Dodaj do ulubionych

DZIEN I DIETY SPIS MENU

12.01.04, 13:32
2 BULKI 400KCAL
POL SERKA 75G OK 150 KCAL
Obserwuj wątek
    • setorika Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 13:36
      i tylko tyle na dziś?? Czy to jest tylko śniadanie?
      • frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 14:53
        nei no to do tej poory
        jeszcze doszlo jablko wielkie z 150 kcal czyli razem 700 kcal oj malo zostalo a
        tu tyle godzin:(
        • katepat Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 15:00
          Dziewczyny, ja Was podziwiam!!
          sama ciągle nie mogę się zmobilizować, a nawet jeśli już, to następnego dnia
          cała dieta mi się sypie, bo wyrównam poziom "utraconego" tłuszczu tabliczką
          czekolady ;))
          powiedzcie mi choć, czy dieta 1000 kcal naprawdę przynosi efekty??
          sama nie wiem jak miałabym liczyć te kalorie, powiedzcie -nosicie ze sobą
          jakieś "ściągawki" czy po prostu już tak mniej więcej wiecie co możecie zjeść,
          a czego nie, żeby zmieścić się w magicznym 1000??
          pozdrawiam serdecznie:))
          Kasia
          • frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 15:56
            nie no sciagawek nei nosze ale juz tyle razy sie odchudzalam ze znam wartosci
            kalorii wielu produktow poprostu na pamiec jak mam watpliwosci to zagladam np
            na www.dieta.pl albo inne( spis masz w jednym z watkow) lub patrze na
            opakowaniu nie licze co do grama ale tak mneij wiecej a jem wszystko tzn
            wiadomo jak najmniej tluste ijak najmniej slodyczy bo to zzera dluzo kalorii:)\

pozdrawiam
            • katepat Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 16:23
              dzięki Frutelko :)
              dzis nawet się trzymam jakoś o jednym serku waniliowym i 1 jablku, a na kolację
              zrobię sałatkę makaronową z warzywkami - choć to ma chyba niezbyt mało kalorii-
              ale zawsze to lepsze niż pizza;))
              największy problem będzie chyba ze słodyczami, bo w moim przypadku to
              praktycznie uzależnienie już chyba...
              pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich na diecie! :)

• setorika Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 16:27
          to teraz ja:
          śniadanie: mandarynka, 2 kromki Wasy żytniej tylko z plastrem półtwrdego
          żółtego sera, kawa z mlekiem, ogórek konserwowy mały
          II śniadanie herbatka figura + 2 wasy z pastą twarogowo/rybną
          przekąska I banan
          przekąska II jabłko +2 mandarynki+ herbatka mietowa
          Czy to duzo??
          Mam w planie do 18.00 mięsko +surówki, mam nadzieję, że wytrwam, chciaż obawiam
          się, że 1000 przekroczyłam...
          Frutelka, co Ty na to?
          • frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 17:42
            no mysle ze narazie to na pewno nei przekroczylas ale zalezy jakie bedziesz
            jesc miesko i ile najlepiej policz na www.dieta.pl

u mnei narazie nic ponad to co napislaam do tej pory:)

pozdrawiam:)

• madge_w_k Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 14.01.04, 11:43
            moja dieta pon świętach:
            śniadanie: musli(zalewane goracą wodą i potem odrobina mleka), kromka (chlebek
            zwykły lub razowy) z czymś (wędlina, serek biuały lub żółty, dżem - czyli to,
            co akurat mam w lodówce), duzy kubas herbaty PuErh
            w pracy:
            II sniadanie:2 zwykłe kromki z czymś, jabłko lub jogurt, herbata
            dużo herbaty (zwykła, owocowa, mietowa)
            niby-obiad: chińska zupka z kubka z makaronem
            w domu (ok.17.30-18):
            "normalny" obiad (jedyny posiłek, który mogę zjeść z mężęm) - ja pół porcji
            wszystkiego, on za to półtorej (mąż dla odmiany tuczy się).Jak widać, mamy
            sprzecznośc interesów, ale da sie jakoś wytrzymać :)
            Nie jem: słodyczy (tylko 1 w tygodniu coś u teściowej, ale niedużo), chipsów,
            słonych paluszków i innych "zamulaczy".
            Pije dużo herbaty (rano i wieczorem oboiwązkowo PuErh) i wody mineralnej.
            Ruch: do pracy i z pracy na piechotę (ok.1,5 km w 1 stronę), w weekendy praca w
            ogrodzie, zakupy w hipermarkecie (odchudzają wspaniale!!!), sprzątanie domu i
            garażu...Jak tak przez 2 dni się nadźwigam, naodkurzam, naprasuje, nacośtam, to
            czuję się jak po aerobiku na spółke z siłownią:)
            Rano trochę ćwiczę "na rozrusznik"-10-15 min, czasami wieczorem troche Pilates.
            No i w sumie nie jest źle:)

Efekty: od świąt 1 kg mniej, w biodrach 1,5 cm, w pasie 1 cm :) Powoli, ale
            skutecznie. Nie głoduję prawie niczego sobie nie odmawiajac.

Do Setoriki: uważaj na herbatkę Figura. Ta z kruszyną mi nie smakowała, więc
            odstawiłam szybko i nie było efektów. Natomiast ta z senesem jest smaczna,
            piłam jej sporo - fakt, przyśpiesza przemianę materii, ale na dłuzszą metę
            organizm do niej się przyzwyczaja i trzeba zwiększac dawkę, a potem nie działa
            już wcale. Piłam ją ok. 3 lat (najpierw mały kubeczek dzienie, potem
            2,3,4,5....Wypijałam chyba z 5 albo 6 kubków dziennie i efekty były takie same
            jak na początku po tym 1:(. Organizm się przyzywczaił:(. Nie pije już jej i na
            początku miałam problemy z...wypróznianiem - a hemoroidy mam od urodzenia, więc
            to u mnie i tak niełatwa sprawa;), no i cierpiałam strasznie... Potem zaczęłam
            pić herbatkę czerwoną PuErh i... to działa!!! Moja "materia" ruszyłą, schudłam
            na początku sporo, teraz trochę wolniej, ale chudnę.
            Życzę wytrwałości i powodzenia w tej odwiecznej walce ze zbędnym tłuszczykiem:)
    • kaaffe Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 19:31
      I sn:serek wiejski200g(206 kcal)+ 2 wasy(40kcal)
      II sn:szkl soku pomidorowego(40 kcal)+ sucharek bez cukru(40 kcal)
      obiad:zupa pomidorowa z makaronem(kolo 350 kcal)
      podwieczorek:jogobella light(90 kcal)
      kolacja:2 wasy(40)+ 2 pl polewicy z indyka(40)+ szkl soku pomidor +jablko

nic wiecej nie przewiduje...ale dzien jeszcze sie nie skonczyl:)
      • frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 20:17
        ja po tych bilkach z serkiem i polowie jablka( olbrzymiego) zjadlam tosta (
        sere i pieczarki tylko albo..az) i 2 suszone ananasy:(

w kazdym razie na tym sie skonczylo:)narazie....

jzu jestem po cwiczonkach:)
        jutro bedzie lepiej:)ide po spodnie tzn ide zobaczyc czy mieszcze sie w 36 jak
        tak to sie nei diece a jak nie to....
        • brzoskwinka22 Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 21:08
          i co Frutelka zmiescilas sie w 36? ja tez zawsze nosilam rozmiar 36 ale obawiam
          sie ze teraz mialabym maly problem z tym rozmiarem:) i dlatego zaczelam sie
          odchudzac:) zaczelam od walki ze swoimi nawykami zywieniowymi
          1) zamienilam coca cole na mineralna niegazowana
          2) slodycze zamienilam na chrupki kukurydziane i owoce
          3) kolacje jadam najpozniej o 18
          mam nadzieje ze wreszcie wyeliminje calkowicie slodycze se swojego menu:) z tym
          bedzie najgorzej!!!!!
          a pozatym zaczelam cwiczyc sama w domku, a od przyszlego tygodnia ide na
          aerobic, mam nadzieje ze zrzuce do wiosny jakies 5 kilo. Dziewczyny jak
          myslicie czy jest jakas szansa zeby zrzucic do wiosny 5 kilo????
          • setorika Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 13.01.04, 11:12
            dasz radę, a ćwiczenia Ci w tym na pewno pomogą. Ja niestety nie mam zupełnie
            możliwości: rano nie ma aerobicu, a wieczorem jest, późno i byłabym o 21.00 w
            domu, wychodząc o 9.30, i w ogóle nie widywałabym mojej małej córeczki. Przy
            tym dojeżdzam 22 km do pracy, a w domu to wiecie jak jest, cięzko się
            zmobilizować...
    • ruda-kotka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 02.02.04, 17:17
      Ja sobie zrobilam rozpiske na caly tydzien i nie mam problemow z niespodzianka
      pod koniec dnia ze zjadlam za duzo kalorii i na kolacje prawie nic nie
      zostalo :)

Poniewaz teraz jestem w trakcie sesji i mam ogromna ochote na slodycze wiec
      jestem w tygodniu "slodkim" :)

Wiec dzis:

Sniadanie

5 lyzek ryzu 140
      jogurt owocowy 122

II sniadanie

jablko 75

Obiad

jajecznica z dwoch jajek na lyzeczce margaryny 206
      2 kromki vasy 56

Podwieczorek

kisiel "Slodki kubek" 115 (kupuje taki na ktorym jest napisana wartosc