Dodaj do ulubionych

avon to najgorsze dziadostwo

17.01.06, 14:50
Te kosmetyki są chyba najgorsze na świeci, kupiłam tam kilka rzeczy i są
bezndziejne
Obserwuj wątek
    • madzia_k Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 14:57
      a co konkretnie kupiłaś?
      • daisy266 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:02
        błyszczyk jakis piasek pustyni czy jakoś tam- czuje sie jakbym się wysmarowała
        smalcem i jeszcze robią się grudki, tusz do rzes- bezndziejny wogóle nic nie
        widac jak sie nim wymaluje, balsam ujędrniający- wogóle sie nie wchłania, tonik
        matujacy- który raczej był świecący i śmierdział alkoholem, i perfumy ktre
        pachną 2 godziny.
        Tyle chyba wystarczy
        • khaki3 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:05
          Czlowiek przyzwyczaja sie do zapachu po okolo minucie wiec nie moglas
          ich "czuc" az 2 godziny to raz,dwa kazda firma ma swoje buble i swoje super
          kosmetyki,trzy tusze kupuje sie z tych drozszych a nie z Color Trend bo efekty
          sa takie jakie mialas.Polecam tusz Stylista.Jak tonik mogl sie swiecic?
          • daisy266 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:09
            własnie pisze o tuszy stylista, a nie tonik śiweciął tylko moja buzia, wiem jak
            pachną perfumy od chanel , wiec nie pisz głupstw, a o color trend nie wspomne
            nawet nie oglądłam tych stron w katalogu
            • khaki3 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:11
              Ale co maja Chanel do tego,ze czlowiek po minucie traci zmysl wyczuwania danego
              zapachu?Nie pisalas,ze to byl tusz stylista,tylko,ze tusz.Jak sie buzia
              swiecila to powinnas zainwestowac w krem.A pamietaj,ze NIE MA kosmetyku,ktory
              po pierwszym razie powoduje kompletne zmatowienie twarzy.
              • daisy266 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:16
                w krem zainwestowałam, a to ma chanel do avonu, ze tych pierwszych wsytacza 2
                krpoleki i potem ubranie pachnie przez tydzien a avon tarci zapch po 2
                godzinach
                • khaki3 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:19
                  Moje ubrania maja jeszcze zapach perfum Extraordynary po calym dniu.Choc
                  przyznaje racje,ze firmowe zapachy dluzej sie trzymaja.Co nie zmienia faktu,ze
                  sa osoby,ktore poprostu nie stac na inne perfumy wiec zaopatruja sie w
                  Avonie.Trzeba tez pamietac,ze kazda z nas inaczej"utrzymuje" zapach na sobie.I
                  na kazdej inaczej ten sam zapach pachnie.Co do tuszu to stylista jest
                  najlepszym tuszem z Avonu.Ladnie kryje rzesy,podkreca,i przedewszystkim
                  wydluza.I nie slyszalam,zeby ktos mowil,ze stylista nie daje jakiegokolwiek
                  efektu.
                • justa_79 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:26
                  nie wiem, które miałaś perfumy z Avonu, ale chyba nie oczekiwałaś, że perfumy
                  za 40-60 zł będą pachnieć tak samo, jak te za 200-400 zł???
                • iberia29 do daisy26-perfumy 17.01.06, 15:42
                  a propos trwalosci perfum: nie ma reguly, jedne sie na tobie beda trzymac 2
                  godziny a inne 2 dni, natomiast na kims innym dokladnie na odwrot.Wiec to
                  kiepski argument, ze perfumy avonu sa be.
                • brawurka75 Re: avon to najgorsze dziadostwo 18.01.06, 13:40
                  używałam sporo kosmetyków tej firmy, niektóre to fakt są kiepskie, ale jest
                  wśród kosmetyków avonu kilka, które badzo lubię i mi służą , kupuje
                  systematycznie:
                  1/. krem do skórek
                  2/. podkład dopasowujacy sie do cery
                  3/. emulsja z algami, super na lato na dzień do cery mieszanej

co do tuszu to miałam raz i musze przyznać,że był dość dobry, inne w tej
                  kategorii cenowej są o wiele gorsze.
                  Natomiast buble, których juz nigdy nie kupie to:
                  1/. kiepskie szampony
                  2/. różowy mdły, klejacy sie balsam
                  3/. beznadziejne lakiery
                  4/. cała seria perfekt wear- koszmar!
                  5/. wody toaletowe - takie sobie, nieciekawe zapachy
            • Gość: ana Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.tychy.msk.pl 17.01.06, 15:13
              popieram!!!!!ja pierwszy raz i ostatni skusilam sie na perfumy z
              avonu,pachnialy godzine...szkoda kasy,naprawde,lepiej juz dołozyc i kupic cos
              lepszego
          • wiktoryna25 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:21
            dziwne,ja swoje Perfumy na ciuchach czuje nawet po tygodniu ...

są perfumy i Perfumy
        • Gość: claudia Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:12
          Zgadzam się, są beznadzieje ! Dostałam perfumy w prezenie i faktycznie pachną
          zaledwie 2 h.
      • modlisshka Re: avon to najgorsze dziadostwo 18.01.06, 22:34
        Dla mnie Avon to najwieksza tandeta na ziemi. Począwszy od nawilżających
        balsamów które wysuszają i złuszczają skórę, po jakieś tandetne tusze do rzęs,
        które nie zasługują nawet na nazwę że to tusz, skończywszy na dziadostwie z
        colortrend, sztucznych wisiorkach, do du.. z tym. Coraz częściej spotykam się z
        taką opinią. za te same pieniądze mam już markowego Rimmela albo Maybelline.

Ciao
      • Gość: mazia1 Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: 80.48.171.* 23.01.06, 14:22
        masz racje
    • wiktoryna25 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:18
      zgadzam sie ! skusilam sie kiedys na kilka kosmetyków,bo fajny efekt na zdjeciu
      w katalogu zobaczyłam ... a to niestety jeden wielki bubel
      tusz - kruszył sie i fatalnie rozprowadzał
      cienie do powiek - na powiece wygladał paskudnie i ledwo co go było widac
      krem do twarzy - szczypał w buzie
      ...od dobrych kosmetyków firme avon dziela lata swietlne
    • Gość: ada Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:19
      musisz byc koszmarnie brzydka, skoro te wszystkie kosmetyki naraz nie poprawily
      twojego wygladu.watpie czy w takim wypadku chanel czy dior beda w stanie
      cokolwiek zdzialac
      • daisy266 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:21
        nie wiem jak coś co nie nadaje się do niczego, ma poprawić czyjs wygląd
        • khaki3 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:28
          Widocznie komus cos poprawia skoro Avon od tylu lat utrzymuje sie na pierwszym
          miejscy SBP w firmach.Mnie osobiscie pomaga seria antytradzikowa,kuracja na
          wlosy,balsamy,szampony,kremy rozswietlajace.
          • daisy266 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:30
            i tak mnie nic i nikt do tego nie przekona
            • khaki3 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:33
              Nie musi.Nic na sile.Ale nie krytykuj calego zapasu firmy z powodu kilku
              niewypalow.W innych koncernach kosmetycznych tez sa buble ale nikt nie neguje
              odrazu calych firm.
              • daisy266 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:40
                no tylko pech chciał ze akurta ja na nie trafiłam, naprawde wydaje kupe kasy na
                kosmetyki ale zawsze jestem ze wszystkich kosmetyków bardzo zadowolona
                • khaki3 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 15:53
                  Z Avonu moge duzo swietnych kosmetykow polecic.W sumie juz chyba wszystkie na
                  sobie wytestowalam.maja duzo dobrych kosmetykow tylko trzeba wiedziec co i jak
                  laczyc
                  • Gość: AS Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:57
                    mam kolegę,ktory pracowal w Avonie jako grafik i mówil mi,że oni co chwilkę
                    zmieniają opakowania a w środku ten sam kit od lat
                    nacisk się kladzie na katalogi,bajecznie kolorowe,w których wszystko wygląda
                    ladnie,w rzeczywistości już tak piekne nie jest
                    • daisy266 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 16:19
                      no właśnie , dobry kit to podstawa sukcesu :) i co po niektorzy się na to
                      nabierają, promocje z kosmosu, nachwile podnosza cene i zaraz potem jest ta sama
                    • mgielka83 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 17:24
                      hehe nie jest chyba ten sam kit stale, bo jak się coś dobrego zdarzy to zaraz
                      "ulepszają"
                    • kaatkaa Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 19:49
                      podpisuję się pod wypowiedzią AS, jestem a raczej byłam konsulatantką przez 4
                      lata i doszłam do takiego właśnie wniosku.
                    • gatta13 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 20:30
                      Gość portalu: AS napisał(a):

> mam kolegę,ktory pracowal w Avonie jako grafik i mówil mi,że oni co chwilkę
                      > zmieniają opakowania a w środku ten sam kit od lat

A to akurat jest bardzo popularna praktyka w wielu firmach. Począwszy na przykład od Danone, co chwila nowy jogurt, nowe pudełeczko, a w środku stary dobry jogurt. Przy czym uważam, że w danonie nie ma czego poprawiać, a jednak muszą zdobyć nowych klientów, stąd serie limitowane, naklejki i inne bajery. Skoro nawet dobra firma musi działać w ten sposób. Przepraszam, że ja tak o jogurtach, ale spójrzcie też na onkena: jogurt zimowy, jogurt wiosenny - szata graficzna zmieniona, smaki te same.
                      Ostatnie kremy do rąk Ziai w ładnych, smukłych buteleczkach zamiast tradycyjnych tubek.

Trzeba iść naprzód, nadążać za trendami, inaczej wypadnie się z rynku. Więc nie dziwcie się nowym opakowaniom. A że na ulepszenie zawartości już firmie pieniędzy nie starczyło? Coś za coś.

No a już zupełnie poza tym avon nigdy chyba nie pretendował do bycia firmą z górnej półki. Jeśli ktoś lubi luksusy, musi zapłacic więcej.
          • Gość: pianazludzen Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.wroc.one.pl 17.01.06, 17:33
            > Widocznie komus cos poprawia skoro Avon od tylu lat utrzymuje sie na
            pierwszym
            > miejscy SBP w firmach

Natomiast w Niemczech czy Francji tekich sukcesów nie odnosi.

Ba, odniósł tam nawet wielką klapę.

Hmmm... zastanawiająca...
        • Gość: kicia mała ja lubie olejek skin so soft IP: *.daleka.net 19.01.06, 18:42
          ale nie jako nawilżanie,bo prawdę mówiąc wysusza skórę (zawiera alkohol) tylko
          jako taki body spray:))))
      • Gość: Inka Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: 82.146.225.* 23.01.06, 19:19
        Czy ty aby Ado jesteś taką pięknisią?
    • Gość: zołza Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.skranetcan.pl 17.01.06, 16:44
      Zgadzam się, avon to kosmiczne badziewie; ładny tylko katalog i współczuję tym,
      które się na to nabierają! Płacicie kupę kasy za totalny chłam i jeszcze
      czekacie na dostawę! Nie lepiej do porządnej drogerii? Są naprawdę lepsze i
      tańsze kosmetyki polskich firm np. bielenda,dax cosmetics itp. Poczytajcie
      sobie cos na temat sprzedaży bezpośredniej, to przestaniecie korzystać z avonu,
      oriflame, amway itp. Zdrówka życzę!
      • keepersmaid Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 17:08
        Popieram...
        • Gość: Werka Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.pool8546.interbusiness.it 17.01.06, 18:20
          Coz,ogolnie rzecz biorac lubie kosmetyki z Avonu.Jednakze jest pare
          rzeczy,ktore sie nie sprawdzily (tusze,procz niebieskiego,kremy) lub ,ktorych
          bym nigdy nie kupila ze wzgledu na cene(np.lakiery do paznokci).Do grupy tych,z
          ktorych jestem bardzo zadowolona naleza:szminki,balsamy do ciala,tusz niebieski
          z Color Trend,kulki brazujace,wosk do wlosow.Perfumy rowniez kupuje i uzywam
          ich na dzien,sa delikatne,nie maja mocnego zapachu,ale pachna ogolnie ladnie i
          nawet niektore pozostawiaja zapach na ubraniach na dlugo po wlozeniu do szafy.
          • Gość: Ola Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 18:35
            ble ble już tyle razy pisało się o Avonie,że to robi się nudne Uważam że jeżeli
            komuś nie pasuje to niech nie kupuje i już
          • Gość: Magda_USA_Nowyjork Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.01.06, 21:42
            Heja. przebywam w Nowym Jorku juz kilkanscie lat ale od paru lat czasami
            kupowalam Avon a od kilu miesiecy zaczelam nalogowo kupowac bo kolazanka
            rozprowadzala i zgadzam sie ze czasami maja maxymalne dzidostwo a czasami zdaza
            sie cos nprawde cos fajnego np. ostatnio uzywam blyszczyka(super smak i zapach)
            glazewear nie wiem czy jest w Polsce ale jest naprewde dobry, ladnie sie
            blyszczy i dlugo sie trzyma. Zele pod prysznic tez sa fajne ale opakowania sa
            bardzo male i nie wydajne. tusz do rzes musze sie przyznac ze jest taki sobie
            ale to chyba moja wina( bo nie umiem sie malowac ha ha)
            pozdrawiam
      • Gość: ines Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.rzeszow.mm.pl 17.01.06, 20:02
        Chyba można wytłumaczyć to tylko zachwytem kolorowymi katalogami. Podobnie jak
        Polacy wybieraja towary reklamowane uznając je za lepsze tak samo jest z
        Avonem. Działa kolorowa otoczka.
        • Gość: Nessie Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.acn.waw.pl 17.01.06, 20:56
          > Podobnie jak
          > Polacy wybieraja towary reklamowane uznając je za lepsze

No nie wiem jacy Polacy, bo u mnie w Polsce :) to wybierają raczej jak
          najtańsze. Leader Prajsy i inne takie. Mało kto się więcej niż raz narywa na
          towar reklamowany.

Wyjątek stanowią oczywiście dzieci. Dlatego też w cywilizowanym świecie reklamy
          kierowane do dzieci są zakazane...

W temacie - katalogi Avonu to ja lubię pooglądać i poobwąchiwać, ale do
          większości produktów już się zraziłam. Jest kilka (nielicznych) wyjątków, m.in.
          taniutki korektor w sztyfcie, odżywka błyskawicznie rozplątująca włosy (niby na
          zniszczone końcówki), szminka-błyszczyk o zapachu arbuza. Z tym że też mi się
          nie chce czekać na dostawy, wolę iść do drogerii i kupić cokolwiek Pierre Rene
          czy Inglota - wyjdzie taniej, a i jakość lepsza.
    • Gość: Maja Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.adsl.alicedsl.de 17.01.06, 20:43
      kosmetyki Avonu maja zawsze bardzo zle opinie niemieckiej gazety kontrolujacej
      sklady chemiczne mn.in kosmetykow Öko-Test, nie ma sie co dziwic... wystarczy
      spojrzec na sklad wymieniony z tylu opakowania kosmetyku.
      Avon w Niemczech nie odnosi takich sukcesow jak w Pl, konsumentki tutaj sa
      bardziej swiadome na co zwracac uwage przy kupnie nowego kremu, czy szminki.
      poza tym bardziej jest rozwiniety rynek kosm. naturalnych i to naprawde dobrych
      i wcale niedrogich produktow.
      ja skusilam sie raz na cienie do powiek z avonu i naprawde nikomu nie polecam,
      sa tak twarde ze prawie nie daje sie ich nakladac na powieki :(
      • Gość: zen Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:08
        Niemieckie konsumentki są bardziej wymagające, i koncerny kosmetyczne starają
        się sprostać ich oczekiwanion. Natomiast nam, Polkom wciskają buble takie jak
        Nivea czy Dove, różnica tych produktów na rynku niemieckim i polskim jest
        KOSMICZNA. Jeśli chodzi o Avon, nie mam nic do powiedzenia, bo zwyczajanie nie
        korzystam z ich usług. Wolę dołożyć parę groszy i kupić Perfumy, Kremy i całą
        resztę Kosmetyków (przez duże K:)w perfumerii z prawdziwego zdarzenia.
        Oczywiście nikogo kto uzywa kosmetyków Avon nie deprecjonuję, bo gusta są różne.
        Pozdrawiam
      • Gość: Ivre Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 17.01.06, 21:17
        No jak ja uwielbiam zachwyty nad naturalnymi kosmetykami, w dobie coraz
        wiekszej ilosci alergikow :), czyli ludzi takich jak ja. Nie moge uzywac
        kosmetykow naturalnych, gdyz wiekszosc z nich zawiera chocby JEDEN ze
        skladnikow (naturalnych oczywiscie), na ktory jestem uczulona. Ja i coraz
        wiecej ludzi. I coz poradzic? Kosmetykow w ogole malo uzywam, a naturalnych
        unikam jak ognia. Co do Avonu, to raczej nie uzywam, choc wyjatkiem jest ich
        bezzapachowy balsam do ciala SSS, po ktorym moja skora jest dosyc dobrze
        nawilzona i nic mi na niej nie wyskakuje :) Choc generalnie w mojej lazience
        zdecydowana przewage maja inne firmy kosmetyczne ;)
    • kamila987 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 21:39
      Ja też wypróbowałam wiele kosmetyków z Avonu i nie jestem zadowolona.Balasamy do
      ciała są beznadziejne.Skóra po nich mnie piekła.Czego nie mogę powiedzieć o
      innych balsamach,np.Nivea,Garnier.Jedyne co mi odpowiada to perfumy,bo na mnie
      pachną naprawdę długo,szczególnie Pink suede i Passion Dance.
    • mirandel1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 17.01.06, 22:13
      cóż... współczuje że trafiłaś na tak fatalną konsultantke że nie potrafiła ci
      dobrać odpowiednich kosmetyków..:) znam tą firme od lat ,sama jestem
      konsultantką i wiem że nie wszystkie kosmetyki Avonu są rewelacyjne. Żadna
      firma kosmetyczna na świecie nie ma w ofercie wrównanych jakościowo kosmetyków,
      każdej zdażają sie wpadki:) ja staram się je wychwytywać i ostrzegać klientów
      przed zakupem. Jeśli jeszcze nie zraziłaś się do końca poszukaj odpowiedniej
      konsultantki a zobaczysz że nawet Avon ma swoje kosmetyki hity. pozdrawiam
    • Gość: sj Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 08:56
      Prawda. Moja dermatolog powiedziała że żadnej firmie nie zawdzięcza tylu
      klientek ;)i że dziwi się że pozwala się na nieustanne reklamowanie tego
      paskudztwa.
    • maggi9 Re: avon to najgorsze dziadostwo 18.01.06, 14:18
      Mówienie, że jakaś firma jest dziadowska po użyciu 2 kosmetyków jest troche "nie teges":) jak dla mnie.Nie przepadam za avonem też się pare razy naciełam ale nie uważam żeby była do d... pewnie ma tam jakieś lepsze i gorsze kosmetyki jak każda.Owszem nie przepadam za nimi więc ich nie kupuje prosta sprawa.Myśle, że każda firma od ziaji po diora ma lepsze i gorsze produkty.
    • Gość: Mira Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.aster.pl 18.01.06, 14:22
      A ja czasami kupuję w tej firmie i zgadzam sie że mają kilka (ja trafiłam na
      kilka) dobrych produktów i troche chłamu.
      Ja jestem zadowolona z:
      1.Mydełko do twarzy -kupowałam antytrądzikowe,
      2.Mydło pod prysznic
      3.Płyny i olejki do kapieli.
      Zapachów nie polecam bo choć są ładne od razu znikają. Nie tylko ja to
      stwierdziłam ale tez moja koleżanka z pracy.
      Już wole kupić naprawdę drogie perfumy ( bluzka po imprezie włożona do szafki
      pachnie parę dni) i zużywam ich mniej, albo na bazarku za 20 PLN z takim samym
      efektem jak little black dress (czyli pryskanko co 3 h).
      • Gość: coco To ty po imprezie bluzke wkladasz z powrotem do sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:47
        To ty po imprezie bluzke wkladasz z powrotem do szafy??? Nie ma to jak higiena,
        to kobiety na takim poziomie kupuja kosmetyki Avon. ktore sa g.. totalnym. Ale
        zawsze znajda sie kobiety, ktorym te kosmetyki beda sie podobac. Ale kazdy kto
        sie choc troche na tym zna stwierdzi to samo: SA BEZNADZIEJNE
      • Gość: mkif Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: 194.187.73.* 18.01.06, 23:12
        nie wiem jak to mozliwe zeby na czyis ubraniach bylo czuc perfumy po imprezie.
        zazwyczaj to po imprezie ciuchy nadaja sie do prania a nie do wkladania do szfy
        epoka oszczedzania mydla na kartki juz sie chyba?! skonczyła
        DBAJMY O HIGIENE
        • nisior Re: avon to najgorsze dziadostwo 19.01.06, 17:42
          A ja znam perfumy, których zapach utrzymuje sie na ubraniach jeszcze dobre
          kilka dni po uzyciu i nawet po imprezie w zadymionym pubie czuc je wyraźnie -
          T. Mugler'a perfumki Angel. Pozdrawiam :)
    • Gość: riana Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:29
      *Właśnie mam przed sobą świeży nabytek z Avonu,-to miał być taki pilotażowy
      zakup na próbę-dezodorant w sztyfcie Active fresh.

Makabra!!!

Na wejściu odłamał mi się cały kawałek sztyftu pod nakładką zabezpieczającą,w
      ogóle sztyft kruszy się niemiłosiernie,a zapach jest chemiczny,odpychający...

Nigdy więcej!*

• Gość: AS Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:35
        konsultantka,a co to znaczy w ogole?
        szumnie brzmi i tyle
        ja też chcialam się kiedyś do tego zapisać i zaraz mialam być konsultantką
        ale ja nie mam o tym pojęcia przeciez,to jak moglabym zostać konsultantka?
        prawda jest taka,że to wszystko jest robione dla kasy,to zanczy mami się te
        konsultantki broszką czy dodatkową marżą i biedne konsultantki wciaską te
        katalogi i inne gadzety klientom
        szczerze powiedziwaszy i kolorówka i zapachy ,że nie wspomnę o pielęgnacji to
        nic nie wrate dziadostwo
    • black-cat Re: avon to najgorsze dziadostwo 18.01.06, 15:54
      Dwustopniowy peeling to rewelacja. Zawsze miałam ładną cerę ale odkąd go używam
      mam cerę idealną. Moja twarz jest świetlista, gładka, żadnych zatkanych czy
      rozszerzonych porów, jednolity koloryt. Inne kosmetyki pielęgnacyjne są raczej
      średnie, krem pod oczy ze złotej serii mnie uczulił, kolorówki i perfum nigdy
      nie miałam więc się nie wypowiadam. Ale peelingu będę bronić jak lwica bo
      działa. Poleciłam kilku osobom i zgadzają się ze mną w tej kwestii, więc stan
      mojej skóry ostatnio to wynik stosowania peelingu a nie tylko genów:)
    • mirandel1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 18.01.06, 18:00
      to ja może podam wam kilka przykładów rewelacyjnych kosmetyków z Avonu;)
      1.dwufazowy pelling
      2.krem z seri Anew Retroactiv (ogólnie polecam cały zestaw Anew w zleżnosci od
      wieku)
      3. serie Planet SPA,szczególnie tą z oliwą ,z algami i z masłem shea
      4.dobre są również błyszczyki Extreme gloss
      5.cienie do powiek Perfect wear
      6.pomadki Beyond coulor
      7.maseczke do cery tłustej z glinką z seri Pore fection
      8. cudowny krem do upiększania nóg z seri Body
      9.żele pod prysznic Senses
      10.podkład rozświetlający i Perfect wear
      natomiast żeby wam nie przesłodzić zrecydowanie odradzam:
      1.szampony z seri Advance techniqes( chociaż sporo klientów je sobie chwali)
      2.krem cynamonowy do stóp
      3. cienieTrue color( całkowity niewypał)
      4.to samo tyczy się lakierów do paznokci( długo schną , odprykuja)
      5.tusze faktycznie są kiepskie
      6.cała seria Color Trend( jak bazarowe:( )
      pewnie jeszcze troche tego by sie znalazło :) co do zapachów to co kto lubi. na
      ten temat nie będe dyskutowała. co do trwałości perfum to jest kilka naprawde
      trwałych zapachów np Rare Gold i Treselle
      to na tyle :) pozdrawiam:)
      • Gość: rozsądna Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.ztpnet.pl 18.01.06, 21:50
        dziewczyny zastanocie sie nad tym co pisze: wezmy krem avonu, nie wiem ile moze
        kosztowac...15 zł?? strzelam. nastepnie wezmy pod uwage promocje... w promocji
        taki krem w avonie bedzie kosztowal około 7,50...chyba nie myslicie ze "firma"
        do tego doplaca prawda?? wiec od ceny wyjsciowej odejmjemy polowe i zostaje
        jakies 7,5 zł. idąc dalej: jesli ktoras z was byla kiedykolwiek jakas
        konsultantka, to wie jaki procent z ceny kosmetyku zarabiaja osoby na szczycie
        drzewka...jesli odbrze pamietam jest to okolo 20%...tak wiec 7,5-20% zostaje 6
        zlotych. oczywiscie od tego musimy odliczyc jeszcze cene opakowania przyjmijmy
        ze 1 zł (choc mogą byc i drozsze) zostaje 5 zł => oczywiscie niemalo kosztuja
        tez reklamy z Salmą Hajek (chyba nie myslicie ze placa jej grosze??) przypuscmy
        jednak ze na jeden sloiczek kremu przypadnie okolo 0,50 zł....ah i jeszcze
        te "piekne" kolorowe i kuszace katalogi... tak wiec cena rzeczywista kremu z 15
        redukuje sie do jakichs 4zł?? tak wiec czy nie lepiej kupic jakis kosmetyk w
        drogerii?? czyli z krotszym lancuszkiem ceny, w ktorej nie zawrze sie tyle
        zbednychh kosztow?? ja znam TRAGICZNY klad pewnych kosmetykow avonu... niektore
        i sama "przetestowałam" dzis...krem za 4zł baaaardzo obawialabym sie nalozyc na
        swoja buzie...
        • Gość: len Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.06, 22:23
          Myślisz, że inne firmy nie produkują opakowań, nie mają www, nie zatrudniają
          pracowników, nie mają reklam, itd? Przynajmniej teoretycznie sprzedaż
          bezpośrednia ma mieć ten atut, że kosztowni pośrednicy zredukowani są do
          minimum: nie ponosi się wysokich kosztów związanych z utrzymaniem lokali w
          różnych, często kosztownych, punktach miasta, nie płaci się stałych pensji
          pracownikom na etatach, itp. Nie piszę w obronie Avonu, bo ta dyskusja moim
          zdaniem i tak niczemu nie służy, ale akurat argument o wysokich kosztach jest
          zupełnie bezsensowny i nietrafiony. Większość kremów, których używamy, pewnie
          warta jest kilka złotych, a reszta są to inne koszty. Taka niestosowna relacja
          ceny do rzeczywistej wartości ma miejsce prawdopodobnie w przypadku super
          ekskluzywnych firm, kiedy za 50 ml kremu pielęgnacyjnego płaci się 100-200 zł.

Pozdrawiam!
        • mirandel1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 18.01.06, 22:56
          tez reklamy z Salmą Hajek (chyba nie myslicie ze placa jej grosze??)
          rozsądna dziewczyno już ci pisze jak firma Avon zarabia na reklamy z Salmą
          Hayek:)
          zarabia w ten sposób że podwyższa progi upustowe dla konsultantek
          np kiedyś za zamówienie na 950 zł konsultantka dostawała 29 % opustu. teraz
          żeby dostać 30 % trzeba sprzedać kosmetyków za 120 zł.w dziwny sposób ta zmiana
          zbiegła się z początkiem kampani reklamowej z Salmą.
          >jesli ktoras z was byla kiedykolwiek jakas
          > konsultantka, to wie jaki procent z ceny kosmetyku zarabiaja osoby na
          szczycie
          > drzewka...jesli odbrze pamietam jest to okolo 20%
          konsultantki na "szczycie drzewka " mają opust 35 %
          • mirandel1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 18.01.06, 22:57
            1200 oczywiście a nie 120:)
            • Gość: kosma Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.chello.pl 19.01.06, 01:51
              Cale to od lat zamieszanie wokól avon mnie zadziwia.Nie znam drugiej takiej
              firmy, która wzbudza tyle różnorodnych emocji.Tym bardziej mnie zaciekawia.
              Jestem kosmetyczka w b.markowym salonie SPA. Jedna z koleżanek jest
              konsultantka i to dzięki niej poznałam tę firme. Kiedyś na targach
              kosm.obchodziłam stoisko A. z daleka, taraz kupuję dla całej mojej 5-osobowej
              rodziny. Kosmetyki to produkty codziennego użytku, są tanie i dobrej jakości.
              Oczywiście nie jest to półka totallux np. z naszego salonu, ale przecież coś za
              coś. Kremu do rąk czy płynu do kąpieli nie kupuję H.Rubinstein, ale już perfumy
              nie niżej jak E.Arden. Ostatnio nasząklientką była piękna i b.popularna kobieta
              z pierwszych stron gazet modowych i zaopatrzyła się u naszej konsultantki w
              serię anev. Po tygodniu wróciła po drugą partię dla koleżanki. Może sukces
              rzeczywiście zależy od klasy obsługi. W każdym razie my wszystkie włącznie z
              szefową kupujemy avon i jesteśmy bardzo zadowolone. Ta zajadłość w krytykowaniu
              avonu przez niektórych z was wzbudza pewność walki konkurecji na śmierć i
              życie. Ale pytam: po co te nieudolne próby zniechęcania mnie do zakupów tej
              firmy, komu za to płacą aby odwrócić miją uwagę od kolorowyc katalogów avonu?
              Pozdrawiam, Kosma
        • justa_79 Re: avon to najgorsze dziadostwo 19.01.06, 10:20
          rozsądna, idąc Twoim tokiem rozumowania, jeśli krem Avonu w cenie 15 zł jest
          wart 4 zł, to ile jest naprawdę wart krem Ziai za 5 zł... 50 gr? ;)
    • Gość: zosiasamosia Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.smstv.pl 19.01.06, 07:20
      Też nie rozumiem tych ciągłych gorączkowych dyskusji nad avonem, to firma która
      produkuje "kosmetyki" dla 3-go świata, nastawiona jest na ekspansję w biednych
      słabo rozwinietych, zazwyczaj poskomunistycznych krajach, gdzie nie istnieje
      konkurencja na rynku kosmetycznym.
      Może to było ok, gdy na naszych półkach była tylko pasta do zębów nivea i tusz
      celia w tubce, ale zastanawia mnie fenomen tej firmy gdzie mamy tak dobry wybór
      polskich kosmetyków i to od wileu już lat!
      Dziewczyny wystarczy zajrzeć na stronę dax cosmetics,
      eris,floriny,AA,miraculum!
      juz nie wspominając o tym jak dobrze rozwinęła nam się polska kolorówka.
      Ale widać my tez jesteśmy takim zacofanym krajem gdzie wystarczy g... zapakować
      w ładny papierek i już się dobrze sprzedaje ....
      • aaaga79 Re: avon to najgorsze dziadostwo 19.01.06, 07:53
        co co kosmetykow to wiadomo ze jak kupie krem za 7 zl to nie moge spodziewac sie
        rewelacji.
        jest kilka fajnych ,dobrych kosmetykow ktore moglabym polecic
        NIE POLECAM NATOMIAST WSPOLPRACY Z TA FIRMA TO W JAKI SPOSOB TRAKTUJA
        KONSULTANTKI . LUDZIE TAM NA ZWROT KASY TRZEBA CZEKAC SREDNIO 3 MIESIACE
        OSTATNIO MIALAM POTLUCZONY KREM W PACZCE ZA KTORY MUSIALAM ZAPLACIC 59,90 NA
        ZWROT KASY CZEKALAM 3 MIESIACE. NIE MOWIAC JUZ O INNYCH PRZEGIECIACH JA
        REZYGNUJE ZE WSPOLPRACY I NIE POLECAM BO SZKODA NERW
        • Gość: Kasia Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.06, 11:43
          Kosma, dobrze napisalas.
          Nie rozumiem, skad zalozenie, ze jak sie kupuje Avon, to nie kupuje sie innych
          (polskich) kosmetykow?? Ja kupuje ROZNE kosmetyki: polskie, "ekskluzywne"
          (bardzo rzadko, bo nie widze sensu), supermarketowe i Avon. Kompletnie nie
          rozumiem tej zajadlej krytyki Avonu. Kosmetyki jak kosmetyki, jedne lepsze,
          inne gorsze. Ja znalazlam tu pare hitow, ktore po prostu uwielbiam, a bubli
          mniej niz w takim np Erisie, ktorego nie cierpie. I wole zapomniec o kiepskim
          kremie pod oczy EL czy koszmarnych 3 krokach Clinique za ciezkie pieniadze.
          • bob75rob1 avon to najgorsze dziadostwo - niekoniecznie 19.01.06, 11:55
            Całkowicie się zgadzam. Ja lubię kilka rzeczy z Avonu, ale tez mam kilka,
            których wiem, że więcej nie kupię. Wybieram z Avonu kosmetyki pielęgnacyjne,
            lubie linię SPA z masłem kakaowym (scrub, krem do stóp i łokci), balsamy
            pachnące tak, że można chcieć je zjeść; mikrodermabrazję, peeling dwustopniowy
            w platkach. Może mam mało wymagającą skórę, ale nie narzekam na złą chłonność
            balsamów.
            To, że używam kosmetyki z Avonu nie oznacza, że nie mam również produktów
            polskich firm jak balsamy Dax Cosmetics, toniki Ziai, sól do kąpieli Bielendy,
            itd.
            • Gość: Kasia Re: avon to najgorsze dziadostwo - niekoniecznie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.06, 13:35
              Bob75rob1, ja lubie te same rzeczy co Ty :)
              Planet Spa Tropikalna jest SUPER!!!, podobnie jak Planet Spa z algami.
              Peeling 2step i mikrodermabrazja - rewelka.
              Seria Naturals Soja i Trawa Cytrynowa - moja tlusta skora ja uwielbia.
              Seria Naturals Wanilia i Mleczko Sojowe - zapach mnie po prostu powala.
              Peeling z biala herbata - bardzo lubie.
              Pewnie cos bym jeszcze dodala, ale nie pamietam:)
              Z Avonu nie kupuje kolorowki.
              • bob75rob1 Re: avon to najgorsze dziadostwo - niekoniecznie 19.01.06, 13:43
                Ja również nie kupuję kolorówki, bo na się własnie przejechałam. Pozdrawiam!
    • mirandel1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 19.01.06, 21:16
      NO NARESZCIE JAKIEŚ NORMALNE POSTY A NIE TYLKO KRYTYKA. :) WIDZE ŻE I TUTAJ SĄ
      MIŁOŚNICZKI SERI SPA:) JA NADAL UWAŻAM ŻE aVON TO FIRMA JAK KAŻDA INNA. MA
      SWOJE HITY I PORAŻKI. I NAPRAWDE WAŻNE JEST ŻEBY KONSULTANTKA MIAŁA POJĘCIE O
      TYM CO PROPONUJE KLIENTCE.POZDRAWIAM:)
      • Gość: natka Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:06
        Kosmetyki nie są może aż takie złe ale jeśli chodzi o ich dostarczanie przez
        firmę AVON to szkoda słów! Moje zamówienia przychodzą bardzo rzadko bo zazwyczaj
        już ich nie ma na stanie! No to po co piszą w katalogu że są jeśli raptem mają
        może z 3 sztuki!!
    • v.i.k.k.a nie od dziś wiadomo 19.01.06, 21:49
      że te kosmetyki sa do tyłka:(
      Jedynie co lubie(jak powyciagam pomarańczowy odcień) to kulki brązujace.
      Juz lepiej kupić jakąś srednia półkę(loreal, isa dora itp) raz na jakis czas a
      nie wyrzucac $ w błoto na jakies beznadziejne g...
      Ale mam też znajome, którym te kosmetyki pasują, zastanawiam sie tylko czemu.
      • madziorek888 Re: nie od dziś wiadomo 19.01.06, 21:57
        widac,że szerzy sie w naszym kraju kultura z górnej pólki...
        • Gość: she Re: nie od dziś wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:59
          Przede wszystkim "szerzy" się świadomość wymagań do jakich mamy prawo !
          • Gość: maca Re: nie od dziś wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:52
            Fakt.. AVON to porazka.... kosmetyki tanie i badziewiaste. Nie wezme tego do
            reki
        • v.i.k.k.a cooooooooo? 20.01.06, 14:59
          Skrytykowałam coś i miałam prawo, wiec nie rozumiem. Nie jest to krytyka osoby
          tylko jakiegoś badziewia , wiec tym bardziej nie wiem o co Ci poszło...
    • veeto1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 19.01.06, 23:06
      Avon nie jest luksusową marką, ale ma trochę naprawdę dobrych produktów.
      Uważam, ze ma świetne szminki i lakiery do paznokci. Używam też ich konturówek
      do ust, kredek do brwi i oczu, ale tylko tych z wykręcanym stopniowo wkładem.
      Dobry efekt dają też kulki bronzujące (arabian gold czy jakoś tak).
      Reszta istotnie jest koszmarnie badziewna. Znajoma kosmetyczka powiedziała mi,
      że ich kremy są często chemicznie zanieczyszczone i o niebo lepsze są polskie
      typu Dermika lub nawet tańsze.
      • Gość: Kosma Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.chello.pl 20.01.06, 00:11
        Nie zgadzam się, że avon to jak piszecie badziewie. A już naprawdę dziwię sie
        sformułowaniu typu „kosmetyki dla trzeciego świata”. To już idiotyzm,
        gratulacje. Ponownie ta zajadłość w opiniach, tym bardziej, że ktoś mnie
        ocenia, gdyż kupuję avon, nie mając o mnie pojęcia. Jestem kosmetyczką z
        miłości do tego zawodu, ciągle sie uczę, studiowałam zawód w Londynie i nie mam
        odwagi na opinię, choć stać mnie na nią, że avon jest do d.. jak
        któraś „odważnie” napisała. Co mogę stwierdzić na pewno, że nie są to kosmetyki
        profesjonalne do pracy w gabinetach ale na potrzeby domu i własnej kosmetyczki
        w torebce są świetne. Czy wszystko? Oczywiście nie, ale jak zwykle dla jednych
        to świetne, dla drugich tamto. O co się spierać? Nie opuszcza mnie wrażenie, że
        konkurencję avonu skręca. Rynek jest tak pojemny, że dla wszystkich znajdzie
        się miejsce. Polecam fachową i niezwykle ostrą w ocenie firm kosmetycznych
        ksiązkę Pauli Begon „Biblia urody”. Niektóre z was to przy Pauli łagodne
        owieczki, z tym, ze ona ma wiedzę.
        Pozdrawiam.
        • sigrun Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 12:16
          Więc i ja dorzucę coś od siebie i stanę w obronie Avonu. Zgadzam się z opinią
          Kosmy. Niestety post rozpoczynąjący wątek aż nadto przypomina mi "rzetelne"
          recenzje na Wizażu. Szanowna autorko, jeśli masz aż tak przetłuszczajacą się
          cerę, że potrzebujesz toniku matującego, to nie spodziewaj się, że reszta Twojej
          skóry wchłonie balsam ujędrniający. Z resztą domniemywam, że jesteś dość młodą
          osobą, więc po raz enty: po co Ci balsam ujędrniający? To zwylke bogate w
          składniki odżywcze i natłuszczające preparaty, przeznaczone do wiotkiej i
          wybitnie suchej skóry. Natłuszczanie i tak tłustej skóry mija się kompletnie z
          celem. Owszem, na ciele możesz ją miec nieco odwodnioną, ale nie tak suchą aby
          wymagała podobnych balsamów. Dlatego nie miej pretensji do Avonu za źle dobrane
          kosmetyki do stanu i wieku skóry.
          Na pochwałę Avonu, mogę powiedzieć, ze np. większość kremów (oprócz serii Anew)
          zawierają naprawdę ograniczoną ilość składników i góra dwa parabeny, co dla mnie
          - osoby przykładającej dużą wagę właśnie do składu - jest zasadnicze przy
          doborze kosmetyków. Szminki też są bardzo wydaje i trwałe. Produkty do kąpieli
          są tak delikatne, że nawet chroniczny atopowiec jak mój Szanowny Małżonek,
          toleruje je doskonale, a np. na sławnych Trzech Krokach Clinique polegliśmy
          obydwoje. Perfumy, jak to perfumy, rzecz subiektywna. Osobiście uważam, że On
          The Road, Pro Sport, Tomorrow for him, Extraordinary są wyjątkowo trwałe (też
          nie uczulają). Teściowa np. używa Treselle :-) Co do górnej, średniej bądź
          dolnej półki, dojrzałam już do wieku w którym kobiety spostrzegają, iż między
          Bogiem a prawdą Avon czy Shiseido to jeden czort i tak naprawdę liczy się to jak
          masujemy i pielęgnujemy twarz, jak się odżywiamy, czy uprawiamy jakiś sport, czy
          mamy jakieś hobby - uroda to zasługa wielu, wielu czynników i to czy wklepię
          sobie Anew Alternative za 80 zeta czy Kanebo za 4500, nie zmieni faktu, że i
          tak, prędzej czy później, dopadną mnie zmarszczki, brak jędrności i plamy
          wątrobiane ;-)
          • amikeo Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 12:34
            Znam Avon od 7 lat i wiem,że tak jak każda firma (nie tylko kosmetyczna) ma
            swoje lepsze i gorsze produkty.Wypróbowałam wiele (mają dostepne próbki
            wszystkich kremów, zapachów itp) i wybrałam cos co mi pasuje. Każda skóra jest
            inna i każda potrzebuje czegoś innego. Dla mnie najlepsze sa perfumy LBD ( do
            tego krem do ciała i co mnie mąż przytula to się zachwyca), błyszczyk, którego
            kolor jest najlepszy dla mnie, podkłady z dozowmikiem, kremy do rak. Ale nie
            przypasowały mi kremy do twarzy (szczypia, ale Loreal też mnie szczypie) czy
            balsamy do Ciała ( wałkuja sie tak jak Garnier). I nic w tym dziwnego i nie
            wyrzucam z siebie jakiś "wyrazów" ani na Avon ani na Loreala ani na Garniera.
            Koleżanka uzywa tylko takich kremów do twarzy a Szwagier babskiego Avon
            balsamu, bo go nie piecze. Cieszę się, że są dziewczyny tu co sie potrafia tez
            obiektywnie wypowiedzieć.
          • justa_79 Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 18:47
            sigrun napisała:

> Szanowna autorko, jeśli masz aż tak przetłuszczajacą się
            > cerę, że potrzebujesz toniku matującego, to nie spodziewaj się, że reszta
            > Twojej skóry wchłonie balsam ujędrniający.

to akurat nie ma aż tak dużego związku, można mieć tłustą skórę twarzy i
            normalną czy suchą skórę ciała. ja akurat mam skórę mieszaną i na twarzy, i na
            ciele ;)
        • Gość: Nessie Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.acn.waw.pl 20.01.06, 12:29
          Kosma - ja wiem, dlaczego zawiodłam się na tak wielu kosmetykach Avonu, i
          dlaczego raczej nie kupię już nic, z wyjątkiem kilku sprawdzonych rzeczy.

Po prostu - nie ma jak sprawdzić składu, dopóki nie kupisz. Czyli kupujesz kota
          w ładnym opakowaniu. :(

Ani w katalogu, ani na ich stronie nie znalazłam dokładnych składów produktu.
          Konsultantka zapytana o skład rozkłada ręce (zwłaszcza przy "nowościach").

Bez sensu jest czekać 2 tygodnie tylko po to, żeby przeczytać skład produktu,
          skoro mogę pójść do supermarketu i za podobną cenę kupić coś od ręki.

Ot i tajemnica niepowodzeń Avonu.

• sigrun Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 12:53
            Nessie, zgadzam się z Tobą co do kłopotu z ustaleniem składów tuż przed zakupem.
            Ja cudem przekonałam swoja konsultantkę do "załatwienia" mi przynajmniej jednej
            próbki Anew Alternative w celu zapoznania się głównie z komponentami. Muszę
            przyznać, że krem delikatnie i miło pachnie, wspaniale się nakłada umożliwiąjąc
            prawidłowy masaż twarzy oraz równie wspaniale się wchłania. Naprawdę redukuje
            zmarszczki, jednak go nie kupię. Dlaczego? Otóż akceptuję góra 30 składników w
            kremie do twarzy, a Anew Alternative ma ich 53 z czego tylko 2 to wspomniane w
            reklamie estrakty roślinne, na dodatek znajdujące się bliżej końca listy. Jednak
            dla kogoś kto ceni sobie tylko efekt i nie dba o skład, ten krem mogę absolutnie
            polecić :-)
          • Gość: kosma Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.chello.pl 20.01.06, 13:24
            Wogóle nie miałam zamiaru brac udziału w jałowej dyskusji o tym jaki jest Avon.
            A tu proszę, dałam sie wciągnąć, bo rzecz okazała się nie błacha. Nessi,
            podajaesz powód niepowodzeń Avonu, ale chyba mylisz sprawy. Masz rację, że
            próbujesz dowiedzieć się jaki jest skład kremu, jesteś w grupie wyjątków.
            Teoretycznie konsultantka powinna wiedzieć, ale nie jest najczęściej
            kosmetyczką, czy mikrobiologiem, chemiczką, farmaceutką, wiedzę ma na poziomie
            sprzedażowym. Mamy więc wybór, możemy kupować gdzie chcemy i jak chcemy. Nie
            znaczy to, że jeśli nie kupuję Ori to jest to fatalna firma, absolutnie nie, i
            nie rozgłaszam na prawo i lewo o moim niezadowoleniu, mimo, że coś uczuliło czy
            zaszczypało. Mnie zaszczypało a ciebie może nie, czy to znaczy, że kupujesz
            kosmetyki z trzeciego świata? To jakieś chore. Lubię sprzedaż bezpośrednią, bo
            nie lubię być anonimowa i lubię kontakt z człowiekiem, który robi coś
            specjalnie dla mnie. Rzadko chodzę do sklepów bo nie mam zwyczajnie czasu i
            zawsze wydam więcej niż mogę. Przez przypadek mój wybór padł na Avon i to był
            dobry wybór. Ile z was patrzy co kupuje w drogerii? Ile z was wczytuje się w
            skład, termin ważności, sposób użycia, rodzaj skóry etc.? Ułamek! więc co to za
            argumenty? że ktoś powiedział? Pomówienia i plotki mają siłę wodospadu. Dlatego
            twierdzę, że Avon to sukces mimo potknięć jak każdą firmę trafia.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Nessie Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.acn.waw.pl 20.01.06, 13:41
              > Dlatego
              > twierdzę, że Avon to sukces mimo potknięć jak każdą firmę trafia.

Mi raczej chodziło o to, że ludzie się "nacinają" na produkty Avonu, bo kupują
              je w ciemno - a potem krem czy tonik się okazuje rozczarowaniem. W drogerii mogą
              (choć nie muszą) poczytać o składzie i to pozwala uniknąć wielu błędnych
              zakupów. Gdybym wiedziała na 100% co jest w serii Anew, w pilingu dwustopniowym,
              itede, to pewnie bym tych kosmetyków spróbowała, mimo rozczarowań kremami
              Naturals. Avon ma taki rozrzut jakościowy i cenowy wśród swoich produktów, że
              trudno oceniać jeden produkt na podstawie innego i trzeba kupować w ciemno.
    • anulka748 Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 12:46
      Zgadzam się,to dziadostwo.Kilka razy dalam się namówić koleżance na zakupy ,w
      katalogu wyglądalo pięknie,a już w paczce mniej.Nie wspomnę o jakości
      • Gość: nastlatka Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: 212.203.136.* 20.01.06, 13:52
        Czy wiecie moze, czy kosmetyki z Avonu są testowane dermatologicznie? Bo to dla
        mnie wazne, a na opakowaniu nie ma nic napisane o tym...
        • khaki3 Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 14:10
          Sa testowane dermatologicznie,nie sa testowane na zwierzetach,aerozole nie
          nieszcza warstwy ozonowej. A jesli ktos ma pytanie co do skladu zawsze moze
          zadzwonic(0-801-353-303) i zapytac.Ja tak kilka razy robielam i dostalam
          konretna odpowiedzc co wchodzi w sklad kosmetyku,ktory mnie interesuje.
          • Gość: paula Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:20
            Używałam kosmetyków przez bardzo długi czas, głównie kremy do twarzy, maseczki,
            podkłady, pudry. Skończyło się to dla mnie bardzo żle ,nagle zaczeła psuc mi
            sie cera, chociaż nigdy nie miałam problemów.Efekt- 3 lata leczenia u
            dermatologa, cera nie wróciła do poprzedniego stanu. Nie mam oczywiście
            pretensji do firmy, bo wiedziałam co kupuję. Już wtedy głośno byli krytykowani.
            Zawsze wydawało mi się, że mnie to nie dotyczy i miałam nauczkę.Jeśli chodzi o
            konsultantki,to może któraś to sprostuje,nie ma żadnego szkolenia, krótki
            wywiad w którym najważniejsza jest liczba osób do których mogą dotrzeć. Prawda
            jest taka, że nikt nie zmusza nas do kupowania tych kosmetyków, jednak gros
            ludzi kupuje i narzeka.Jeśli chodzi o skład, to rzeczywiście ciężko coś
            znaleźć, nie wspomnę osposobie użycia: dosłownie kilka słów w np. maseczkach.
            • Gość: lolo Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.chello.pl 20.01.06, 18:51
              Ja uzywam kosmetykow avonu od 5 lat,byłam jeszcz nastolatką.Uzywam prawie
              wszystko,czuje sie super i tez tak wygladam.Moja przyjaciołka za to ma
              problemy,najpierw sie spierała,ze ją uczuliło,przebadała się i lekarz
              stwierdził zaburzenia hormonow.Wyglada niefajnie,to nie kosmetyki zrobiły jej
              szkody.Moja mama ma za to uczulenie na Diora a na avon nie i żartuje,że dzieki
              temu oszczędza.Nasza konsultantka jest absolutnie przeszkolona,w firmie miała
              szkolenie z pielegnacji i makijazu.Zawsze nam doradza lub odradza.I to jest
              fajne.My kupujemy i nie narzekamy.Byłoby bez sensu.Mam w reku maseczke
              Ziaja,też sa dwa słowa o sposobie użycia.Paula,czy ty aby nie jesteś z Ori?Bo
              pleciesz.
    • mirandel1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 18:31
      skoro ta firma to takie straszne badziewie to pytam sie czemu od 5 lat mam
      stałe klientki ,które mogą sobie pozwolić na kosmetyki z tzw"wyższej półki"???
      czemu co rok jest ich więcej , bo polecaja tą firme swoim znajomym???
      czemu od lat kupują te same sprawdzone serie i płaczą mi kiedy coś wycofują z
      katalogu???
    • wojtow Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 18:33
      nie wszystkie bez przesady ale fakt faktem to bardzo przeciętne kosmetyki
      uważam że mają dobre pomadki i podkłady co do reszty jestem na nie
    • Gość: M Re: avon to najgorsze dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:05
      Jesteś niesprawiedliwa. Nie możesz skreślać całego dorobku firmy, skoro
      przejechałaś się na kilku produktach. Ja kupuję kosmetyki Avonu, mam nawet
      sporo tego. Przyznaję, że są serie rewelacyjne, a są też kiepskie.
    • mogra1 Re: avon to najgorsze dziadostwo 20.01.06, 20:45
      Nie kupuję z każdego katalogu ale mam kilka wypróbowanych kosmetyków. oto moje
      faworyty:
      1. Spray podnoszący włosy u nasady S U P E R - pobił na głowę spray Loreala z
      serii Matrix amplify (matrix tworzył mi u nasady skorupę), który kosztował 47
      zł.
      2. Uwielbiam perfumy Celebre, Always, Little Black Dres - ja nie czuję ich na
      sobie po 2 minutach ale w pracy zawsze się zachwycają tymi zapachami - podobno
      pachę cały dzień.
      3. Maseczka do twarzy Planet Spa z minerałami z Morza Martwego - super wygładza
      buźkę
      4. Balsam wygładzający włosy proste i falujące - włosy świetnie się prostują i
      super błyszczą.

Nie próbowałam kosmetyków kolorowych ale koleżanka zawsze zachwyca się tuszem
      Stylista.

• Gość: Evka AVON jest ok :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:10
        tak tusz Stylista jest fantastyczny :) i błyszczyk Glawezear, a co do produktów
        do wlosów to narazie wypróbowałam szampon i odżywkę "coś tam Volume", taki w
        bialo-fioletowym opakowaniu<--REWELACJA, wlosy po tym szamponie są naprawdę
        puszyste i mniej się przetłuszczają :)
        • Gość: monika Re: AVON jest ok :) IP: *.246.jawnet.pl 22.01.06, 22:59
          Bardzo jest mi przykro ze tak uwazacie,Mnie np.te kosmetyki odpowiadaja wiec
          uzywam (moze nie wszystkie sa az tak dobre ale wiekszosc napewno)Wiadome sa
          niedrogie ale nikt wam nie karze ich kupowac!Wiem jedno jezeli mam wiecej kasy
          to uzywam wody nie Celebre ale Chanel.Fakt sa slabsze i szybciej traca zapach
          ale nie kosztuja 300 zl ale 40 i nie kazdego stac na takie drogie.Takze
          dziewczyny nie zawsze jest cos drogiego a dobrego.
    • Gość: Evka AVON jest ok :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:07
      kosmetyki Avon'u nie wszystkie są doskonałe ale jest kilka naprawdę
      fantastycznych produktów :) aha i zamiast pisac takie żenujące oceny z
      cyklu "bo tak mi sie podoba" to uzasadnij, dlaczego kosmetyki Avon'u to taka
      beznajdzieja...
      • Gość: siostra euzebia Re: AVON jest ok :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:16
        Moje drogie panie, porzuccie to ofukiwanie. tylko niezlomną miłością do
        bliźniego można udowodnić że to dobre kosmetyki. Miłujcie się a będzie wam
        dane, kochajcie a będziecie szczęśliwe. ...i wszyscy w kółeczko i
        śpiewamy: "kosmetyki riki tiki , kosmetyki riki tiki..."
    • toffi4 Re: avon to najgorsze dziadostwo 22.01.06, 01:22
      to rzeczywoście kosmetyki dobre dla nastolatek, pół biedy jak się kupi np.
      błyszczyk bo nsjwyżej zetrze sie po 15 minutach, gorzej jak ktoś uwierzy,w
      cudowną moc kosmetyków "odmładzających" bo dla niektórych kobiet wydatek ponad
      60zł jest już poważny.kremy avonu są poprostu dla naiwnych nie ta półka i nie
      mogą zadziałać,dobrze jak nie zrobią szkody
      • Gość: dominika avon jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 22:27
        ja uwazam ze przesadzacie avon jest spoko jak do taj pory na zaden kosmetyk nie
        narzekam spray do wlosow jest rewelacyjny perfumu today sa bardzo trwale tusz
        stylista taz bardzo pogrubia i wydluza rzesy albo pomadka sheer colour lip
        balm jest świetna nadaje piękny rózowy odcien albo perfuma incadesense ma
        cudowny zapach szampony taz sa spoko nie przesadzajcie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka