Gość: Młoda IP: *.devs.futuro.pl 11.11.02, 12:50 co mam zrobic aby moje włosy tak bardzo sie nie przetuszczały.Poradzcie jakies kosmetyki.Prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renia Re: Musze dzienne myć włosy IP: proxy / *.radio.com.pl 11.11.02, 13:26 Szampon na bazie dziegciu albo pokrzywy - są polskie, popytaj, a z zagranicznych Neutrogena, podobno dobra i nie śmierdzi jak inne. Najlepiej idź z tym do dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
bezimienna_ Re: Musze dzienne myć włosy 11.11.02, 13:28 Miałam dokładnie ten sam problem. Czasami musiałam zrywać się nawet o szóstej rano tylko po to żeby zdążyć umyć i wymodelować włosy, które pod wieczór i tak wyglądały fatalnie. Śmiało mogę powiedzieć, że wypróbowałam większość dostępnych w aptekach specyfików, co zaowocowało jedynie podrażnienieniem skóry i wzmożonym wydzielaniem się łoju. Dopiero fryzjerka mojej mamy (babka starszej daty) poradziła mi zacisnąć zęby i mimo wszystko myć głowę co 2-3 dni, a do ostatniego płukania używać chłodnej wody z octem. Przez jakiś miesiąc męczyłam się niesamowicie (przez pierwsze tygodnie wakacji prawie nie wychodziłam z domu), ale w końcu zaczęłam zauważać stopniowe zmiany. Teraz jestem właścicielką całkiem bujnej czuprynki (poprzednio włosy nawet po umyciu przyklejały mi się do głowy), którą piorę 2 razy w tygodniu:) Cały czas muszę jednak uważać na dietę i wystrzegać się suszarki. Poza tym musiałam zamienić swoją ulubioną piankę na troszkę słabszą. Ale i tak jestem bardzo zadowolona. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: Musze dzienne myć włosy 15.11.02, 12:50 jest taki szampon Polytar, nie pachnie za pieknie ale w koncu te pare minut mozna wytrzymac. ja tez musze myc codziennie, wlasnie dostalam ten szampon jako podobno swietny srodek, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julienne Re: Musze dzienne myć włosy IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.11.02, 12:35 napisz koniecznie czy się sprawdza, a jeśli tak - gdzie go można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
bezimienna_ Re: Musze dzienne myć włosy 18.11.02, 01:56 Co prawda pytanie nie było skierowane do mnie, ale skoro znam odpowiedź... Polytar powinnaś dostać w każdej lepszej aptece. Jeśli nie uda Ci się go upolować, możesz poprosić o jakiś podobny przeciwłupieżowy szampon dziegciowy. W aptekach przeważnie mają duży wybór tego typu specyfików. Pozdrawiam Bezimienna Odpowiedz Link Zgłoś