Dodaj do ulubionych

pierwszy makijaż-POMOCY

IP: 80.48.45.* 22.02.06, 18:31
tylko proszę się nie śmiać! Chciałabym wreszcie zacząć się malować
(28lat)tylko nie wiem jak się zabrać do tego... Proszę powiedzcie co zrobić
żeby twarz wygladała na gładką i bez plamek a jednocześnie świeltlstą?
fluid+puder w kamieniu czy sypki?jak się w sumie tego używa..błagam o pomoc i
ewentualne typy kosmetyków( ze średniej półki)
Obserwuj wątek
    • Gość: dora Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: 80.48.45.* 22.02.06, 18:34
      zapomniałam dodać że mam suchą cerę
      • Gość: ANIA ANIA Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: *.localdomain / *.czajen.pl 22.02.06, 22:06
        najwazniejszy jest tusz do rzes, ja np. ze srednich polek to lubie meybeliny
        (rodzaj sobie dobierzesz sama). Jesli masz sucha cere to ci puder sypki nie
        potrzebny bo sie swiecic nie bedziesz, wystarczy jakis podklad transparentny
        (najnaturalniej wyglada i jesli nie masz doswiadczenia popros o dobranie koloru
        ekspedientke). Albo sa tez specjalne pudry rozswietlaace (z takimi drobinkami),
        bardzo ladnie to wyglada.
        Mozesz sobie fundnac tez roz, jesli jestes bladaynka, to najlepiej jakis
        chlodny odcien, jesli jestes czarniutka mozesz poprobowac z zywszymi kolorkami.
        I mysle ze na pierwszy makijaz bedzie dobrze;)
        powodzenia (na wszelki wypadek przed wyjsciem z domu komus sie pokarz;) )
        • Gość: dora Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: 80.48.45.* 22.02.06, 23:35
          Super dzięki za radę czyli na ten fluid juz nić nie kłaść? jestem blondynką masz
          może jakiś typ tego fluidu rożświetlającego z drobinkami?
    • justa_79 kurs makijażu 23.02.06, 10:31
      www.wizaz.pl/?content=category&id=11
      • Gość: dora Re: kurs makijażu IP: 80.48.45.* 23.02.06, 12:55
        BOMBA! serdeczne dzięki!!!!
    • leenka21 Re: pierwszy makijaż-POMOCY 23.02.06, 13:54
      omg w jakim świecie ty żyjesz dziewczyno ...
      • Gość: dora Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: 80.48.45.* 23.02.06, 18:47
        nie rozumiem, o co Ci chodzi?
    • mikams75 Re: pierwszy makijaż-POMOCY 23.02.06, 19:14
      na poczatek - im mniej tym lepiej.
      Zacznij od tuszu i jakiegos blyszczyka do ust.
    • Gość: araya Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: *.chello.pl 25.02.06, 02:33
      po pierwsze nie przekombinowac:)
      ja bym proponowala podklad lancome teinte idole- delikatny i roswietlajacy,
      naprawde fajny sama uzywam, podklad jednak bym delikatnie przypudrowala, nawet
      czyms transparentnym, no i jak juz sie naklada podklad to warto sie lekko
      maznac jakims rozem, wyglada sie zdecydowanie lepiej, poza tym wystarczy jakis
      dobry tusz do rzes, ja osobiscie jestem wierna fanka ysl efect faux cils, nie
      rozmazuje sie, nie kruszy, i jeszcze jakis blyszczyk, i bedziesz sliczna:)))
      • Gość: kasia Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 03:27
        arayo, przecież autorka prosiła o typy z "półki średniej". Nie uszczęśliwiajmy
        innych na siłe, rzucając od razu na głęboką wodę.
    • Gość: cast Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:57
      www.castella.edu.pl ( również korespondencyjnie)
    • Gość: dora Re: pierwszy makijaż-POMOCY IP: 80.48.45.* 26.02.06, 17:43
      OK dziewczyny! zakupiłam wczoraj podkład- padło na l'oreal infailiable odcień
      golden sand, delikatne cienie manhatan duo golden brown maskare mam-l'oreal
      voliminouse a błyszczyk też się znalazł. No i powiem wam że jak na pierwszy raz
      to chyba nie jest najgorzej. Problemem jest dla mnie róż :( nie do opanowania
      ale wyśledziłąm takie fajne rozświetlacze o konsystencji fluidu marki Revlon i
      może tym mi się uda coś zdziałać! Używa ktoś może tego kosmetyku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka