Gość: agata IP: *.medicare.pl 28.02.06, 11:23 mam na myśli krem dla bardzo tlustej problemowej cery który by działał dłużej niż godzine po aplikacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 13 Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.net133.okay.pl 28.02.06, 12:11 wiem, że to nie krem, ale dzieki temu pozbyłam się zupełnie świecenia buzi:) Na noc mocne kremy nawilzajace, a w dzień podklad Revlon Schine control. Dla mnie nie ma nic lepszego. A zupełnie nie widac go na buzi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.nowiny.net 01.03.06, 14:04 szczerze moge Ci polecić..zwykłą mąkę ziemniaczaną. Ja kiedyś tez miałam strasznie błyszczącą skórę twrzy. Teraz przypudrowuję się już po zrobieniu makijażu tą mączką i po kłopcie. Dodam, że wytrzymuję największe upały, wielogodzinne podróże. Skóra nadal jest matowa. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: poleccie coś matującego !proszę 28.02.06, 12:53 używałaś Biodermine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.medicare.pl 01.03.06, 12:19 owszem ale nie byłam zadowolona wałkował mi sie na twarzy i nie nadaje sie pod makijaz a ja potrzebuje czegoś na dzien Odpowiedz Link Zgłoś
dixi74 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 13:54 Hej, nie miałam do tej pory lepiej matującego kremu niż Lysanel Mat. Mam bardzo problematyczną cerę (w moim przypadku moje malutkie dzieciaki odcisnęły się pryszczem na buzi :)) i Lysanel Mat świetnie sobie radził. Moja cera zaczęła jednak żle reagować na Lysanel Activ i odstawiłam wszystkie produkty z tej serii, ale napewno do niego wrócę bo jest znakomity- szczerze polecam. Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 14:09 Avene z serii clenance. Ale generalnie wszystkie matujace kosmetyki wzmagaja wydzielanie sebum i po jakims czasie nic nie dziala. To juz lepiej stosowac bibulki matujace. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi74 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 14:15 mikams75 napisała: To juz lepiej stosowac bibulki matujace. A jakie polecasz? Nie stosowałam nigdy, ze słyszenia- podobno rewelacyjne są Shiseido? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 14:23 stosowalam kiedys najzwyklejsze serwetki papierowe, te cieniutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:24 ja znalazłam ostatnio świetny, niedrogi krem dla siebie. Matuje!! Jest naprawdę dobry- dax cosmetics matujący z mikroperłami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.06, 14:29 mnie najlepiej matuje happyderm loreala dla cery mieszanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooska Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:54 zalamac sie mozna....na moja twarz nic nie dziala. chcialam kupic Biodermine ale mowisz ze on sie walkuje....maka ziemniaczana tez nie dziala, bibulki dzialaja ale tylko na 5 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.system.szczecin.pl 01.03.06, 16:01 ja mam pytanie do tej maki, duzo dajecie na twarz? stosuje ta make, ale nie wiem czy nie daje jej za malo, bo skora mi sie swieci po 2-3godzinach:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.system.szczecin.pl 01.03.06, 16:03 a dobry jest krem dermiki mat-b. dobrze matuje. a jeszcze mam pytanie do 13 jaki stosujesz krem nawilzajacy? i czy revlon nie robi maski na twarzy, bo slyszalam ze jest dosc ciezki? i jesli mozna to w jakiej jest cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gooska Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 16:23 uzywam Revlonu Control Shine - nie tworzy maski, jak dla mnie to najlepszy podklad jaki mialam do tej pory. ale i tak po kilku godzinach sie swiece. chyba nie ma nic na moja skore co ja zmatuje... maka ziemniaczana- ja maczam pedzel do pudru w mace a trzymam ja w pudeleczku po pudrze, troche strzepuje zeby nie bylo za duzo i maluje twarz...po 4 godzinach i tak sie juz swiece... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.nowiny.net 01.03.06, 19:15 4 godziny to wcale nie mało. Poza tym mozna przecież znów się mączką przypudrować. Łatwiejsze to niż poprawianie całego makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooska Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:28 oczywiscie ze mozna ale co z tego jak po poprawieniu maczka czy pudrem za 15 minut swiece sie tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 23:06 Ives Roche mial kiedys bardzo dobry krem matujacy, ale dawno nie korzystalam z tej marki, wiec nie wiem czy wciaz go maja w ofercie. To byla boadjze seria biospecific regulation. Do tego dostalam od kosmetyczki takie saszetki z jednorazowymi porcjami preparatu do matowania na strefe T. Bylo na tyle dobre, ze nie swiecilam sie w zasadzie przez caly dzien, ale mnie strasznie irytowalo uczucie sciagniecia, takiej suchosci - moze po prostu brakowalo mi zwyczajowego zalewu sebum ;) Teraz stosuje emulsje matujaco Purritin Iwostinu, efekty matujace troche gorsze, ale skora sie nie podraznia - w wyniku wielu lat walki z tradzikiem i tlusta cera teraz mam mieszana i wrazliwa. :( Odpowiedz Link Zgłoś
dixi74 Re: poleccie coś matującego !proszę 02.03.06, 08:52 Purritin iwostinu zajmuje 2 miejsce w moim osobistym rankingu kremów matujących :)) Zaczęłam go używać po odstawieniu Lysanel Mat. Ma mniejsze stężenie kwasów i jest przez to łagodniejszy. Dodatek esencji z drzewa herbacianego fajnie koi skórę. Jest też tańszy niż Lysanel Mat. Jednak rzeczywiście krócej utrzymuje się efekt matu. Wczoraj poleciła mi Purritin dermatolog, gdy byłam na konsultacji przed zrobieniem mikrodermabrazji. Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.medicare.pl 02.03.06, 08:55 dzięki za opinie . avene cleance miałam tez nie byłam zadowolona bo pod makijaz się nie nadawał tez się walkowal , chyba najlepszy z wymienionych to iwostin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor_otka Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.244.155.76.wifi155.tnp.pl 02.06.06, 12:07 niestety wycofali go z oferty. Czasem można jeszcze go upolować na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb tylko biodermine 02.06.06, 14:20 Biodermine sie wcale nie walkuje. Wystarczy chwile odczekac. Ja nakladam jeszcze baze pod podklad Lumene i podklad Revolon. Dziala!! Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus001 Re: poleccie coś matującego !proszę 02.03.06, 09:36 Znakomity jest Lysanel, lubię też Normaderm Vichy. Lysanel ślicznie wygładza, Normaderm sprawia, że skóra staje się po prostu mniej tłusta, nie tylko chwilowo zmatowiona. Testowałam dużo kosmetyków do tłustej cery. te wydaja mi się najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:35 zgadzam się że bardzo dobry jest lysanel, ale najbardziej byłam zadowolona z biodermine. Można kupić tylko w aptekach ale ostatnio brak. Opakowanie brzydkie ale krem rewelacyjny. Mnie się nie wałkował, matuje bardzo dobrze. jest teraz jakiś problem w zakupie kremu bo nigdzie go nie ma. Może ktoś z was ma informację w której aptece jest dostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capuccino_days Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.aster.pl 01.06.06, 21:06 to może nie jest krem, ale mi cerę uspokoił olejek Lotus Clarinsa na noc i mycie przegotowaną wodą na dzień używam nawilżającego Iwostinu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaliyah83 Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.telkab.pl / 80.54.108.* 02.06.06, 12:02 Pure focus Lancome- nie ma sobie rownych w matowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
woodpecker_from_mars Re: poleccie coś matującego !proszę 02.06.06, 12:15 polecam zwykly matujacy Ziaji www.ziaja.com/pl/?a=prod2&idCategory=1&idKind=2&idProd=95 wg mnie naprawde skuteczny i tani bardzo; sw serii Bio Balans sa tez inne produkty Odpowiedz Link Zgłoś