Dodaj do ulubionych

poleccie coś matującego !proszę

IP: *.medicare.pl 28.02.06, 11:23
mam na myśli krem dla bardzo tlustej problemowej cery
który by działał dłużej niż godzine po aplikacji
Obserwuj wątek
    • Gość: 13 Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.net133.okay.pl 28.02.06, 12:11
      wiem, że to nie krem, ale dzieki temu pozbyłam się zupełnie świecenia buzi:) Na
      noc mocne kremy nawilzajace, a w dzień podklad Revlon Schine control. Dla mnie
      nie ma nic lepszego. A zupełnie nie widac go na buzi :)

Pozdrawiam
      • Gość: Edyta Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.nowiny.net 01.03.06, 14:04
        szczerze moge Ci polecić..zwykłą mąkę ziemniaczaną. Ja kiedyś tez miałam
        strasznie błyszczącą skórę twrzy. Teraz przypudrowuję się już po zrobieniu
        makijażu tą mączką i po kłopcie. Dodam, że wytrzymuję największe upały,
        wielogodzinne podróże. Skóra nadal jest matowa.
    • justa_79 Re: poleccie coś matującego !proszę 28.02.06, 12:53
      używałaś Biodermine?
      • Gość: agata Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.medicare.pl 01.03.06, 12:19
        owszem ale nie byłam zadowolona wałkował mi sie na twarzy i nie nadaje sie pod
        makijaz a ja potrzebuje czegoś na dzien
        • dixi74 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 13:54
          Hej,
          nie miałam do tej pory lepiej matującego kremu niż Lysanel Mat. Mam bardzo
          problematyczną cerę (w moim przypadku moje malutkie dzieciaki odcisnęły się
          pryszczem na buzi :)) i Lysanel Mat świetnie sobie radził. Moja cera zaczęła
          jednak żle reagować na Lysanel Activ i odstawiłam wszystkie produkty z tej
          serii, ale napewno do niego wrócę bo jest znakomity- szczerze polecam.
          Pozdrawiam.
          Agnieszka
    • mikams75 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 14:09
      Avene z serii clenance.
      Ale generalnie wszystkie matujace kosmetyki wzmagaja wydzielanie sebum i po
      jakims czasie nic nie dziala. To juz lepiej stosowac bibulki matujace.
      • dixi74 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 14:15
        mikams75 napisała:

To juz lepiej stosowac bibulki matujace.
        A jakie polecasz? Nie stosowałam nigdy, ze słyszenia- podobno rewelacyjne są
        Shiseido?
        • mikams75 Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 14:23
          stosowalam kiedys najzwyklejsze serwetki papierowe, te cieniutkie.

• Gość: mango Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:24
      ja znalazłam ostatnio świetny, niedrogi krem dla siebie. Matuje!! Jest naprawdę
      dobry- dax cosmetics matujący z mikroperłami
      • Gość: Kasia Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.06, 14:29
        mnie najlepiej matuje happyderm loreala dla cery mieszanej
    • Gość: gooska Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:54
      zalamac sie mozna....na moja twarz nic nie dziala. chcialam kupic Biodermine
      ale mowisz ze on sie walkuje....maka ziemniaczana tez nie dziala, bibulki
      dzialaja ale tylko na 5 minut...
      • Gość: just Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.system.szczecin.pl 01.03.06, 16:01
        ja mam pytanie do tej maki, duzo dajecie na twarz? stosuje ta make, ale nie wiem
        czy nie daje jej za malo, bo skora mi sie swieci po 2-3godzinach:/
        • Gość: just Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.system.szczecin.pl 01.03.06, 16:03
          a dobry jest krem dermiki mat-b. dobrze matuje. a jeszcze mam pytanie do 13 jaki
          stosujesz krem nawilzajacy? i czy revlon nie robi maski na twarzy, bo slyszalam
          ze jest dosc ciezki? i jesli mozna to w jakiej jest cenie?
          • gooska Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 16:23
            uzywam Revlonu Control Shine - nie tworzy maski, jak dla mnie to najlepszy
            podklad jaki mialam do tej pory. ale i tak po kilku godzinach sie swiece. chyba
            nie ma nic na moja skore co ja zmatuje...

maka ziemniaczana- ja maczam pedzel do pudru w mace a trzymam ja w pudeleczku
            po pudrze, troche strzepuje zeby nie bylo za duzo i maluje twarz...po 4
            godzinach i tak sie juz swiece...
            • Gość: Edyta Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.nowiny.net 01.03.06, 19:15
              4 godziny to wcale nie mało. Poza tym mozna przecież znów się mączką
              przypudrować. Łatwiejsze to niż poprawianie całego makijażu.
              • Gość: gooska Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:28
                oczywiscie ze mozna ale co z tego jak po poprawieniu maczka czy pudrem za 15
                minut swiece sie tak samo...
                • turzyca Re: poleccie coś matującego !proszę 01.03.06, 23:06
                  Ives Roche mial kiedys bardzo dobry krem matujacy, ale dawno nie korzystalam z
                  tej marki, wiec nie wiem czy wciaz go maja w ofercie. To byla boadjze seria
                  biospecific regulation. Do tego dostalam od kosmetyczki takie saszetki z
                  jednorazowymi porcjami preparatu do matowania na strefe T. Bylo na tyle dobre,
                  ze nie swiecilam sie w zasadzie przez caly dzien, ale mnie strasznie irytowalo
                  uczucie sciagniecia, takiej suchosci - moze po prostu brakowalo mi zwyczajowego
                  zalewu sebum ;)
                  Teraz stosuje emulsje matujaco Purritin Iwostinu, efekty matujace troche gorsze,
                  ale skora sie nie podraznia - w wyniku wielu lat walki z tradzikiem i tlusta
                  cera teraz mam mieszana i wrazliwa. :(
                  • dixi74 Re: poleccie coś matującego !proszę 02.03.06, 08:52
                    Purritin iwostinu zajmuje 2 miejsce w moim osobistym rankingu kremów matujących
                    :)) Zaczęłam go używać po odstawieniu Lysanel Mat. Ma mniejsze stężenie kwasów i
                    jest przez to łagodniejszy. Dodatek esencji z drzewa herbacianego fajnie koi
                    skórę. Jest też tańszy niż Lysanel Mat. Jednak rzeczywiście krócej utrzymuje się
                    efekt matu. Wczoraj poleciła mi Purritin dermatolog, gdy byłam na konsultacji
                    przed zrobieniem mikrodermabrazji.
                    Pozdrawiam.
                    Agnieszka
                  • Gość: agata Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.medicare.pl 02.03.06, 08:55
                    dzięki za opinie .
                    avene cleance miałam tez nie byłam zadowolona bo pod makijaz się nie nadawał
                    tez się walkowal , chyba najlepszy z wymienionych to iwostin.
                  • Gość: dor_otka Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.244.155.76.wifi155.tnp.pl 02.06.06, 12:07
                    niestety wycofali go z oferty. Czasem można jeszcze go upolować na Allegro.
      • asia23bb tylko biodermine 02.06.06, 14:20
        Biodermine sie wcale nie walkuje. Wystarczy chwile odczekac. Ja nakladam jeszcze
        baze pod podklad Lumene i podklad Revolon. Dziala!!
    • tuptus001 Re: poleccie coś matującego !proszę 02.03.06, 09:36
      Znakomity jest Lysanel, lubię też Normaderm Vichy. Lysanel ślicznie wygładza,
      Normaderm sprawia, że skóra staje się po prostu mniej tłusta, nie tylko
      chwilowo zmatowiona. Testowałam dużo kosmetyków do tłustej cery. te wydaja mi
      się najlepsze.
      • Gość: Asia Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:35
        zgadzam się że bardzo dobry jest lysanel, ale najbardziej byłam zadowolona z
        biodermine. Można kupić tylko w aptekach ale ostatnio brak. Opakowanie brzydkie
        ale krem rewelacyjny. Mnie się nie wałkował, matuje bardzo dobrze. jest teraz
        jakiś problem w zakupie kremu bo nigdzie go nie ma. Może ktoś z was ma
        informację w której aptece jest dostępny.
    • Gość: capuccino_days Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.aster.pl 01.06.06, 21:06
      to może nie jest krem, ale mi cerę uspokoił olejek Lotus Clarinsa na noc i
      mycie przegotowaną wodą
      na dzień używam nawilżającego Iwostinu
      • Gość: aaliyah83 Re: poleccie coś matującego !proszę IP: *.telkab.pl / 80.54.108.* 02.06.06, 12:02
        Pure focus Lancome- nie ma sobie rownych w matowaniu!
    • woodpecker_from_mars Re: poleccie coś matującego !proszę 02.06.06, 12:15
      polecam zwykly matujacy Ziaji
      www.ziaja.com/pl/?a=prod2&idCategory=1&idKind=2&idProd=95
      wg mnie naprawde skuteczny i tani bardzo; sw serii Bio Balans sa tez inne produkty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka