Dodaj do ulubionych

pedzel do pudru

IP: *.amplus.net.pl 08.02.06, 19:53
witam!
mam pytanko jak drogie panie radzicie sobie z zabrudzonymi duzymi pedzlami do
pudru?? dodam jeszcze ze z takim z naturalnego wlosia. chcialam swoj w jakis
sposob wyczyscic a nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac, a nie chce go
uszkodzic.bede wdzieczna za wszelkie rady!!
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: pedzel do pudru 08.02.06, 20:50
      wieczore normalnie myje woda z mydlem, plucze dokladnie, strzepuje, stawiam na
      pionowo i do rana jest suchy.
      • Gość: m Re: pedzel do pudru IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 08.02.06, 21:05
        a ja kilka razy w tygodniu muję delikatnym szmponemm i jest ok:) tak jak
        mikams75 myje wieczorem i rano jest juz gotowy do uzycia
        • Gość: ania Re: pedzel do pudru IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 08.02.06, 21:27
          ja kiedy mylam.. ale juz tego nie robie poniewaz mam chyba jakis dziwny pedzel,
          bo wlos zrobil sie sztywny..i dlugo schnął :(
          • jade.fox Re: pedzel do pudru 08.02.06, 22:27
            To dziwne, bo mój po upraniu odzyskał dawną miękkość, może to zależy od włosia?
            moje pędzle są z naturalnego a myłam je szamponem (bez odżywki ;-)
    • Gość: cxc najlepszy sposob IP: 87.207.54.* 09.02.06, 00:39
      myję szamponem do włosów, potem nakładam odżywkę i odkładam na 15 minut - po
      spłukaniu odżywki - suszę suszarką - po tym zabiegu puder świetnie się nakłada,
      a włoski pędzla są delikatne.
      ps. ale to śmiesznie się czyta - jak mycie głowy pędzla :))
      • zoe28 Re: najlepszy sposob 09.02.06, 00:42
        Tak jak moje poprzedniczki, myję wieczorem a rano jest już suchy. Używam do tego
        szamponu.
        cxc, powiem mojemu M o tym sposobie, będzie miał kolejny powód do śmiechu (ze mnie:)
        • Gość: cxc do zoe28 IP: 87.207.54.* 09.02.06, 00:47
          ja juz sie z niektorymi sposobami i pomyslami ukrywam przd swoim chlopakiem -
          bo zacząl mnie porownywac do Kasi z "kasia i Tomek" - a szczegolnie mocno
          przypominam ją w scence kiedy główna bohaterka myje mydło :)))
          • zoe28 Re: do zoe28 09.02.06, 00:52
            Przynajmniej dostarczamy im powodów do nieustannej radości, no i poczucia humoru
            przy nas nie tracą :)))
            • Gość: cxc Re: do zoe28 IP: 87.207.54.* 09.02.06, 00:55
              czasami wzdycham z ulgą, że nie jestem mężczyzną :)) mają z nami ubaw :)
              a z tymi pędzlami, to mój właśnie jest w agonii i tak mi będzie smutno bez
              niego :))
              poczekam, aż odejdzie i wtedy zaproszę do swojej kosmetyczki innego osobnika
              pędzlowatego...ciekawe, czy się sprawdzi...czy będzie delikatny...
              o kurcze, teraz to wyszło, że pędzel można porównać do mężczyzny -hihi
              • zoe28 Re: do zoe28 09.02.06, 00:58
                Baaardzo trafne porównanie :)))
                • Gość: cxc Re: do zoe28 IP: 87.207.54.* 09.02.06, 01:03
                  :))
                  miło się z Tobą gawędzi, ale muszę uciekać - sprawdzę, czy pędzelek żyje i
                  wracam do książek - jutro mam okroopny egzamin :(
                  Pozdrawiam :)
                  Karola
                  • zoe28 Re: do zoe28 09.02.06, 01:05
                    Wzajemnie, dyskusja na temat pędzle vs mężczyźni była bardzo miła.
                    Ja też zmykam, ale już spać bo jutro znów będe musiała 1,5kg korektora pod oczy
                    zużyć :)
                    Dobranoc i POWODZENIA :)
                    Kasia
    • Gość: kaśka Re: pedzel do pudru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:08
      apropos pędzli, ale trochę inne pytanie. otóż używam pudru sypkiego do
      wykończenia makijażu, mam też puder rozświetlający oraz brązujący w kulkach.
      czy macie do tych wszystkich pudrów osobne pędzle? bo mi się wydaje, że jak
      używam pudru brązującego, a na drugi dzień nakładam puder sypki, to wychodzi on
      jakiś za ciemny. a nie chcę myć pędzla codziennie...
      • Gość: Kamila Re: pedzel do pudru IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:33
        Tak sobie myślę (bo pudry brązującego sama nie używam) że chyba dobrze Ci się
        wydaje, puder brązujący jako barwiący niechcący podbarwia Ci ten sypki. Chyba
        do brązującego zanabyj oddzielny pędzel. Ja aktualnie mam rozświetlający i
        matujący puder i mam do nich 1 pędzel, ale to pudry transparentne.
        No właśnie, mam jeden pędzel, wczorej go umyłam, i kurcze, pierwszy raz mi
        przez noc nie wysechł. Musiałam rano pudru w kamieniu użyć.

Cxc, pomysł z odżywką przedni, czy pędzlowi rosną mocne, gęste włosy ;-)?
        • Gość: Kamila a myję żelem do mycia co ok. 4 dni (n/t) IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:36
    • Gość: ladyclaire Re: pedzel do pudru IP: *.amplus.net.pl 09.02.06, 12:46
      dziekuje za wskazówki..na pewno sprobuje.
      moze moj tez odzyska dawna miekkosc :-))
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka