Dodaj do ulubionych

pasta cukrowa

IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 09:51
czy ten specyfik do depilacji mozna juz kupic w Polsce do samodzielnego
uzytku?
Obserwuj wątek
    • Gość: justyna Re: pasta cukrowa IP: *.outsourcing.atman.pl 10.02.06, 09:56
      jest tego sporo na allegro ale czy warto wydawać kase skoro mozna zrobić to
      samemu w domu?
      • Gość: kaja Re: pasta cukrowa IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 11:17
        no tak ja tu podziwiam dziewczyny, ktorym to wyszlo ja robilam kilka razy i
        jakos nie moge otrzymac takiej substancji ktora rzeczywiscie by wyrywała te
        kudły :)
        • Gość: justyna Re: pasta cukrowa IP: *.outsourcing.atman.pl 10.02.06, 11:23
          pozostaje allegro www.allegro.pl/show_item.php?item=84909742
          • Gość: kasia a ja mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:25
            zaciekawiła mnie ta pasta. I jestem ciekawa, czy wyrywanie nią włosków mniej
            boli niż woskiem?
            • Gość: kaja Re: a ja mam pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 11:29
              ten j epill jest tez w esentii , i innych netowych sklepikach :)
              tylko warto ?
      • Gość: kaja Re: pasta cukrowa IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 11:24
        DEPILATOR CUKROWY J?EPIL

prosze jesli macie doswiadczenia z tym produktem wypowiedzcie sie :)
        • Gość: justyna Re: pasta cukrowa IP: *.outsourcing.atman.pl 10.02.06, 11:31
          podobno duzo mniej boli i w ogóle w ogóle super ... tylko ze coś mi nie
          wychodzi. robiłam dwa razy i raz wyszła mi rzadka substancja a raz twarda jak
          kamień :) i pomyślałam ze do trzech razy sztuka teraz wiem ile mniej więcej
          trzeba wlać wody
          • Gość: kasia instrukcja obsługi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:41
            a możecie mi napisać jak to się robi i jak dokładnie stosuje?
            • Gość: justyna Re: instrukcja obsługi? IP: *.outsourcing.atman.pl 10.02.06, 11:47
              produkty:
              1/2 szklanki wody
              1 szklanka cukru
              1/2 soku z cytryny
              wszystko mieszając podgrzać aż do zmiany koloru
              dobra konsystencja powinna pozwolic na ulepienie kulki, którą po ostygnięciu
              macy nakłąda sie na skórę w kierunku wzrostu włosa a zrywa sie w kierunku
              odwrotnym
              moze podpisze sie jeszcze ktoś, komu wszystko się udało
              • Gość: kasia Re: instrukcja obsługi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:51
                ok:) dzięki. tylko jeszcze jedno. Rozumiem że to się czymś zrywa ze skóry razem
                z włosami, tak jak przy wosku? Tyle że do wosku są dołączone plastry. A czym
                zrywać tutaj i skąd ewentualnie to wziąść?
                • Gość: justyna Re: instrukcja obsługi? IP: *.outsourcing.atman.pl 10.02.06, 11:58
                  i tu własnie chodzi o to ze niczego sie juz nie stosuje. rzeba dazyć do takiej
                  konsystencji aby mozna to było zrobic. niektóre osoby przyklejają na
                  posmarowane miejsce plastry np bawełny ale to juz jest modyfikacja metody
                  cukrowej
                  • Gość: kasia poważnie?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:01
                    zaraz, zaraz... tzn. że ja mam po prostu tą paste odrywać ręcznie z nóg i sama
                    schodzi? a jak długie muszą być włoski? czy to się nadaje na każdą częśc ciała?
                    • Gość: justyna Re: poważnie?:) IP: *.outsourcing.atman.pl 10.02.06, 12:37
                      na każdą a łoski musisz troche zapuścic ;) hihi a i jeszcze mała poprawka
                      przepisu: nie szklanka cukru a 1/2
              • ladyblue Re: instrukcja obsługi? 10.02.06, 14:14
                Gość portalu: justyna napisał(a):
                > moze podpisze sie jeszcze ktoś, komu wszystko się udało

w przepisie za dużo tej cytryny, wystarczy łyżeczka.
                podgrzewa sie to dość długo, jakies 20-30 minut zwykle, ma sie lekko gotować,
                taka piana będzie się robić i keidy ta piana zacznie zmieniac kolor z białego na
                żółtawy wtedy zdjąć z ognia. koniecznie wymieszać aż znikną wsyzstkie pęcherzyki
                powietrza.

metoda "z kulką" mi się nie sprawdziła, natomaist z pomocą pasków bawełny działa
                ładnie. na początku trzeba trochę cukru zużyć i potrenować - odpowiednia
                konsystencja wychodzi dopiero za ktorymś razem, potem ma już się większe
                wyczucie (zresztą można "poprawić" jeśli za geste wyjdzie).

zasadniczy problem to utrzymanie odpowiedniej temperatury (tu dobrze sprawdza
                się mikrofalówka) i lepkości - na tyle żeby wyrywało włoski ale dawało sie
                odkleić. no i niestety łatwo się poparzyć.

metoda praco- i czasochłonna, ale podrażnia znacznie mniej niz wosk i jest mniej
                bolesna.
                • Gość: kaja Re: instrukcja obsługi? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 18:41
                  na forum jest duzo watkow z przepisami i tam dziewczyny dodaja miodek ja tez
                  dodawalam :)
                  ale mi nie wyszlo
    • Gość: kaja Re: pasta cukrowa IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 18:47
      aha ale jak sie doda miodek to wlasnie ala wosk sie robi, a bez miodku wlasciwa
      pasta :)
    • Gość: kaja Re: pasta cukrowa IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 19:17
      dobra dziewczyny ale do rzeczy :)
      odniegamy od idei mojego wontku :) to tak specjalnie napisane zeby zaraz nie
      bylo ataq

otoz czy ktos podzieli sie info o j epill?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka