mam mu nic do zarzucenia, ale po prostu używam zawsze jakiejś
                  odżywki i jest ok.
                  pzdr
                  • filuterna Re: Mydło Isana 31.01.06, 11:34
                    dzięki za odp. bzzzk!

:)
      • asiek_asiekowaty Mydło Isana - mam 04.02.06, 21:28
        Bylam ostatnio w Rossmannie i kupilam na sprobowanie. Ot mydlo: zapach kremowy,
        neutralny, niezle sie pieni, kostka jest (przynajmniej na razie na poczatku)
        dosc twarda, wiec nie powinna sie maziac i powinna byc wydajna, nie nawilza,
        nie wysusza. Ogolnie przyjemne mydelko, cena jest naprawde niska (150 g = 1,29
        zl, wiec 100 g = 0,86 zl, a za taka cene nie kupi sie dobrego mydla). Pewnie
        bedziemy kupowac.
    • asiek_asiekowaty babydream - kremy, balsamy, olejki? 04.02.06, 21:35
      Ma ktoras z Was moze cos do smarowania z tej serii? Ciekawa jestem kremow - czy
      sa lekkie, czy tluste, jak nawilzaja i chronia. Na pewno kiedys kupie ten
      przeciw odparzeniom zamiast Sudocremu po depilacji. A moze akurat te kremiki
      okaza sie niezle? Sa tanie, w porzadku skladowo - bylyby swietne dla mojego
      chlopaka, ktoremu bardzo sie luszczy skora, jesliby sie sprawdzily. Pewnie tez
      wyprobuje maziacze do ciala, a noz widelec beda lagodzic skore po goleniu i
      nawilzac. I olejek - przyjemnie sie czasem pomasowac i milo od czasu do czasu
      dac skorze dawke czegos tresciwszego niz balsam. Ponadto zaintrygowal mnie
      olejek do kapieli, napisano, ze 2-3 kropelki sie wlewa. Domyslam sie, ze ani to
      sie pieni, ani pachnie, a generalnie tylko natluszcza. Nie ma tez chyba
      skladnikow myjacych, wiec jako olejek-zel pod prysznic by sie nie nadawal. A
      ten wielki myj do calego ciala - mozna byloby go uzyc do higieny intymnej? Bo
      twarzy sie myc nim nie boje.
      • kej_dzej Re: babydream - kremy, balsamy, olejki? 04.02.06, 22:26
        ja kupiłam ostatnio kremik - do twarzy i ciała (za 3,99). Krem ma lekką
        przyjmną konsystencję i dobrze się wchłania. Nie jest tłusty.
        Nie stosowałam go na dzień (ze względu na mrozy)ale czasami smarowalam nim
        twarz na noc albo ręce .. myślę że jest OK. Na pewno wrótce kuoię jeszcze jeden
        z kremów w wiekszych opakowaniach do ciała.
      • bzzzk Re: babydream - kremy, balsamy, olejki? 05.02.06, 15:49
        mam ten wielki myj i używam go właśnie do hiegieniy intymnej i do twarzy.
        sprawdza się w obu przypadkach, w każdym razie nie zauważyłam nic
        niepokojącego:)
        • wrrotka Re: babydream - kremy, balsamy, olejki? 19.02.06, 10:36
          wczoraj wpadłam do rossmana i postanowiłam sie zaopatrzyć w jakies smarowidło z
          baby dream, no i oczywiscie pierwszr co wpadło mi w oczy to była oliwka,
          looknelam za skład, wydawał sie w porządku, powoąchałam no i kupiłam.....
          tylko ze ja myslałam ze to oliwka do smarowania (uwielbiam oliwki ale niestey
          wszystkie dla dzieci to prawie sama parafina płynna) a tu czytam opis i co?..
          oliwka do kompieli... pare kropel do wanny, buuu. mam pytanko, czy jest
          możliwośc smarowania sie nią jak zwykła oliwka na mokra skóre? jesli to głupie
          pytanie to sorry ale tak mi jakoś wpadło do głowy, a specem nie jestem... to ja
          może podam skład i powiecie czy sie nadaje:
          BabyDream-pielęgnujący olejek do kompieli(szkoda ze takimi małymi literkami to
          napisali....):
          helinthus annuus - polygliceryl 3 palmitate - gryceryl caprylate - prunus
          dulcis - parfum - buxus chinensis - caprylic/capric triglyceride - caledula
          oficinalis - chamomilla recutita - bisabolol - tocopheryl acetate - tocopherol -
          hydrogenated palm glycerides citrate.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka