frutelka 12.01.04, 13:32 2 BULKI 400KCAL POL SERKA 75G OK 150 KCAL Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
setorika Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 13:36 i tylko tyle na dziś?? Czy to jest tylko śniadanie? Odpowiedz Link
frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 14:53 nei no to do tej poory jeszcze doszlo jablko wielkie z 150 kcal czyli razem 700 kcal oj malo zostalo a tu tyle godzin:( Odpowiedz Link
katepat Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 15:00 Dziewczyny, ja Was podziwiam!! sama ciągle nie mogę się zmobilizować, a nawet jeśli już, to następnego dnia cała dieta mi się sypie, bo wyrównam poziom "utraconego" tłuszczu tabliczką czekolady ;)) powiedzcie mi choć, czy dieta 1000 kcal naprawdę przynosi efekty?? sama nie wiem jak miałabym liczyć te kalorie, powiedzcie -nosicie ze sobą jakieś "ściągawki" czy po prostu już tak mniej więcej wiecie co możecie zjeść, a czego nie, żeby zmieścić się w magicznym 1000?? pozdrawiam serdecznie:)) Kasia Odpowiedz Link
frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 15:56 nie no sciagawek nei nosze ale juz tyle razy sie odchudzalam ze znam wartosci kalorii wielu produktow poprostu na pamiec jak mam watpliwosci to zagladam np na www.dieta.pl albo inne( spis masz w jednym z watkow) lub patrze na opakowaniu nie licze co do grama ale tak mneij wiecej a jem wszystko tzn wiadomo jak najmniej tluste ijak najmniej slodyczy bo to zzera dluzo kalorii:)\ pozdrawiam Odpowiedz Link
katepat Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 16:23 dzięki Frutelko :) dzis nawet się trzymam jakoś o jednym serku waniliowym i 1 jablku, a na kolację zrobię sałatkę makaronową z warzywkami - choć to ma chyba niezbyt mało kalorii- ale zawsze to lepsze niż pizza;)) największy problem będzie chyba ze słodyczami, bo w moim przypadku to praktycznie uzależnienie już chyba... pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich na diecie! :) Odpowiedz Link
setorika Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 16:27 to teraz ja: śniadanie: mandarynka, 2 kromki Wasy żytniej tylko z plastrem półtwrdego żółtego sera, kawa z mlekiem, ogórek konserwowy mały II śniadanie herbatka figura + 2 wasy z pastą twarogowo/rybną przekąska I banan przekąska II jabłko +2 mandarynki+ herbatka mietowa Czy to duzo?? Mam w planie do 18.00 mięsko +surówki, mam nadzieję, że wytrwam, chciaż obawiam się, że 1000 przekroczyłam... Frutelka, co Ty na to? Odpowiedz Link
frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 17:42 no mysle ze narazie to na pewno nei przekroczylas ale zalezy jakie bedziesz jesc miesko i ile najlepiej policz na www.dieta.pl u mnei narazie nic ponad to co napislaam do tej pory:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link
madge_w_k Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 14.01.04, 11:43 moja dieta pon świętach: śniadanie: musli(zalewane goracą wodą i potem odrobina mleka), kromka (chlebek zwykły lub razowy) z czymś (wędlina, serek biuały lub żółty, dżem - czyli to, co akurat mam w lodówce), duzy kubas herbaty PuErh w pracy: II sniadanie:2 zwykłe kromki z czymś, jabłko lub jogurt, herbata dużo herbaty (zwykła, owocowa, mietowa) niby-obiad: chińska zupka z kubka z makaronem w domu (ok.17.30-18): "normalny" obiad (jedyny posiłek, który mogę zjeść z mężęm) - ja pół porcji wszystkiego, on za to półtorej (mąż dla odmiany tuczy się).Jak widać, mamy sprzecznośc interesów, ale da sie jakoś wytrzymać :) Nie jem: słodyczy (tylko 1 w tygodniu coś u teściowej, ale niedużo), chipsów, słonych paluszków i innych "zamulaczy". Pije dużo herbaty (rano i wieczorem oboiwązkowo PuErh) i wody mineralnej. Ruch: do pracy i z pracy na piechotę (ok.1,5 km w 1 stronę), w weekendy praca w ogrodzie, zakupy w hipermarkecie (odchudzają wspaniale!!!), sprzątanie domu i garażu...Jak tak przez 2 dni się nadźwigam, naodkurzam, naprasuje, nacośtam, to czuję się jak po aerobiku na spółke z siłownią:) Rano trochę ćwiczę "na rozrusznik"-10-15 min, czasami wieczorem troche Pilates. No i w sumie nie jest źle:) Efekty: od świąt 1 kg mniej, w biodrach 1,5 cm, w pasie 1 cm :) Powoli, ale skutecznie. Nie głoduję prawie niczego sobie nie odmawiajac. Do Setoriki: uważaj na herbatkę Figura. Ta z kruszyną mi nie smakowała, więc odstawiłam szybko i nie było efektów. Natomiast ta z senesem jest smaczna, piłam jej sporo - fakt, przyśpiesza przemianę materii, ale na dłuzszą metę organizm do niej się przyzwyczaja i trzeba zwiększac dawkę, a potem nie działa już wcale. Piłam ją ok. 3 lat (najpierw mały kubeczek dzienie, potem 2,3,4,5....Wypijałam chyba z 5 albo 6 kubków dziennie i efekty były takie same jak na początku po tym 1:(. Organizm się przyzywczaił:(. Nie pije już jej i na początku miałam problemy z...wypróznianiem - a hemoroidy mam od urodzenia, więc to u mnie i tak niełatwa sprawa;), no i cierpiałam strasznie... Potem zaczęłam pić herbatkę czerwoną PuErh i... to działa!!! Moja "materia" ruszyłą, schudłam na początku sporo, teraz trochę wolniej, ale chudnę. Życzę wytrwałości i powodzenia w tej odwiecznej walce ze zbędnym tłuszczykiem:) Odpowiedz Link
kaaffe Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 19:31 I sn:serek wiejski200g(206 kcal)+ 2 wasy(40kcal) II sn:szkl soku pomidorowego(40 kcal)+ sucharek bez cukru(40 kcal) obiad:zupa pomidorowa z makaronem(kolo 350 kcal) podwieczorek:jogobella light(90 kcal) kolacja:2 wasy(40)+ 2 pl polewicy z indyka(40)+ szkl soku pomidor +jablko nic wiecej nie przewiduje...ale dzien jeszcze sie nie skonczyl:) Odpowiedz Link
frutelka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 20:17 ja po tych bilkach z serkiem i polowie jablka( olbrzymiego) zjadlam tosta ( sere i pieczarki tylko albo..az) i 2 suszone ananasy:( w kazdym razie na tym sie skonczylo:)narazie.... jzu jestem po cwiczonkach:) jutro bedzie lepiej:)ide po spodnie tzn ide zobaczyc czy mieszcze sie w 36 jak tak to sie nei diece a jak nie to.... Odpowiedz Link
brzoskwinka22 Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 12.01.04, 21:08 i co Frutelka zmiescilas sie w 36? ja tez zawsze nosilam rozmiar 36 ale obawiam sie ze teraz mialabym maly problem z tym rozmiarem:) i dlatego zaczelam sie odchudzac:) zaczelam od walki ze swoimi nawykami zywieniowymi 1) zamienilam coca cole na mineralna niegazowana 2) slodycze zamienilam na chrupki kukurydziane i owoce 3) kolacje jadam najpozniej o 18 mam nadzieje ze wreszcie wyeliminje calkowicie slodycze se swojego menu:) z tym bedzie najgorzej!!!!! a pozatym zaczelam cwiczyc sama w domku, a od przyszlego tygodnia ide na aerobic, mam nadzieje ze zrzuce do wiosny jakies 5 kilo. Dziewczyny jak myslicie czy jest jakas szansa zeby zrzucic do wiosny 5 kilo???? Odpowiedz Link
setorika Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 13.01.04, 11:12 dasz radę, a ćwiczenia Ci w tym na pewno pomogą. Ja niestety nie mam zupełnie możliwości: rano nie ma aerobicu, a wieczorem jest, późno i byłabym o 21.00 w domu, wychodząc o 9.30, i w ogóle nie widywałabym mojej małej córeczki. Przy tym dojeżdzam 22 km do pracy, a w domu to wiecie jak jest, cięzko się zmobilizować... Odpowiedz Link
ruda-kotka Re: DZIEN I DIETY SPIS MENU 02.02.04, 17:17 Ja sobie zrobilam rozpiske na caly tydzien i nie mam problemow z niespodzianka pod koniec dnia ze zjadlam za duzo kalorii i na kolacje prawie nic nie zostalo :) Poniewaz teraz jestem w trakcie sesji i mam ogromna ochote na slodycze wiec jestem w tygodniu "slodkim" :) Wiec dzis: Sniadanie 5 lyzek ryzu 140 jogurt owocowy 122 II sniadanie jablko 75 Obiad jajecznica z dwoch jajek na lyzeczce margaryny 206 2 kromki vasy 56 Podwieczorek kisiel "Slodki kubek" 115 (kupuje taki na ktorym jest napisana wartosc kaloryczna) Kolacja Czekolada biala do picia na mleku 188 2 kromki vasy 56 lyzeczka miodu 23 Odpowiedz Link