Dodaj do ulubionych

Pomocy!! Włosy kręcone!!

22.02.06, 20:50
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczką włosów, które można uznać za kręcone ;)
Niestety nie potrafię sobie z nimi poradzić i ciągle je prostuję, przez co są
strasznie zniszczone.
Chciałabym nosić moje naturalne loki , ale nie chcę żeby moje włosy były tak
strasznie napuszone jak zwykle są.
Dlatego zwracam się do posiadaczek loków lub fal , jak dbacie o nie , jakich
preparatów używacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bluepasaz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • l81 Re: Pomocy!! Włosy kręcone!! 23.02.06, 10:41
        Spróbuj odżywki firmy Matrix Sleek Look - do włosów puszących się i kręconych.
        Koszt ok.35 zł. Ładnie wygładza włosy, nie puszą się, są mięciutkie. Mają też
        balsamy i szampony.
        Poszukaj w wyszukiwarce. Ten temat pojawiał się bardzo często.Pa.
    • Gość: Kaszka Re: Pomocy!! Włosy kręcone!! IP: *.icpnet.pl 23.02.06, 10:58
      polecam serię Curl.life Matrix'a :)
      • Gość: Kejt Re: Pomocy!! Włosy kręcone!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:11
        stosujac róne specyfiki do włosow poprawisz tylko ich wygląd, jesli masz
        rozdwojone końcowki muszisz sciąć i zacząć dbać o nie od zewnątrz poprzez
        witminki:) a żeby sie nie szopiły to nie mozesz używac tylu kosmetykow(żel,
        pianki naprawde sporadycznie, wysuszaja włosy) czy odżywek, wbrew pozorom to
        niedobrze, bo używane w nadmiarze szkodzi włosom(to tylko porawia wyglad).A
        najważniejsze odstawić żelazko...zanim sie zregenerują moze to potrwać pół
        roku. Żeby mieć naprawade ładne i zdrowe wlosy trzeba naprawde duzo wysiłku
        włozyć zwłaszcza przy kręconych. Jesli jestes oszczędna polecam do stylizacji
        zielonego sunsilka, pomoze ci przetwać najgorsze chwile.
        • Gość: paula Re: Pomocy!! Włosy kręcone!! IP: *.23.rev.vline.pl 26.02.06, 20:28
          Tez polecam sunsilka, zgadzam sie w 100% z Kejt, jesli chodzi o pianki i inne
          specyfiki tego typu nalezy po prostu uzywac ich oszczednie. Jesli mozesz
          ogranicz zelazko , ale i suszarka nie jest obojetna.
          Pozdrawiam
    • Gość: Kręcioł Re: Pomocy!! Włosy kręcone!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:25
      Chyba mam podobny problem,bo moje włosy również można uznac za kręcone.
      Wczesniej podobnie jak ty mozolnie prostowałam je na grubej szczotce,aż w końcu
      zachęcona opiniami znajomych pozwoliłam im wrócić do stanu naturalnego.Moj
      sposób na puszenie jest nastepujacy: myję wlosy zwykłym szamponem i nakladam
      zwykla odzywke (aktualnie nowe Panten Pro do włosów blond),osuszam recznikiem,w
      wilgotne włosy wcieram pianke WELLA FLEX do włosów kręconych,następnie
      rozcieram na rekach trochę fluidu Sunsilk do wlosów kreconych i wgniatam to we
      włosy.A nastepnie suszę suszarkę ciągle ugniatajac wlosy. Moze to i troche
      pracochłonne,ale mozna sie przyzwyczaic,a efekt bardzo dobry,bez
      puszenia.Niestety myje włosy codziennie, bo jak wstane to sa polepione,a jak
      rozczesze, to juz sie puszą.Wiec trzeba znów myć i układać :))
      Ale warto się troszkę pomęczyc, bo takimi naturalnymi loczkami mało kto może
      się pochwalić i naprawdę nie warto ich prostować.
      Aha, włosy mam średnio długie, takie do ramion
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka